Pytania i porady odnośnie rozwoju postaci. 1541317 4348

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 1541317

Odpowiedzi 4348

Yberion

Yberion

Użytkownicy
posty162
Propsy13
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Trzeba sie Tizgara spytać :D

OwcaZagady

OwcaZagady

Bractwo Spolszczenia
Co, roz, co
posty153
Propsy24
ProfesjaProducent
  • Bractwo Spolszczenia
  • Co, roz, co
Masz za mało karmy u Inosza, tak samo jest gdy chcesz ulepszyć szpon Belusia grając magiem ognia lub palladynem.

Śmierć jest niczym kawałek szynki. Zawsze u mego boku

Dzerald

Dzerald

Użytkownicy
posty363
Propsy37
  • Użytkownicy
Dlatego pytam, czy jest jakaś droga by tą Karmę odzyskać. Od samego początku jak zostałem nekromantą już miałem te komunikaty, a wtedy miałem jakoś -6/7 u Innosa.

OwcaZagady

OwcaZagady

Bractwo Spolszczenia
Co, roz, co
posty153
Propsy24
ProfesjaProducent
  • Bractwo Spolszczenia
  • Co, roz, co
Rób dobre uczynki, za odzyskanie i naprawienie oka inosa jest chyba 8 karmy u inoszka, nie kradnij i nie zabijaj!!!

Śmierć jest niczym kawałek szynki. Zawsze u mego boku

VergilSparda

VergilSparda

Użytkownicy
posty239
Propsy50
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Poczekaj do 3 rozdziału i pozabijaj poszukiwaczy.

Ksafir

Ksafir

Użytkownicy
posty10
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Witam, jak widać na załączonym ssie gram nekromantą i tutaj pojawia sie moje zagadnienie. Gram na poziomie normalnym, II rodział, jarkendar zapoznałem się z piratami i następnym co chce osiągnąć jest dostanie się do chaty Grega. Mam zamiar okraść Fransisa ale tutaj pojawia się kwestia 11 zręczności.. w eq posiadam 5 mikstur zrecznosci i tabliczki, które razem dadzą mi łączną sumę 30, jeżeli przed tym zainwestuje też 5 pn w zręczność będę jej mieć 35. Tutaj pytanie, mam zamiar okradać w zdłuż i wszerz, czy przed zabiegiem picia eliksirów dexa i czytania tabliczek zainwestować te 5 czy więcej punktów? Sprawdzałem na 35 zręczności okradnę cały obóz, włączajac w to kradzież klucza do chaty i zastanawiam się czy dalsza gra pozwoli mi na okradanie innych, czy pojawią sie NPC nie do złupienia, czy dalsza gra obdarzy mnie eliksirami i tabliczkami pozwalajacymi na kradzież na większą skale. Moje zagadanie może wydać się dla was noobskie w sumie ale jest dla mnie to dość istotne, dzięki za odpowiedzi z góry.

komandos59

komandos59

Użytkownicy
posty139
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ksafir.

Co do chaty grega. Francisa nie trzeba okradać. Idziesz sobie do Samuela, on Ci mówi, gdzie w kanionie Francis zakopał dowód swoich grzeszków (hehe).
Lecisz do kanionu, tam w kopalni jest chyba tylko 1 pełzacz wojownik i 1 zwykły, ale to na luzie idzie wyczyścić.
W kuferku jest dziennik Francisa, za który dostaniesz klucz do chaty, a także inne iteamki.

Aż dziw, że tak banalne zadanie przysporzyło Ci kłopotu.
Co do kradzieży się nie wypowiem, bo nie wiem, starałem się tylko pomóc z chwilowym problemem.
Jeszcze jedno, czy w returnie nie ma przypadkiem pewnego rodzaju losowości przy kradzieży? Pamiętam, kiedyś z małą ilością zręki na 1.2 kradłem potrzebne rzeczy metodą: zapisz - wczytaj, do skutku.

pozdro

Ksafir

Ksafir

Użytkownicy
posty10
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Hmm okej dzięki za tą informacje, musiała mi gdzieś umknąć. Ogólnie rzecz biorąc zadanie to  nie jest dla mnie przeszkoda do pokonania, po prostu zastanawiam się jak z tą zręcznościa, więc poczekam jeszcze na wypowiedzi innych. Co do tej losowości o której mówisz, tak ma to miejsce, właśnie tak okradłem cały obóz, metodą zapisz/wczytaj, retoryka też była pomocna.

Yberion

Yberion

Użytkownicy
posty162
Propsy13
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Co do Francisa- idziesz do kopalni pierwszej w kanionie i tam masz krzyżyk do kopania, pomiędzy pełzaczami. Znajdziesz tam kufer i dziennik Francisa, oddajesz mu go i od daje ci klucz . Ew. możesz go pobić i potem dać mu ten dziennik, za co da ci 500 złota xd(chyba)

Ksafir

Ksafir

Użytkownicy
posty10
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Sprawdzałem na 35 zręczności okradnę cały obóz, włączajac w to kradzież klucza do chaty i zastanawiam się czy dalsza gra pozwoli mi na okradanie innych, czy pojawią sie NPC nie do złupienia, czy dalsza gra obdarzy mnie eliksirami i tabliczkami pozwalajacymi na kradzież na większą skale. Moje zagadanie może wydać się dla was noobskie w sumie ale jest dla mnie to dość istotne, dzięki za odpowiedzi z góry.

Okej dzięki sprawe Francisa i chaty Grega mamy za sobą, za co dzięki, teraz ta kwestia.

Dzerald

Dzerald

Użytkownicy
posty363
Propsy37
  • Użytkownicy
Dobra jako że w GD nie byłem w stanie prawie nic zawojować, to po otrzymaniu listów od Garonda i zrobieniu paru questów udałem się do R3. No i proszę o jakieś porady co do rozwoju postaci. Gram nekromantą, 138 inta, punktów życia koło 600 (nie wiem już gdzie mam szukać tych jagód :D) no i co więcej... no jest ciężko po prostu, smoczego zębacza 1v1 ubiję, orków pojedynczych też, ale na grupki od 2 osobników w górę nie ma szans, poszukiwaczy również muszę omijać szerokim łukiem.

Yberion

Yberion

Użytkownicy
posty162
Propsy13
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jaki poziom trudności ?

Dzerald

Dzerald

Użytkownicy
posty363
Propsy37
  • Użytkownicy

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Poziom tu niema znaczenia postac poszął na szybko do rozdziałów dalszych mimo ze nie jest i nie była na nie gotowa i mamy efekt ze nic nie mozesz zrobic bo jestes do tyłu :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Yberion

Yberion

Użytkownicy
posty162
Propsy13
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Znaczy poziom ma znaczenie jeśli chodzi o ilość PN i przeznaczenie ich na atrybuty. Taka ma opinia :D

Dzerald

Dzerald

Użytkownicy
posty363
Propsy37
  • Użytkownicy
Ale co miałem jeszcze robić w R2, skoro nie dawałem rady i tak zbytnio. Poszedłem do R3 z myślą, że porobię parę rzeczy dostępnych dopiero od tego rozdziału, nauczę się 3 kręgu więc wpadnie trochę inta itp. Chodzi mi tutaj bardziej nawet o to jak poprawić cokolwiek w tej postaci żeby dawać sobie radę chociażby z przeciwnikami, którzy są już w R2 dostępni i trochę spokojniej zrobić questy również dostępne już w R2. PN mam i tak dostępnych ponad 40, gdyż nie wiem w co je mam dawać. Inta za pn nie zrobię, zaklęć żadnych wartych uwagi nie ma, a nie znam położenia żadnych lepszych pancerzy, nowych receptur czy czegokolwiek.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Duzo miałeś do roboty w r2 bo ma się dostęp wszędzie za palisada są gownix wilki itp wiec expa można ponabijać pozbierać rośliny i znowu coś porobić, nauczyć się jakiś pierdoły aby podbici inta zostawiając ofc pN na krag i regen ogólnie jest co robić odpowiednio się przygotować, gd nie polega na tym ze dostarczysz raporty i możesz iść do r3 gdzie poszukiwacz pokazuje ci ze nie masz w tym rozdziale szans.

Ale w R2 necro potrzebuje raptem 2 run włócznie  z r1 i przyzwanie zombii prosta sprawa on tankuje ty robisz dps 

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Dzerald

Dzerald

Użytkownicy
posty363
Propsy37
  • Użytkownicy
Tzn. teraz za każdą nową rzecz jaką się chcę nauczyć już jest po 5 PN i więcej, więc nie byłem do końca przekonany czy wydawać aż tyle PN żeby tylko zwiększyć int. No ale z drugiej strony już nie mam na co wydawać teraz to w sumie co mi szkodzi...

Morghar99

Morghar99

Użytkownicy
posty180
Propsy129
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
czy w ogole opłaca sie wydawac Pn na skradanie?

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
W Returningu? LOL. Pewnie, że tak :D

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu