Pytania i porady odnośnie rozwoju postaci. 1544002 4348

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 1544002

Odpowiedzi 4348

albanxxx

albanxxx

Użytkownicy
posty11
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam :) Słyszałem, że w returningu jest eliksir, który daje na stałe punkty hp... chyba jakiś balsam czy coś. Skąd wytrzasnąć na niego przepis i jakie składniki są potrzebne do przyrządzenia tego? nigdzie nie mogę znaleźć. Z góry dzięki za odpowiedź.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Totalna nowosc potek dajacy hp to juz chyba od g1 w grze jest :P
Poważnie, odp masz w takim fajnym temacie z najczęściej zadawanymi pytaniami, zakładam ze jeszcze się z nim nie przywitałeś a to duży błąd, pierw do niego potem na forum

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

albanxxx

albanxxx

Użytkownicy
posty11
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dzięki Tizgar, już mam... Jednakże troszkę biednie to tam opisane, nie ma nawet składników jakie są potrzebne do warzenia tych win, ale ok :)

W każdym razie mam pytanie. Oto screen z aktualnym stanem postaci. POZIOM TRUDNOŚĆI - NORMALNY. Jest to mag wody, 3 rozdział dopiero co zaczęty. Poziom trochę mały, bo w GD praktycznie NIC nie wyczyściłem poza jakimiś pierdołami. Jestem jeszcze zdecydowanie za słaby, żeby bić orków w GD. W końcu mag wody no i lodowa lanca nie wystarczała w 2 rozdziale... No i tutaj mam parę pytań...

1. Jakimi bonusami zwiększyć manę? Ogólnie jak widać many mam 201... i to łącznie z zestawem kapłana z jarkendaru (+40 many)...początkowo many nauczyłem się jakoś do 65 a potem tabliczki, miksturki i wiadomo. Warzyłem miksturki z ciemnych grzybów no i jakieś 3 wina +5 do many z języków ognistych jaszczurów. Ciekawi mnie tylko jakim cudem ludzie mają nawet po 600-700 many w 2 rozdziale, jak ja już zeżarłem tyle bonusów i mam tylko 201 i to z zestawem kapłana z jacka.... Tak więc, jak mam zwiększyć jeszcze manę?

2. Mam tylko 338 hp. Nie uczyłem się go w ogóle tylko zyskałem z tabliczek i z miksturek z polnych i leśnych jagód. Jakim cudem mam tak mało tego hp? Ludzie mają o wiele więcej w tym etapie.

3. Podobno są jakieś mocne wina do zrobienia, właśnie dające na stałe PŻ i manę... ale słyszałem, że składniki ciężko zdobyć (serca demonów, języczki ognistych jaszczórów itp.) Mógłby ktoś dokładnie opisać działanie tych mikstur i jakie składniki są potrzebne?

To chyba na tyle tych pytań. Będę bardzo wdzięczny, jeśli ktoś odpowie :)

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
3. Winogrona, serca demonow +25 hp

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
ja bym powiedział ze daja 50 :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

albanxxx

albanxxx

Użytkownicy
posty11
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dzięki za odpowiedzi, jeszcze 3 pytania mam:

1. Moglibyście napisać jeszcze jak zyskać dużo tej many? są chyba lepsze miksturki niż te z ciemnych grzybów, co?

2. Skąd wziąć dużą ilość winogron? przez całą grę do 3 rozdziału nazbierałem może z 8... 

3. Jak można szybko zdobyć serca demonów?

xMefistox

xMefistox

Użytkownicy
posty312
Propsy18
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Witam. To mój pierwszy wpis na forum, wiec z góry przepraszam za głupotę. Grałem w returninga na cheatach do początku 4 rozdziału, ale przestałem grac z uwagi na... głupotę. Gram od nowa i czytając wasze wypowiedzi, zainteresowało mnie parę rzeczy. Czy to normalne, że wytrzymałość nie spada mi podczas walki ? (Gram bez patcha) po zakończeniu pierwszej gry instalowałem returninga na nowo, zaczołem grać, ale zapomniałem zainstalować texturpatcha. Doinstalowałem go i zaczołem grać na moim nowym save, ale różnic nie zauważyłem. To normalne ? Mam tez kilka pytań odnośnie rozwoju postaci. Wyciachałem wszystko co mogłem w 1 rozdziale. W końcu księdze na drugim. Moim zdaniem ten rozdział jest najważniejszy, wiec proszę o pomoc w rozwoju mojej postaci. Jakie staty i jakie questy mam zrobić przed i w jakerlandzie/khorinis/GD ? I jakie straty powinienem mieć po danych etapach ? (Życie/ %2h/siła itd)

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Skoro grasz bez patcha to PO CO się pytasz?

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

xMefistox

xMefistox

Użytkownicy
posty312
Propsy18
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Grając bez niego jakoś nie mam problemów z grą.
EDIT: Czytałem sobie nowości tego patcha i poprawy błędów i chyba jednak go posiadam.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
i czego oczekujesz grasz bez patcha wiec wszystko niema żadnego znaczenia

xMefistox

xMefistox

Użytkownicy
posty312
Propsy18
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
 Jak pisałem wyżej. Jednak mam zainstalowanego Patcha. także nadal proszę o pomoc

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
to dlaczego ci nie działa stamina bo nie masz patcha

xMefistox

xMefistox

Użytkownicy
posty312
Propsy18
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Zainstalowałem Patcha z jednej ze stron. Jest teraz Ok. możemy wrócić do moich próśb, zamieszczonych wyżej ?

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Niz z niej nie rozumiem wiec dalej nie wiem czego oczekujesz :P

xMefistox

xMefistox

Użytkownicy
posty312
Propsy18
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
:-)  chodzi mi o to, co mam zrobić na danym rozdziale i jak to osiągnąć, i jakie straty przy tym powinienem mieć.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
ta a ja jestem wróżbita Maciej nic więcej nie powiesz a dalej nic nie wiadomo podstawa gildia lvl itp ogólnie lepiej daj ss i powiedz czego oczekujesz

xMefistox

xMefistox

Użytkownicy
posty312
Propsy18
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Niestety nie ogarniam jeszcze Mojego Lapka. Nie wiem jak robi się na nim SS, a na necie nie pisze.  Jestem po Jakerlandzie. Mam 16 lev, 70 siły, (+pierścień 5+, do czasu aż nie wbije lev) zbroja z pancerzy pełzaczy, 30 zreki, 100 ochrony przed atakami bronią i strzałami. Co mam robić Teraz ? Na GD za słaby narazie. Będę wybijał wszystko co się da w Khorinis i Jakerlandzie. Nadal nie wiem jakie questy mam zrobić w drugim rozdziale :P i jak poprowadzić swoją postać :D
Gram strażnikiem. Podstawowe umiejętności jak: retoryka, skradanie się, okradanie posiadam.

Wyzysk11

Wyzysk11

Użytkownicy
posty728
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ludzie to mnie zadziwiają :D

Zwoje i troche kreatywnosci i ZADEN przeciwnik nie jest dla nas za"trudny" :)
Co do zwoji to polecam male burze ogniste i expa sporo dostaniesz

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta
Łukasz witamy na tM. Zanim coś napiszesz to przemyśl składnie zdania, i opisz swój problem dokładnie :D

"Jestem NAJLEPSZYM Nekromantą na świecie, jedynym władcą podziemi, ożywieńców, i demonów... Dziwko!"

PC, na którym siedzę:

Karta Graficzna: GeForce GTX 550Ti
Procesor: Intel(R) Core(TM) Quad CPU Q9300 @ 2.50GHz
Pamięć: 3,00GB pamięci RAM (użyteczne 3,00 GB)
System Operacyjny: Windows 7 Ultimate.

Vechpro

Vechpro

Użytkownicy
posty109
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak zrobic strzały do świetego posłańca? tzn wiem że wodą święconą ale nie wiem jak je zrobic,przy pomocy jakiego narzędzia/urządzenia?

0 użytkowników
Do góry