Siemano . Nie wiem czy piszę w dobrym temacie ale trudno . Chciałbym zagrać w tego moda magiem ;-) . Nigdy wcześniej nie grałem w returning tak więc będzie to dla mnie nowość i chciałbym abyście w miarę możliwości pomogli mi . Będę grał na łatwym poziomie
Prosiłbym o jakieś dobre rady , w co dawać na początek , jakie skille się opłaca itp. Dodam jeszcze, że czytałem poradnik do maga w gothicu 2 NK i były tam propozycje aby dobić : 60 zręczności , 30 walki bronią 1/2h i 30 łukiem a dopiero potem manę i skille ? Opłaca się . Za każdą pomoc dam plusa (jeżeli jest tu taka opcja ) a jeżeli nie nie zostaje mi nic innego jak tylko bardzo ładnie wam podziękować. Pozdrawiam Konrad
Nie znam się zbytnio ale widzę, że nikt ci nie odp dlatego powiem ci co mi się wydaje i dowiedziałem się sam z tego forum

Sam zdecyduj ja ci dam tylko wskazówki.
Po pierwsze nie inwestuj w zręczność-same bonusy, potki, tabliczki, pierścienie. Ewentualnie 10 na początku dla lepszego łuku.
Po drugie czy znasz magów? Jest mag ognia, który dzięki podpaleniu ogarnia pierwszy rozdział i jarkendar znakomicie (chyba najlepiej ze wszystkich klas), potem niestety (tak jak chyba każdy mag) traci swoją siłę przebicia. Nekromanta ma fajne czary, mocne i moim zdaniem najlepiej sobie radzi w rozdziałach 2-4 ale żeby nim zostać trzeba 100 many i 40 inteligencji. Nie jest to wiele ale w pierwszym rozdziale jest to troszkę początkowo uciążliwe. Guru nie grałem ale z tego co widziałem w grze i wyczytałem jest to najsłabsza klasa, słabe czary (poza wirem) ale ma interesujące questy. Mag wody-też nie grałem ale czary wydają mi się dość mocne (przynajmniej w stosunku do Guru).
Po trzecie nie wiem czy się tego dowiedziałeś ale w Returningu bardzooo kiepsko czary/strzały/bełty działają na trupy, których będziesz musiał mnóstwo pokonać. Masz kilak wyjść: 1)męczyć się jako mag, 2)zrobić hybrydę woj-mag i trzaskać ładnie trupki srebrnym mieczykiem (najlepsze chyba rozwiązanie), 3)dostać od Galahada rune zabicia trupków i dostawać o 50% mniej expa.
Po czwarte tak jak napisałem mag ognia ma podpalenie co jest wielkim atutem ale nie sugeruj się tylko tym, bo np. Orków nie podpalisz.
Po piąte zdecyduj czy chcesz grać tak "wolno", bo jako mag będziesz musiał zwiększać sobie inteligencje dlatego warto uczyć się wszystkiego (nawet tych niepotrzebnych rzeczy) i czytać wszystko, a na to dużo kasy ci pójdzie. Nie grałeś w Returninga więc nie znasz wszystkich sposobów doskonałego zarobku dlatego z kasą początkowo możesz mieć problem.
Decyduj ;d w skrócie mag ognia-luzik na początku, nekromanta-fajne czary i wyzywanie dla kogoś nowego, mag wody-ustabilizowany mag, dobre czary, Guru-lubisz się męczyć.
Jeśli coś źle napisałem to niech napisze ktoś bardziej ogarnięty w magach;d