Gothic 2 NK Returning - Profesjonalne spolszczenie [Linki, Instrukcja, Galeria] 1593642 3149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 1593642

Odpowiedzi 3149

Boykaundisputed

Boykaundisputed

Użytkownicy
Klata, plecy, barki, od tego są ciężarki.
posty403
Propsy80
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Klata, plecy, barki, od tego są ciężarki.
Robert ty forumowy dresie nie wolno tak ludzi straszyć dla piniędzy xDD
Slither thx za up po formacie nie mam przynajmniej problemów z pobieraniem :P

Uri Boyka is the most complete fighter in the world...

Vechpro

Vechpro

Użytkownicy
posty109
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak najlepiej zrobić misję Artefakty Starożytnych? Chodzić po tych sferach w poszukiwaniu żywiołów czy lepiej zdobyc More Ulartu i złapać Senyaka? Jesli gildia ma znaczenie to jestem najemnikiem. Chodzi mi o to która opcja daje większe korzysci w postaci expa i fantów.

Boykaundisputed

Boykaundisputed

Użytkownicy
posty403
Propsy80
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
I tak i tak musisz zdobyć sfery, bo bez tego nie dostaniesz rogu do przyzwania S'enyaka

Vechpro

Vechpro

Użytkownicy
posty109
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czyli robić sobie sfery ale xardasa o More Ulartu też zagadać tak?

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Tak i tak do tego zostaniesz zmuszony tak czy owak i takie pytania to w odpowiednim temacie

Specjalnie dla Ventrue no chyba ze inni tez chce będzie w kawałkach ten szczegółowy opis fixów

- Modyfikacja poziomów trudności (Zmiany w ilości życia na start, potionach, goldzie i bonusach przysługujących na danych poziomach, ofc zmiany exp za walki tez)
Zycie jak wspominałem zależnie od poziomów, na start będzie się wąchać od 40-200. Xardas da  potiony i zwoje w ilościach od 0-6 zależnie od poziomu ( zwoje i rodzaje potów te same przy czym na żadnym poziomie nie da potka do HP, to już zostało wliczona do start HP ) Gold od 0-2000 od xardasa i z kufra od 0-500 zależnie od poziomu ) Ułatwienia w postaci regeneracji bądź start premii statystyk as tylko i wyłącznie na BŁ zas exp waha się od 10-125% za Walki pozostały exp nie zależnie od poziomu jest zawsze 100%

- Drobne fixy w bronaich gildyjnych z wymogami siły ( Głownie bronie Paladynów z powodu npc-ów )
Tu chodzi o paladynów którzy własnych kos nie potrafili unieść w 1.2 co wyglądało komicznie, zresztą i tak oni maja unikaty, zastosowaliśmy tu drobne rozwiązanie, gracz w tym wypadku nie odczuje różnicy ale o tym w odpowiednim fixe się rozpisze, poniekąd tez chodzi o to ze jak robiłem bronie gildyjne do 1.2 to zjadłem 1 bron i nie zmieniłem jej statów to tez jest Fixed.

- Dodanie 8 nowych Broni ( Pełnoprawne bronie gildyjne dla SS, nie 100% kopia broni ŁS )
To jest już w 1.2 tyle ze w 1.3 te bronie ma nazwy powiązane z obozem Sekty i śniącym, ale oprócz tego to są kopia tych dla ŁS, i maja fixed zasięg ale to jest częścią innego fixa.

- Dodanie Broni gildyjnych dla ss do sprzedaży (Joru sprzedaje bronie 1H i 2H zależnie od rozdziału 2-5)
To nie wymaga rozległego opisu, no idziemy i kupujemy bron a Łs se dalej może wykuć. Ceny nie zostały zmienione wiec są stosunkowo ultra w chuj tanie 

- Zwiększenie ilości Stalowych prętów oferowanych przez Handlarzy rozdziały 1-5 (Erol,Fisk,Garett,Scatty,Bennet,Brian,Engor,GorNaBar,Hakon,Hasan,Khaled,Matteo)
Tez chyba jest to jasne za główna przyczynę tej zmiany odpowiada fix na zbroje dla łucznika przez co znikła alternatywa dla woja, teraz  będzie dostępna bo prętów w R1 60 się zrobi.

- Dodano PAKIET Blizna Szakala <Bronie 1h znane z G1> (Do kupienia u Orlana od 1 rozdziału)
Tez jasne bo tłumaczyłem 2 bronie z g1 łamacz Kości szakala ( 54/27 Zasieg 70 ) Miecz Blizny (100/70 Zasięg 100) z cenami mocno zawyzonymi 1500-1800 :P

- Dodano Pierścień Oko Smoka przeciwieństwo Mestwa Innosa (Do kupienia u Benneta 4 rozdział)
Tez jasne, koszt pierscionka to 25k daje 15/15/15/10/10 No i ofc sprint

- Możliwość Zdobycia w 1 rozdziale amuletu zwinność + 10 (Canthar Sprzedaje w 1 rozdziale)
Kwestia balansu woj vs łucznik, cena bez zmian 

- Dodano Książkę Sztuka Strzelnia z Kuszy (Do kupienia u Engora od 2 rozdzialu )
Tez jasne, książka opisuje technikę Strzału zwartego która opracował Skorpion cały bajer polega na tym ze opis nie przedstawia Strzału zwarte gdyż ten wedle logiki z Hereos 3 to oddanie strzały mimo blokady, opis w książce przedstawie technikę strzały kuszy z jednej reki bez podtrzymywania jej, ogólnie zasada Fuck logic jest tu zachowana, dla gracza istotne jest ot ze dostanie +1 do inta i 5%  do kuszy 

Mam się rozpisywać dalej dogłębniej na temat każdego fixa ? ta wiem ze Ventrue chce :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Slither

Slither

Użytkownicy
Vocare Ad Regnum
posty33
Propsy7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Vocare Ad Regnum

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
a mógłbyś pierw przeczytać poprzednie strony ?

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

Kartograf

Kartograf

Użytkownicy
Nie
posty159
Propsy13
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
  • Nie

"Jak tatuś zrobi dzióbek to nie ma chuja we wsi!"

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
nie bo 3/4 a w sumie 7/8 z tego niema w patchu 1.2 :P to jest skrawek changelogu z 1.3 z dokładnym opisem każdego fixa

Kartograf

Kartograf

Użytkownicy
Nie
posty159
Propsy13
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
  • Nie

Wyzysk11

Wyzysk11

Użytkownicy
posty728
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Rozpisuj się dalej bo fajnie sie czyta i nachodzi ogromna chcica na tego patcha ! :)

Slither

Slither

Użytkownicy
Vocare Ad Regnum
posty33
Propsy7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Vocare Ad Regnum

kacperziom

kacperziom

Użytkownicy
posty88
  • Użytkownicy
też z chęcią przeczytam ten szczegółowy chenelog

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Od jutra zaczynamy Proces Scalania naszych fixów w jedna paczkę, nie wiem ile to zajmie.
Potem Ventrue zrobi paczkę i robimy testy, to zajmie max 3 dni.
Ewentualne fixy + szybki test, max 1 dzień.
Koniec - Macie patcha.

Kiedy bedzie patch x+4 = data, za x  podstawiamy ilość dni jaka zejdzie na scalanie :P

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Kartograf

Kartograf

Użytkownicy
Nie
posty159
Propsy13
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
  • Nie
Od jutra zaczynamy Proces Scalania naszych fixów w jedna paczkę, nie wiem ile to zajmie.
Potem Ventrue zrobi paczkę i robimy testy, to zajmie max 3 dni.
Ewentualne fixy + szybki test, max 1 dzień.
Koniec - Macie patcha.

Kiedy bedzie patch x+4 = data, za x  podstawiamy ilość dni jaka zejdzie na scalanie :P
Tizgar matematyk xd

W takim razie wstrzymam się z zaczynaniem returna ;P

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Finalna wersja Changeloga 1.3, wersja krotka, on już nie ulegnie zmianie no chyba ze po testach :P

Spoiler
<<<[ZMIANY]>>>

- Modifikacja poziomow trudnosci (Zmiany w ilosci zycia na start, potionach, goldzie i bonusach przyslugujacych na danych poziomach, ofc zmiany exp za walki tez)
- Drobne fixy w bronaich gildyjnych z wymogami siły ( Głownie bronie Paladynów z powodu npc-ów )
- Dodanie 8 nowych Broni ( Pełnoprawne bronie gildyjnie dla SS, nie 100% kopia broni ŁS )
- Dodanie Broni gildyjnych dla ss do sprzedarzy (Joru sprzedaje bronie 1H i 2H zaleznie od rozdziału 2-5)
- Zwiekszenie ilosci Stalowych pretów oferowanych przez Handlarzy rozdziały 1-5 (Erol,Fisk,Garett,Scatty,Bennet,Brian,Engor,GorNaBar,Hakon,Hasan,Khaled,Matteo)
- Dodano PAKIET Blizna Szakala <Bronie 1h znane z G1> (Do kupienia u Orlana od 1 rozdziału)
- Dodano Pierscien Oko Smoka przeciwienstwo Mestwa Innosa (Do kupienia u Benneta 4 rozdział)
- Mozliwosc Zdobycia w 1 rozdziale amuletu zwinnosc + 10 (Canthar Sprzedaje w 1 rozdziale)
- Dodano Ksiązke Sztuka Strzelnia z Kuszy (Do kupienia u Engora od 2 rozdzialu )
- Możliwość Ubicia Ashtara w 4 rozdziale (legalnie po prostu przestaje być immortal)
- Balans Uzbrojenia na nieumarłych ( poprawione działanie )
- Naprawa Szponu Beliara z Duszą ( teraz działa jak powinien co defakto klasyfikuje go rowna z nowa wersja Uriziela)
- Zmiany Bonusów od opiekunów (mag ma inne, wojownik ma inne)
- Dodanie do dropu Maski Śniącego (w postaci mieszka z Maska)
- Eliminacja buga z % w posługiwaniu się bronią ( bronie niemają już takowego bonusa)
- Poprawa Estetyczności w broniach ( wyświetlanie zasięgu w złym miejscu)
- Zmodyfikowana ochrona pancerzy ( różnice na poziomie max +/- 20 )
- Pancerze wymagają znacznie większych ilości danego atrybutu ( max nawet do 450-500 )
- Zmodyfikowane zbroje od opiekunów dla wojownika (stały się one najlepsze w grze zdobywamy ja w rozdziale 6 co niweluje jakiekolwiek przewagi na totalny end game)
- zbroja od kruka ( jako pancerz wbranca beliara + podkoksanie kruka )
- Podrasowanie Mieczy Nieumarłych ( Zarówno 1H jak i 2H )
- Zmieniona Arogancje Senstenzy ( teraz wymaga 100 sily i zadaje 135 dmg co oznacza ze jest najlepsza broń na Rozdział 1 )
- Zmieniono model klątwy azgalora ( miecz się ucinał w ziemi )
- Zmieniono Tex Ciezkiej Zbroi najemnika x5 ( Tizgara wkurwiał metal na dupie )
- Poziom Bardzo Łatwy otrzymał boosta w postaci 125% expa za walki ( Powód rownie chujowy co sama zmiana "bo snieg" ) 
- W koncu z fixowano Głos straznika ( powrot do 150 dmg, jednak runa dostepna od R4 )
- Poprawiona i u normalizowana regeneracja HP oraz Many ( Hp %, mana zależny od inta i kregu )
- Wyjebanie tylko i wyłącznie z Poziomu BŁ Wytrzymałości oraz Zatrucia ( antidotum zostało chuj wie po co )
- Normalizacja staminy ( Tyczy się wszystkich poziomów )
* Poprawiony regen staminy (1/3 na sec bez nauki z nauka 1/sec)
* Dwukrotne obniżenie zużycia staminy podczas walki,uzaleznione od posiadanej broni ( teraz nasz pasek starczy na nieco dłuższe i ciekawsze walki )
- Zmienione dzialanie Nordmasrkiego miecza ( Działa tylko na trupy, brak dmg na inne cele )
- Podrasowane bonusy za zostanie czeladnikiem ( z 2 do 5, z 10 do 15 )
- Wymagania na dołączanie dodane dla Strażnika i Maga ognia ( Strażnik 40 sila Mag ognia takie same jak dla pozostałych magów )
- Usuniecie wymogu 30% 2h na dołączenie do ss ( pozostałe wymogi zostały )
- SS dostaje swój najlepszy pancerz tak jak i reszta w Rozdziale 5 ( oficjalny wymóg to ubicie smoków co osiagamy w r4, no ale wiadomo )
- Zmiana eliksiru życia którego uczy constantino ( przestał wymagać szczawiu ale za to daje tylko + 10 hp )
- Poprawa kosturów ( kostur maga wody zamraza )
- Poprawa kosturów ( Kostur nekromanty unieruchamia )
- Halvorowe Fixy ( nie wkurwia sie na nas i przyjmuje wiekszą ilsoc fantów dzienie )
- Fix uciekajacych stworów
- Nauka regeneracji życia wymaga 200 siły lub 200 zrecznosci zamiast 3 kręgu, wytrzymałości tez, regen many bez zmian ( warunek, wybiera to czego mamy w danej chwili 200 )
- Zmienione Hełmy na gildyjne i podrasowano staty ( każda gildia ma swój własny hełm nawet mag czy łucznik )
- Premie do statystyk do hełmów gildyjnych
- Pasy z bonem gildyjnym ( ŁS paladyn SS, do kupienia w r4 Joru, Hakon, Bennet )
- Modyfikacja Gniewów ( inny model + zmiany zasięg i dmg zasadniczo napisane od nowa )
- Zapełniona Luka w Rozdziale 1 z broniami 2H ( Bron do kupienia u Nigiela od R1 )
- Modyfikacja unikalnego bonusa dla ŁS od sagitty przysługującego na R4 ( teraz ma 2 Smocze krozenie )
- Zmiany w dialogu z Onarem teraz dokładnie wiadomo co mamy zrobić w sprawie questa z maria i elena
- EsterEgg ( a nawet 2 i wiecej gotowe )
- Poprawiono zasięg na broniach z błędnym zasięgiem ( Przykładowo nomad ma wpisany 70 a model ma 100 )
- Drobne fixy w broniach melle/range ( wymuszone przez balans aby były uzyteczne, oraz likwidacja siła wieksza niz dmg )
- Wersja 1H Władcy Smoków ( Dotyk Smoka, sposób zdobycia ten sam )
- Zmiany u handlarzy sagita i nigiel (Płytki, róg smoczego zebacza i poty na stamine )
- Zbroja pana cienia ( Neutralna na zycie )
- Zmiany u handlarzy ( Kwaracyt,Siarka,Smoła,Woda Swiecona itp,itd, waidomo chodzi oto ze maja tego wiecej w ofercie )
- Anty-smokowy Pierscień ( Dostepny od R4 u matteo jesli jestesmy w gildi kupców )
- Dobalansowywanie Łucznika
* Dodano pancerze pod zręczności możliwe do zdobycia w odpowiednich rozdziałach ( Pełzacz - Mysliwy <R1>, Łowca Orków - Dolina cienia <R2>, Zabojcy - Asmal <R5> ) 
* Dodano Łuk i Kusza z gatunku R6, Gniew Aryna i Cien Feniksa, wiem kurwa ogrinalne nazwy  ( Ofc do zdobycia z Smoka Ozywienca )
* Lepszy wybór broni 1h pod zręczności, ogólnie dodano kilka egzemplarzy ( R1 Jora R2 Canthar R3 Hakon )
* Dystansowe odpowiedniki Gniewów ( Ta poraz kolejny twórcy nie przewidzieli ze ktoś może grac łucznikiem/kusznikiem, do zdobycia po zabicu Terinaksa )
* Uzupelnienia rozdziałowe łuków i kusz (R1 Bosper i R4 Khaled )
- Amulet +10 siła i zrecznosc ( Do kupienia w R2 U Nigiela )
- Podrasowywanie panów cienia ( Teoretycznie Potrzeba sprzetu z R5 aby ich zabic jednak bron na nieumarłych moze pozwolic na szybsze podjecie walki )
- Bronie magiczne ( Efekt bryły lodu 1h Inubis i 2h Khadar )
- Unikatowe Bronie Panów Cienia ( dla tych co nie beda mieli magicznych broni )
- Balans Magi spelle zostały podrasowane względem dmg a resistów przecinków, oraz aby wyrównac różnice miedzy efekt podpalenia (Ogolne skoki w dmg dla kazdego spella)
- Wymóg many na szaty ( max do 800 )
- Klucz do skrzyni estabana chyba poprawny ( w posiadaniu Juana )
- Dodatkowy Ring + 3 siła ( do kupinia u Briana w r1 )
- Zwiekszenie liczby zwojow u zurisa na R1 ( Lodowa Strzała i Ognisty Pocisk )
- Dodano Ksiązki wiedzy ( Do kupienia u Nigiela co rozdzial kolejny tom )
- Dodano głowy pełaczy polnych do kupienia ( Cronos od r2-r5 )
- Ostrze Ceinia ( do zdobycia z azgalora od r2 )
- Nordmarski Miecz wersja 1H ( Drop z Inubisa )
- Nowy balans potworów ( oprucz tego co juz jest podrasowane czyli boosy dajace pn, kruk , smoki, demony, poszukiwacze panowie cienia, to ogolnie potwory zostaja podpisane pod dany rozdział )
- Magiczne Miecze Burst DMG ( kazda bron posiadaja magiczny typ dmg liczy tez atrybut int od gracza, nawet miecze dla woja )
- Poszukiwacze to koksy ( Maja lepsze staty oraz co rozdział maja nowe lepsze zaklęcia których używają. lecz przestali przyzywać )
- Smoki to koksy ( Lepszy dmg, resisty i wiecej HP, wszystkie 8 )
- Podrasowanie demonów ( maja lepsze staty i lepsze czary co rozdział )
- Ulepszone wersje kostórów ( Do kupna w R4 )
- Bossy dające Pn podrasowane ( 3-4 razy bardziej niż teraz )
- Hp co lvl ( +5, Tylko na BŁ )

Punkty typu podrasowane bossy, czy smoki etc, to ogolnie podlega jako jedno pod balans, ale sa wyszczegolnione z osobna :P

Boykaundisputed

Boykaundisputed

Użytkownicy
posty403
Propsy80
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
O co chodzi z tą modyfikacją gniewów? Możesz wyjaśnić?

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Tu niema co wyjaśniać.
Miały chujowy model to maja nowy z konkretnym zasięgiem, ( nie całkiem nowy juz istniejacy w grze w inych broniach ) i bardziej dojebany dmg maja przez co jest to bron niby ostateczna.

Kartograf

Kartograf

Użytkownicy
Nie
posty159
Propsy13
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
  • Nie
z tych nazw łuku i kuszy z Trupa mam beke xd

Aryn był lodowym smokiem u.u xd