Pytania i porady odnośnie rozwoju postaci. 1535418 4348

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 1535418

Odpowiedzi 4348

Raster

Raster

Użytkownicy
posty274
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
1. Nope
2. Ruszylem tylko wilkow i krwiopijcow bo widzialem zombiakowi gobliny szkielety wiec zrezygnowalem
3. Ta unikalem szkielety i cieniostwora
4. Tak wszystko ubite poza smoczym zebaczem
5. Jezeli chodzi o ten polnocnym to tylko bandytow bo dalej jest elita orka
6.Ork to nieumozliwia zbytnio ale go ubije bryla lodu i sie tam pobawie oile uda mi sie zrulowac  pojedynczo bandytow
7. Z bartokiem
8.bractwo mysliwi to mi zostalo ale z bractwem nie mam 2h poki co rozwiniete wiec chce tam po jarku pojsc
9. Polne bestie ta ale nie wargi bo mnie uciupia
10. Ta wszyscy oprocz ci za farma sekoba
11. Wszyscy poza ognistymi jaszczurami
12. Tak
Co do cieniostworow to problem jest z tym ze nie moge uniknac jego szarzy przy czy mnie bierze na 2 hity/ sory za bledy bo pisze z fona

kwazi231

kwazi231

Użytkownicy
posty305
Propsy22
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
1. Nope
2. Ruszylem tylko wilkow i krwiopijcow bo widzialem zombiakowi gobliny szkielety wiec zrezygnowalem
3. Ta unikalem szkielety i cieniostwora
4. Tak wszystko ubite poza smoczym zebaczem
5. Jezeli chodzi o ten polnocnym to tylko bandytow bo dalej jest elita orka
6.Ork to nieumozliwia zbytnio ale go ubije bryla lodu i sie tam pobawie oile uda mi sie zrulowac  pojedynczo bandytow
7. Z bartokiem
8.bractwo mysliwi to mi zostalo ale z bractwem nie mam 2h poki co rozwiniete wiec chce tam po jarku pojsc
9. Polne bestie ta ale nie wargi bo mnie uciupia
10. Ta wszyscy oprocz ci za farma sekoba
11. Wszyscy poza ognistymi jaszczurami
12. Tak
Co do cieniostworow to problem jest z tym ze nie moge uniknac jego szarzy przy czy mnie bierze na 2 hity/ sory za bledy bo pisze z fona

Po pierwsze bez Bartoka się tam idzie. Po drugie cienistwora/smocze zębacze/gobliny można każdą bronią, z każdym zasięgiem ubić w każdej chwili (oczywiście pojedynczo) machając tylko prawo-lewo. Wystarczy tylko to wyczuć. Po trzecie nie masz po co iść do bandytów z latarni skoro sam nie ogarniasz orka zwiadowcy/myśliwego. Po czwarte w tamtym lesie jeśli będziesz omijać trupki i orków (co nie jest trudne, bo wystarczy, że będziesz miał wyciągnięty jakiś czar typu ognista strzała to będziesz ich namierzać) można zdobyć kupe expa-są tami gobliny, dziki, wargi, wilki, polne bestie, jaszczury. Po Piąte za farmą sekoba tylko w jednym miejscu są trupki i zombi, a resztę lajtowo da się ogarnąć.

Jak się kolego postarasz to wbijesz spokojnie jeszcze 16/17 lvl. Jedyne co ci przyznaję rację to, że ogniste jaszczurki i trupki można zostawić.

Jak masz problem z hitami cieniostwora to odskok w tył i uderzenie w przód cały czas rób.

W Jarku będą ogniste demony i pełzacze wojownicy (cholernie mocne w porównaniu do cieniostwora), polne pełzacze i trutnie, które trucizną potrafią wkurwić oraz harpie i błotne golemy, które mają mocnego kopa. Nie masz co się spieszyć, bo w Jarku poza szczurami bagiennymi/pustynnymi, wilkami, krwiopijcami oraz zwykłymi goblinami wszystko będzie dla ciebie za mocne niestety.

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
Dalej nie kminie jakim cudem wy wbiliscie 20 lvl w 1 rozdziale ubilem wszystko co sie dalo oprocz smoczych zebaczy cieniostworow i lesnych goblinow (troli nie licze) odblokowalem portal do jarkendaru zrobilem wszystkie misje w miescie te z galahadem itd. Zrobilem 90% q najemnikow opiekumow zrobilem tylko jednego a kupcow do czasu gdzie trzeba mikstury z gornczej doliny wziac. Wiec ja sie pytamjakim cudem ludzie klepali przed wejsciem do jarkendaru maja 20 nie wiem moze jaki bug to mi go zdradzcie. Mam 12 lvl 70 sily i ten miecz z wiezy co mi ten ziomeczek pisal ale nie chce mi sie meczyc w jarkendarze i chce wbic przynajmniej ten 18
Na jakim poziomie trudności grasz? To jest podstawowe pytanie. Ja grając w 1 rozdziale na normalu mam obecnie 14 lvl a w dzienniku mam jeszcze do wykonania 33 misje. Potworów również mam jeszcze mase do wybicia.

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Jedyne czego postać z nomadem w 1R nie zabije to szkieletów chociaż pojedynczo da rade, smocze zębacze to tez nie problem, zombie to free expa przybija takiego wafla do sciany i win walka :P a leśne gobliny mając nomada i pancerz z płytek pełzaczy 90 defa to nawet mając ledwo 150 życia luźno taki 3-4 wafli weźmiesz i przy ogarnięciu wygrasz :P

Ogniste jaszczury najlepiej obijać spellami typu lodowa strzała itp albo wbić się na dobry kamień i z kuszy rąbac :P Ofc to już w celach maxowania większość tez omija je w r1 jak i szkielety chociaż tu łatwiej jaszczura ubić niż szkieleta chociaż z oboma da się wygrać bo taktyka na ogniste jest taka sama jak na zwykłe ja to wszystko opisywałem w innym temacie :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Raster

Raster

Użytkownicy
posty274
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dałem na bardzo łatwym bo chcę się pierw zapoznać z modem ogólnie z lvlowaniem miałem nawet w nk pewnie przez to, że działałem zbyt pochopnie ale cóż...
Ogólnie orka ubijałem rzucając na niego zamrożenie ale postaram się teraz bez, co do cieniostwora musze właśnie ogarnąć tą taktykę może się uda. Jedyne co jest dla mnie ciężkie do zrobienia to ubicie leśnego goblina nie dość, że bije prawie jak cieniostwór to jeszcze nie da się zblokować jego toporu. Wiem jak jest w jarkendarze z tego co pamiętam zawsze były problemy z ognistymi demonami chociaż przez ten mod kanion chyba postaram się wyczyścić bez pomocy piratów. Zastanawiam się czy nie nauczyć się kradzieży kieszonkowej bo z tego co mi wiadomo można wiele z tego expa wyciągnąć jedynym problemem w tym aspekcie jest zręczność. Mam właśnie ten 12 czy 13 lvl 70 siły miecz 1h 80 dmg i 194 pkt życia. Ogólnie dzięki za nakierowanie kwazi masz propsa, ale to, że poleciałem z bartokiem na polowanie i za pomocą grega ubiłem dextera nie sprawia tego, że nagle zamiast 20 lvl zaledwie 16-17 jest w zasięgu w każdym razie pomęczę się i postaram. Wiem, że te pytania o lvling są noobskie ale na żadnym forum nie mogłem znaleźć tematu z tym związanego. I mi powiedzcie jakie są wymagania w tych questach żeby zostać strażnikiem świątynnym bo najemnikiem dużo razy przeszedłem tą grę a magów nie lubie (nie wspominając o straży i paladynach).

Post połączony: 2014-03-31, 17:01
Jedyne czego postać z nomadem w 1R nie zabije to szkieletów chociaż pojedynczo da rade, smocze zębacze to tez nie problem, zombie to free expa przybija takiego wafla do sciany i win walka :P a leśne gobliny mając nomada i pancerz z płytek pełzaczy 90 defa to nawet mając ledwo 150 życia luźno taki 3-4 wafli weźmiesz i przy ogarnięciu wygrasz :P

Ogniste jaszczury najlepiej obijać spellami typu lodowa strzała itp albo wbić się na dobry kamień i z kuszy rąbac :P Ofc to już w celach maxowania większość tez omija je w r1 jak i szkielety chociaż tu łatwiej jaszczura ubić niż szkieleta chociaż z oboma da się wygrać bo taktyka na ogniste jest taka sama jak na zwykłe ja to wszystko opisywałem w innym temacie :P

Z tego co wiem nomad jest od 90 pkt siły a gdzie się znajduje ^^?

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Sprawia ponieważ gdybyś to zrobił sam dostałbyś około 5k expa a nie warte 1k :P czy tam 2k
Jakim chujem masz 194 hp skoro start hp na bł jest 200 ?

Jaja se robisz już ci to opisałem nomad wymaga tylko 80 siły zadaje 120 dmg i jest w krypcie za farma onara w środkowej skrzyni  tam gdzie potem jest inubis bo w r1 w returnie ubić inubisa graniczy z cudem ale jest wykonalne w nk to akurat zabicie tego dekla w r1 to prosta piłka

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy593
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Może mu trucizna zabrała te hp bo o ile pamiętam coś takiego było;p

Raster

Raster

Użytkownicy
posty274
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tizgar faktycznie pisałeś sorki za błąd :P Inubis jest już w pierwszym rozdziale czy pózniej żeby się nie okazało, że w dupe dostane. UDAŁO mi się w końcu zabić cieniostwora a nawet dwa wargi musze dobić lvl i będę szedł bo nomada. Mógłby mi dać ktoś linka do bonusów występujących w returningu bo mi się to w sumie bardzo przyda :D. Dalej mam problem z goblinami bo jako tako leśnego 1vs1 ubiłbym jak warga spamując ciągle atak w bok tylko, że są oni w grupie i jeżeli w przypadku 2 czarnych goblinów szybko nie dopieprzę jednego to już nie mam szans bo drugi i tak mnie okrąży a potem wiadomo co się dzieje.
Mam już 80 siły i szukałem nomada cóż tizgar nie wiem czy chciałeś pocisnąć ze mnie beke ale poszedłem do tej krypty strażnik wyłapał zwojem zniszczenia ożywieńca otwieram skrzynie i... no właśnie 6 kościotrupów pojawia się wokół mnie. Więc pytanie WHO THE FUCK jak ja mam ich jakoś ominąć :DDD

kwazi231

kwazi231

Użytkownicy
posty305
Propsy22
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Raster to ty blokujesz ciosy goblinów?! Najlepszą obroną jest atak. Jeśli będziesz go trafiać to on tylko będzie biegać i unikać a nie bić.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
No masz ich ominąć tez to pisałem, najlepsza opcja to wybiec, przed otwarciem odpalić szybki bieg lub łyknąć takowego potka i teraz otwierasz skrzynkę bierzesz nomad i dajesz długa to wydaje się łatwe i w sumie jest ofc nie zawsze wychodzi za 1 razem ale jest to do zrobienia w sumie 2 lub 3 strzały przeżyjesz a wyminąć szkielety tez się da :P

Raster

Raster

Użytkownicy
posty274
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No to życz mi powodzenia bo włączam gre z zapisem przed skrzynką XD

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mógłby mi dać ktoś linka do bonusów występujących w returningu bo mi się to w sumie bardzo przyda :D.
http://themodders.org/index.php?topic=21164.0
http://themodders.org/index.php?topic=20540.0
oto Twoja mini- encyklopedia Returning

Raster

Raster

Użytkownicy
posty274
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Sorry za przekleństwo ale: JA PIERDOLE jeszcze dawno nie miałem takiego bicia serca podnosze miecz wybiegłem na skrzyzowanie zapis mysle nie no ubija mnie nie ma opcji wciskam m i doslownie cm i bym padł ale jakos fartem udalo sie uciec i posiadam nomada! :D
Trzeba przetestować to cudo. Dzięki Tituf i Tizgar za pomoc bo porady się przydały :P . Niech mi ktoś jeszcze powie jak wygląda sytuacja z bractwem śniącego ile pkt pn i na jakie umiejętności będę musiał przeznaczyć żeby stać się strażnikiem świątynnym bo w sumie wole wiedzieć jak rozkładać staty.

bojka222

bojka222

Użytkownicy
posty138
Propsy5
  • Użytkownicy
Siemano . Nie wiem czy piszę w dobrym temacie ale trudno . Chciałbym zagrać w tego moda magiem ;-) . Nigdy wcześniej nie grałem w returning tak więc będzie to dla mnie nowość i chciałbym abyście w miarę możliwości pomogli mi . Będę grał na łatwym poziomie  Prosiłbym o jakieś dobre rady , w co dawać na początek , jakie skille się opłaca itp. Dodam jeszcze, że czytałem poradnik do maga w gothicu 2 NK i były tam propozycje aby dobić : 60 zręczności , 30 walki bronią 1/2h i 30 łukiem a dopiero potem manę i skille ? Opłaca się . Za każdą pomoc dam plusa (jeżeli jest tu taka opcja ) a jeżeli nie nie zostaje mi nic innego jak tylko bardzo ładnie wam podziękować. Pozdrawiam Konrad

Raster

Raster

Użytkownicy
posty274
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Spamuje na tym forum, że masakra :P. 2 szybkie pytania tituf dał mi linka do tych poradników gostek tak napisał, że modląc się do innosa ofiarując 100 sztuk dostaje się randomowo jakiś pkt siły itd problem w tym że nic nie dostaje a mam 22 karmy u innosa. Drugą sprawą jest ten pierścień siły które ponoć jest koło knajpy orlana tylko,że tam nic nie ma :P

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Bo tam niema żadnego pierścienia pisałem ci gdzie jest pierścień +3 do siły jest nad jaskinia z teleportem prowadzącym do karczmy orlana to ta jaskinia niedaleko wyjścia z khorinis od strony miki

Raster

Raster

Użytkownicy
posty274
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wiem, że pisałeś uzwględniłem to w wypowiedzi wiem też gdzie jest teleport do orlana ale jak ja mam się dostać nad jaskinie :P??

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
Wiem, że pisałeś uzwględniłem to w wypowiedzi wiem też gdzie jest teleport do orlana ale jak ja mam się dostać nad jaskinie :P??
Masz dwie możliwości albo wspiąć się nieco z prawej strony nad jaskinią albo iść od strony farmy Akila.

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

Raster

Raster

Użytkownicy
posty274
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Akila? Hmmm chodzi ci pewnie o most i tam gdzie są jaszczury cóż sprawdzę

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Pierw czy to w ogóle wiesz gdzie jest ta jaskinia :P ? Jeśli grałeś w nk to wiesz bo tam jest teleport, nad wejściem są drzewa tam wejść to naprawdę nie jest problem

0 użytkowników
Do góry