List od Cavalera powinieneś dostarczyć nieotwierany z tego co wiem diabełku Ty =>
A podstawkę masz w jakim języku? List od Cavalorna już w podstawie NK jest, tak że może po prostu podstawka w innym języku? A ta tabliczka, chodzi o wieże Xardasa? Może problem tego typu, że po prostu to jest ten język budowniczych, a postać się dopiero tego uczy nieco później. (jeśli chce ;p)
Żeby wszystko było jasne, myślę, że leć do miasta chociaż, kup sobie książkę jakąkolwiek (Boska moc gwiazd 400 sztuk złota) Otwórz, przeczytaj i sprawdź czy po PL będzie ;) Rozjaśni to nam sporo.
A ja podrzucę pytanko kolejne: Jest taki przepis na alternatywną esencję życia, bodajże u alchemika w Górnym Mieście, gość na 'S' bodaj. Wg przepisu potrzeba 5x wyciąg z żądła krwiopijcy, zielsko lecznicze i rdeścik, mam wszystko, (odnośnie żądła - nauczyłem się wycinać żądło, prawidłowo wydobywać jad, tak że teraz żądło leczy, nie truje ((mimo że nadal ma opis, że zawiera truciznę)) i przeczytałem książkę o krwiopijcach od Dragomira) ale nadal nie mam opcji wytworzenia eliksiru, ktoś może natknął się na to i może pomóc jakoś? Intryguje mnie cóż ten eliksir robi, czy hp dodaje, jak kompot z jagód czy to coś innego ;)