Witam. Mam pytanko odnośnie wersji Slash'n'Craft 1.1. Jak to jest z tym podnoszeniem atrybutów/biegłości w broniach? Słyszałem, że jest jak w Morrowindzie, lecz jestem już mieście, po drodze wyrżnąłem wszystko, co się da (również samemu rozbiłem 3 bandziorów z gór bez pomocy Cavalorna, 2x więcej EXP za każdego + EXP za powiadomienie o tym Cavalorna) a jak na razie tylko wzrosła mi ni stąd, ni zowąd wytrzymałość o 1 po zabiciu którejś z kolei poczwary (bez wpisu w dzienniku). Nie liczę bonusów za zabijanie danej ilości potworów, tak jak to było w zwykłym Returningu czy ReBalansie (wpisy w dzienniku, w drodze do miasta dostałem dwa razy +1 do 1-ręcznej). Nie wiem, na czym polega ten system... Czy to jest jakiś nieudany eksperyment (tak jak z wytrzymałością) czy po prostu losowo co ubicie jakiejś poczwary wzrasta nam jakiś atrybut. Jak na razie grając, to się to nie trzyma ni kupy, ni dupy i z Morrowindem nie ma nic wspólnego.
Co do tych półek:
Można przeszukiwać, np. regały z książkami w wieży Xsardasa czy nawet trumny (pierwsza jest za Lesterem, w jaskini ze szczurami, uważać przy otwieraniu!) W ReB 2.1 i SnC 1.1