Witam, aktualnie mam 27 poziom jako Mag Wody, gram na poziomie Bardzo Łatwym i mam problem
Moje statystyki:
Siła 89 -> podstawowo 74
Zręczność 42 -> wypiłem sobie 4 eliksiry zręczności bo bez sensu inwestować jakiekolwiek PN + tabliczki
Mana 106 -> Kapelusz Maga + tabliczki
Punkty Życia 455 -> wypiłem parę eliksirów życia +tabliczki
Wytrzymałość 18 -> podniesiona do 18 za pomocą tabliczek
Inteligencja 100
1H 66%
Pierścień Morgana
Kostur Maga Wody
reszta nieistotna
Mam:
-300 ciemnych grzybków
-150 mięs kopacza
-120 leśnych jagód
-160 polnych jagód
-4 smocze korzenie
-5 szczawów królewskich
-4 goblińskie jagody
-Parę gniotków z któych będę miał +15 siły
-Tabliczki siły których suma da mi +18
-Tabliczki jednoręki których suma da mi +10%
Co powinienem zrobić, by ten denerwujący ogromny rozstrzał pomiędzy potworami wyrównać do poziomu gdzie smoczego zębacza biłbym zamiast 10 minut minutę i był w stanie ubić zwykłego orka wojownika? Przerobienie tego na mikstury dużo mi nie da, nadal będę gównem, wszystko w Jarkendarze ubite i wyzbierane (poza kilkoma tabliczkami), w Khorinis także poza smoczymi zębaczami, wargami i cieniostworami, lecz nie zebrałem jeszcze połowy roślinek póki co. Czy każdy potwór ma wbudowaną słabość na wyselekcjonowane bronie? Bo to nie ma sensu, gdzie szkielet ma 1500 hp, 500 siły i 1000 obrony i takiego warga którego biję tak samo jak smoczego zębacza 10 minut szkielet którym mykam na marvinie ma na 2 hity. Dlaczego jest tak z mojego punktu widzenia niezbalansowany rozstrzał siły ataku, hpków i obrony potworów? Przegrałem na tym modzie 40 godzin i nie widzę w tej chwili zadnych szans, żeby za parę lvli te same szkielety zabijać na kilkanaście hitów.
Kupiłem receptury, mogę zrobić sobie HPki, zwiększyć manę i obronę magiczną, i za 1 lvl będę mógł nauczyć się robienia mikstur siły. Po ocznej kalkulacji wyjdzie, że dostanę około 100 hp, 100 many, 50 obrony magicznej, około 50 siły oraz dobiję do 80% 1H. Dużo tego nie będzie biorąc pod uwagę mocarność tych potworów.
W jakim kierunku rozbudowywać postać, czy może zrobić to co w tej chwili uważam za niesłuszne?
Zastanawiam się jak kolega o nicku Silverek na Youtubie na 42 poziomie miał około 350 siły 300 many i 1500 hp z tego co kojarzę na Rzeźniku, z mojego punktu widzenia jest to awykonalne, nawet zbierając wszystko. Oświeciłby mnie ktoś? Wielkie dzięki za każdą odpowiedź.