Risen 3: Titan Lords 232871 674

O temacie

Autor Baggio

Zaczęty 22.02.2014 roku

Wyświetleń 232871

Odpowiedzi 674

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany

Maciej

Risen 3: Titan Lords
#260 2014-07-13, 20:09(Ostatnia zmiana: 2014-07-13, 22:12)
Tak poza tym jestem bardzo szczęśliwy że będzie dużo potworów z gothica  :ok:  :)

Szkoda w sumie, że soundtrack z r3 nie będzie tworzony przez kompozytora z gothic ;(

Xardas47

Xardas47

Użytkownicy
Mhroczny charakterek
posty249
Propsy150
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Mhroczny charakterek
Co do Kai'a Rosenkranz'a, oto jego dzieło: http://www.nevigo.com/en/articydraft/overview/
Powiem, że wygląda ciekawie. Taki bardziej rozbudowany RPG Maker :D

przemek273

przemek273

Użytkownicy
Dark Dragon, Kapłan Słowa
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Dark Dragon, Kapłan Słowa
Dostępna będzie nowa frakcja łowcy demonów.

W zwykłym wydaniu DLC również będą za darmo.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch

Tizgar

#263 2014-07-20, 17:48(Ostatnia zmiana: 2014-07-20, 18:42)
I za to trzeba pochwalić, podstawowa edycja posiada od razu dlc mapę sountracka not bad inne tytuły powinny z tego brać przykład.

Gdybym był zainteresowany kupnem gry to byłby props no ale jest jak jest.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

przemek273

przemek273

Użytkownicy
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A gdzie propsik :fuckyeah: ?

Nie no żartuję, z tego wynika, że będzie hybryda maga z wojem. Walka bo wojownicy, a magia bo Eldric ich uczy.

Mark56

Mark56

Moderator
som veľký magič
posty1632
Propsy1846
ProfesjaAnimator
  • Moderator
  • som veľký magič
https://www.youtube.com/watch?v=LFXK_MXW2BM

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Hmm, ten trailer to chyba już na obrazie pełnej gry powstał nie bety, bo widzę kilka różnic na + golnie nawet by mnie mógł zachęcić ale padły słowa powrót do korzeni, bierzemy R1 i gothica ok to widać w kilku przypadkach nie przeczę, ale za bardzo widać r2 czyli to czego miało nie być już widzę ten mass hejt na otwieranie zamków widać ciężko jest wyciągnąć wnioski z błędów..

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1727
Propsy2215
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Caesum

#267 2014-07-24, 01:10(Ostatnia zmiana: 2014-07-24, 10:35)
Graficznie wygląda jak Risen2, przy czym walka jest równie irytująca. Ciekawią mnie potwory z Gothica, wcześniej był Scavanger, teraz widzę Dragon Snapper. Strój bohatera przypomina mi trochę zbroję strażnika ze Starego Obozu.

Kiedy to to ma premierę tak w ogóle?

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1714
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Chyba gdzieś we wrześniu :D

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
15 sierpnia widać ze małe jest zainteresowanie skoro się o datę pytacie :P

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6345
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Hmm, ten trailer to chyba już na obrazie pełnej gry powstał nie bety, bo widzę kilka różnic na + golnie nawet by mnie mógł zachęcić ale padły słowa powrót do korzeni, bierzemy R1 i gothica ok to widać w kilku przypadkach nie przeczę, ale za bardzo widać r2 czyli to czego miało nie być już widzę ten mass hejt na otwieranie zamków widać ciężko jest wyciągnąć wnioski z błędów..

:lol2:

Jak tego kurwa mialo nie byc? xd Toż tworcy od poczatku mowili, ze to bedzie powrot do korzeni (Gothic 1-2, Risen 1) lecz też z sredniej wielkosci domieszką tropików i Risen'a2. Jak dla mnie to bardzo dobrze, choc walka rzeczywiscie dretwa, to jednak wyglada na lepsza niz w R2. :)

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Kelten

Kelten

Gry (themodders@telegram)
posty640
Propsy514
ProfesjaKompozytor
  • Gry (themodders@telegram)
Pierwszy materiał który mi się podoba, widać ,że świat gry jest  o wiele ciekawszy i tajemniczy niż w R2.
Walka dalej wygląda drętwo ale pewnie da się do tego przyzwyczaić.
4:04 czy przpadkiem to nie Moe z G2 ?

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6345
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Pierwszy materiał który mi się podoba, widać ,że świat gry jest  o wiele ciekawszy i tajemniczy niż w R2.
Walka dalej wygląda drętwo ale pewnie da się do tego przyzwyczaić.
4:04 czy przpadkiem to nie Moe z G2 ?

Po wygladzie i dubbingu na pewno nie, to tez po samym imieniu tak :D

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Werewolf, widać nie miałeś okazji czytać przetłumaczonego tekstu z Pc games gdzie było wyraźnie napisane, powrót do korzeni czyli gothic 1-2 i risen lecz w wywiadzie powiedzieli jasno ze spisali wszystko to co nie podobało się graczą w r2 i zrobią wszystko aby tego w r3 nie było, i oto jest kurwa cała wojna i za to risen 3 zostanie na 100% zjebany w każdej recenzji, bo twórcy zrobili wszystkich w jajo i nic z tego co obiecali usnąć nie usunęli, dosłownie zostawili całe ten shit z r2 w r3 zamiast go wyjebać.

Tobie to ryba, bo ci się r2 podobał, spoko luzz masz do tego prawo, jednak w społeczności gothica jesteś w mniejszości, zagorzali fani gothica mieli i maja mocno wyjebane na r2 i go hejtuja ze ten odłam od standardów za bardzo odszedł od gothicowsci itp, r3 miało pokazać ten powrót, no a jak widać pokazuje ze wracamy do tego tylko oczywiście wszystko ma ta zjebana otoczkę z r2

Ja swoje powiedziałem, gra dostanie szanse jak pojawi się jakiś mod który całe ten shit z r2 wyjebie z gry, wtedy będzie można zobaczyć okazałość R3 w miłej postaci
Jeśli komuś r2 się nie spodobało to za chuja r3 tez mu się nie spodoba, owszem to jest inna gra ale ma ta otoczkę z r2 i widać to z daleko, ze ja zbyt mocno przypomina .

przemek273

przemek273

Użytkownicy
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Na pewno ktoś w modzie usunie broń palną, zmieni ci cały silnik na r1, przerobi całą walkę i otwieranie zamków.

Cragann

Cragann

Użytkownicy
posty766
Propsy604
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tobie to ryba, bo ci się r2 podobał, spoko luzz masz do tego prawo, jednak w społeczności gothica jesteś w mniejszości, zagorzali fani
gothica mieli i maja mocno wyjebane na r2 i go hejtuja ze ten odłam od
standardów za bardzo odszedł od gothicowsci itp, r3 miało pokazać ten
powrót, no a jak widać pokazuje ze wracamy do tego tylko oczywiście
wszystko ma ta zjebana otoczkę z r2
Ja to kurwa nie rozumiem tej logiki, przecież Risen to inna gra niż Gothic, i pierdolce którzy mówią że od czegoś odchodzi mają nierówno.
Ja swoje powiedziałem, gra dostanie szanse jak pojawi się jakiś mod który całe ten shit z r2 wyjebie z gry, wtedy będzie można zobaczyć
okazałość R3 w miłej postaci
Jeśli komuś r2 się nie spodobało to za chuja r3 tez mu się nie spodoba, owszem to jest inna gra ale ma ta
otoczkę z r2 i widać to z daleko, ze ja zbyt mocno przypomina .
Modding Risena to sprawa ciężka, nikt nie tworzy do tego narzędzi, ja dopiero teraz kilka lat od powstania R1 dostałem narzędzie do moddingu zawartości 3D, a o R2 jeszcze niewiele słyszałem, nawet żeby cokolwiek powstawało, także twoja wizja raczej nie ma szans.

