Czas Zapłaty - premiera! 329606 561

O temacie

Autor Adanos

Zaczęty 11.11.2013 roku

Wyświetleń 329606

Odpowiedzi 561

przemek273

przemek273

Użytkownicy
Dark Dragon, Kapłan Słowa
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Dark Dragon, Kapłan Słowa
Czy to są jakieś jaja -.- Mod niby świetny, ALE końcowa walka w innym miejscu ? Nie otexturowane pająki ? Nikt nie uczy duali ? Setki błędów ? Jak z kimś rozmawiasz to czasem pojawią się te głupie czarne pasy i pozostaje wyłączyć grę alt ctr delete ?

NIE TO NIE JEST WERSJA PEŁNA. To jest tylko późna wersja bety. Zawiodłem się na tym. Miał być taki super mod, a nie jest wyłącznie przez te rzeczy co napisałem.

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Dlaczego uważasz, że końcowa walka jest w innym miejscu? Jest tam, gdzie być powinna. Lee uczy duali. I jaka setka błędów?

przemek273

przemek273

Użytkownicy
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gdzieś słyszałem, że jest w innym miejscu. Akurat błędy są wszędzie. Cofające się postacie. Nie da się otworzyć niektórych skrzyń bez zamka, ani wykopać skarbu z pacho. Problemy z rozmową, nagle prze de mną znikąd pojawia się trol, albo inne zwierzęta (Lol). Nie da się zwiększyć zasięgu dalej  niż 80. I wiele innych mniejszych błędów. Oczywiście te błędy są u mnie i nie u każdego muszą one wystąpić.

I od razu jak już odpisuje:
1. Jak zwiększyć ten zasięg widzenia. U mnie na 300 % jest  mgłą taka jak na 80 %.
2.Jak dostać się do starego obozu w drugim rozdziale bez bugów.
3.Jest jakiś sposób na ten skarb pacho ?

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3412
ProfesjaNierób
  • Moderator
Jak z kimś rozmawiasz to czasem pojawią się te głupie czarne pasy i pozostaje wyłączyć grę alt ctr delete ?
To są paski kinowe...
1. Jak zwiększyć ten zasięg widzenia. U mnie na 300 % jest  mgłą taka jak na 80 %.
To jest specjalnie zrobione. Gdybyś poczytał więcej o modzie, wiedziałbyś, że pogoda została urozmaicona. Raz jest mgła, przez którą niewiele widać jak w rzeczywistości. Raz deszcz pada wiele godzin (gothicowych). A raz jest słoneczna pogoda.
Cofające się postacie.

Jakie zaś cofające się postacie?
Nikt nie uczy duali ?
Duali uczy odpowiedni nauczyciel w odpowiednim rozdziale.
Spoiler
Cord

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

przemek273

przemek273

Użytkownicy
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
U mnie cały czas jest mgła -.- O ten bug z postaciami chodzi o to, że np idę za jakąś postacią w misji i ona nagle się cofa i znowu idzie to przodu itp.

Insane96

Insane96

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam
Podczas rozmów z NPC-ami nie słychać dialogów, są tylko napisy. To normalne czy jest tak tylko u mnie ?
Czy mod ma wgl. dubbing ?

Hagrid

Hagrid

Użytkownicy
posty234
Propsy40
  • Użytkownicy
Nie.  :P Nie ma.

sebogothic

sebogothic

Użytkownicy
posty381
Propsy244
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak będziecie nanosić poprawki nie zapomnijcie o patelni do smażenia mięsa w OR. Może zmieńcie trochę nastawienie NPCów? Bo nawet sojusznicy każą nam schować broń, podczas walki.
Zmieniłbym też sposób uczenia się kradzieży, otwierania zamków, alchemii, uniki oraz kowalstwa. Teraz chyba w te wszystkie umiejętności trzeba inwestować tak samo jak w walkę bronią. A to sprawia że się to nie opłaca, bo trzeba wydawać ogromne ilości PN.
Zamiast tego można zrobić 2 albo 3 poziomy wtajemniczenia w danej umiejętności. Za pierwszy poziom musimy np. wydać 5 PN, za drugi 10PN, a trzeci 15 PN. Tym bardziej, że nie ma respawnu.
No i na koniec ta muzyka walki, która nie ucisza się po walce.
Jeśli chodzi o wygląd lokacji to wiem, że w Głębi pająki zostaną zastąpione pełzaczami, i dobrze. Fajnie by było gdyby ktoś zajął się lasami rozjaśniając nieco je i "przycinając" gałęzie drzew albo usunąć niektóre drzewa. Wg mnie jest tam zbyt ciasno i sporo jest niewidzialnych ścian  spowodowanych przez zbyt niskie gałęzie drzew.
W zadaniu z rudą Gomeza dla Pacho, powinien on przypominać nam o zakupieniu kilofa, bo nie każdy o tym pamięta.

Karin

Karin

Użytkownicy
posty3
  • Użytkownicy

Karin

Czas Zapłaty - premiera!
#208 2013-11-16, 14:32(Ostatnia zmiana: 2013-11-16, 14:43)
Po tylu latach wreszcie się doczekałem, ale już po 10 minutach gry widzę, że warto było czekać :) Klimat jest niesamowity, wycisnęliście ostatnie soki z wiekowego już silnika Gothica, dialogi są ciekawe, a fabuła zapowiada się na prawdę interesująco.

Nie czytałem całego tematu, z obawy o spoilery, mam jednak 2 pytania, które wydaje mi się, jeszcze się tu nie pojawiły.
1. Co to za umiejętność "Szybka nauka", której uczy Milten?
2. O co chodzi z tym sprintem, co jakiś czas (przeważnie po konwersacjach) moja postać zaczyna sprintować, kończy się to dopiero wtedy, kiedy zniknie ten pasek na dole.
3. Jak jest z nowymi umiejętnościami typu walka dwoma mieczami lub miecz runiczny? Czy inwestując w broń dwuręczną nie odetnę sobie drogi do sprawnej walki dwoma mieczami i vice versa z bronią jednoręczną i mieczem runicznym?

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3412
ProfesjaNierób
  • Moderator
System nauki się nie zmieni. Tu chodzi o to aby nie można było mieć wyuczonych większość umiejętności. Musi być jakiś balans. Albo specjalizujesz się w tym albo tym. Nie może tak być, że np. masz 200 siły zręczność 120 kowalstwo 100% i alchemia np. 50%. Musi być też utrudnienie.

Otwieranie zamków jest jak w G2 czyli im większa zręczność tym mniejsza szansa na złamanie wytrychu. Mnie to odpowiada. Albo jesteś zręcznym złodziejem, który bez problemowo otworzy ci większość zamków i walka z dystansu to też nie problem. Lub jesteś wojownikiem, który bezproblemowo wygra każdą walkę i da radę dużej gromadzie potworów.

Będzie można wyuczyć się większości umiejętności do wysokiego stopnia, ponieważ respawn będzie poprawiony.

A co trzeba zrobić i przydałoby się zrobić, Orc, Adanos i Shergar wiedzą dobrze.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

sebogothic

sebogothic

Użytkownicy
posty381
Propsy244
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cytat: Karin
2. O co chodzi z tym sprintem, co jakiś czas (przeważnie po konwersacjach) moja postać zaczyna sprintować, kończy się to dopiero wtedy, kiedy zniknie ten pasek na dole.
Sprint uruchamiasz wciskając szybko dwa razy strzałkę do przodu albo W. Wtedy pojawia się ten zielony pasek odpowiedzialny za wytrzymałość.

Schmidtek

Schmidtek

Użytkownicy
posty129
Propsy22
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gdzie mogę kupić lepsze zbroje rebelianta i myśliwego?

Insane96

Insane96

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A nie wiecie czy są jakieś prace nad dubbingiem ?

orcwarrior

orcwarrior

Moderator działu
posty475
Propsy317
Profesjabrak
  • Moderator działu
Ok, sam już trochę pograłem, mam jakieś 11h gry, i sam jestem mile zaskoczony, bo po zwiekszeniu cache gry nie mialem zadnych zwiech, ani nawet crasha a to już całkiem pozytywnie wpływa na odczucia, dodatkowo zapisując stany na kilku różnych slotach da się załagodzić frustracje związaną z zadaniami które błędnie mogą się błednie zainicjować (takie jak choćby warta).
Co do patelni, niby można ją dodać, ale to chyba będzie wymagało rozpoczecia gry od nowa, w takiej formie nie jest to nic wartę, nie wydaje mi się żeby ktoś zaczynał grę od nowa dla patelki :P
Co do błędów, sam cośtam pomagam i jak dla mnie jest to ohydnie uciążliwe, samo załadowanie gry trwa u mnie jakieś 4 minuty wliczając parsowanie skryptów, a niestety poprawić jakiś błąd bez sprawdzania rezultatów to prawie nie możliwe, gothic jest zbyt nieprzewidywalny :D.
W kazdym razie jednak udało mi się dodać regulacje głośności muzyki w grzę, chyba nawet jakoś to działa, niestety, co do muzyki z walki która odtwarzana jest dalej już po zakończeniu to problem jest dużo większy bo leży po stronie .dll'ki która bez kodu źródłowego można średnio poprawić :P

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
to jak dojdziesz do 5-6 rodziału to sie crashe beda pojawiac, błedy w fabule itp.

Barnaba

Barnaba

Użytkownicy
posty276
Propsy288
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Po spotkaniu z informatorem Urta zabijam tych strażników i w dzienniku pisze że muszę poinformować Ratforda to ide do niego i niemam takiej opcji dialogowej 

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
to jest własnie nie dopracowanie jest tego mase, bo własnie bezimienny ma ich wybic i wtedy z nim gadasz

Barnaba

Barnaba

Użytkownicy
posty276
Propsy288
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
ale próbuje z nim pogadać a on nic...

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Cytat: opos
ale próbuje z nim pogadać a on nic...
wczytaj gre, ja tez to miałem, masakra, na tego moda czekałem wieki, a zamiast mnie urdowac, to mnie obraził.

Barnaba

Barnaba

Użytkownicy
posty276
Propsy288
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
niemoge ... wczytuje 5 razy a nadal nie mogę z nim pogadać jak ktoś ma sejv z tego miejsca lub troche bliżej to bym poprosił...

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry