Pytania i porady odnośnie rozwoju postaci. 1381369 4348

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 1381369

Odpowiedzi 4348

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Dzięki, Wonsz :]
http://www.tinypic.pl/crf2tghna9f0
Moja postać, co jeszcze podciągnąć przed pójściem do Jarkendaru? Lepiej zainwestować w siłę i lepszą broń (bo mam miecz 70 dmg) czy w % broni?
Mogę w tej chwili kończyć już pierwszy rozdział i lecieć dalej.
Poziom łatwy bodajże.

Dobra a więc tak:

Staty masz dobre i na pewno sobie poradzisz w Jarkendarze na 1.3.1.
Ale level masz bardzo niski jak na poziom łatwy, czegoś musiałeś nie zrobić, byłeś w forcie azgan?
zabiłeś wszystkie potworki?

Po za tym, leć na razię w siłę do 90pkt a potem bonusy, i wtedy pakuj PN w 2h.

Vanaadis

Vanaadis

Użytkownicy
posty137
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam. Mam pytanie, właśnie zaczynam od początku grę na patchu 1.3.1, bardzo łatwy, myślałem nad tym, żeby iść w bronie jednoręczne i siłę, oraz zostać Najemnikiem bądź Strażnikiem Świątynnym. Pytanie, czy jako SŚ jest sens grania bronią 1h, czy w tym wypadku lepiej najemnikiem? Czy może lepiej grać bronią dwuręczną? Chodzi mi szczególnie o specjalne bronie, czy jest ich więcej 1h albo 2h i może są lepsze 1h, albo 2h. Kiedy na bardzo łatwym zacząć korzystać z bonusów do broni i siły, od jakich wartości? Ktoś mógłby mi pomóc?

Wonsz

Wonsz

Użytkownicy
posty838
Propsy114
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Co to w ogóle za zależność gildia, a rodzaj broni. Walcz tą, którą ci wygodniej. Bonusy - hp, wytrzymałość, manę, zręczność, łuki, kusze od razu. Siłę i broń 1h/2h jak zaczyna kosztować 20 albo 25 pn za 5 punktów.

lapaten

lapaten

Użytkownicy
posty32
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam. Mam pytanie, właśnie zaczynam od początku grę na patchu 1.3.1, bardzo łatwy, myślałem nad tym, żeby iść w bronie jednoręczne i siłę, oraz zostać Najemnikiem bądź Strażnikiem Świątynnym. Pytanie, czy jako SŚ jest sens grania bronią 1h, czy w tym wypadku lepiej najemnikiem? Czy może lepiej grać bronią dwuręczną? Chodzi mi szczególnie o specjalne bronie, czy jest ich więcej 1h albo 2h i może są lepsze 1h, albo 2h. Kiedy na bardzo łatwym zacząć korzystać z bonusów do broni i siły, od jakich wartości? Ktoś mógłby mi pomóc?

Najlepsza dostępna broń w grze jest jednoręczna (z dodatku Returning), i tylko nią można zadać obrażenia pewnym istotom z którymi musimy się zmierzyć pod koniec gry (nie chce spoilerować). Ja polecam Ci grać bronią jednoręczną, jest szybsza, a obrażenia nie różnią się dużo, sam właściwie jestem pod koniec gry, 100% jednoręczna, ogólnie od 2 rozdziału do 6 grałem naładowanym duszą jednoręcznym Szponem Beliara (bardzo mocny, wyczyściłem nim wszystkich orków pod zamkiem w Górniczej Dolinie w 2 rozdziale), gram Paladynem. Poza tym nie graj na bardzo łatwym, zawiedziesz się i szybko Ci się znudzi. Jest po prostu zbyt łatwo. Jeżeli jest to Twój pierwszy raz z tym modem, to na łatwym w zupełności sobie poradzisz. Tylko początki są trudne, ale od 2 rozdziału jest już ok.

Wonsz

Wonsz

Użytkownicy
posty838
Propsy114
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
O kuhwa...
Najlepsza broń jest zarówno jedno i dwuręczna, zależnie od tego jaką sobie wykujemy. Ba, może być nawet runa. Jak grałeś na 1.3.1 to nic dziwnego, że szpon mocny, bo magiczne bronie poza najnowszym patchem mają zbugowany przelicznik magicznych obrażeń i zadają kilka razy za duży dmg.

Fiedorr

Fiedorr

Użytkownicy
posty33
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@garry18
Z wazniejszych zadan to zepsulem Gallahada :/
Potworki wybite prawie wszystkie, poza okolicami slonecznego kregu, ale bede sie tam jeszcze wybieral :)
W forcie Azgan nie bylem, w pierwszym rozdziale mozna sie tam dostac? :o

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
@garry18
Z wazniejszych zadan to zepsulem Gallahada :/
Potworki wybite prawie wszystkie, poza okolicami slonecznego kregu, ale bede sie tam jeszcze wybieral :)
W forcie Azgan nie bylem, w pierwszym rozdziale mozna sie tam dostac? :o

To bardzo szkoda że zepsułeś to zadanie ominęło cię sporo expa i mikstura potęgi +3 do wszystkiego :(

Oczywiście ze do fortu azgan można się dostać w R1 wystarczy robić questy dla gildii kupców :)

Robisz je?

Vanaadis

Vanaadis

Użytkownicy
posty137
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Co do broni jednoręcznej i grania SŚ, to widziałem, ze dostaje on jakies bronie specjalne, chyba 8, więc nie chcialbym zeby to byly dobre bronie, ale 2h, a ja już grałbym 1h. Co do poziomu, to na łatwym startuje sie na podstawowych statystykach? Jeszcze pytanie, @garry18 jak można w 1 rozdziale dostać się do fortu? W Gildii Kupców trzecie zadanie polega na zdobyciu eliksiru który znajduje się w GD, wiec koniecznie 2 rozdział. Dwa puerwsze questy nie mają nic wspólnego z tym fortem.

Wonsz

Wonsz

Użytkownicy
posty838
Propsy114
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Da się tam dostać jak zabijesz Zurisa albo zapłacisz mu 5 k golda, bo zadanie się zakończy. Ewentualnie wejść na chama po skałach i zeskoczyć przy wejściu.

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Co do broni jednoręcznej i grania SŚ, to widziałem, ze dostaje on jakies bronie specjalne, chyba 8, więc nie chcialbym zeby to byly dobre bronie, ale 2h, a ja już grałbym 1h. Co do poziomu, to na łatwym startuje sie na podstawowych statystykach? Jeszcze pytanie, @garry18 jak można w 1 rozdziale dostać się do fortu? W Gildii Kupców trzecie zadanie polega na zdobyciu eliksiru który znajduje się w GD, wiec koniecznie 2 rozdział. Dwa puerwsze questy nie mają nic wspólnego z tym fortem.

Tak jak napisał Wonsz.

Kiedy gadamy z Zurisem mamy kilka opcji dialogowych jedna z nich poprowadzi nas do zapłaty 5000Gold za stoisko Jory, i zadanie skończone, 5min roboty :]
GD nie wymagana.

Fiedorr

Fiedorr

Użytkownicy
posty33
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No właśnie jestem przy zadaniu z tym Zurisem ale już wybrałem tę opcję żeby iść do GD, więc za późno. Jeszcze jedno pytanie przy okazji, Canthar przydaje się do czegoś w dalszych rozdziałach? Bo zastanawiam się czy go już nie załatwić :]

Cruc

Cruc

Użytkownicy
posty666
Propsy235
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jakie warunki muszę spełnić, żeby Vatras nauczył mnie regeneracji many?

while (!success) try{...}

Najlepszy modder od gothic multiplayer - polecam pytać go o wszystko!

Dzerald

Dzerald

Użytkownicy
posty363
Propsy37
  • Użytkownicy
Canthar w R2 ma tylko fajny miecz dla łucznika na sprzedaż, poza tym nic ciekawego, a zaraz po nim quest z Nigelem, który już bardzo dużo daje.

Co do regeneracji many chyba w R3 musisz być.

PROsiaku

PROsiaku

Użytkownicy
posty19
Propsy1
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Byłby w stanie ktoś ocenić mniej więcej jak do tej pory prowadziłem postać ?
Patch 1.3.2 poziom normalny.

Siła bazowo do 34 potem harad 5 pkt i potem bazowo do 64
Zręczność bazowo do 34 potem tabliczki , eliksiry i tutaj nie wiem chyba błąd nauka eliksiru zręczności (20pn) i zrobienie 5-6 eliksirów.
Mana tylko bonusy.
Zycie jak narazie eliksiy z jagod , troche jedzenia i tabliczki (z 800 moge na ten moment dobic)
Bron 1h do 44 za pn potem tabliczki do 59 i za 15pn na 64 wbilem.  (mysle ze z pozostalych bonusow jakie jeszcze moge zdobyc + to 1% za potwory od czasu do czasu dobije do 100).
Luki tylko tabliczki.
Reszta pn to jakies skorowania , kowalstwo , jezyki , chyba kilka umiejetnosci po 1 pn jak strzaly , wydobywanie zlota.

I moj problem polega na tym ze wydaje mi sie ze mam calkiem wysoki lvl ( zrobilem caly jarkendar , jeszcze troche zadan do dokonczenia w khoronis wiec moze 30 dobije jak reszte mobow wyexpie) i chyba przez to ze nauczylem sie tego eliksiru zrecznosci mam teraz straszny problem z sila. Chcialbym dobic ja za punkty do 94 , ale gdybym te 20 pn przeznaczyl na eliksir sily mialbym potem te 5-6 potow wiecej co daje jakies 18 sily wiecej. Z drugiej strony jednak latam teraz z betty 110 zr 140 dmg   i lukiem 140 dmg i calkiem niezle bije wiec sam nie wiem

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Czyli twój główny atak to 1h Betty?

Czy walczysz czymś jeszcze?

Chodzi mi o to jak sobie radzisz z:
Wargami, goblinami wojownikami, orkami i cieniostworami?

I jesteś świeżo po Jarku tak?

PROsiaku

PROsiaku

Użytkownicy
posty19
Propsy1
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Główny atak to Betty - większość słabych zwierząt ,ludzi itp.
Większe obrażenia mam z tego łuku 140 dmg , przydawał się w jarku na błotne węże i wszystko co truje. .
Goblina wojownika dam rade sklepać z runy strażnika , niektóre lepsze potwory też z runy.
Ogólnie sklepałem w jarku chyba wszystko ,strasznie duzo zwojów musiałem wykorzystać.
Ogniste cieniostwory wodne zwoje , zwykłe z początku omijałem , potem chyba jakimiś zwojami klepałem ,teraz naweet z miecza moge ale długo to zajmuje. Orków wybiłem 1 ognisty deszcz i dobijane. Wargi też w ciul ciężko ,ale sporo już ich ubiłem . Np orkowy patrol dla myśliwych też jakiś ognisty deszcz a potem chyba mala burza ognista i runa strażnika. Jaskinie na prawo od miki co jest po zejśćiu po schodach w lesie też oczyściłem - zlurowałem wargi , cieniostwora i smoczego straznika pod skalna polke i ognisty descz + coś tam.
Na niektóre potwory bryła lodu całkiem przydatna ,a najlepszy zwój to chyba wir ;d

Ogólnie to tak jestem świeżo po jarku . w khorinis mam jeszcze pare zadan do gildii zabojcow , cos tam dla mysliwych dokonczyc i chyba pare pomniejszych questow co zaraz skoncze . Dlatego tak sie zastanawiam czy nie zrąbałem z tym potem na zręczność bo nie usmiecha mi sie isc do gd z 69 bazowej sily jak dam teraz 5. Zresza ciagle mam problem z kasa. Nie mam zadnych pretow zeby u harada zarobic , ciagle zostalo mi pare przepisow do kupienia. Jedyny sensowny zarobek to kosztownosci u halvora i trofea u mysliwych ;/

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
O kurde, to sporo tego ognistego deszczu ci poszło, nie wiem czy było warto, ten deszcze lepiej zostawić na zamek w GD.

No ale moim zdaniem masz DUŻO za mało siły ;/

Na 1.3.2 150siły to jest za mało.
Nie wiem będziesz musiał kosić wszystko runą, ale powinieneś dać radę, ale będzie ciężko.

PROsiaku

PROsiaku

Użytkownicy
posty19
Propsy1
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
No właśnie tego niestety się obawiam , zwojów niestety wykorzystałem sporo. Z runą jest problem ,że spanie w kożuchu nie przywraca many ,a na potach mogę się przejechać - już sporo kasy na te srednie wydałem.
Teraz powiedzmy jakbym zaczął to od nowa to na czym przyoszczędzić te pn?
Powiedzmy nie uczę się tej mikstury zręczności to mam spowrotem 20 pn , odpuszcze sobie akrobatyke bo mogę latać z tym pierścieniem - kolejne 5pn. Może pójść w dwu rękę i dać tylko do 30 % i narazie dalej nie ruszać ? Zręczności wydaje mi się ,że jak dam na 34 i zacznę ładować bonusy to chyba wystarczy na wszystkie kusze i na swobodne okradanie. Tą runę też moge sobie kompletnie odpuścić bo to też pn kosztuje ,chociaż ona za 30 many robi 250 dmg więc nie wiem czy warto.W sumie jak biłem bronią na zreczność to pare punktów w zr wpadło ,a to mogła już być siła.
Opłaca się uczyć strzelania z którejś broni jak jestem takim wojownikiem? Wiem ze u mysliwych trzeba u dragomira z kuszy sie nauczyc , myslalem zeby dac do 30 a potem juz bonusy. Z trofeów ogólnie nie nauczylem sie jeszcze chyba tylko rogu cieniostwora , moze lepiej odpuscic sobie tez usuwanie rogu smoczego zebacza (tez 5pn dalem).

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Więc tak: gdybyś zaczął od nowa to na 1.3.2 nie można absolutnie wydawać niepotrzebnie na zbędne pierdoły PN, najlepiej tylko main stat oraz do 29% broni.

Oczywiście musisz tez wyciskać EXP na czym się da przy minimalnym wykorzystaniu zasobów.

Także jeśli nie grasz tylko na kusze i łuki to te 20pn na elixir zręki był na prawdę chybionym pomysłem, bo to mogła być siła.

I jeśli grasz wojem to nigdy nie ucz się za PN kusz oraz łuków, nie warto po prostu, a jeśli chodzi o tą runę to nie wiem czy się opłaca na to wydawać PN nigdy nie grałem Strażnikiem.Ś, ale za pewne nie bo to strata PN które mogły iść w siłę.

Dzerald

Dzerald

Użytkownicy
posty363
Propsy37
  • Użytkownicy
Kurde mam więcej siły na wojowniku w R1 na rzeźniku, a nawet nie byłem u Hagena jeszcze. Nie ucz się mikstury zręczności, bonusów do niej jest tyle, że starczy na wszystko na spokojnie. Akrobatyka pół biedy, przydaje się czasem, zręczność jeśli nie jesteś łucznikiem starczy do 20 pkt w podstawie. Z kradzieżą możesz wstrzymać się do R3, żeby nie nabijać ujemnej karmy u Innosa (zadanie z Gomezem). Runy strażnika świątynnego nie kosztują pn chyba o.o
Ogólnie jak na normalnym będziesz grać to siła chyba do 80-90 w podstawie, wszystkie trofea, walka bronią jakoś do 50%, potem można chyba lecieć na bonusach, a za resztę pn potka do siły jeśli to wojownik, potki na hp z korzeni leczniczych, potki do wytrzymałości - ogólnie przydatna alchemia, języki budowniczych itp. Na rzeźniku na to starcza, więc na normalnym tym bardziej dasz radę.
Ja na rzeźniku jechałem mniej więcej tak: najpierw nauka rzeczy potrzebnych do questów (wytrychy, skradanie, skórowanie zwierząt), potem siła do 40 (na niższych poziomach więcej tu będzie), potem zrobiłem walkę bronią do 24, potem trofea zwierząt tych z R1 (pazury, kły, skóry gadów, nie biłem potworów z których nie mogłem mieć trofeów do momentu nauki), pierwszy poziom języka budowniczych, potem potek do siły u Constantino i jeszcze przed Jarkendarem nauczę się usuwania serc i jeśli starczy pn to języki ognistych jaszczurów, potem języki do końca, a potem się zobaczy co będzie na daną chwilę najbardziej potrzebne.

0 użytkowników
Do góry