Błędy w ostatecznej wersji moda 492588 1149

O temacie

Autor Adanos

Zaczęty 11.11.2013 roku

Wyświetleń 492588

Odpowiedzi 1149

Psimgoth

Psimgoth

Użytkownicy
posty200
Propsy49
ProfesjaTester
  • Zbanowany
mam proble m z.... trochę dziwne bo gdy wypale ziele które dał mi lester i przejdę tam na bagna i wrócę to obraz mi się buguje... podczas rozmowy skacze mi,  tak samo podczas chodzenia.. system nie może odzyskać odpowiedniej rozdzielczości (nie taka płaska jak po zużyciu tego środka) ciężko mi to sprecyzować, ale:

robiłem zapisy, wczytywałem i nic nie dało.
wyłączyłem gre, po czym włączyłem i nic nie dało
zmieniałem różne rozdzielczości i jakąkolwiek bym miał problem ten ciągle występuje

Grahtnakk

Grahtnakk

Użytkownicy
JA BYĆ BROŃ SZAMAN !!!!
posty140
Propsy16
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • JA BYĆ BROŃ SZAMAN !!!!
Spróbuj reinstalacji

KRUSHAK KA RUSHTASOK!!!!

KUBA - 4477

KUBA - 4477

Użytkownicy
Człowiekowi wilkiem, wilkowi człowiekiem.
posty83
Propsy21
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Człowiekowi wilkiem, wilkowi człowiekiem.
Reinstalacja może w niczym nie pomóc. Niedawno pytałem, jak tę przypadłość "wyleczyć" u mnie, w temacie poświęconym problemom, i dowiedziałem się tylko tyle, że ten błąd jest "niewyleczalny" i jedyne rozwiązanie to się przyzwyczaić. Przykro mi stary...

Siłą watahy - wilk. Siłą wilka - wataha.

Psimgoth

Psimgoth

Użytkownicy
posty200
Propsy49
ProfesjaTester
  • Zbanowany
wiem chyba co jest przyczyną błędu. To moje sterowniki które nie są najwyższych lootach. Kiedyś ten sam problem miałem.. tylko czy ktoś mogłby za mnie tzn dam mojego save i tylko spali to gówno przejdzie te bagna ... i to byłoby wszystko.. ktoś chętny?

lukis88

lukis88

Użytkownicy
alder24
posty132
Propsy32
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • alder24
To jest jeden z bardziej irytujacych bledow i z tego co wiem nie ma na to sposobu. Problemem jest to, ze w trakcie wizji kamera nam sie znienia na taka skaczaca, ale nie zmienia sie po wizji na normalna. Coz pozostaje sie przyzwyczaic. Z poczatku to denerwuje, ale potem juz nie zwracalem nawe na to uwagi.

Psimgoth

Psimgoth

Użytkownicy
posty200
Propsy49
ProfesjaTester
  • Zbanowany
a moge dac wam save? może komuś  błąd nie występuje?

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
Występuje wszystkim. Przyzwyczaj się.

Lieb Vaterland magst ruhig sein

siewka181

siewka181

Użytkownicy
PomiotBeliara
posty411
Propsy68
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • PomiotBeliara
a aktualnym stanie szkoda nerwów.
Może i troche poprawione ale nadal nie jest to zbyt grywalne a co najważniejsze przyjemnością płynącą z rozgrywki w wypadku tego moda ciężko się uraczyć :ayfkm:

Jedynie pozostaje czekać gdy ktoś może doprowadzi projek do sensownego stanu.

JAK NAZYWA SIĘ CHOROBA NA KTÓRĄ CIERPIĄ WYZNAWCY ADANOSA ?
WADA NOSA :d
Motyw do Google Chrome by ja: https://www.mychrometheme.com/t/94h6ywsfrpdltksaofn965n3e
http://z0r.de/L/z0r-de_4014.swf

Psimgoth

Psimgoth

Użytkownicy
posty200
Propsy49
ProfesjaTester
  • Zbanowany
JAK używać miecza runicznego? nie ma nigdzie na stronie tego ani w poradniku wytłumaczone ..

gothic1210
  • Gość
Może i troche poprawione ale nadal nie jest to zbyt grywalne a co najważniejsze przyjemnością płynącą z rozgrywki w wypadku tego moda ciężko się uraczyć 

Jeśli można wiedzieć to na jakim etapie gry jesteś? Bo mi się na razie gra całkiem spoko. 

Psimgoth

Psimgoth

Użytkownicy
posty200
Propsy49
ProfesjaTester
  • Zbanowany
POWIE MI KTOŚ DO CHOLERY JAK UŻYWAĆ MIECZA RUNICZNEGO? Adanos nawet nie odpowiedział na to pytanie jednemu z osób pytających się.. kazał sprawdzić w "menu" JAKIM KURWA MENU? Xd

Splash

Splash

Moderator
posty4210
Propsy3412
ProfesjaNierób
  • Moderator
A może trochę spokojniej? A może w końcu zaczniesz myśleć? Twoje problemy każdy ma głęboko dobrze wiesz gdzie, bo na siłę szukasz dziury w całym. Jeśli tylko po to grasz w tego moda, to marnujesz czas. Nawet dialogów i dziennika nie potrafisz czytać ze zrozumieniem.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Psimgoth

Psimgoth

Użytkownicy
posty200
Propsy49
ProfesjaTester
  • Zbanowany
nie ma wytłumaczone jak włożyć runę do miecza..

Post połączony: 2015-10-28, 16:42
ani na innych forach nie znalazłem właśnie jak włożyć runę.. t

siewka181

siewka181

Użytkownicy
PomiotBeliara
posty411
Propsy68
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • PomiotBeliara
Może i troche poprawione ale nadal nie jest to zbyt grywalne a co najważniejsze przyjemnością płynącą z rozgrywki w wypadku tego moda ciężko się uraczyć

Jeśli można wiedzieć to na jakim etapie gry jesteś? Bo mi się na razie gra całkiem spoko.
grałem w tego moda juz 5 razy od premiery i nadal nie jest zbyt świetnie.
Zapisywać,wczytywać bo problemy.
Quest,nie tak sie zagada jak trzeba i bug questa.
Zacinanie sie gry i potrzeba resetu PC.
Komfort rozgrywki w takich warunkach nie jest na wysokim poziomie.

sam mod jest jak najbardziej udany,props za prace i czas włożony w projekt oraz drugi za poswiecony czas.
Mimo to nie ma co się oszukiwać nie jest to w aktualnym stanie dobrze poklejone niestety,grywalne owszem gdy wszystko idzie dobrz lecz nadal pozostaje strasznie dziurawe  co w wielu momentach zabija przyjemność gry zmieniając ją w udrękę nerwową

JAK NAZYWA SIĘ CHOROBA NA KTÓRĄ CIERPIĄ WYZNAWCY ADANOSA ?
WADA NOSA :d
Motyw do Google Chrome by ja: https://www.mychrometheme.com/t/94h6ywsfrpdltksaofn965n3e
http://z0r.de/L/z0r-de_4014.swf

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
POWIE MI KTOŚ DO CHOLERY JAK UŻYWAĆ MIECZA RUNICZNEGO? Adanos nawet nie odpowiedział na to pytanie jednemu z osób pytających się.. kazał sprawdzić w "menu" JAKIM KURWA MENU? Xd
Takim menu:

Później wchodzisz do ekwipunku, wybierasz runę i wciskasz odpowiedni klawisz. Do tego musisz mieć wyuczoną walkę mieczem runicznym.

Quest,nie tak sie zagada jak trzeba i bug questa.
Takie rzeczy się zgłasza, a nie tylko się narzeka.

~orientalny.

~orientalny.

Użytkownicy
posty1
Propsy5
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Witam wszystkich!
Wczoraj ukończyłem modyfikację, na którą tak długo czekałem. Kusiło mnie już wcześniej, żeby pobrać betę ale narzekania
graczy na błędy, bugi itp. skutecznie mnie od tego odciągnęły -
pomyślałem sobie, że przemęczę się jeszcze trochę i zaczekam na grywalną
wersję, którą zdawała się być teraz 1.5. Zainstalowałem moda,
odpaliłem, wszystko ustawiłem i rozpocząłem rozgrywkę. Z zadowoleniem
stawiałem pierwsze kroki na plaży. Wszystko było cacy - do pewnego
czasu, ale o tym za chwilę. Najpierw skupię się na pozytywnych aspektach
wyróżniających modyfikację.

Na plus:
-lądujemy w wirze bardzo ciekawej historii
-genialny soundtrack
-zaawansowane skrypty, które pokazują co jeszcze można wycisnąć ze starego Gothicowego silnika
-klimatyczne dialogi
-interesujące lokacje i nowe światy
-nowe umiejętności, niektóre nawet stworzone specjalnie na potrzeby moda
-nowe przedmioty z nowymi modelami i teksturami
-możliwość zmiany wyglądu bohatera (które jest lekko zbugowane swoją drogą, info niżej)
-ciekawe urozmaicenia typu Sen Nowicjusza,
Spoiler
ucieczka przed lawą w świecie Nekromanty

Teraz niestety muszę przejść do mniej przyjemnej części jaką jest lista
błędów i problemów. Pierwsze zaczęły się po paru minutach gry, kiedy
przyszło mi zabić stojącego mi na drodze ścierwojada. Bug z
nietrafianiem przeciwników występował u mnie tak często, że po jakimś
czasie gdy błąd się pojawiał po prostu uruchamiałem na nowo grę, żeby
dalej grać, bo nawet kilkukrotne wczytywanie zapisu nic nie dawało - i tak co parę minut. Oprócz tego, pierwsze 3 rozdziały poszły gładko. Nawet jeśli występowały jakieś błędy z zadaniami to tylko drobne, nie mające większego wpływu na rozgrywkę. Zabawa a raczej jej brak rozpoczął się wraz z rozdziałem 4.
Jak wyżej, w formie listy wypiszę większość (zaznaczam - większość - nie
wszystkie, bo wszystkich nie pamiętam) błędy które spotkałem na swojej drodze.

A więc:
Spoiler
-Wyżej wspomniany błąd z walką, który czasem doprowadzał mnie do szału (nie
przesadzając, niekiedy 3- czy 4-krotne wczytanie zapisu nie pomagało,
jedynie ponowne uruchomienie gry).
-blokujące drzewa i niewidzialne ściany w lesie
-recepty, które u handlarzy mają wartości po kilkaset tysięcy bryłek rudy
-okienka pokazujące zdobyte doświadczenie lub informację o wpisie w dzienniku czasem się bugują i nie znikają
-wygląd bohatera - jeśli wcześniej został zmieniony - wraca do pierwotnej formy po zmianie świata
-nie wiem czy tak miało być, ale za zabicie Szkieletu Łucznika nie dostajemy PD
-bardzo częste crashe w Wolnej Kopalni (podczas walki, jaki i podczas zwykłego poruszania się po niej)
-po wypaleniu ziela od Lestera występują do końca gry irytujące przeskoki obrazu, nic na to nie pomaga
-zbyt wczesna możliwość zabicia paru NPC, bez których fabuła nie pójdzie do przodu (np. Węgorz, Fletcher)

Problemy z zadaniami:
Spoiler
-Kiedy Jurgen chce nas zabić, Sher decyduje się umrzeć za nas - po zakończeniu
dialogu dalej wesoło stoi sobie koło strażników i nic się nie dzieje.
Żeby ruszyć zadanie, trzeba samemu go zabić i to na kodach, bo jeśli
zaatakujemy go mieczem, inni się na nas rzucają.
-Kamieni Katrakanat jest 6 a nie 5, jak mówią wszystkie wpisy w dzienniku
-Podczas szukania posążka Innosa, wpis w dzienniku, że posążka nie ma na cmentarzu pojawia się zanim w ogóle tam dojdziemy.
-Zadanie "Konwoje" jest zbugowane. Kiedy wyruszamy z Orkanem, Asghan i Kirgo
stoją w miejscu. Trzeba do nich zagadać a raczej włączyć na chwilę "tryb
rozmowy", żeby za nami poszli. Po dotarciu na miejsce, Orkan nas nie
zagaduje. Trzeba się w niego wcielić i na kodach przejść kawałek dalej w
stronę ziem orków, żeby się do nas odezwał.
-Wpis w dzienniku po wykonaniu zadania z patrolem (zadanie z Dukiem) wędruje do zadania "Porcja Gulaszu".
-Po powrocie Lee do Nowego Obozu nastawienie Strażników jest wrogie
niezależnie od tego, jaką mamy na sobie zbroję. Nie byłoby to aż takim
problemem, gdyby nie fakt, że po tym trzeba wykonać kilka innych zadań.
(np. rozmowa z magnatem przy strażnicy).
-Podczas Snu Nowicjusza, Wiarus dopiero po kilku wczytaniach gry przybiegł do namiotu. To samo z Baalem Tondralem. Problem polega na tym, że jak ktoś nie zajrzy do solucji i nie wie o dialogu a zginie przed rozmową z Baalem, sen się kończy - ale bez wpisu do dziennika, co uniemożliwia dalszy rozwój fabuły.
-Kiedy Hessad prowadzi nas przez bagna, zahacza o każdą możliwą pierdołę po drodze - mało tego
niedaleko wyjścia z obozu jest drzewo, koło którego nie chce przejść i
kręci się w kółko - musiałem się w niego wcielić i sam przejść kawałek
dalej. Większy problem polega na tym, że jak przejdziemy z nim przez Miasto Orków i dotrzemy na miejsce,
nie odzywa się do nas, co sprawia, że zadania "Polowanie na orków" oraz
"Jaszczuroludzie" są niewykonalne.
-Zadania "Poszukiwacz", "Hrabia", "Almanach Odrodzenia" (+ 2 questy wspomniane wyżej) nigdy nie przechodzą
do wykonanych (robiłem je z solucją krok po kroku, raczej nic nie zepsułem).
-Od 4 rozdziału ogólnie nie wiadomo jak wykonać większość questów, śmiem twierdzić, że bez solucji gra jest nie do przejścia - średnią przyjemnością jest ciągłe wychodzenie z gry i zaglądanie do poradnika, żeby popchnąć fabułę do przodu.

To raczej nie problemy, a nielogiczne fakty:
Spoiler
-Po wyjściu z Głębii, wszyscy którzy nas tam wrzucają bardzo szybko o tym
zapominają i nie ma z nimi możliwości rozmowy na ten temat.
-Ratford nie ma żadnego stopnia zaawansowania w walce bronią dwuręczną, wygląda to dość komicznie.
-Zły oraz uciekinierzy z zadania Laresa nie umierają po pobiciu, co sprawia, że mogą wstać i żyją po wyjęciu ich głów z ekwipunku.
-"Pełnia Życia" kosztuje tyle, co "Eliksir Życia", powinna być droższa.
-Wiele broni o tym samym wyglądzie, które drastycznie różnią się wymaganiami i obrażeniami.
-Lee mówi, że nigdy nie widział miecza runicznego, jedynie o nim słyszał - mimo to uczy nas, jak się nim posługiwać.
-Nikomu w Starym Obozie nie przeszkadza, że lata po nim ktoś w zbroi rebelianta
czy myśliwego (ja wchodziłem tam w ulepszonej ciężkiej zbroi myśliwego i
nic).
-Po oddaniu Almanachu Odrodzenia Lerenowi, ten ma go w ekwipunku i można go od niego odkupić.
-Czasami "potężni magowie" okładają nas lagą zamiast jakimiś czarami (np. Czarny Mag w Świątyni Śniącego).
-W 4 rozdziale bez problemu można pobić i zabić "okropnego i przerażającego"
Gomeza, wokół ktorego kręci się cały problem rebeliantów. Wystarczy
wbić do jego siedziby i tyle (możliwe nawet, że można zabić go jeszcze
wcześniej, ja akurat spróbowałem w 4 rozdziale).
-Po ataku strażników na Górską Cytadelę, Lee mówi, że Jarvis zginął (chyba niby poderżnęli mu
gardło w nocy). U mnie Jarvis do końca gry stał sobie na dziedzińcu.
-Podczas szukania ornamentu niedaleko ruin Orkowej Cytadeli, Węgorz niby bije
się z jakimś strażnikiem - u mnie stał sam i gadał do siebie.
-Torlof mówi nam, że czas na rozpierduchę w Wolnej Kopalni. Po zakończeniu
rozmowy stoi w miejscu i nikogo nie atakuje. Zresztą strażnicy w Wolnej
Kopalni do końca gry tam są, nawet po odbiciu Nowego Obozu.
-Po powrocie Lee, Santino dalej stoi w domku Ryżowego Księcia, mimo że jest Cieniem.
-Po powrocie Lee, Lares i Mordrag nie mają na sobie zbroi, zakładają je dopiero później.
-W Świątyni Śniącego możemy pobić i zabić Xardasa.
-Wielu NPC zna nasze imię, mimo że nigdy im się nie przedstawiliśmy. Nasz
bohater zna również imiona paru NPC, którzy nam się nie przedstawili
(np. Trupismród).
-Pierwszy konwój, który ma paczki z żywnością to 2 słabych strażników, którzy nie zadają nam dmg jeśli mamy ciężką zbroję
myśliwego - powinno ich być więcej i powinni być silniejsi.
-Podczas "wykopywania" skarbu z Nefariusem, jeśli odpowiednio się ustawimy,
widzimy że skarby spawnują się w powietrzu zaraz na początku rozmowy.
Lepiej byłoby rozwiązać to zadanie podobnie jak wykopywanie skarbów
Jacka Aligatora.

Jak widać, trochę się tego nazbierało. I żeby było jasne, nie piszę tego, żeby dopiec twórcom albo żeby im pokazać, jak wiele błędów popełnili. Ten post ma na celu ułatwienie poprawy moda, nic poza tym. Oczywiście modyfikację da się przejść, w moim wypadku konieczne było jednak kilkakrotne korzystanie z Marvin-Mode. Gorzej z zadowoleniem z gry w moda, na którego czekało się tyle czasu. Mimo to uważam, że panowie odwalili kawał dobrej roboty i mimo sporej liczby błędów jest to godne uwagi dzieło.  :ok:

Psimgoth

Psimgoth

Użytkownicy
posty200
Propsy49
ProfesjaTester
  • Zbanowany
soundtracki są genialnie, klimat i niektóre zadania też. Czego mi zabrakło? Więcej mieczy dualnych, bo gry całej nie przeszedłem ale nie wiem czy oprócz zardzewiałego miecza dualnego idzie zdobyć inne miecze? oczywiście bez kodów? Zabrakło mi również hełmów które wydaje mi się powinny się znaleźć w Czasie zapłaty ;) 

Post połączony: 2015-10-30, 22:00
Nie spodobało mi się to że gdy jest się Magiem później nie można kupić zbroi rebelianta od foxa.. tzn tych lepszych.. Klimat maga praktycznie przestaje później istnieć. Magiem czułem się przez pierwsze 2-3 godziny zostania nim a potem miałem wrażenie że jestem zabójcą, mordercą, jeszcze ten miecz runiczny i te duale.. zbroje lepsze... wgl zapomniałem że mam gildie maga..

Post połączony: 2015-10-30, 22:01
Jeszcze ten rytuał wyglądał taki nudny.. bez żadnych specjalnych efektów, ale możliwe że to się kiedyś zmieni :)  Osobiścię wolę wybrać drogę Myśliwego, bo zdecydowanie więcej zadań, expa oraz więcej ciekawych rzeczy typu wątek z demonem.. co nie zmienia faktu że mag nie ma wcale nudnych zadań,  bo są ciekawe. ale jak wspomniałem później przestałem odczuwać że gram tym magiem..

Koza014

Koza014

Użytkownicy
posty7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam pytanie. Czy na windows 10 działa ten od poprawnie bo zastanawiam się nad zmianą oprogramowania ale nie przeszedłem jeszcze MODA

gothic1210
  • Gość
U mnie działa na W10 bez problemów. 

Bogdan Zwei

Bogdan Zwei

Użytkownicy
Wulgarny skurwiel pierdolony.
posty1864
Propsy541
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wulgarny skurwiel pierdolony.
Jak dla mnie mod nie jest grywalny. Wbiłem 2 poziom. Wziąłem zadanie od Draxa z bandziorami. Po 30 minutach (wczytywanie non stop) bandzior dalej stoi. Uderzyłem go dwa razy, a pierdzieliłem się z nim 30 minut (jak już wspomniałem). Zróbcie możliwość włączania i wyłączania Waszej funkcji obrażeń, albo przejrzyjcie te skrypty dokładnie, bo nie da się w to grać. :/
Co do samego trafiania:
Najpierw zauważyłem, że jeśli przeciwnik jest wyżej od bohatera, to nie da się go trafić, po zejściu na równy poziom podłoża z przeciwnikiem, da się go trafić.

W wersji 1.0 nie miałem tyle problemów z tym biciem.  :lol2:

:ok: zachęca do dalszej pomocy. Nie zapominaj o tym!

Prywatne wiadomości typu "Ej, pomocy" kasuję od razu. Od tego jest forum, a nie PW.

To me, defeat in anything is merely temporary, and its punishment is but an urge for me to greater effort to achieve my goal. Defeat simply tells me that something is wrong in my doing; it is a path leading to success and truth.

In order to realize our true self we must be willing to live without being dependent upon the opinion of others.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry