Pytania i porady odnośnie rozwoju postaci. 1314228 4348

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 1314228

Odpowiedzi 4348

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy
Dzięki, aha i przydało by się rozpiski miejsc goblinich jagód poza khorinis jarkendarem i GD. Bo do nich mapki znalazłem a nic nie wiem o pozostałych położeniach goblińskich jagód w innych światach. Owszem nie które gobliny mają te jagody ale jednakowo by mi się to przydało

panzpis

panzpis

Użytkownicy
Co palisz w piecu?
posty524
Propsy167
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Co palisz w piecu?

Słoneczne aloesy
1) ok.. czarny troll Horinise
2) ok.. TP na płaskowyżu obok wózka, na obozie Leśnej
3) ok.. Trolle w Dolinie Cienia
4) w środku strony, trolli, obok opuszczonej kopalni (nadal cherry)
5) w Kamieniu klanu przez Ducha kamienia Wody
6) na ziemi przed starej kopalni, gdzie banda trolli (jest jeszcze daleko pieniek troll , a następnie C Sorrel)

Smocze korzenie
Khorinis
1) na lewo od bramy południowej, na wzgórzu (pojawi się, jeśli zapytać Zurisa gdzie Constantino zbiera trawy)
2) na pniu w pobliżu szopy Jerolim,
3) na pniu koło myśliwych obozowych;
4) na pniu w pobliżu Thunder z dwóch trolli;
5) w zachodniej lesie na drzewie przy drodze po prawej stronie, tuż przed kamiennym kręgu, gdy idziesz do Lares
6) dla fragmentu rozszczepienia;
7) w zachodnim lesie na drzewie, jeśli się od morza do wzgórza, wypas dwa orków, jest jeszcze varga Szczury Mole jeść
8) na kamieniu, gdzie golem magia pojawia się w teście magów ognia,
9) dla radiolatarni;
10) w goblinów Grimgasha, w jaskini niedaleko farmy Onar jest.
Górnicza dolina
1) w jaskini goblinów Reshezoy (przy wejściu do starego Obóz Swamp)
2) w klanu Stone (na odwrotnej stronie cokołu z kryształu)
3) na cmentarzu orków (w zamkniętym pokoju z barów przeklętego miecza)
4) w jaskini z ładunkiem rudy
Fort Paladynów
1)Jeśli pójdziesz ścieżką w lewo, a następnie w miejscu, gdzie wypas jaszczurki, drzew (trunk) jest korzeniem smoka
Dolina Cieni
1) na wschodniej stronie kamienia, który można osiągnąć, skacząc z drogi prowadzącej od piramid do kamiennego kręgu, na niewielkim płaskowyżu.
Wyspa Etlu
1) beach side of chat chłopskich, w pobliżu kamienia z shnyga
2) Dalej, aby najpierw na polanie niedaleko konopi
Stary obóz bractwa
1) na wyspie w sąsiedztwie lśniącym ołtarzu
Irdorat
1) wyjście z statków handlowych, pierwszej wieży na wzgórzu po prawej stronie (ukryty za nim)
2) W pierwszej jaskini, wejście do małego pokoju z tajnego przejścia (tam cztery orków i ich ogólna).

Goblinie jagody
Khorinis
1) na lewo od wschodniej bramy miasta - naprzeciwko jaskini z dwoma bandytami w pobliżu konopi rośnie,
2) w pobliżu zbieraczy gospodarstwo Bog Lobarta;
3) w pobliżu owce Aquilla za drzewem;
4) w pobliżu Dead tawernie Harpy, w pobliżu szkieletu pod drzewem, w pobliżu wskaźnik,
5) w pobliżu drzewa przed jaskini z goblinami, gdzie cenny pomnik skarb Innocent i Greg,
6) w pobliżu jaskini z czarnym trollem,
7) na farmie Onar jest z jaskini goblinów z nominalną (Grimgashom) - w pobliżu gór pod kamiennym gzymsem;
8) jeśli spacer wzdłuż drogi z Aquilla gospodarstwa przez las aż do latarni morskiej, następnie w lewo pod drzewem w lesie - wciąż ma oddział
9) wisi nisko nad ścieżką,
10) o samochodach z bronią i bandytów wypasu z płyt dla Vatrasa,
11) na prawo od żaluzji do lasu z drogi, która prowadzi od tawerny do czarnego trolla, dużo drewna (w kierunku bandytów, z Lussier literą),
13), w dole, w pobliżu miasta, w pobliżu gór, niedaleko od miejsca, gdzie Varga i mrakorisa;
Górnicza dolina
1) z drogi od wejścia do doliny do bramy zamku -. za mostem w lewo
2) pod baldachimem, obok grupy gobliny i trolle. - na drodze do zaśnieżonej powierzchni .
3) w klanu kamienia, urwiska do zaśnieżonej okolicy, obok goblinów
Fort Paladynów
1) . dla mrakorisa
Dolina Cieni
1) do Troll Cave Czarnego, na prawo od wejścia do jaskini.
Stary obóz bractwa
1) Na końcu bagien, w rogu, obok aligatora i golem

Jagody trolla
Khorinis
1) 2 sztuki w pobliżu czarnego trolla,
2) obok dwóch trolli Thunder hunter;
3) w pobliżu piramid, wykopaliska w pobliżu namiotów,
Fort paladynów
1) Na skraju urwiska, z mięsożernych szerszenia, jak zejść z klifu do trollować
2) Blisko jaszczurek pożarnej, na plaży, chodzić po schodach. Następnie - w prawo wzdłuż urwiska, w ramach drugiego drzewa
Wyspa Etlu
1) na prawo rozliczania wejścia do wsi w pobliżu drzewa Palladino
Stary obóz bractwa
1) W pobliżu trujących linii bagno, obok Plaza
2) na pasie ziemi, który biegnie wzdłuż ściany z kamienia, w pobliżu podrobienia.
3) Obok chaty Netbeka pomiędzy dużego drzewa i mur
4) Gdzie jeszcze są, tylko nie pamiętam gdzie

Szczaw królewski
Khorinis
1) na prawo od bramy południowej,
2) Lobarta w pobliżu gospodarstwa, poza kręgiem kamieni, gdzie nowicjusze BOG gromadzone;
3) na wzgórzu, obok dwóch zamku, niedaleko od miejsca, w którym myśliwy siedzi Nicklas;
4) 2 szt. w lesie w pobliżu Wschodu krąg z kamieni, do którego idziemy do Lares,
w pobliżu Aquilla rolnicze, trzeba wspiąć się na skałę, gdzie jest trzeci opiekun,
5), 2 sztuki w krypcie Inubisa - jeden w pobliżu książki Wołanie z mroku (można szybko uruchomić do odbioru), a drugi na Inubisa (w pierwszych rozdziałach się problematyczne),
6) na półce, w pobliżu latarni morskiej, trzeba skoczyć;
7) na cmentarzu w gospodarstwie Sekoba,
8), w drodze do piramid - przed mostem wiszącym na lewo, gdzie kusza pod drzewem - wziąć kolejny w lewo i iść w górę hill;
9) w jaskini ze zjeżdżalniami, gdzie magowie nowicjusze prób ogniowych,
10) W przypadku dwóch trolli, w pobliżu wieży Nergal,
11) w pobliżu czarnej troll,
12) nad jaskini z mrakorisa, w pobliżu latarni morskiej. Wydaje się być daleko od cienkiej drzewa.
13) w drodze do piramid - przed mostem wiszącym na lewo, gdzie kusza pod drzewem -. zrobić kolejne lewo i iść pod górę,
14) w jaskini dla 1 opiekuna
15) dla trolli (tower Nergal) w pobliżu zwłok
16) 2 sztuki na polanę gdzie jaszczurki są wypas w pobliżu bandytów na moście (drugi szczaw pojawia się w rozdziale drugim),
Górnicza dolina
1) w starych kopalniach. Wyjść i znaleźć jaskinię w górę
2) w klanu Stone w rogu obozu ścianie, niedaleko od pustej wieży.
Fort Paladynów
1) wzrośnie od plaży (miejsce z jaszczurek przeciwpożarowych) i przejść przez kolejne 15 metrów do przodu i na prawo - będzie można zobaczyć rozliczeń z jaszczurkami . W tylnej części polany, jeśli spacer wzdłuż klifów.
2) W uszkodzony statek, na mini wyspie niedaleko plaży
3) Zacznij od mrakorisa do Varga (gdzie pasą się 4-5 szt.). Gdzieś w środku pomiędzy nimi. Bardzo gęsta trawa, trzeba spojrzeć
4) Daje Ren, jeśli dać kielich Ferdynanda przed Rhine dać GG filiżankę.
5) pochodzą od troll, idź w lewo, w kierunku fortu jako takiego, i, w końcu, na skale, znajdziemy go.
6) Niezwłocznie po mięsożernych szerszeń
Dolina cieni
1) Na końcu wąwozu (który kiedyś dno jeziora), rosnące pod rock, strzeżone przez stada Dragon snepperov.
2) W jaskini poniżej kręgu kamieni. Idź do jaskini i skręcić w lewo do kanału. (Horinise w miejscu był ognisty łuk)
Wyspa Etlu
1) na prawo od wejścia do wsi do kamienia Palladino pobliżu
Bolotnaya OBOZU
1) na początku z długimi warkoczami za obozu
IRDORAT
1) w pierwszej jaskini, wejście do małego pokoju z tajnego przejścia (tam cztery orków i ich ogólna).

Ludzie mają swoje cele, mają swoje ambicje, mają swoje ideały i za to walczą i umierają, a pan chce tylko żyć, to niech pan sobie żre i żyje dalej!
                                         Janusz Korwin-Mikke,
                        prezes Kongresu Nowej Prawicy

https://pl-pl.facebook.com/janusz.korwin.mikke

Karton

Karton

Użytkownicy
posty7
Propsy1
  • Użytkownicy
Wiecie co wyznaje bractwo bo nie wiem czy warto do nich dolaczyć.Lester powiedział tylko że wyznają inne bóstwo a sami nie chcą mi nic powiedzieć oprócz tego że szukają wolności :)

Rich

Rich

Użytkownicy
posty22
Propsy1
  • Użytkownicy
Wiecie co wyznaje bractwo bo nie wiem czy warto do nich dolaczyć.Lester powiedział tylko że wyznają inne bóstwo a sami nie chcą mi nic powiedzieć oprócz tego że szukają wolności :)
Szerzej opowiedzą ci swojej wierze gdy do nich dołączysz, najwyżej zapisz przed dołączeniem i posłuchaj o ich wierze :>

Lukeeee

Lukeeee

Użytkownicy
posty29
Propsy6
  • Użytkownicy
Czy orientuje się ktoś jakie są w końcu progi punktowe dla siły / zręczności bo te wymienione wcześniej są na pewno błędne (aktualnie mam 145 siły i wciąż płacę 3PN za 1 punkt siły) Interesuje mnie też kwestia bonusów z kapliczek Innosa, czy one wciąż są i czy ktoś to robił bedąć palkiem :)  ?

Wyzysk11

Wyzysk11

Użytkownicy
posty728
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
nie ma juz bonusow z kapliczek, a co do sily to chyba do 150  jest 3 PN ?

kradus

kradus

Użytkownicy
posty10
Propsy1
  • Użytkownicy
Jeżeli gracie w wersji 2.1, to aby stać się Wojownikiem Bractwa potrzebujecie minimum 30% w broni dwuręcznej, a jeżeli chcecie zostać Guru to musicie mieć więcej niż 30 inteligencji.

Connor

Connor

Użytkownicy
posty188
Propsy10
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam zamiar dołączyć do bractwa albo do Straży miejskiej i chciałem się zapytać czy bardziej opłaca się iść w broń jednoręczną czy dwuręczną i w co inwestować pierwsze PN
Mam nadzieję że piszę w dobrym temacie

Welcome to a world where dreams become nightmares!
Undead Army

Wyzysk11

Wyzysk11

Użytkownicy
posty728
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
dwuręczniaki i straż miejska :)

Connor

Connor

Użytkownicy
posty188
Propsy10
Profesjabrak
  • Użytkownicy
dwuręczniaki i straż miejska :)
Dlaczego akurat tak będzie lepiej możesz mi napisać i czy aby dołączyć do bractwa trzeba mieć jakieś statystyki na określonym poziomie no i w co zainwestować pierwsze PN

Undead Army

Wyzysk11

Wyzysk11

Użytkownicy
posty728
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
dwuręczne bo trzymasz wroga na dystans z powodu duzego zasiegu, a straz miejska bo latwo tam dolaczyc i jest prosta, zas bractwo jest WYMAGAJACE :)
Zas pierwsze pn zawsze inwestowalem w sile do 30 i zreke do 30 oraz na kradziesz i otwoeranie kufrow, reszta na oprawianie zwierzyny, potem do 30% walka bronią.

Connor

Connor

Użytkownicy
posty188
Propsy10
Profesjabrak
  • Użytkownicy
po co mi zręczność ? I kradzież kieszonkowa ?
Szczerze bardziej preferuje broń jednoręczną bo jest szybsza, i chyba dołączę do bractwa bo jak powiedziałeś jest WYMAGAJĄCE a chcę mieć jakieś wyzwanie :)  :)  :)

Undead Army

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6343
Propsy2477
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
po co mi zręczność ? I kradzież kieszonkowa ?
Szczerze bardziej preferuje broń jednoręczną bo jest szybsza, i chyba dołączę do bractwa bo jak powiedziałeś jest WYMAGAJĄCE a chcę mieć jakieś wyzwanie :)  :)  :)

Zeby Cie te wyzwania nie przerosly, bo sam znam kilku co po paru godzinach sie zalamali i skasowali Gothica.

Po co zrecznosc? Chociazby do tego zeby Cie nie wykrywali podczas przeszukiwania skrzyn. Chociazby do lepszych szpad i rapierow. Chociazby do najlepszych łuków.
Po co kradziez kieszonkowa? Chociazby do okradania NPC.

Obydwie umiejetnosci są niezbedne do wiekszosci zadan.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

MrSzymon345

MrSzymon345

Użytkownicy
posty127
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie tylko do zadan bo takze dzieki nim mozesz sie wzbogacic.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6343
Propsy2477
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Ale to odradzam, przynajmniej do zadania z Gomezem. Za każdą kradziez mamy -1 pkt u Innosa, a do zadania jest potrzeba na plusie.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Connor

Connor

Użytkownicy
posty188
Propsy10
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dobra czyli pierwsze PN w zreke kradzież otwieranie skrzyń no i skórowanie (czeladnik Bospera) dalej siła i walka broniom jednoręczną (bardziej wole od dwuręcznej jest szybsza) jeżeli dobrze liczę to jest jakieś 12 poziomów jak ja to wbije to ja nie wiem xD
Jeżeli PN mam wydawać inaczej to mi to napiszcie :)

Undead Army

Luk

Luk

Moderator działu
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
  • Sursum Corda! Wiwat Car!
Czy to normalne, że dołączyłem do bractwa tylko po wykonaniu questu z paczką dla Lariusa ? (Reb. V2)

Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=DsSwvh4npMQ

Lukizzz

Lukizzz

Użytkownicy
posty573
Propsy140
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Czy to normalne, że dołączyłem do bractwa tylko po wykonaniu questu z paczką dla Lariusa ? (Reb. V2)
Tak,pozostałe zadania są po to zebys mógł dołączyć do guru lub straży swiatynnej.

Connor

Connor

Użytkownicy
posty188
Propsy10
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dobra czyli pierwsze PN w zreke kradzież otwieranie skrzyń no i skórowanie (czeladnik Bospera) dalej siła i walka broniom jednoręczną (bardziej wole od dwuręcznej jest szybsza) jeżeli dobrze liczę to jest jakieś 12 poziomów jak ja to wbije to ja nie wiem xD
Jeżeli PN mam wydawać inaczej to mi to napiszcie :)
Ponawiam

Undead Army

moody132

moody132

Użytkownicy
posty34
Propsy4
  • Użytkownicy
Ja bym kradzież kieszonkową odłożył na trochę później.
Wbij zręczność do 34 (uwzględniająć przeskok), zdobądź łuk myśliwski (30zr 35 dmg).
Następne w kolejnce są: łuk z wiązu (50zr 50dmg) i łuk kompozytowy (60zr 65 dmg).

W Khorinis dojdziesz do jakiegoś 5 levelu bez konieczności wychodzenia z miasta i tłuczenia potworków.
Także zręczność do 34, zaopatrz się w łuk myśliwski (w skrzyni gildii złodziei jest łuk mysliwski Bospera, możesz z nim pobiegać jeśli Cię nie stać na swój) i zdobądź  pałasz bandytów (20zr 40 dmg) (w queście bandyci Cavalorna chyba jest)

Z tym zestawem wybijesz wszelkie ścierwojady, wilki, gobliny, polne bestie, a jest tego trochę.
Z tym lepszym łukiem dawałem sobie radę z cieniostworem, orkiem przy bramie miasta, zębaczami - oczywiście z opcją zablokowanie przeciwnika - inaczej padam po 1 strzale, zwłaszcza w pancerzu obywatela.

Oczywiście bez umiejętności strzelania łukiem nie będziesz trafiał w nic, chyba że stoisz przy tym na wyciągnięcie ręki.

I walcząc bronią na zręczność z NPC zabijamy go, a nie ogłuszamy.

Tyle jeśli chodzi o sprawy łucznika.

Skórowanie zwierząt, warto zrobić jak najprędzej, bo żal patrzeć jak skóry sie marnują.
Jak tylko zdobędziesz 'w miare' dobrą broń, i skórowanie, udaj się do czarnego trolla, pomóż myśliwemu z zębaczami, potem zabij trolla z półki skalnej. On nauczy się kilku innych umiejętności myśliwskich.

Otwieranie zamków - też jak najprędzej, ale z drugiej strony nie przyda się, jeśli nie będziesz w stanie pokonywać fauny.

No i nie szarzuj na początku ze złotem - Ja kupiłem odrazu pas siły za 500, i tym samym przekreśliłem sobie całą gre, nawet na strzały mnie nie było stać.
Bronie i umiejętności też kosztują, a na początku aż tyle złota nie nie ma.

Za quest z krwawymi kielichami jest podobno pirścień +15 do zręczności - zainteresowałbym się tym.

No i koniecznie rób sejwy przed wydaniem sporej ilości złota bądź PN, ja tego nie zrobiłem, i żałuję.

0 użytkowników
Do góry