Błędy w ostatecznej wersji moda 447881 1149

O temacie

Autor Adanos

Zaczęty 11.11.2013 roku

Wyświetleń 447881

Odpowiedzi 1149

Splash

Splash

Moderator
posty4208
Propsy3410
ProfesjaNierób
  • Moderator
Coś mi się zdaje, że wkleiłeś log po pojawieniu się okna Access Violation, bo wtedy zSpy dopisuje logi o usuwaniu vobów ze świata. Najlepiej wyślij cały log w formie notatnika.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

AIR90

AIR90

Użytkownicy
posty4
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Przyznam się, że tak właśnie zrobiłem.

http://speedy.sh/dtA44/zSPYdefault.log

Splash

Splash

Moderator
posty4208
Propsy3410
ProfesjaNierób
  • Moderator
No cóż, ja jestem bezradny. Przydałby się Orc, którego jeszcze nie ma.

Fr4nsis

Fr4nsis

Użytkownicy
Niedoszły Grafik 2D
posty63
Propsy4
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
  • Niedoszły Grafik 2D
a teraz kolejny mały problem...nie mogę wejść do starego obozu...brama się nie otwarła...bug? trzeba w chrząszcza się przemienić? da ktoś linka do solucji ale z darmowego serwera?

Brama jest zbugowana, nie da się jej otworzyć, musisz prześlizgnąć się między deskami - to jedyny sposób.

grubens

grubens

Użytkownicy
posty13
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Remix

Remix

Użytkownicy
Murzyn Internetów :O
posty291
Propsy41
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Murzyn Internetów :O
JA mam taki bug że w misji "Los kopaczy" po przekonaniu Grimesa i Grima, gdy rozmawiam z Guy'em mam dwie opcje dialogowe które nie przekonują Guy'a, a w let's playu widziałem że powinna być trzecia, i teraz stoje w miejscu, ma ktoś jakiś pomysł jak to rozwiązać?

https://www.youtube.com/watch?v=TNdy0ea6gc4

pawbuj

pawbuj

Użytkownicy
posty1622
Propsy135
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
mam pytanie, jak zrobiliście inne kolory czcionki ?

Splash

Splash

Moderator
posty4208
Propsy3410
ProfesjaNierób
  • Moderator
Jeśli chodzi ci i czcionki w różnych kolorach, które pojawiają się w oknach z wiadomościami, to zostało to zrobione dzięki Ikarusowi. A dokładnie dzięki funkcji RGBAToZColor. W LeGo ta funkcja nazywa się po prostu RGBA (red, green, blue, alpha), która chyba niczym się nie różni od tej, która jest w skryptach Czasu Zapłaty.

grubens

grubens

Użytkownicy
posty13
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
JA mam taki bug że w misji "Los kopaczy" po przekonaniu Grimesa i Grima, gdy rozmawiam z Guy'em mam dwie opcje dialogowe które nie przekonują Guy'a, a w let's playu widziałem że powinna być trzecia, i teraz stoje w miejscu, ma ktoś jakiś pomysł jak to rozwiązać?
porozmawiaj wpierw z dwoma poprzenimi a na końcu z Guyem

PewienGracz

PewienGracz

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja też mam Problem Kiedy Włączam Startera I czas zapłaty włącza się gra pisze w lewym dolnym rogu czas zapłaty 1.0 ale kiedy włączam Nową grę to jest diego i w ogóle i jakby nic ta modyfikacja nie dodawałą :/

Fr4nsis

Fr4nsis

Użytkownicy
Niedoszły Grafik 2D
posty63
Propsy4
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
  • Niedoszły Grafik 2D
Ja też mam Problem Kiedy Włączam Startera I czas zapłaty włącza się gra pisze w lewym dolnym rogu czas zapłaty 1.0 ale kiedy włączam Nową grę to jest diego i w ogóle i jakby nic ta modyfikacja nie dodawałą :/

Czy na pewno dobrze zainstalowałeś pliki ? Możliwe też, że plik mógł być uszkodzony. Dla pewności przeinstaluj PlayerKit i Modyfikację.

Splash

Splash

Moderator
posty4208
Propsy3410
ProfesjaNierób
  • Moderator
O ile pamiętam, ten problem czasem pojawia się na Windowsie 7.

Remix

Remix

Użytkownicy
Murzyn Internetów :O
posty291
Propsy41
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Murzyn Internetów :O
porozmawiaj wpierw z dwoma poprzenimi a na końcu z Guyem

Próbowałem, nie działa, nadal mam ten sam problem...

https://www.youtube.com/watch?v=TNdy0ea6gc4

DamianD

DamianD

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie koniecznie wiem czy był jakiś temat , ale jeśli tak, to nakierować i usunąć. Podczas wykonywania zadania "orle gniazdo" , gra cały czas wyrzuca do pulpitu. Najczęściej kiedy przechodzę w pobliżu Krisa. Na początku myślałem że to ze względu na naukę kuszy, bo wcześniej też mi wyrzucało, jak uczyłem się kuszy, ale teraz nie wiem co jest nie tak, jakieś porady? <;

pawbuj

pawbuj

Użytkownicy
posty1622
Propsy135
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Jeśli chodzi ci i czcionki w różnych kolorach, które pojawiają się w oknach z wiadomościami, to zostało to zrobione dzięki Ikarusowi. A dokładnie dzięki funkcji RGBAToZColor. W LeGo ta funkcja nazywa się po prostu RGBA (red, green, blue, alpha), która chyba niczym się nie różni od tej, która jest w skryptach Czasu Zapłaty.
jeśli nie jest to słodką tajemnicą , jak inicjujecie RGBa w g1. powiem szczerze, że próbowałem to zrobić wielokrotnie, jednak działało tylko w g2nk.

dodam, że chciałbym umieścić te rozwiązanie w swojej modyfikacji, oczywiście po nawiązaniu, że skrypty pochodzi CZ. na WOGu jest to opisane tylko dla g2nk.

Splash

Splash

Moderator
posty4208
Propsy3410
ProfesjaNierób
  • Moderator
Ona nie jest inicjowana, tylko używana przez inne funkcje. Skrypty Czasu Zapłaty są udostępnione, więc przejrzyj sobie plik UI_MsgBoxes_Func.

se7en

se7en

Użytkownicy
posty2
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam.
Zrobiłem wszystko tak jak zostało napisane tutaj:

http://themodders.org/index.php?topic=21064.msg1110855#msg1110855.

A jednak, gdy odpalam Czas Zapłaty przez GothicStarter włącza mi się podstawka. W menu widać napis Czas Zapłaty. Jeśli ten problem był gdzieś opisany to przepraszam, ale nie znalazłem. Jakieś sugestie dlaczego nie działa?

Splash

Splash

Moderator
posty4208
Propsy3410
ProfesjaNierób
  • Moderator
Z tego co wyczytałem na innych forach to spróbuj odpalić GothicStarter jako administrator. Lub jeśli plik z rozszerzeniem .mod masz w folderze data/modvdf to przenieś je do folderu data lub na odwrót.

se7en

se7en

Użytkownicy
posty2
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Dzięki.
Pomogło zwykłe odpalenie jako administrator

Adrien

Adrien

Użytkownicy
Wolf
posty74
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Wolf
Witam, zacznę prosto z mostu; gdy chcę wybrać broń(i tylko broń) z ekwipunku to wywala mnie do pulpitu z takimi błędzikami:

Dodam też że broń jest bezskuteczna(nie zadaje obrażeń).

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry