Ciekawostki 157036 149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 14.09.2013 roku

Wyświetleń 157036

Odpowiedzi 149

Krieghen

Krieghen

Użytkownicy
gracz
posty58
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • gracz
poprawka, sprawdzilem z ciekawosci i ku mojemu zaskoczeniu to mapa z G1. Otóż, przeleciałem sie po calej mapie i zwiedzilem m.in bagno i czesc kolo wiezy X, i wszystko jest jak w pierwszej czesci - bez ekranow ladowania. Pewnie twórcy nałozyli mape na g2 a tylko niektore elementy zmodyfikowali, co skutkuje tym ze bedac w bractwie, kopalniach czy zatopionej wiezy tak naprawde jestesmy na mapie z G1 :-)

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
O Jezus, chlopie, nie wypowiadaj sie o rzeczach o których nie masz pojęcia. Wycieli fragment podziemi Wieży Cieni i wsadzili je jako osobny świat, jaki Ty w tym widzisz problem czy ciekawostke?

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
Na rzeźniku, w dawnym obozie bractwa oprócz standardowych poszukiwaczy oraz zombie znajdują się również jaszczuroczłeki.

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

Wonsz

Wonsz

Użytkownicy
posty838
Propsy114
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
@Maciuś
Z tego co pamiętam gdy wieki temu grałem na normalnym,tam również były jaszczuroczłeki.

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
No widzisz, a ja grałem i na normalnym i na trudnym i na żadnym nie było tam jaszczuroczłeków.

Psalm 19
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

kioskarz

kioskarz

Użytkownicy
posty48
Propsy12
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Twórcom moda się nie chciało wycinać wierzy mgieł, tylko wstawili całą pustą lokacje i dali do użytku tylko wieżę mgieł. Jednak nie jest to do końca lokacja z Gothica 1. Ma różne obszary niewystępujące w g2 np lochy, jednak zamek jest bez zewnętrznego pierścienia. Lokacja wygląda jak by dopiero zaczęto przerabiać GD z g1 na GD z g2. Ma fragmenty nieprzerobione z g1 i już przerobione z g2.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Zajebiste teorie wymyślacie xD. Można prosić admina o usunięcie zbędnego spamu czyli calusienkiej tej strony?

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Wonsz

Wonsz

Użytkownicy
posty838
Propsy114
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy

Wonsz

Ciekawostki
#107 2015-05-07, 19:38(Ostatnia zmiana: 2015-05-17, 11:17)
Kiedy uwolnimy duszę z kamienia obok Lorda Hagena,oni ją zaciupią,a my podniesiemy zardzewiały miecz,zostaniemy oskarżeni o okradanie obywateli i zakończy się to grzywną  w wysokości 1000 sztuk złota.
Kiedy w 5 rozdziale udamy się do starego obozu bractwa będzie tam miała miejsce bitwa między orkami,a ożywieńcami.W dodatku w siedzibie jaśnie oświeconego znajduje się 2 elitarnych orków dowódców.
Ponadto kiedy otworzyłem bramę w zamku w GD pojawiło się raptem dwóch nędznych orków wojowników i 1 elita.
@Simen
Szczerze,to wydaje mi się,że ta 1 i 3 informacja to ciekawostki,respawn orków-fakt to akurat norma.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Wiesz co to są ciekawostki? Chyba nie.

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Może i ciekawostka z podstawki, ale właśnie przypadkiem to odkryłem.

Jeśli w 3 rozdziale spytamy Grittę jak leci, a potem powiemy jej "wszystko będzie bobrze" dostaniemy 300 expa.

szpaqszpaq

szpaqszpaq

Użytkownicy
posty33
Propsy6
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

szpaqszpaq

Ciekawostki
#110 2015-05-29, 23:02(Ostatnia zmiana: 2015-05-29, 23:10)
Jeśli zwierzęta od ciebie uciekają to się do nich podkradnij a wtedy zaatakują normalnie. (gram w Rebalance 2.1)

Oi

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jeśli zwierzęta od ciebie uciekają to się do nich podkradnij a wtedy zaatakują normalnie. (gram w Rebalance 2.1)

Na patchu 1.3.1 już nie uciekają.

szperekkuchar

szperekkuchar

Użytkownicy
posty65
Propsy2
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Nie wiem od którego rozdziału to jest ale chyba w spolszczeniu wsadzono skórzany mieszek który można kupić u Isgarotha za 10k i w nim jest strój Miltena z i to o dziwo z Gothic Prawdziwa Historia 

W4ldi

W4ldi

Użytkownicy
posty85
Propsy27
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Możliwe że to się już gdzieś przewinęło ale bardzo przydatna rzecz:

gdy w pliku "Gothic.ini" wartość wiersza

spawnRemoveNpcOnlyIfEmpty=0

zmienimy na 1 to zarówno martwe npc jak i potwory będą usuwane tylko wtedy gdy opróżnimy ich ekwipunek. Przydaje się to gdy mamy wokół sieczke orków i staramy się zbierać z nich wszystko itp.. Martwe ciała będą leżeć aż do opróżnienia.

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

zmienimy na 1 to zarówno martwe npc jak i potwory będą usuwane tylko wtedy gdy opróżnimy ich ekwipunek. Przydaje się to gdy mamy wokół sieczke orków i staramy się zbierać z nich wszystko itp.. Martwe ciała będą leżeć aż do opróżnienia.

No i to jest przydatna sprawa.

Psalm 19

W4ldi

W4ldi

Użytkownicy
posty85
Propsy27
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
No i to jest przydatna sprawa.

Dzięki, już tak gram od dłuższego czasu na tym ale dopiero teraz wpadłem na to  żeby się tym podzielić. W RVII mamy wszystkie ciała npc-tów w khorinis (jakie khorinis wszędzie). Można się obłowić dzięki temu o jabłka, żywność i eq... No i nie zostawiamy cennego hajsu na ziemi z trofeów ze zwierząt podczas rozgrywki :P

VergilSparda

VergilSparda

Użytkownicy
posty239
Propsy50
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Zajebiście przydatne leci props.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Dałby ktoś zrobić zaktualizowaną listę premii za zjedzenie określonego jedzenia? Sami pisaliście, że się to zmieniło w 1.3.1/2 :P

Grahtnakk

Grahtnakk

Użytkownicy
JA BYĆ BROŃ SZAMAN !!!!
posty140
Propsy16
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • JA BYĆ BROŃ SZAMAN !!!!
Księgi z punktami nauki można kupić u Nigela po wykonaniu misji dla Gildii Zabójców. Ksiąg jest o ile pamiętam 7 i każda dodaje +10 punktów nauki, zarówno każda kosztuje 30000 szt. złota.

-Jednoręczny Srebrny Nordmarski Miecz posiada Pan Cienia Inubis, powiązany z wieżą niedaleko myśliwego Groma. Posiada on także "Lodowy Miecz", broń jednoręczna wymagająca punktów trafień (chyba 1600), odpowiednik dwuręczny - "Zamieć" - posiada Pan Cienia z misji "Chromanin"

KRUSHAK KA RUSHTASOK!!!!

troll1231

troll1231

Użytkownicy
posty66
Propsy3
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Nie wiem czy było to poruszane, i też nie zgłębiałem tego tematu, ale naparzałem się w dolinie cieni z jakimś lamusem co się uważał za pana śmierci i po tym jak go wysłałem w zaświaty wyskoczył mi napis "zdobyłeś pancerz" czy coś takiego, patrze w plecaku a tam kozak zbroja :D wie ktoś na jakiej zasadzie to dropi?

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry