Gothic 2 NK Returning - Profesjonalne spolszczenie [Linki, Instrukcja, Galeria] 1418018 3149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 1418018

Odpowiedzi 3149

Sotis

Sotis

Użytkownicy
posty287
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ten pasek jest taki poucinany przez nagrywanie/streamowanie, w grze jest normalny. A sprawdzić czy masz system packa jest prosto - W głównym folderze z grą powinieneś mieć np. tak jak ja mam "G2Returning-SystemPack-uninst". Jak to masz tzn, że masz zainstalowanego. Ogólnie polecam zainstalować 1.1, a nie 1.6, z tamtym jakieś dziwne rzeczy się dzieją z czcionką itp. przynajmniej u mnie. Ale co do tego błędu to nie wiem, może ktoś inny wie o co z tym chodzi. Pamiętam, że z ast coś było w Returningu 2.0, ale raczej innego byś nie instalował xD

NocJestCiemna-RasizmemJą

NocJestCiemna-RasizmemJą

Użytkownicy
posty219
Propsy5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wrzuć mnie tu proces instalacji całości. To jest: od deski do deski, co instalujesz i kolejność - od zainstalowania gry do końca zabawy z modem i systempackiem

diego503

diego503

Użytkownicy
posty15
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Sotis Dokładnie mam taki problem z czcionką, ale systempack zainstalowany jest w takim razie bo mam ten unist.
@NocJestCiemna-RasizmemJą Proces cały:
1) Instalacja gry z dodatkiem razem
2) fix 2.6 do G2NK
3)Systempack do G2NK
4) Returning + profesjonalne spolszczenie+Texturpack
5)Systempack do Returninga
6)Patche 1.3.1 i 1.3.2

Tutaj odpaliłem już i wyskakiwało okienko cmd, potem spróbowałem jeszcze raz rzucić fixa do G2NK, puściłem i nadal wyskakiwał, i potem jeszcze raz systempacka do returninga i nadal to samo.

Ale to w grze nie przeszkadza, po prostu myślałem, że skoro ten pasek mam normalny, to systempacka nie ma ;) Mam nadzieję, że w przyszłości gra crashowała tylko nie będzie z powodu braku tego czegoś tam ;)

Jeszcze wracam do pytanka o dubbing rosyjski, ma ktoś na podorędziu linka do niego może?

NocJestCiemna-RasizmemJą

NocJestCiemna-RasizmemJą

Użytkownicy
posty219
Propsy5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja instalowałem systempacka do moda na końcu, ale watpię aby patche coś tam psuły. No i prawisz, że instalowałeś jeszcze po nich systempacka. To w takiej sytuacji ewentualnie jakieś tryby zgodności, i więcej z mojej strony nie pójdzie, bo sam laik jestem.

Zakładam, że Gothic Starter masz i odpalasz przez niego.

Dubbing. Poszukaj na chomiku, powinien być. Mnie tam on osobiście okropnie bawi:

Drakony.

DRAKONY!...

XD

Sotis

Sotis

Użytkownicy
posty287
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Właśnie, nie wymieniłeś player kita, a bez tego ani rusz :D No i nie instaluj dwóch systempacków, wystarczy jeden tylko do Returninga, najlepiej 1.1

diego503

diego503

Użytkownicy
posty15
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No właśnie, dla tego szukam :D, a u tego Matiego nie widzę tam rosyjsiego gavaritovania :P
Jasne, player kit jeszcze, bez tego raczej by nie odpaliło wogóle chyba :) Tryby zgodności z winem XP Sp3, ale to jest błąd systemu jednak, brak biblioteki bodajże jakiejś, myślę, że aż tak bardzo nie będzie ingerowało w grę, skoro tylko przy systempacku do returna wyskakuje ;)

Dzięki bardzo za pomoc :)

Sotis

Sotis

Użytkownicy
posty287
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Możesz spróbować też pobrać ten plik ast.dll i wrzucić do system32. Nie zawsze pomaga takie coś, ale warto sprawdzić.

NocJestCiemna-RasizmemJą

NocJestCiemna-RasizmemJą

Użytkownicy
posty219
Propsy5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Hmmm... A u mnie bez jednego systempacka nie chciało działać. Tylko dwa.

Sotis

Sotis

Użytkownicy
posty287
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja instalowałem tak:

- Czysty Gothic
- Player kit
- Returning
- Systempack 1.1 do Returninga

No i to tyle, mam tam jeszcze texture packi ale to nieważne. W każdym razie mi wszystko działa.

diego503

diego503

Użytkownicy
posty15
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Pytanko kolejne mam :D. Opcja z ulepszaniem pancerzy: jeśli będę czeladnikiem u Harada, to mogę ten strój kowala ulepszać, ale np. już pancerza który dostałem od Lestera nie mogę, dlaczego tak jest? Zastanawiam się, czy warto iść na czeladnika do Harada, jeśli będę grał magiem wody, da radę tę szatę jakoś ulepszyć? Czy pchać się na siłę do Constantina z racji sporego bonusu many?

NocJestCiemna-RasizmemJą

NocJestCiemna-RasizmemJą

Użytkownicy
posty219
Propsy5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ulepszenie konkretnych pancerzy w gildiach masz, bodaj musisz umieć kuć miecz i przynależeć. Choć w przypadku bractwa coś mi świta, że jakiś na D (Daron to mag ognia) uczył.
Szat nie ulepszysz.

Zarobek masz niezły od myśliwych, ale kowal reż niezła fucha. Mi się z początku przydała.

diego503

diego503

Użytkownicy
posty15
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tak, ale znów u Constanina +15 many leci, to oszczędność znów 15 PU albo i 30 w zależności czy wpakuję many na tyle żeby potem skoczyło do 2 PU za 1 punkt many. W każdym razie dzięki, znów się będę zastanawiał co tu wybrać najlepiej :P
EDIT:

Jednak tak zrobiłem :O, na początek 44 Many dodanej bodajże 30 PU bo 4 od Maga Ognia i Za palenie fajki wodnej :D, potem już po 2 PU za 1 punkt many, to rzuciłem bonus od Constantina +15 Many ;) teraz będę cierpiał zanim zrobię maga wody :|, bodajże tam trzeba rozwalić Dextera i wpakować Fernando. Ale skoro już się na rzeźniku gra, to czemu jeszcze by sobie tak nie utrudnić :D

xdax1

xdax1

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cześć, mam pytanie.
Mam wszystko wgrane wraz z spolszczeniem i wszystko śmiga.
Dopiero zacząłem grę i na początku jak dostaje ten list od Cavalorna to jego opis jak on sam nie jest po Polsku. Tak samo znalazłem jakąś tabliczkę w wieży, opis też nie jest przetłumaczony.
I co chodzi?

diego503

diego503

Użytkownicy
posty15
Profesjabrak
  • Użytkownicy
List od Cavalera powinieneś dostarczyć nieotwierany z tego co wiem diabełku Ty  =>

A podstawkę masz w jakim języku? List od Cavalorna już w podstawie NK jest, tak że może po prostu podstawka w innym języku? A ta tabliczka, chodzi o wieże Xardasa? Może problem tego typu, że po prostu to jest ten język budowniczych, a postać się dopiero tego uczy nieco później. (jeśli chce ;p)

Żeby wszystko było jasne, myślę, że leć do miasta chociaż, kup sobie książkę jakąkolwiek (Boska moc gwiazd 400 sztuk złota) Otwórz, przeczytaj i sprawdź czy po PL będzie ;) Rozjaśni to nam sporo.

A ja podrzucę pytanko kolejne: Jest taki przepis na alternatywną esencję życia, bodajże u alchemika w Górnym  Mieście, gość na 'S' bodaj. Wg przepisu potrzeba 5x wyciąg z żądła krwiopijcy, zielsko lecznicze i rdeścik, mam wszystko, (odnośnie żądła -  nauczyłem się wycinać żądło, prawidłowo wydobywać jad, tak że teraz żądło leczy, nie truje ((mimo że nadal ma opis, że zawiera truciznę)) i przeczytałem książkę o krwiopijcach od Dragomira) ale nadal nie mam opcji wytworzenia eliksiru, ktoś może natknął się na to i może pomóc jakoś? Intryguje mnie cóż ten eliksir robi, czy hp dodaje, jak kompot z jagód czy to coś innego ;)

BezzebnyJoe

BezzebnyJoe

Użytkownicy
posty69
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To jest po prostu pełnia życia :). A sprawdzałeś tylko w eliksirach specjalnych czy w eliksirach życia też go nie masz?

rafaelo52

rafaelo52

Użytkownicy
posty9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jestem w jarkendarze i jak po zginięciu i nie tylko wczytuje grę to ją wywala, na środku ekranu otwiera się jakieś okno u góry pisze jakies assertion failed. To dzieje się jak w jarkendarze wchodzę do jaskini gdzie są pełzacze ( kopalnia w obozie bandytów). Chyba wystarczy że tam wejdę potem wczytam grę np. przy Thorusie i crash. Na kompie mam dx11.

diego503

diego503

Użytkownicy
posty15
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@BezzebnyJoe  Faktycznie, jest w eliksirach  życia, spodziewałem się, że to będzie jednak perm :|, szkoda zachodu jednak :p, dzięki ;>

Sporo błędów w Jarkendarze zauważyłem u siebie, podczas instalacji i deinstalacji systempacka do returninga (denerwujące są te napisy w statystykach, więc czasem odinstalowuję) W każdym razie, gdy był zainstalowany śmigało ładnie, jak odinstalowałem go to już crashe przy teleportach i ogólnie scinki straszne miejscami. Może to Ci coś pomoże ;)

xdax1

xdax1

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
List od Cavalera powinieneś dostarczyć nieotwierany z tego co wiem diabełku Ty  =>

A podstawkę masz w jakim języku? List od Cavalorna już w podstawie NK jest, tak że może po prostu podstawka w innym języku? A ta tabliczka, chodzi o wieże Xardasa? Może problem tego typu, że po prostu to jest ten język budowniczych, a postać się dopiero tego uczy nieco później. (jeśli chce ;p)

Żeby wszystko było jasne, myślę, że leć do miasta chociaż, kup sobie książkę jakąkolwiek (Boska moc gwiazd 400 sztuk złota) Otwórz, przeczytaj i sprawdź czy po PL będzie ;) Rozjaśni to nam sporo.

A ja podrzucę pytanko kolejne: Jest taki przepis na alternatywną esencję życia, bodajże u alchemika w Górnym  Mieście, gość na 'S' bodaj. Wg przepisu potrzeba 5x wyciąg z żądła krwiopijcy, zielsko lecznicze i rdeścik, mam wszystko, (odnośnie żądła -  nauczyłem się wycinać żądło, prawidłowo wydobywać jad, tak że teraz żądło leczy, nie truje ((mimo że nadal ma opis, że zawiera truciznę)) i przeczytałem książkę o krwiopijcach od Dragomira) ale nadal nie mam opcji wytworzenia eliksiru, ktoś może natknął się na to i może pomóc jakoś? Intryguje mnie cóż ten eliksir robi, czy hp dodaje, jak kompot z jagód czy to coś innego ;)

Nie mogłem się powstrzymać i otworzyłem :P
Tu masz sceena tabliczki: http://screenshot.sh/m9nxnU57ofRPj
I z tym listem Cavalorna jest tak samo, nazwa jakaś po niemiecku i opis...A normalnie bez modów jest po pl przecież.

U Was jest normalnie? Może coś źle mi zainstalowało :/
Grę odpalam po przez "GothicStarter_mod" bo inaczej nie odpala mi z modem.
http://screenshot.sh/odV6YDXEu4xfP

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Xdax1:

Ten twój gothicstarter jest jakiś dziwny... skąd ty to masz?

Nie dziwi mnie to ze masz jakieś błędy, chyba coś źle zainstalowałeś

Sotis

Sotis

Użytkownicy
posty287
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@garry18 To jest GothicStarter_mod. @xdax1 Moda odpalaj przez GothicStartera bez końcówki 'mod'.

0 użytkowników
Do góry