Witam. Co prawda jeden temat o "polecanych grach" juz stworzylem, ale bylo to na starym kompie, duzo, duzo slabszym. Poza tym - tamtego tematu na pewno i tak by nikt nie przeczytal, gdybym tam napisal. Ci co sie tam udzielali pewnie juz by mieli to w dupie, reszta by po prostu olala, moze ten temat bardziej mi sie powiedzie.
Na początek przedstawiam mój sprzet techniczny:
-Windows 7 Home Premium 64 bit
-Intel Pentium E5300 @ 2.60GHz Technologia Wolfdale 45nm
-2,00GB 1-Kanałowy DDR3 @ 402MHz (6-6-6-15) (niedługo bedzie 6GB)
-ASUSTeK Computer INC. P5G41T-M LX2/GB (LGA775)
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
1024MBNVIDIA GeForce 9800 GT (ASUStek Computer Inc)
-466GB Seagate ST3500418AS ATA Device (SATA)
Teraz, jakie typy gier mnie interesują:
1.RPG akcji, koniecznie TPP, FPP (zadne izometryki czy inne pokroju diablo itp) - gralem oraz interesują mnie podobne do "Gra o Tron", "Saga Gothic", "Wiedzmin", "The Elder Scrolls III-V z dodatkami", "Fallout New Vegas" ze wszystkimi DLC i dodatkami - gram teraz.
2.Strategie, jednak nie żadne turowe (ani w stylu, że jest jedna wielka mapa globalna, a my walczymy na jakis tam polach bitew) - gralem oraz interesują mnie podobne do "Age of Empires 1-3 z dodatkami", "Empire Earth 1-2" - trojka juz mnie nie interesuje bo <-patrz początek, nawias->, Starcraft, Warcraft III +dodatek, Submarine Titans (POLECAM!), Rise of Nations + dodatek.
3.Strzelanki. Lecz druga wojna swiatowa i wczesniej juz mi sie znudzila, ile mozna to walkowac. Najchetniej patrze na wspolczesne konflikty, oraz "przyszlosciowe". Gralem oraz interesują mnie podobne do Call of Duty (gralem praktycznie we wszystkie, interesuja mnie najbardziej od Modern Warfare aż do Ghosts), Medal of Honor (to samo co w przypadku CoH'a), Max Payne (nie spodobal mi sie), Homefront (bardzo mi sie spodobalo, polecam, aczkolwiek kampania troche krotka).
Gralem takze w serie AC ktorej nie da sie zaszufladkowac do jednej kategorii, bardzo mi sie spodobala. Czekam na Polską Wersje "Liberation HD".
Dishonored to takze jedna z moich ulubionych gier. Far Cry 3 takze.
EDIT: Przypominam sobie takze inne tytuly - Ojciec Chrzestny, Seria GTA, Mafia 1-2.
Takze myslę nad grą strategiczną o nazwie "Gra o Tron: Początek". Co o niej sadzicie?
Polecajcie mi gry, bede baaardzo wdzieczny