Returning 2.0 781840 1769

Ankieta

Która gildia powinna zostać najbardziej rozbudowana?

Paladyni
81 (16.2%)
Magowie Ognia
28 (5.6%)
Magowie Wody
27 (5.4%)
Guru
28 (5.6%)
Strażnicy świątynni
43 (8.6%)
Łowcy Smoków
58 (11.6%)
Nekromanci
102 (20.4%)
Bandyci (być może jako gildia)
53 (10.6%)
Najemnicy orków (być może jako gildia)
80 (16%)

Głosów w sumie: 500

O temacie

Autor panzpis

Zaczęty 26.11.2013 roku

Wyświetleń 781840

Odpowiedzi 1769

TadekKanalarz

TadekKanalarz

Użytkownicy
Łakamakafą
posty258
Propsy44
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Łakamakafą
Każdy, kto grał w mody od nas uzna za logiczne, że tłumaczenie będzie lepsze.
Skoro tak mówisz... Mam nadzieję, że nie będzie kwiatków typu "alkochol" :F

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
Błędy ortograficzne i interpunkcji mogę znieść bez narzekania, najgorsze jest że zbyt często zdarza się że fragmenty dialogów są źle przetłumaczone.

Nawet raz miałem szansę chwilowo tłumaczyć Returning-a, szkoda że musiałem pojebać te zajęcie, ale tak już wyszło.

TadekKanalarz

TadekKanalarz

Użytkownicy
Łakamakafą
posty258
Propsy44
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Łakamakafą
najgorsze jest że zbyt często zdarza się że fragmenty dialogów są źle przetłumaczone.
No dokładnie. Czasami zdania są bezsensowne. Nawet miałem wrażenie, że bezio czasami wypowiada kwestie npctów.

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
W Returninga zaangażowani będą ludzie znający dobrze język rosyjski, mający doświadczenie w tłumaczeniu oraz niedopuszczalne będą żadne translatory. Kilka literówek przy tak gigantycznym modzie jest nieuniknione,ale postaramy się wyeliminować wszystko co tylko się da podczas korekty i testów.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Błędy ortograficzne i interpunkcji mogę znieść bez narzekania, najgorsze jest że zbyt często zdarza się że fragmenty dialogów są źle przetłumaczone.

Nawet raz miałem szansę chwilowo tłumaczyć Returning-a, szkoda że musiałem pojebać te zajęcie, ale tak już wyszło.
Możesz się zgłosić do tłumaczenia R2.0 zawsze :P

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

desti2

desti2

Użytkownicy
posty22
Propsy6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ekipie odpowiedzialnej za mod Returnining należy  się  wielki szacunek, odwalają kawał dobrej roboty ! A wstyd za osoby które ich w tym temacie obrażają bez powodu. Bo zamiast dziękować że tworzą jeden z najlepszych a moim zdaniem najlepszy mod do Gothica 2 to niektórzy ich  obrażają. Pracować za darmo, dzielić się swoją pracą z innymi i być przy tym obrażanym. Tylko parapety z  polski. A ode mnie chłopaki z Rosji mają wielki szacunek za całą swoją pracę i trzymam za nich kciuki bo mod jest niesamowity.

Tak samo chłopakom Recovery Team oraz Drużyny spolszczeń również należy się szacunek za  rozwijanie polskiej sceny modingu Gothica. Robicie naprawdę dobrą robotę bo wiem że mobilizacja przy takiej pracy to katorga ale wierze że dacie rade wykonać wszystkie wasze zamysły w More i przyszłych projektach.

Z niecierpliwością czekam na polską premierę R2.0. Pozdrawiam.

Loop

Loop

Użytkownicy
posty859
Propsy173
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Co jest obecnie robione z "Powrotem"?

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Na razie panuje cisza. Może przed burzą?

adrirolnik

adrirolnik

Użytkownicy
posty166
Propsy5
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
wiadomo coś ? 

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Nie, prace trwają, ale przez zachowanie z użytkowników modostroy, autor zdecydował się nie publikować żadnych materiałów, aż do premiery.

Sawik

Sawik

Moderator działu
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Rebel
Przeniosłem do zapowiedzi bo Glaca jest jaki jest, ale miał rację - temat znajdował się w złym dziale.
Dodatkowo przeczyściłem parę stron tematu, następnym razem załóżcie sobie osobny temat na tego typu dyskusje. Starajcie się nie wykraczać zbyt często poza granice, oszczędzicie mi i Markowi pracy, a sobie warnów. Pozdrawiam, Wasz nowy moderator ds. Gothic.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Faktycznie, dobra decyzja z przenosinami. 

Btw. bo zaraz pewnie znowu padnie to pytanie: Nie, dalej nie ma żadnych wieści.

Endriu20605

Endriu20605

Użytkownicy
DarkDubbing Team
posty9
Propsy3
ProfesjaProducent
  • Użytkownicy
  • DarkDubbing Team
Jak idzie praca nad modzikiem ? :D

Nefario

Nefario

Użytkownicy
Bractwo Gothic'a
posty410
Propsy437
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Bractwo Gothic'a
Zobacz post wyżej xD

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Do ukończenia prac nad modem zostało jeszcze nagranie linii dialogowych dla Bezimiennego. Pracę nad tym posuwają się szybkim tempem, bo jeszcze trzy dni temu mówiono o nagraniu 6000 kwestii dialogowych, teraz mówi się, że gotowych już jest ponad 4800 :) Autorzy piszą, że premiera może się odbyć końcem sierpnia, ale biorąc pod uwagę jak szybko idzie nagrywanie dialogów, może być ona szybciej.

K0nopa

K0nopa

Użytkownicy
Barbarzyńca
posty700
Propsy278
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Barbarzyńca
Tak jak patrze na opis modyfikacji to normalnie uwazam ze zrobienie jej jeszcze z dubingiem to czyste szalenstwo. Jednak spolecznosc gothica jest  nie do zajebania :)

TadekKanalarz

TadekKanalarz

Użytkownicy
Łakamakafą
posty258
Propsy44
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Łakamakafą
Do ukończenia prac nad modem zostało jeszcze nagranie linii dialogowych dla Bezimiennego. Pracę nad tym posuwają się szybkim tempem, bo jeszcze trzy dni temu mówiono o nagraniu 6000 kwestii dialogowych, teraz mówi się, że gotowych już jest ponad 4800 :) Autorzy piszą, że premiera może się odbyć końcem sierpnia, ale biorąc pod uwagę jak szybko idzie nagrywanie dialogów, może być ona szybciej.
Miło to słyszeć. Już nie mogę doczekać się spolszczenia :) Return Rebalans 2.1 bardzo miło wspominam :)

xMefistox

xMefistox

Użytkownicy
posty312
Propsy18
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Wiadomo może z jakich modów będą nowe światy ? Bęzie wyspa z Dark Sagi ?

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Raczej nie będzie światów z Dark Sagi. Wiadomo tylko z jakich modów Returning wykorzystuje elementy, niekoniecznie światy.

Gzel

Gzel

Użytkownicy
posty31
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Kiedy jest planowana premiera tego moda? 

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry