Słaba prędkość downloadu 2649 6

O temacie

Autor TheMrFalwack

Zaczęty 18.01.2014 roku

Wyświetleń 2649

Odpowiedzi 6

TheMrFalwack

TheMrFalwack

Użytkownicy
posty246
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy

TheMrFalwack

Słaba prędkość downloadu
2014-01-18, 19:55(Ostatnia zmiana: 2014-01-18, 20:41)
Witam!
Mam problem, ze słabą prędkością downloadu... Zrobiłem w niedziele (tydzień temu) format. Akurat aż do dzisiaj nie musiałem nic pobierać, a nawet jak pobierałem to były to pliki poniżej 100 MB. Teraz, postanowiłem pobrać Returna i okazało się, że mam słaby download. Aktualnie pobieram w prękości 60-100 Mb/s (Waha się, raz tak, raz tak). Plik waży tam 700 MB+. Ten download jest dziwny, bo przed formatem normalnie by mi pobrało to w 2-3 minuty, a tu pozostały czas 2 godziny.
Zrobiłem Speedtest, tu jest wynik:
http://www.speedtest.net/my-result/3241577896

Może ktoś wie jak to naprawić, albo co jest przyczyną?
Internet od neostrady. O dziwo aż do dziś, nigdy nie miałem z nią problemów. Internet 10 Mb/s.

Zauważyłem też, ze taka mała prędkość jest tylko dla takich plików powyżej 200/300 MB.

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cytat
Aktualnie pobieram w prękości 60-100 Mb/s
Chciałbym taki download przy prędkości neo 10Mbps.

Przyczyną może być serwer z jakiego ściągasz. Darmowe hostingi mają blokady, a żebyś sobie kupił premium.

TheMrFalwack

TheMrFalwack

Użytkownicy
posty246
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ściągam z chomikuj. Tam jak pobierałem plik 2 GB, to miałem prędkość 700 Mb/s... 

Ali G

Ali G

Użytkownicy
Nie odmawia się, kiedy pieniądz woła.
posty682
Propsy727
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Nie odmawia się, kiedy pieniądz woła.
Z chomikuj nie zawsze pobiera z maksymalną prędkością. Więc pobierz jakiś mały pliki(np. muzyke) na kilku innych chomikach i zobacz czy też będzie ci ściągał z mniejszą prędkością.

TheMrFalwack

TheMrFalwack

Użytkownicy
posty246
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Też ściąga tak słabo. 3,8 MB w 1 minute z kawałkiem, bo download 200Mb/s. Ale jak ściągałem returna innej strony to też było tak wolno. A Texturepack co miał 140 MB z chomikuj ściągnął mi się w niecałą minutę. Tak samo miałem jak pobierałem Patch, wczoraj. Też się robił 30 minut, bo download 50Mb/s

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Moja była miała taki problem z neostradą, że na zimę zamarzały jej kable i internet chodził znacznie wolniej :F Dowiedz się jak głęboko zakopane są u Ciebie, bo u mnie dla przykładu akurat spadł śnieg :lol2:

Smolo

Smolo

Użytkownicy
posty306
Propsy212
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Smolo

Słaba prędkość downloadu
#6 2014-01-23, 05:30(Ostatnia zmiana: 2014-01-23, 05:36)
Cytat: Aztek
Moja była miała taki problem z neostradą, że na zimę zamarzały jej kable i internet chodził znacznie wolniej...
Moja była...
Ile mogłeś włożyć jej kabli (Sata) i jakie miała gniazdo (procesora)  :lol2:

Elo

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry