Błędy w ostatecznej wersji moda 491402 1149

O temacie

Autor Adanos

Zaczęty 11.11.2013 roku

Wyświetleń 491402

Odpowiedzi 1149

turbocheat

turbocheat

Użytkownicy
posty243
Propsy31
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Cytat: Krystian2222
Skoro nie chcesz czytać poradników to dlaczego piszesz w tym dziale?, cały ten dział jest poradnikiem.
Po przybyciu lee do NO strażnicy niektórzy są żywi, jest to bug czy przeszli oni na stronę najemników? ( stoji ten strażnik przed bramą i ten co zajął miejsce ryżowego księcia i jeszcze jakiś cień na S, potem jak najemnicy przejeli kocioł to w siedzibie lee też stoji sobie strażnik a obok niego oni.)
To jest bug  .

✯✯✯"Specjalizuje się w zadawaniu ciosów w plecy."✯✯✯

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
- bug jeśli chodzi o misję z Wolną Kopalnią. Carlos po pokazaniu nam kopalni i "wpędzeniu" (oraz  po zabraniu miecza) po prostu sobie odchodzi, a my stoimy przed kopalnią jakby nic się nie stało i wcale nie musimy do niej wchodzić, a jesteśmy przecież do niej wpędzeni, tak? :D

winchester

winchester

Użytkownicy
posty23
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
- na cmentarzysku orków bezimienny po użyciu runy teleportacyjnej zawisł w powietrzu, dało się otworzyć
jego ciało jakby był nieżywy [duży zarobek :D]

- w wolnej kopalni strażnik po pobiciu (nie zabiciu) kopacza który zgłosił się za ricka od razu atakował mnie,
jeśli go pobiję to wszyscy strażnicy rzucają się na mnie [sprawdzone 3 razy, ostatnim razem użyłem marvin
mode i komendy "kill", na tym kopaczu również trzeba jej użyć ponieważ torlof nic nie mówi i fabuła staje w
miejscu]

- w nowym obozie na polach ryżowych jest strażnik który żąda 100 bryłek rudy za przejście, jeśli wybierze się
opcję, że się nie zapłaci to on się rzuca na ricka, jeśli go się zaatakuje to wszyscy strażnicy  w zasięgu wzroku
rzucają się na ricka [sprawdzałem 3 razy, jedyna opcja to mu zapłacić]

- handlarz zielem z obozu rebeliantów który miał płacić 10 czy 20 procent od swoich przychodów za każdym
razem mówi "nic dla ciebie nie mam" [albo po prostu nic nie zarabia xD]

- w misji z wybiciem patrolu 6 strażników, jeśli porozmawia się najpierw z hankiem to on każe zapytać
angusa, angus zgadza się ale hank nie pójdzie z nami [jeśli najpierw zapyta się angusa a następnie hanka to
nam pomoże]

sebogothic

sebogothic

Użytkownicy
posty381
Propsy244
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cytat: mrdragothic
jak nie rozumiesz zadania to sie patrzy do poradnika chyba po cos on wg jest
No to czytam  :) Ale niedługo się skończy i obawiam się, że w dalszych rozdziałach błędy i niedopowiedzenia będą jeszcze bardziej wkurzające. O ile uda mi się dalej dojść, bo obawiam się, że jeden quest uniemożliwi mi popchnięcie fabuły do przodu.
Dodam, że nie jest to kwestia rozumienia zadania czy też nie, ale niedopowiedzeń w dialogach czy uniemożliwienie wykonania zadania przez niewłaściwy wybór gracza.

Cytat: Krystian2222
Skoro nie chcesz czytać poradników to dlaczego piszesz w tym dziale?, cały ten dział jest poradnikiem.
Wychodzę z założenia, że grę powinno się przejść bez poradnika. A błędem gry jest z pewnością karanie gracza za to, że wybrał inną kwestię niż było to założone. Przez co blokuje mi się cały główny wątek i już chyba go nie popchnę dalej chociaż spróbuję. Dlatego piszę w tym dziale.
Poza tym ściągnąłem ten poradnik, ale co mi teraz po nim skoro musiałbym nadrabiać kilka godzin gry?

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja

Adanos
Administrator

Błędy w ostatecznej wersji moda
#144 2013-11-21, 13:18(Ostatnia zmiana: 2013-11-21, 13:29)
- bug jeśli chodzi o misję z Wolną Kopalnią. Carlos po pokazaniu nam kopalni i "wpędzeniu" (oraz  po zabraniu miecza) po prostu sobie odchodzi, a my stoimy przed kopalnią jakby nic się nie stało i wcale nie musimy do niej wchodzić, a jesteśmy przecież do niej wpędzeni, tak? :D
A brama do WK jest otwarta czy zamknięta? Pytam się, bo nie pamiętam jak jest teraz, pamiętam jedynie, że były z nią problemy :d
- w misji z wybiciem patrolu 6 strażników, jeśli porozmawia się najpierw z hankiem to on każe zapytać
angusa, angus zgadza się ale hank nie pójdzie z nami [jeśli najpierw zapyta się angusa a następnie hanka to
nam pomoże]
A to nie jest tak, że wybierasz opcję "Załatwimy sukinsynów atakiem frontalnym!" przy rozmowie  z Angusem i tylko Angus wtedy idzie? Bo innej możliwości zbytnio nie widzę.

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader

Baggio
DreamVader

#145 2013-11-21, 13:41(Ostatnia zmiana: 2013-11-21, 14:38)
Brama jest otwarta. Można swobodnie wejść do kopalni.
Dodatkowe 2 bugi z WK:
- po przekonaniu każdego danego "kopacza" pojawia się koło nas normalny kopacz(z nazwą "kopacz"), dziwne
- Jurgen zamiast zabić Shera, obija go po czym robi to z nami, a do tego nas "dobija" (nie sprawdzałem postawienie mu się w walce, zaraz to zrobię, mimo wszystko  jest to bug skoro nas atakuje)

edycja:
- w misji od Laresa(tej z zabiciem uciekinierów) uciekinierzy nie mają żadnych dialogów, po kliknięciu na nich widnieje "ende", może lepiej dodać jakiś dialog typu: Rick: Znalazłem was! Uciekinier: Zostaw nas w spokoju albo będziemy musieli inaczej pogadać! bleble

Araxus1995

Araxus1995

Użytkownicy
posty117
Propsy10
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Mam problem z wejscie do siedziby nekromanty!!!! gdy wchodze do jaskini mam crasha. co mam zrobic?

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Mam problem z wejscie do siedziby nekromanty!!!! gdy wchodze do jaskini mam crasha. co mam zrobic?
Zapodaj zapis.

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Cytat: Araxus1995
Ja w takich przypadkach, zmieniałem rodzielczosc sproboj.

Hoshpack

Hoshpack

Użytkownicy
posty58
Propsy2
  • Użytkownicy
Witam. Mam dziwnego buga. Gdy zabiję jednego ścierwojada to wszystkie na raz padają i  normalnie dostaję za nie xp

radex115544

radex115544

The Modders
posty420
Propsy154
ProfesjaTester
  • The Modders
To nie jest bug w CZ  zrobili że atakujesz wszystkie przyległe potwory .

Gornos

Gornos

Quest Pack Team
posty90
Propsy87
ProfesjaLvl designer
  • Quest Pack Team
Nie wiem czy to już było pisane czy nie, nie chce mi się za bardzo przeglądać całego tematu. A więc denerwuje mnie wyświetlanie napisu po tym jak spadniemy (lub jakiś npc/potwór) spadnie z wysokości.

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
no mi sie wydaje, ze to jest w Ikariusie, bo po spadnieciu pisze dm i wydaje mi sie, ze ty siła z jaka spadlismy.

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader

Baggio
DreamVader

#153 2013-11-24, 15:12(Ostatnia zmiana: 2013-11-24, 20:56)
- Szynkarz w Orlim Gnieździe chwali się, że sprzedaje najlepszą ryżówkę, a na handel posiada tylko mleko, pochodnie i coś tam jeszcze :)

edycja:
- z Orlego Gniazda można wyjść bez żadnej zgody od Krisa, co innego jest nam mówione i do czego innego dążymy, przecież warunkiem opuszczenia Gniazda jest wykonanie zadania
- nie można spać w Orlim Gnieździe(gra się zacina za każdą próbą snu)

edycja2:
- po naprawieniu miecza runicznego dostajemy info, że Lee wyruszył do NO, w notatniku jest napisane, że pora sprawdzić co tam się dzieje. Jednak najpierw trzeba odwiedzić Lee w fortecy, dopiero wtedy do nas zagada, że tam wyrusza. Było by to jeszcze do przyjęcia, ale mamy u Saturasa kwestie z pytaniem "Gdzie jest Lee" mimo tego, że jest on w tej fortecy. Trochę jest to pogmatwane.
- misja z Nia w Orlim Gnieździe jest trochę zbugowana, przy spotkaniu z nią, odchodzi od nas po prostu, a dopiero po podejściu do Pinto on do nas zagaduje i pyta się co tutaj się odpierdala, Siódemka zaczyna się tłumaczyć, itd. dialogi się zgadzają, tylko że Siódemka nie zabija jej, ona nagle leży po rozpoczęciu rozmowy z Pinto

Papaj

Papaj

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam, mam błąd w misji "Szpieg Gomeza". Otóż po drugim wypytywaniu podejrzanych nie mam żadnej opcji dialogowej z Cavalornem, mimo że wypytałem dokładnie wszystkich i wiadomo już, że jest nim Tony. Próbowałem wczytywać wcześniejsze zapisy i rozmawiać z nimi w różnej kolejności lub wracać po każdej rozmowie z podejrzanym do Cavalorna, by sprawdzić czy nie ma opcji dialogowej, ale bez skutku.

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Cytat: Papaj
Witam, mam błąd w misji "Szpieg Gomeza". Otóż po drugim wypytywaniu podejrzanych nie mam żadnej opcji dialogowej z Cavalornem, mimo że wypytałem dokładnie wszystkich i wiadomo już, że jest nim Tony. Próbowałem wczytywać wcześniejsze zapisy i rozmawiać z nimi w różnej kolejności lub wracać po każdej rozmowie z podejrzanym do Cavalorna, by sprawdzić czy nie ma opcji dialogowej, ale bez skutku.
napewno nie rozmawiłes ze wszystkimi sproboj przepytac ALL 

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!
Cytat: Araxus1995
A ja nie mam nekromanty :D Zombiaczki były a czarnego cwela nie ma :C

soja

soja

Użytkownicy
posty22
Propsy2
  • Użytkownicy
Kiedy wyjdzie jakiś patch :D

Papaj

Papaj

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
napewno nie rozmawiłes ze wszystkimi sproboj przepytac ALL

Mark, Rączka, Świstak, Abel, Tony, Vam, Fisk, Quentin, Drax, Ratford, Aidan, Snaf, Fox - tych przepytałem, jest ktoś jeszcze?

kubaper

kubaper

Użytkownicy
posty10
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam problem po zadaniu "informator urta". Po ataku strażników na informatora przy zapisie gry wyskakuje mi błąd "access violation" a przedtem wszystko było ok i teraz nie mogę zapisać gry.

@edit dobra, za którymś razem się udało, już po problemie.

0 użytkowników
Do góry