Jeśli chodzi o temat, Risen wygląda bardzo jak Gothic+Fable, szczególnie widać to przy walce :I

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
A co ma do tego silnik? to ze innym coś nie pasi z grafa bo z r2 to nie znaczy ze mi, ile razu trzeba to napisać mam w dupie na jakim to jest silniku i jaka jest grafa wkurwia mnie to ze tu jest r2 którego miało nie być dalej to jest niejasne.

Crag
Jeśli tylko będzie się dało wygodnie modować R3 to kto wie może za kilka lat coś tam osiągną głupie uśniecie okien bądź ich zmodyfikowane na czytelne to już coś na +

Wybacz ale Rsien 1 to kopia gothica tylko z kilkoma bajerami które akurat dobrze się sprawdziły a Risen 2 dostał po łbie właśnie za to ze był oddzielna gra która nie wiele ma wspólnego z gothiciekm

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6345
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
A co ma do tego silnik? to ze innym coś nie pasi z grafa bo z r2 to nie znaczy ze mi, ile razu trzeba to napisać mam w dupie na jakim to jest silniku i jaka jest grafa wkurwia mnie to ze tu jest r2 którego miało nie być dalej to jest niejasne.

Crag
Jeśli tylko będzie się dało wygodnie modować R3 to kto wie może za kilka lat coś tam osiągną głupie uśniecie okien bądź ich zmodyfikowane na czytelne to już coś na +

Wybacz ale Rsien 1 to kopia gothica tylko z kilkoma bajerami które akurat dobrze się sprawdziły a Risen 2 dostał po łbie właśnie za to ze był oddzielna gra która nie wiele ma wspólnego z gothiciekm

Dostał po dupie? Naprawde? Z tego co czytalem jego sprzedaż osiagnela wieksza ilosc niz Risen'a 1, zebrala lepsze recenzje a do tego nawet do dzis kupują Risena 2 (to tak, jak z wiedzminem - niedlugo ma wyjsc 3 czesc to duzo osob kupuje 2 i gra) a nie R1 co juz cos znaczy.

Poza tym - nikt nie mowil, ze ma NIE BYĆ R2. NIKT. Przeczytalem przed chwila pare zgooglowanych wywiadow i nigdzie tak napisane nie bylo. Bylo napisane, że ma być mniej Risena 2 - owszem - ale nie, że ma go nie być.

Ogolnie tak czytam teraz roznego rodzaju fora o Risenie i wcale nie ma wielkiej spiny nad Risenem 3 i nigdzie aż tak nikogo to nie boli. Czasem cos ktos przebaknie, narzeka, ze za duzo R2 ale nigdzie jakiejs wielkiej krucjaty.

O Risenie 2 też krąża wiekszosc dobra opinia.

Juz wiem na czym polega Twój problem Tizgar. Utozsamiasz sie z wiekszoscia i probujesz wmowic "WIEKSZOSCI NIE PASUJE" nie podajac konkretnych argumentow ani linkow do dyskusji gdzie R2 czy R3 jest hejtowana, a jak ktos napisze cos dobrego to zaraz wyskakujesz "MIALO TEGO NIE BYĆ ALE ALE ALE WIEKSZOSCI SIE NIE PODOBA". Przestań, bo to sie robi z deczka dziecinne,

Co do grafiki i silnika jednak przyznam Ci racje. Grafika w R1 mi sie podobala, w R2 też, po screenach w R3 tez sie zapowiada fajnie. Prawda, nie jest jakas super zajebista ani rozwinieta, ale zawsze to lepiej anizeli niektore inne gry.

EDIT: Poza tym - mody usuwajace bron palna - ktorej imo mialo nie byc (skad tyś to wytrzasnal? W kazdym artykule jest napisane, że miala byc i bedzie bron palna, od poczatku to tworcy mowili) - serio? Ja nie rozumiem. Wlasnie jak patrzylem i specjalnie szukalem po frazie Broń Palna to jednak to zebralo sporo pochwał, kilka glosów przeciw - oczywiscie. Ale to normalne, bo kazdy ma gust swój i nie sposób trafic we wszystkich - chociaz w R3 powinien trafic wszystkim - to jednak Ci, ktorym sie to nie podobalo, nie plakali "ALE ALE ALE MIALO NIE BYC BRONI PALNEJ, NIE PASUJE I CHUJOWO ZROBIONA" tylko po prostu jej nie uzywali i po problemie. W R3 tym bardziej nie bedzie tego problemu, bo oprocz JEDYNIE dostepnej broni palnej w R2, w R3 bedą tez łuki, kusze, a z tego co slyszalem z roznych plotek nawet proce mają być :D Choć ponoć proce mają sluzyc tylko do zadan fabularnych pobocznych.

KOMPUTER:
Spoiler

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Gdzie ja napisałem m ze ktoś ma usunąć bron palna gdzie napisałem ze mi ona przeszkadza, bron palna sam sobie usunę jak będę kiedyś może grał ,chcesz tez usunąć to jest dość  łatwe wystarczy ze jej nie używasz i już nie mam broni palnej, ona mi nie przeszkadza bo jest pewna różnica miedzy r2 a r3 tam nie miałeś alternatywy tu masz alternatywę dla bron dystansowej.

Od początku było pisane ze ma być bron palna i mi to nie przeszkadza,  nie przeszkadza ponieważ można ja z automatu usnąć gdyż mamy alternatywę.

A co ma sprzedaż do opinii. WD bije rekordy sprzedaży a hejt niema końca, ciekawe w obu przypadkach jest to samo dostajemy produkt niezgodny z pierwotna wersja.

Prosta różnica, gdyby od początku było jasno mówione ze r3 nie będzie żadnego back to root tylko odgrzewany kotlet z tymi samymi mankamentami co w r2 to bym złego słowa o grze nie powiedział, bo doskonale by wiedział jaka ona będzie i czego się mam spodziewać, zaś po tym najnowszym trailerze nawet bym został miło zaskoczony bo dostałbym coś więcej co jest na + i czego się nie spodziewałem, bo nie było zapowiedziane.

Zrozumiałeś. ta gra zapowiadana była inna  niż ta która widzimy na GP, wejdź sobie na Wor poczytaj pierwszej zapowiedzi tam masz zmianę o tym ze PB bardzo uważnie zebrało wszystkie skargi na r2 i usuną je z r3, dla przykładu otwieranie zamków to jeden z największych niewypałów w r2 jeśli zapewniają ze takie rzeczy nie będą w r3 to ja się kurwa pytam co to w r3 robi ?

Kazdy z was ma prawo kupić ściągnąć jak kto woli, pogracie kilka godzin i dojdziecie do 1 z 2 wniosków
- Gra jest fajna super im to wyszło dokładniej tego się spodziewałem.
- Ogrzewany kotlet nic szczególnego szkoda mogli to lepiej zrobić.

przemek273

przemek273

Użytkownicy
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tizgar a skąd ty wiesz co się fanom podobało ? Ty chyba po themodders tego nie oceniasz. Gdy byś zebrał wszystkich użytkowników forum o gothicach nawet namiastki osób kupujących byś nie ujął.

Po za tym risen to gothic. Ktoś tam z piranha powiedział, że obecnie nikt nie potwierdził tego, ale mają zamiar to połączyć.

Tizgar dla ciebie stalker Czyste Niebo to odgrzewany kotlet z Cienia czarnobyla ? Bo silnik ten sam itp ?

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry