Pytania i porady odnośnie rozwoju postaci. 1537189 4348

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 1537189

Odpowiedzi 4348

Wonsz

Wonsz

Użytkownicy
posty838
Propsy114
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
...
Wchodzę po murze obok bramy, idę do Laresa, zgarniam 500 expa. Wychodzę bramą z nikim nie gadając i podchodzę do strażnika. Mówię mu, że przychodzę z ziołami i dostaję 100 expa. Idę do Constantina i kolejne 100. Tym samym kasuję 700 expa za darmo.

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
No to ok, z poprzedniej wypowiedzi wynikało co innego, no ale ja w zasadzie robię tak samo z pominięciem wspinaczki po murach :P

xCancuN88x

xCancuN88x

Użytkownicy
posty41
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wiadomka że 500 expa piechotą nie chodzi, tym bardziej na rzeźniku :) a jeszcze pytanko, mówiłeś Wonsz, że okradasz każdego NPC na mapie bardzo szybko, idzie okraść to bez wkładania w zręke PN, czy coś zawsze wkładasz? (bo owszem jedni mówią że nakręcić zrękę do pałasza bandytów na początek, ale niestety ta broń zabija a nie pobija a są przecież niektóre qquesty w których zabójstwo nie wchodzi w grę)

Wonsz

Wonsz

Użytkownicy
posty838
Propsy114
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Z bandytów leci Miecz, który ma identyczne statystyki i nie zabija. Zawsze daję zrękę do 20, reszta z bonusów. Z biżuterią idzie wykręcić 100+ zręki bez pakowania nawet 1 punktu i robienia eliksirów.

Dzerald

Dzerald

Użytkownicy
posty363
Propsy37
  • Użytkownicy
Na niższych poziomach jak nie ma skrzyń pułapek idzie prawie od razu zrobić questa z krwawymi pucharami dla złodziei, za to pierścień na 15 zręczności, 25 zręczności z hełmu łucznika, 20 bazowe jak dasz 10 PN, chyba 10 zręczności daje też pancerz z płytek pełzaczy, 5 potków do zręczności w Khorinis w R1 to 15 zręczności, do tego bez żadnych problemów 8-10 jagód do zdobycia, a to wszystko już w R1 :D

Fiedorr

Fiedorr

Użytkownicy
posty33
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam
Mam zamiar grać SŚ i muszę zrobić to zadanie z młotem (muszę zamienić się w golema), no i mam pytanie: czy uczyć się many z PN czy jakieś bonusy z jedzenia, kapliczek? Przepisów na jakieś mikstury z grzybów albo ognistych korzeni nie mogę nigdzie znaleźć :/

Wersja rebalance 2.1, patch 1.3.1

Dzerald

Dzerald

Użytkownicy
posty363
Propsy37
  • Użytkownicy
Czemu chcesz się zamieniać w golema? A co do many to nie trzeba się nic uczyć, receptury będziesz miał w R2, a bonusów w r1 i tak nazbierasz z biżuterii i bonusów i będziesz mógł użyć przydatniejszych zwojów.

Wonsz

Wonsz

Użytkownicy
posty838
Propsy114
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
@Dzerald
Jest jeszcze nawet pas i książka u Bospera na 5 zręki, ba nawet parę tabliczek.

@Fiedorr
Przepis z ognistych korzeni trzeba się nauczyć, łącznie 29 PN, a z grzybów jest od drugiego rozdziału. Są inne bonusy i biżuteria. Po co w ogóle ten golem to ja nie rozumiem. Zwykłe pełzacze i golemy posiekać, wojowników i bossa można zaciągnąć do Magów Wody to zabiją to w ułamku sekundy, wystarczy błyskawicą dobić bossa żeby zgarnąć PN.

Fiedorr

Fiedorr

Użytkownicy
posty33
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Wonsz
Widziałem po prostu na jakimś filmiku jak koleś tak robił, poza tym golemy to dla mnie chyba jeszcze zbyt duże wyzwanie :D no i ogólnie mana się przydaje SŚ, bo potem jakieś runki ma z tego co widziałem, więc stąd to pytanie czy inwestować PN czy na samych bonusach lecieć. Kto uczy tego przepisu z ognistych korzeni i czy dla SŚ się to w ogóle opłaca?

Wonsz

Wonsz

Użytkownicy
posty838
Propsy114
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Nie opłaca się i szkoda PN. Uczy pewnie Riordian albo Sagitta, żeby się pojawił trzeba pierw umieć 3 pozostałe mikstury many.

Fiedorr

Fiedorr

Użytkownicy
posty33
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A jak z wytrzymałością? Ładować PN czy na bonusach? Nawet próbowałem bugować eliksir wytrzymałości co daje +3 na stałe, ale w returningu chyba naprawili ten błąd, bo nie działa :P

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
A jak z wytrzymałością? Ładować PN czy na bonusach? Nawet próbowałem bugować eliksir wytrzymałości co daje +3 na stałe, ale w returningu chyba naprawili ten błąd, bo nie działa :P

Obojętnie który masz patch, nigdy nie ładuj PN w wytrzymałość, całość zdobędziesz z bonusów, przeból jedynie r1, bo w r2 już 25+ będzie, i coraz lepiej :P

Fiedorr

Fiedorr

Użytkownicy
posty33
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No właśnie ciężko to przeboleć, szczególnie przy expieniu kiedy serafisy się kończą :/ dzięki wszystkim za rady ;)

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
No właśnie ciężko to przeboleć, szczególnie przy expieniu kiedy serafisy się kończą :/ dzięki wszystkim za rady ;)

nie zapominaj o pieczonym mięsie to twoje główne źródło staminy ;p

Dzerald

Dzerald

Użytkownicy
posty363
Propsy37
  • Użytkownicy
A ja pytanie z innej beczki trochę - jak wygląda na patchu 1.3.2 w przypadku łucznika zabijanie nieumarłych? Bo z changeloga 1.3.2 wynika, że zniszczenia ożywieńców może się nauczyć tylko mag.

Wonsz

Wonsz

Użytkownicy
posty838
Propsy114
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Nie widzę innej opcji niż nauka zniszczenia, spróbuj może się da. Jak nie to jedyna opcja jaką widzę to postaranie się o broń na nieumarłych, z tego co wiem 1H była chyba za kratą na dole Cmentarzyska Orków.

jeheeze

jeheeze

Użytkownicy
posty5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Pierwszy raz gram w Returninga i mam pytanie. Czy stałe bonusy za modlenie się do Innosa zostały usunięte? Gdzieś przeczytałem, że trzeba mieć 20+ karmy, jednak i to nie pomogło. Nie ważne czy modlę się za 500 czy za 100 golda, bonusów jak nie było - tak nie ma :/

Jeśli nie zostały usunięte, to co jest przyczyną tego, że ich nie dostaję? :)

Wonsz

Wonsz

Użytkownicy
posty838
Propsy114
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
To chyba losowo, czasem da czasem nie. Albo im więcej karmy tym większe prawdopodobieństwo.

Cruc

Cruc

Użytkownicy
posty667
Propsy236
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam pytanie. Gram strażnikiem świątynnym. 130 siły, taniec śmierci (175 obrażeń). Poszedłem do GD. W każdym miejscu jest warg, albo smoczy zębacz, których nie jestem w stanie zadrapać. Czy to normalne? Nie mam już gdzie expić, okradłem 90% NPCów, zrobiłem wszystkie questy, wybiłem wszystkich nieorków i niewargów z Khorinis, a Jarkendar cały wyczyszczony.

while (!success) try{...}

Najlepszy modder od gothic multiplayer - polecam pytać go o wszystko!

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Mam pytanie. Gram strażnikiem świątynnym. 130 siły, taniec śmierci (175 obrażeń). Poszedłem do GD. W każdym miejscu jest warg, albo smoczy zębacz, których nie jestem w stanie zadrapać. Czy to normalne? Nie mam już gdzie expić, okradłem 90% NPCów, zrobiłem wszystkie questy, wybiłem wszystkich nieorków i niewargów z Khorinis, a Jarkendar cały wyczyszczony.

Na 1.3.2 to normalka, powiedz od kiedy ( ile miałeś siły ) zacząłeś połykać bonusy na siłę?

Bo coś słabo ci idzie z tą siłą, ja jeszcze robię R1 mniej więcej, mniej niż połowa mobków do wybicia i trochę questów oraz cały fort azgan przede mną, a mam już 97 siły...

Btw: nie jestem tego pewien, ale aby móc spokojnie wargi zabijać potrzebujesz przynajmniej miecza smocza zguba.

0 użytkowników
Do góry