Jedzenie :I 14427 49

O temacie

Autor Anonymized

Zaczęty 13.11.2013 roku

Wyświetleń 14427

Odpowiedzi 49

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam pytania, do osób, które są zmuszone same sobie gotować, nie umiejąc gotować. Słowem - osób takich ja ja.
Moja dieta to przeplatanie ze sobą schabowych, spaghetti, kotletów mielonych, jajecznic, omletów, kurczaków i okazyjnie szaszłyków. Mam dość :I Chciałbym spróbować czegoś nowego, ale jestem totalnie bez pomysłów. Znacie jakieś proste rzeczy? I co prócz kanapek macie na przekąski na boku, żeby coś zjeść między obiadem a kolacją, bo aktualnie inwestuje w ciastka - a powoli zaczynam mieć wstręt do słodkości. Czarujcie.

Maybe

Maybe

Użytkownicy
Ноопепт
posty305
Propsy449
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Ноопепт
Winiary pomysł na, fix knorr, wszelkie sosy gotowe Aspiro z biedry (słodko kwaśny, chiński itp.) do tego latwo jest w miare zrobic sobie np. smazona karkówke, tanio i smacznie - kupujesz karkóweczki z biedry w zestawie kolo 5, 6 tam jest, kupujesz przyprawe "karkówka klasyczna", posypujesz ja w chuj ta przyprawa, nacierasz, smazysz (najlepiej na oliwie ale olej tez da rade. oliwa wolniej sie pali i z tego wzgledu lepiej). na poczatku na mega ogniu zeby sparzyc obie strony miesa zeby zamknely w sobie soki a potem na malym zeby srodek sie zrobil. ew. krowe - polecam steki z lidla paczkowane i na jutubie tutoriale jak przyrzadzic np. http://www.youtube.com/watch?v=gH8GKagWLf8

Sili0n

Sili0n

Użytkownicy
"Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone"
posty108
Propsy20
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • "Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone"
Może jakies skrzydełka + "Pomysł na skrzydełka" instrukcja przygotowania z tylu opakowania.

Kelten

Kelten

Gry (themodders@telegram)
posty639
Propsy514
ProfesjaKompozytor
  • Gry (themodders@telegram)

Kelten
Gry (themodders@telegram)

Jedzenie :I
Kiełbasa w piwie,frytki jak chcesz zwększyć masę to wędzona makrela :D

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
Tanio, a wygląda apetycznie, 5 sposób na...przeżycie za 5zł dziennie
https://www.youtube.com/watch?v=ZHHOYmERmDc

Proponuje sprawdzić :)

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
co prócz kanapek macie na przekąski na boku, żeby coś zjeść między obiadem a kolacją, bo aktualnie inwestuje w ciastka - a powoli zaczynam mieć wstręt do słodkości. Czarujcie.
Owoce jak banan, jabłka etc.

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Piwo

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
No coz, temat nie bardzo dla mnie, bo gotowac umiem, ale polecam Chili Concarne, ryż na słodko w sosie truskawkowym, kasza w sosie grzybowym, frytki w sosie czosnkowym :)

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Sili0n

Sili0n

Użytkownicy
posty108
Propsy20
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Mrożonki z biedronki

Klark Cent

Klark Cent

Użytkownicy
posty706
Propsy654
  • Użytkownicy

Klark Cent

Jedzenie :I
#9 2013-11-14, 18:11(Ostatnia zmiana: 2013-11-14, 18:26)
Oglądnij sobie Majtster Czifów oni mają fajne pomysły czasem

A tak z innej bajki to kwestia co lubisz ja np lubię ryż z warzywami i sosem tyle że nie z mrożonek bo w smaku sa gówniane... kupujesz kroisz podsmażasz przyprawiasz ja preferuje wszystko na ostro więc przyprawiam jak lubię potem kwestia tego co wolisz dalej możesz np na przecierze pomidorowym coś sobie zrobić albo na śmietanie tu dość fajnie wychodzi i przynajmniej mi smakuje. Kaszę gryczaną lubie samą z kurczakiem za to jęczmienna to dla mnie gówno. Makaron można jak kto lubi ja tam nie lubię więc nie za czesto robię. Do tego ryż można na słodko i tu czasem lubię ryż z jabłkiem śmietaną i cynamonem. Placki ziemniaczane z gulaszem i surówkami to też fajna sprawa ale czasu trochę potrzeba na zrobienie.

Jak kto preferuje i tyle.

No i jeszcze jedno z moich stwierdzeń to: Możesz nie mieć wiele składników ale jeżeli masz odpowiednie przyprawy wszystko będzie zajebiste.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Polecam pesto lub pesto pomidorowe, jeśli jeszcze go nie znasz. Możesz dodać to do bardzo wielu potraw i wszystkie fajnie urozmaici, np. potrawy z makaronu czy ryżu. Na kanapki też się zajebiście nadaje, kiedyś koleżanka zrobiła mi wykurwistą kanapkę, która składała się bodajże z ciemnego pieczywa, pesto, smażonych pieczarek, sałaty i pomidora.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Jak preferujesz sałatki:
Kurczak w mocnych przyprawach (najlepiej anyżowe, korzenne), granat, sałata rzymska, ser plesniowy, orzeszki piniowe itp. W zaleznosci co lubisz.

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
1. Frytki są spoko, ale kosztują dużo oleju. Poza tym już mi się przejadły całkowicie, kiedy były moją podstawą żywieniową we Wrocławiu. Teraz jako przejaciół moich kotletów na talerzu wolę zwykłe, gotowane ziemniaki
2. Ryżu bardzo, ale to BARDZO nie lubię Wszelakie kombinacje z nim od razu spisuje na straty Chyba, że gołąbki - są zajebiste, ale nie mam zamiaru ich robić, za duży nakład pracy i umiejętności
3. "Pomysł na" do mnie nie przemawia. Może to faktycznie dobre i w ogóle, ale... nie :I
4. Baggio - spoko filmik :ok:
5. Adanos - no owoce są spoko, tylko zauważyłem, że kupując je całkiem mi się ich odechciewa i leżą, aż zgniją :lol2:
6. Wowoz - jeśli chodzi o Piwo to mam syndrom Buły. Co do sałatek to jak najbardziej tak, ale tylko jako dodatek do mięsa :D
7. Kyrwo - powiedz mi więcej o tych muslimskich specialach.

Darkmodders

Darkmodders

DarkModders Team
Mistrz mrocznych sztuk
posty828
Propsy283
ProfesjaProducent
  • DarkModders Team
  • Mistrz mrocznych sztuk
Najlepsze sa kaski piwne. Polecam

Blog grupy DarkModders Team.

http://darkmodders.pl/

Discord: darkmodders

Sili0n

Sili0n

Użytkownicy
posty108
Propsy20
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
kopytka, pyzy ze śliwką, placki po wegiersku, ogolnie ziemniaki we wszelkiej formie.

Polecam "Warzywa na patelnie" zajebiste :D

Toworish

Toworish

Użytkownicy
http://chomikuj.pl/ToWoRiSh
posty1664
Propsy254
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • http://chomikuj.pl/ToWoRiSh
hmm, doradzacie mu to piwo, a dzięki niemu jedyne co to nie będzie mu się chciało z rana jeść, jak i mi, ja wstaje idę do szkoły lub na praktyki i tak do 16/17 niema mnie w domu, wrócę do domu, robię obiad, jem, i na kolacje też już nie mam ochoty, a na piwo zawsze jest ochota, no czyli może i dobra rada z piwem, jednak musiałbyś pić minimum 5 dziennie, żeby przetrwać jedząc praktycznie tylko obiady

Niebawem...Pierdolnę se poradniki do Goticzka. Albo i nie, bo sie mnie nie chce.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Paztekowicz - pesto to jest mieszanka bazylii z olejem i zmielonymi orzechami, a pesto pomidorowe ma po prostu dodatek przecieru pomidorowego. Nadaje się doskonale do wszelkich potraw z ryżem i makaronem, tak jak powiedziałem, ale także do posmarowania kanapek, pizzy i wszystkiego innego. Kup sobie słoiczek i poeksperymentuj.

Nie jest to na pewno muslimskie :D

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Cytat: Aztek
6. Wowoz - jeśli chodzi o Piwo to mam syndrom Buły. Co do sałatek to jak najbardziej tak, ale tylko jako dodatek do mięsa

Dlatego dalem ci przepis na sałatke z mięsem leju. Do tego robisz czosnkowe grzanki na oliwie i masz pełnowartościowy posiłek, którym da się pojeść. Nie wiem jak z kosztami, bo skladniki musza byc raczej dobre.

Darkmodders

Darkmodders

DarkModders Team
Mistrz mrocznych sztuk
posty828
Propsy283
ProfesjaProducent
  • DarkModders Team
  • Mistrz mrocznych sztuk
Najlepszy i szybki sposob to spagetti a jak to ci nie przypadnie do gustu to mozesz jeszcze goracy kubek sobie przygotowac

Blog grupy DarkModders Team.

http://darkmodders.pl/

Discord: darkmodders

Arszonto

Arszonto

Użytkownicy
posty99
Propsy34
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
http://www.doradcasmaku.pl/przepis/192181/makaron-w-sosie-smietanowym-z-feta-i-czosnkiem.html 
Polecam naprawdę smaczne i syte. Niewielką ilość sosu można zmieszać z dużą ilością makaronu. Tylko nie nakładaj sobie za dużo, bo możesz się zdziwić, że nie dasz rady zjeść (syte, trochę muli :P ), ale naprawdę dobre.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry