Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 4097002 14149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 4097002

Odpowiedzi 14149

Sliddqvist

Sliddqvist

Użytkownicy
posty40
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Użyję na nim tego Zapomnienia, dzięki, nie wpadłem na to.
Mam jeszcze jedno pytanie, jak otworzyć kratę w wieży Xardasa? Zwykle był przycisk na kominku, teraz go nie ma.

Jest na lewo od tej kraty.

Dobra spytam ponownie , idzie jakoś dobić przynajmniej do 250-300hp w pierwszym rozdziale? Jak tak to jakim sposobem?

Nauczyć się alchemii na tak wysokim poziomie, żeby mieć miksy życia, są bonusy od jedzenia, chyba np. od mleka po wypiciu 10 masz + 10 życia, ale nie jestem pewien.
Była jeszcze możliwość dostania punktów trafień od darona, za każdą ofiarę +5 życia, nie wiem czy dalej aktualne.
Ja poradziłem sobie z Zyciem zakładając pierścienie od kupców, tak samo z maną.

Potwierdzam, na 1.31 dalej działa. Przygotuj sobie 1000 szt. złota i dawaj mu co chwilę po 100, dostaniesz manę, 10 punktów nauki(? albo 5?) i chyba coś koło 50-55 życia, nie pamiętam dokładnie.

Poszukaj sobie też listy stałych bonusów na zdrowie i jedz te wszystkie rzeczy aż wpadnie bonus. Do tego od razu używaj każdej tabliczki na życie, jeśli masz tylko wyuczoną umiejętność ich czytania - nie będzie to marnotrawstwo bo PŻ za PN nigdy się w tym modzie nie uczysz, jest to strata cennych PN.

Ok w takim razie opłaca sie odrazu w 1 rozdziale uczyć mikstury co daje na stałe HP za 20 PN? To jest chyba korzeń leczniczy + rdest polny tak?

Jak ogarniesz sobie siłę i umiejętność klepania 1h/2h to w sumie chyba tak, bo i tak potem musisz to zrobić, żeby przetrwać. Im więcej życia tym dłużej będziesz mógł sobie pozwolić na walkę bo będziesz mógł więcej błędów popełnić.

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Niewielki Mistrz Gothica
dlaczego Cord nie akceptuje mi questa na farmie Onara, mimo że zdobyłem grubo ponad 50 proc. walki mieczem jednoręcznym?
ten mod to niezbalansowany i zbugowany bajzel. ilość złota, które trzeba przeznaczać na naukę umiejętności i statystyk oraz jakieś pojebane grzywny (za pobicie dwóch najemników bez słownej prowokacji dostałem ponad 2000 szt. złota kary) przyprawiają o mdłości.
nie mam nic przeciwko wysokiemu poziomowi trudności jeśli gra, choć surowa, jest sprawiedliwa.
bezcelowa i niepotrzebna zamiana opcji "wczytaj" z nową grą w trakcie pauzy (tak by gracz po śmierci odruchowo ładował nową grę zamiast wczytywał zapisany stan), to już zupełnie bydlęcy i wyrachowany ruch (zamiana nie ma absolutnie żadnego przełożenia na rozgrywkę, a jej celem jest wyłącznie uprzykrzenie życia graczowi - nie widzę innej opcji).
nie ma to jak zakompleksiony i niezbalansowany mod, który pod przykrywką wyzwania traktuję gracza niczym wrogiego sobie śmiecia. zupełnie tak, jakby twórcy z pogardą odnosili się do wszystkich, którzy - nie przesadzam - nie przeszli gry co najmniej 30 razy. :facepalm:
znacznie bardziej konstruktywnym zajęciem od grania w Returning jest całodniowe pałowanie Wiplera na czanach. jebać to, szkoda czasu.

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
dlaczego Cord nie akceptuje mi questa na farmie Onara, mimo że zdobyłem grubo ponad 50 proc. walki mieczem jednoręcznym?
ten mod to niezbalansowany i zbugowany bajzel. ilość złota, które trzeba przeznaczać na naukę umiejętności i statystyk oraz jakieś pojebane grzywny (za pobicie dwóch najemników bez słownej prowokacji dostałem ponad 2000 szt. złota kary) przyprawiają o mdłości.
nie mam nic przeciwko wysokiemu poziomowi trudności jeśli gra, choć surowa, jest sprawiedliwa.
bezcelowa i niepotrzebna zamiana opcji "wczytaj" z nową grą w trakcie pauzy (tak by gracz po śmierci odruchowo ładował nową grę zamiast wczytywał zapisany stan), to już zupełnie bydlęcy i wyrachowany ruch (zamiana nie ma absolutnie żadnego przełożenia na rozgrywkę, a jej celem jest wyłącznie uprzykrzenie życia graczowi - nie widzę innej opcji).
nie ma to jak zakompleksiony i niezbalansowany mod, który pod przykrywką wyzwania traktuję gracza niczym wrogiego sobie śmiecia. zupełnie tak, jakby twórcy z pogardą odnosili się do wszystkich, którzy - nie przesadzam - nie przeszli gry co najmniej 30 razy. :facepalm:
znacznie bardziej konstruktywnym zajęciem od grania w Returning jest całodniowe pałowanie Wiplera na czanach. jebać to, szkoda czasu.
:lol2: :lol2: :lol2:
-ja miałem 30 dwuręka i mnie przyjął, tak czy siak, jego zgoda nie jest ci potrzebna,
-jak kogoś pobijesz to rzucasz czar zapomnienia i po problemie, fakt, grzywny są przesadzone, dlatego należy unikać ich płacenia,
-kasa za naukę nie ma tak wielkiego znaczenia, w modzie jest od huja złota, łatwo się je zdobywa (rób wszystkie zadania, sprzedawaj trofea/kosztowności u pewnych NPC, eksploruj),
-nie wiem co ci się pojebało że zaczynasz cały czas nową grę :ayfkm:
Zamiast narzekać na pierdoły lepiej nie graj, tu się z tobą zgodzę  :ok: Ominie cię niesamowity wręcz mod, mimo kilku wad  :)

Sensodyne

Sensodyne

Użytkownicy
posty53
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wyzej pisalem o nauce warzenia eliksiru zycia w 1 rozdziale ktory uczy Constantono, ale czy jest sens? Strace 19 PN i do warzenia sa potrzebne chyba rdesty i korzenie (ktorych mam bardzo malo) a zaraz w 2.rozdziale nauka misktury z jagod ktora tez wymaga korzenia. Z drugiej strony mam 17h gry, i 7 korzeni leczniczych i po 20 lssnych/polnych jagod a trzepie wszystko jak idzie, ja jestem slepy cxy sa jakies miejsca gdzid ich jest poprostu duzo? . 1.3.1

Sliddqvist

Sliddqvist

Użytkownicy
posty40
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wyzej pisalem o nauce warzenia eliksiru zycia w 1 rozdziale ktory uczy Constantono, ale czy jest sens? Strace 19 PN i do warzenia sa potrzebne chyba rdesty i korzenie (ktorych mam bardzo malo) a zaraz w 2.rozdziale nauka misktury z jagod ktora tez wymaga korzenia. Z drugiej strony mam 17h gry, i 7 korzeni leczniczych i po 20 lssnych/polnych jagod a trzepie wszystko jak idzie, ja jestem slepy cxy sa jakies miejsca gdzid ich jest poprostu duzo? . 1.3.1

Z tego co wiem większość zdobytego w tej grze życia odbywa się później jak zdobędziesz Mora Ultaru czy coś takiego i będziesz oddawał dusze Beliara, wtedy dostajesz życia od cholery - tak ludzie zdobywają te śmieszne liczby typu 3-4 tysiące chyba.

Sensodyne

Sensodyne

Użytkownicy
posty53
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mimo wszystko do tegp 3-4 rozdzialu trzeba dojsc a z moim zyciem slabo to widze. Gdzie rosnie najwiecej korzeni i tych jagod?

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard

Simon Said
Moderator

Pytania odnośnie zadań i rozgrywki
#11386 2016-03-07, 14:39(Ostatnia zmiana: 2016-03-07, 14:44)
Wszędzie?

Post połączony: 2016-03-07, 14:44

W sprawie Corda:

kurwa kto wam takich zjebanych pierdol naopowiadał ze cord chce 60% kurwa ile razy ja to pisałem jeszcze na dodatek chyba pisałem to stronę temu 30% starczy cord nie dam nam zgody nigdy ale gdy mamy zaliczone wszystko i gadamy z torlofem to ten mówi ze o dziwo cord się zgadza i jest gitara potem idziemy do lee i robimy misje od onara

Z gory ci mowie nie licz na pomoc w sprawie misji od onra bo to jest kurwa bezczelnosci za dużo razy to było na forum

Wybacz za poziom postu Tizgara ;C

Ogólnie nie mogę się z Tobą zgodzić. Złota jest akurat od cholery i nie ma co narzekać na jego brak. Poza tym dodano więcej zwojów zapomnienia, które kosztują 100, więc ich korzystanie jest o wiele bardziej opłacalne niż płacenie grzywien. Poza tym wymaganie pieniędzy za naukę nie jest złe, pozwoli nam trochę pocierpieć, a od drugiego rozdziału i tak będzie lepiej. Na jakim poziomie trudności grasz? Jeśli na Rzeźniku, to nie wiem czego się spodziewałeś i mam nadzieję, że nie instalowałeś patcha 1.3.2, który jest dopiero niezbalansowany. Polecam 1.2 :)

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Sensodyne

Sensodyne

Użytkownicy
posty53
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To ja jestem slepy z tymi jagodami :D na ktorym poziomie powinienem konczyc 1 rozdzial? Mam 12 lvl i cos slabo idzie juz, wiekszosc potworow ubita, zadania to samo, a widzialem ze niektorzy konczyli 1 rozdzial z jakims 18 lvlem o.O

Grahtnakk

Grahtnakk

Użytkownicy
JA BYĆ BROŃ SZAMAN !!!!
posty140
Propsy16
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • JA BYĆ BROŃ SZAMAN !!!!
To ja jestem slepy z tymi jagodami :D na ktorym poziomie powinienem konczyc 1 rozdzial? Mam 12 lvl i cos slabo idzie juz, wiekszosc potworow ubita, zadania to samo, a widzialem ze niektorzy konczyli 1 rozdzial z jakims 18 lvlem o.O

Kup pierścienie i amulety od kupców w Khorinis, ewentualnie od Isgarotha, bo też ma dobry.

KRUSHAK KA RUSHTASOK!!!!

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
Co wy macie do tego całego @Tizgar 'a? Z postów wynika że spoko gościu, znał się na Gothiczku i Returningu jak nikt inny.

Sensodyne

Sensodyne

Użytkownicy
posty53
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wiem ze nie ten temat alr tutaj najwiecej ludzi sie odzywa i mam male pytanie techniczne, na yt widzialem jak ludzie grali to kiedy otwierali ekwipunek mieli na caly ekran szeroki, u mnie jest taki maly po prawej stronie, idzie to jakos zmienic?

W4ldi

W4ldi

Użytkownicy
posty85
Propsy27
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Wiem ze nie ten temat alr tutaj najwiecej ludzi sie odzywa i mam male pytanie techniczne, na yt widzialem jak ludzie grali to kiedy otwierali ekwipunek mieli na caly ekran szeroki, u mnie jest taki maly po prawej stronie, idzie to jakos zmienic?

tak w pliku gothic ini szukasz wiersza "invMaxColumns="  i zmieniasz jego wartość na ile chcesz nie testowałem max wartości więc nie powiem

Draquer

Draquer

Użytkownicy
Problematyk :F
posty360
Propsy23
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Problematyk :F
Zostanie nowicjuszem mroku u Xardasa daje mi jakąś możliwość wejścia do górnego miasta i spotkania się z Hagenem? Czy muszę być w jednej z podstawowych gildii (straż, mag ognia, najemnik)? Pytam ponieważ mam w statystykach przydzieloną gildię, ale pomimo to Vatras wcale nie jest przejęty że przystąpiłem do jakiejkolwiek gildii, a strażnicy przy bramie górnego miasta też nie chcą mnie do niego wpuścić, z tego co pamiętam bycie w określonej gildii dawało taką możliwość, nie wiem jak w modzie.

Spoiler
#include<iostream>
using namespace std;

int main()
{
      cout << "Hello theModders" <<endl;
      return 0;
}

bojka222

bojka222

Użytkownicy
posty138
Propsy5
  • Użytkownicy
Czy to normalne, że na patchu 1.2 nie spada mi wytrzymałość na poziomie normalnym ? A propo poziomu normalnego myślicie, że jak na pierwszy raz podchodzenie do moda poważniej dam sobie radę na normalnym czy lepiej zmienjszyć na łatwy/b.łatwy .

Grahtnakk

Grahtnakk

Użytkownicy
JA BYĆ BROŃ SZAMAN !!!!
posty140
Propsy16
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • JA BYĆ BROŃ SZAMAN !!!!
Czy to normalne, że na patchu 1.2 nie spada mi wytrzymałość na poziomie normalnym ? A propo poziomu normalnego myślicie, że jak na pierwszy raz podchodzenie do moda poważniej dam sobie radę na normalnym czy lepiej zmienjszyć na łatwy/b.łatwy .

Normalny o ile pamiętam wyrównuje siłę bestii do poziomu nkacza. Jak chcesz przejrzeć tego moda, nie znasz tego wszystkiego, to na łatwym, a jak chcesz grać poważniej to na normalnym. Na Rzeźniku graj dopiero po przejściu choć 1 raz moda, bo nie ogarniesz co się dzieje.

KRUSHAK KA RUSHTASOK!!!!

bojka222

bojka222

Użytkownicy
posty138
Propsy5
  • Użytkownicy
Praktycznie nie znam niczego w tym modzie . Grałem tyle co do 2 rozdziału, wiem podstawowe rzeczy jak nie jedzenie roślin,jedzinia itp

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Zostanie nowicjuszem mroku u Xardasa daje mi jakąś możliwość wejścia do górnego miasta i spotkania się z Hagenem? Czy muszę być w jednej z podstawowych gildii (straż, mag ognia, najemnik)? Pytam ponieważ mam w statystykach przydzieloną gildię, ale pomimo to Vatras wcale nie jest przejęty że przystąpiłem do jakiejkolwiek gildii, a strażnicy przy bramie górnego miasta też nie chcą mnie do niego wpuścić, z tego co pamiętam bycie w określonej gildii dawało taką możliwość, nie wiem jak w modzie.

A czy będąc Nowicjuszem Ognia mogłeś gadać z Hagenem?

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Sensodyne

Sensodyne

Użytkownicy
posty53
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam pytanie sa jakies sposoby na tego golema obok piramid, no troszke z tym przesadzili, zdobyc mlot w 1.rozdzialw to jest nienozliwe, musze zostac str.swiatynnym by isc do hagena i 2 rozdzialu a tym samym zdobyc ten mlot. Ludzie, to troche przesada

Narkan

Narkan

Użytkownicy
posty435
Propsy115
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Wczoraj lub przedwczoraj ktoś wrzucał sposób na pokonanie tego golema... poszukaj

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca

Kazda dodatkowa gildia moze sie dostać - nekromanta, oboz bractwa czy mag wody, ale nie mozna byc nowicjuszem a pelnoprawna gildia :P

Post połączony: 2016-03-07, 20:15
Co do golema to musisz z nim isc na piramide i zrobić tak, aby on był wyzej nad Tobą, wtedy dostaje ogromne obrazenia z magii.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

0 użytkowników
Do góry