Punkt startowy w świecie 2778 5

O temacie

Autor Pragasek

Zaczęty 29.12.2013 roku

Wyświetleń 2778

Odpowiedzi 5

Pragasek

Pragasek

Użytkownicy
posty334
Propsy39
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy

Pragasek

Punkt startowy w świecie
2013-12-29, 15:45(Ostatnia zmiana: 2013-12-29, 15:48)
Yo!

A więc mam mały problem. Jak zaczynam nową grę w Gothic 2, chciałbym zamiast pojawiać się w wieży Xardasa, pojawić się w pewnym miejscu w Górniczej Dolinie (OldWorl.zen) W świecie tym dodałem już Start point także z tym nie ma problemu. W pliku .ini również zmieniłem world = OldWorld.zen, nawet spakowałem moda w paczkę lecz nie, nadal pojawiam się w wieży xardasa? Mógłby ktoś pomóc? Dzięki:3

chicken

chicken

RaveN Studio
posty1230
Propsy559
ProfesjaNierób
  • RaveN Studio
Zobacz czy nie masz 2 startpointów.

Splash

Splash

Moderator
posty4211
Propsy3414
ProfesjaNierób
  • Moderator
Nie da się zrobić 2 startpointów w jednym świecie.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

chicken

chicken

RaveN Studio
posty1230
Propsy559
ProfesjaNierób
  • RaveN Studio

chicken
RaveN Studio

Punkt startowy w świecie
#3 2013-12-29, 17:47(Ostatnia zmiana: 2013-12-29, 18:10)
To innym wyjściem jest to, że nie zapisały się twoje zmiany. Zobacz jeszcze raz czy postawiony przez Ciebie startpoint został zapisany. Jeśli nie to znaczy, że spacer czyta oryginalną mapę z Worlds.vdf bądź innego .vdf. Jedyne wyjście to usunąć/przenieść ten plik, dopiero potem restart spacera i zrób co chcesz bez straty zmian. Ewentualnie możesz też zrobić ten świat w innej lokalizacji, a w .ini dodać tą lokalizację np. zamiast World=OldWorld\OldWorld.zen zrób World=OldWorld\MyWorld\OldWorld.zen. I nie wiem czy to zadziała, ale można też dopisać do pliku .vdf w którym się znajduje ten świat .disabled. Przykład: Worlds.vdf.disabled.

RafalBudzis

RafalBudzis

Użytkownicy
posty1967
Propsy808
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Skoro pojawia się w wieży Xsardasa to ma zrąbany plik INI !!! Dopiero gdy w pojawi się w złym miejscu ale w dobrym świecie będziemy się zastanawiać co z Start Pointem. Na pewno uruchamiasz moda z dobrym plikiem ini ??? zobacz też czy na pewno zapisałeś te zmiany w pliku ini.

@Splash Mylisz się można zrobić ich kilka a nawet jest ich kilka. Zobacz sobie przy przejściach miedzy światami ze są tam startpointy.

Pragasek

Pragasek

Użytkownicy
posty334
Propsy39
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy

Pragasek

Punkt startowy w świecie
#5 2013-12-30, 00:25(Ostatnia zmiana: 2013-12-30, 01:08)
Hmm też mi się wydaje że coś z plikiem .ini !

Jak powinien wyglądać taki plik w gothicu 2? Czy on różni się tym z Gothic 1?

#EDIT

Problem rozwiązany, jednak był błąd w pliku .ini

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry