Pytania i porady odnośnie rozwoju postaci. 1347722 4348

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 1347722

Odpowiedzi 4348

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
W dzienniku w zakładce Informacje Ogólne w poddziale Wina masz skład. Powiem ci, że najważniejszymi składnikami oprócz winogron są dla Wina zapomnienia serca domenów i dla Balsamu opatrzności języki ognistych jaszczurów. Smocze korzenie najłatwiej zdobyć zabijając golbinśkich berserkerów.

Iva2

Iva2

Użytkownicy
posty72
  • Użytkownicy
Przepisy są u constantino czytasz potem wchodzisz w dziennik i tam masz przepisy win

Feniks_z_popiolow

Feniks_z_popiolow

Użytkownicy
posty9
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ale się złożyło... Bo akurat chce was spytać o te wina. W sensie jak je zrobić? Ogólnie mam składniki na balsam opatrzności ale gdy podchodzę do stołu alchemicznego to w miksturach specjalnych mam tylko coś co się nazywa "Łzy duszy" i nie dość, że mogę uwarzyć tego 1 sztukę to jeszcze nie mam tego później w ekwipunku(!). Jakieś podpowiedzi?

Citak

Citak

Użytkownicy
posty62
  • Użytkownicy
Wina są w zakladce "Destyluj gorzałe"

Feniks_z_popiolow

Feniks_z_popiolow

Użytkownicy
posty9
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Wina są w zakladce "Destyluj gorzałe"

Yyy... Myślałem, żeby tam zajrzeć ale nie wiem czemu tego nie zrobiłem... Dzięki!

Jakub91

Jakub91

Użytkownicy
posty647
Propsy204
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Akurat przed chwilą coś odkryłem. Nie jest to unikalna broń dlatego piszę tutaj. Przyda się postaci łucznika.  Diego ma specjalny łuk
obrażenia 170
wymagana zręczność 200
można go pobić i zabrać ekwipunek nawet nie  jest na nas wtedy zły

Keldorn

Keldorn

Użytkownicy
posty439
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Czy w modzie można nauczyć się regeneracji wytrzymałości ? gram na poziomie rzeźnik, reb 2.1

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
Można np. u Vatrasa w III rozdziale.

Arik

Arik

Użytkownicy
posty306
Propsy4
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy

Kurde czemu nadal szans z orkami nie mam ??????

Boykaundisputed

Boykaundisputed

Użytkownicy
Klata, plecy, barki, od tego są ciężarki.
posty403
Propsy80
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Klata, plecy, barki, od tego są ciężarki.
Cienko jeszcze, ja po wyjściu z Jarkendaru miałem 29 lvl.

Uri Boyka is the most complete fighter in the world...

Arik

Arik

Użytkownicy
posty306
Propsy4
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
:o spox a jaka profka magiem czy ryckiem ?? ja już wyszłem z jarkandaru żeby nie było że na kodach :p

Wyzysk11

Wyzysk11

Użytkownicy
posty728
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dymaj expic , wbij jeszcze z 7 lv i wyda wszystko w sile :) Lec potem do Ognistego smoka jest tam miecz 125 sily 180 dmg :)

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
Bardziej opłacalny jest miecz demona w zatopionej wieży Xardasa, 195 pkt obrażeń. Przy okazji wykonaj zadania na te sfery, za strażników jest dużo doświadczenia.

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
no, czy tak dużo doświadczenia? 1200 exp za głowę na poziomie średnim + 2 pkt dośw

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
Ano jeśli już nic innego nie zostało, to to jedyna droga. Czasami trafiają się jakieś bosiory typu demona w zatopionej wieży Xardasa.

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
Nie wiem o co chodzi z tą wytrzymałością... czasami wyciągam łuk / kusze ( nie strzelam ) i trace wytrzymałość co to ma być? Przez tą umiejętność się tylko gorzej gra. Nie wiem kto mógł wpaść na pomysł aby ją wprowadzić do Gothica 2... O ile w 3 części było to rozwiązane w taki sposób, że nawet mając 0 wytrzymałości nie trzeba było się tym specjalnie przejmować ( nie traciło się hp / nie można było zginąć z tego powodu ) tak teraz to jest jakaś porażka. I nowa niepotrzebnie wprowadzona rzecz czyli uciekanie stworów - gram aby zdobyć jak największą ilość expa a tu taki kretoszczur,  wilk czy inny ścierwojad zacznie uciekać do bantytów / strażników / najemników... Tylko wkurwienie pozostaje.

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

SparrowJacek

SparrowJacek

Użytkownicy
Why is the rum gone?
posty368
Propsy78
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Why is the rum gone?
Działa w 1.0:
jeśli masz całe życie, to brak wytrzymałości nie wpływa na utratę życia

Z tego co mi się wydaje, to jeśli zamienisz się w jakieś zwierzę to przez jakiś czas nie tracisz wytrzymałości walcząc później(wiem, że taki bug istnieje, ale nie jestem pewien co go powoduje, wydaje mi się, że właśnie przemiana)

Poza tym jedz wszystkie możliwe jagody trolla, czytaj wszystkie tabliczki i zbieraj serca trolli :) ja grałem wojownikiem i NIE używając powyższych bugów udało mi sie przejść grę do 7'go rozdziału, gdzie miałem koło 55 wytrzymałości bez inwestowania w nią, co w zupełności wystarczyło. Tak czy siak nie ma co inwestować w to, chyba, że bardzo potrzebujesz :P

Zapamiętajcie dzień, w którym nie schwytaliście Kapitana Jacka Sparrowa

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
Smutne to kiedy jest walka gdzie trzeba np. wybić sporą grupe bandytów  a ma się słaby łuk i co około 8 strzał trzeba jeść serafisa aby regenerować wytrzymałość.

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
Wytrzymałość zżera się nawet po samym namierzaniu bronią dystansową, wystarczy, że przy wyjętym łuku podświetli ci się bandyta i ciach, makabrycznie leci w dół. Może naucz się na start warzyć mikstury wytrzymałości, zawsze coś to doda. Na kretoszczury czy ścierwojady w późniejszym etapie gry nie ma co zwracać uwagi, w porównaniu do reszty dają za mało doświadczenia.

Wyzysk11

Wyzysk11

Użytkownicy
posty728
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
jest skrot klawiszowy do many i hp a do wytrzymalosci nie ma, mimo ze jest to 3 pasek ktory sie pokazuje, i co to ma byc ?:D

0 użytkowników
Do góry