Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 4421976 14149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 4421976

Odpowiedzi 14149

Damian11131

Damian11131

Użytkownicy
posty169
Propsy39
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Niepotrzebny R4,jak ci bardzo zależy na Szponie to możesz równie dobrze w drugim.
Alternatywny sposób? Rzucasz na niego Mora Ulartu podczas rozmowy,a potem musisz go posiekać na kawałki.

Warto zagrać paladynem,oferuje on coś ciekawego? Czy lepiej po prostu dołączyć do Zielarzy?
Nie grałem paladynem ale mogę ci opisać Stażnika Świątynnego bo właśnie nim gram.
+Całkiem niezłe runy.
+W patchu 1.3 dodano nowe bronie dla straży świątynnej jedno i dwuręczne (niezłe i tanie- za mieczyk 320 obr dałem 1800 sztuk złota).
+Codzienny bonus many +1  z fajki.
+Kilku starych znajomych z G1 w obozie.
- Żadnego ciekawego hełmu (maska śniącego dodaje tylko obronę +10 do wszystkiego).
-Część NPC odnosi się do nas pogardliwie.
Co prawda jestem dopiero w 4 rozdziale ale przedstawiłem jak wszystko się prezentuje przynajmniej na tą chwilę.
Nie wiem jak z pancerzem tzn. czy ciężka zbroja świątynna da jakąś dobrą obronę po przekuciu x5

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
Kij z magią,od magii to są gildie magiczne,a nie wojownik. Podobno nie można zdjąć pancerza jak się go konskeruje,co jest dosyć do dupy,za to Zielarz ma zbroję dopiero w R7 więc podobna sytuacja...
Po co się przejmować słabymi pancerzami gildyjnymi skoro i tak wcześniej ubierzemy lepszą zbroję pana cienia.

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

Wonsz

Wonsz

Użytkownicy
posty838
Propsy114
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
@Maciuś
Ostatnio ubrałem ją dopiero na Irdorath,ale to dlatego że nie wiedziałem o miksturze z korzenia i rdestu i zmarnowałem rdesty na jakieś eliksiry many i ochrony przed magią. W sumie tutaj masz rację,aczkolwiek pancerz gildyjny jest bardziej klimatyczny,ubolewałem nie mogąc nosić pancerza ŁS łucznikiem. Idzie włożyć wdzianko Dakata w 4?

@Damian11131
Grałem SŚ na 1.1,zbroja co prawda daje dobrą ochronę,ale można ją kupić dopiero w R7,chyba że coś zmienili.

Damian11131

Damian11131

Użytkownicy
posty169
Propsy39
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Maciuś
Ostatnio ubrałem ją dopiero na Irdorath,ale to dlatego że nie wiedziałem o miksturze z korzenia i rdestu i zmarnowałem rdesty na jakieś eliksiry many i ochrony przed magią. W sumie tutaj masz rację,aczkolwiek pancerz gildyjny jest bardziej klimatyczny,ubolewałem nie mogąc nosić pancerza ŁS łucznikiem. Idzie włożyć wdzianko Dakata w 4?

@Damian11131
Grałem SŚ na 1.1,zbroja co prawda daje dobrą ochronę,ale można ją kupić dopiero w R7,chyba że coś zmienili.
Myślę że można ją kupić w piątym rozdziale (bo np. pancerz paladyna i łowcy smoków zdobywamy w 5 a powinno być po równo dla każdej gildii).

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
@Maciuś

@Damian11131
Na chwilę obecną wiem, że w 3 rozdziale można mieć conajmniej 2600 hp.

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

Wonsz

Wonsz

Użytkownicy
posty838
Propsy114
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
@Maciuś

@Damian11131
Myślę że można ją kupić w piątym rozdziale (bo np. pancerz paladyna i łowcy smoków zdobywamy w 5 a powinno być po równo dla każdej gildii).
Może i powinno,ale nie jest,a w każdym razie nie było,bo według strażników Bezimienny nie zasługuje na lepszy pancerz po zabiciu smoków.

Damian11131

Damian11131

Użytkownicy
posty169
Propsy39
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Maciuś

@Damian11131
Może i powinno,ale nie jest,a w każdym razie nie było,bo według strażników Bezimienny nie zasługuje na lepszy pancerz po zabiciu smoków.
Jak dojdę do 5 rozdziału (najpewniej jutro) to napiszę czy można go zdobyć.

Sellinaris

Sellinaris

Użytkownicy
posty11
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Z czego można robić mikstury zwiększające życie i kto ma receptury? Pomijając tą z jagód,którą już mam.

Damian11131

Damian11131

Użytkownicy
posty169
Propsy39
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Z czego można robić mikstury zwiększające życie i kto ma receptury? Pomijając tą z jagód,którą już mam.
Możesz kupić przepis na wino zapomnienia u Constantina (są dwutomowe ksiązki do kupienia, takie niebieskie), oraz nauczyć się eliksiru życia u niego (musisz nauczyć się produkcji wszystkich mikstur leczniczych czyli od esensji wzwyż- łącznie 18 PN jak dobrze pamiętam). Do uwarzenia eliksiru potrzeba korzenia leczniczego i rdestu polnego.

szpaqszpaq

szpaqszpaq

Użytkownicy
posty33
Propsy6
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Możesz kupić przepis na wino zapomnienia u Constantina (są dwutomowe ksiązki do kupienia, takie niebieskie), oraz nauczyć się eliksiru życia u niego (musisz nauczyć się produkcji wszystkich mikstur leczniczych czyli od esensji wzwyż- łącznie 18 PN jak dobrze pamiętam). Do uwarzenia eliksiru potrzeba korzenia leczniczego i rdestu polnego.

Nie, eliksir życia wymaga szczawiu królewskiego (Rebalance 2.1)

Oi

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Na 1.3 nie potrzeba szczawiu

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

VergilSparda

VergilSparda

Użytkownicy
posty239
Propsy50
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Kij z magią,od magii to są gildie magiczne,a nie wojownik. Podobno nie można zdjąć pancerza jak się go konskeruje,co jest dosyć do dupy,za to Zielarz ma zbroję dopiero w R7 więc podobna sytuacja...
Taka gildia w sumie pośrednia, ma dostęp do magii która jednak powinna razić stworzenia Beliara przynajmniej w średnim stopniu. Nie wiem jak z pancerzem ale hełmu Łaska Innosa bo zostaniu paladynem nie mogłem zdjąć bo mnie spalało. Także podbicie zręki do kradzieży odpada.

Wonsz

Wonsz

Użytkownicy
posty838
Propsy114
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
A co ten hełm wogóle daje? Siłę?
Widzę,że w sumie dużo ograniczeń i lepszy SŚ,bo jeszcze się można wpieprzyć w zbroję i już z niej nie wyjść. ŁS najlepszy pod każdym względem,szkoda że praktycznie zawsze nim grałem :c.

K0nopa

K0nopa

Użytkownicy
Barbarzyńca
posty700
Propsy278
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Barbarzyńca
Hmm moze ktos mi konkretniej wytlumaczyc ocb z tym zlotym smokiem? Wiem ze jak sie zdobedzie sfery przed 4 rozdzialem to on sam sie zabija i daje nam rog. A wiec jezeli sie go zabije w 4 rodziale to dostaniemy pn expa i rog do przywolania senyaka?

Wonsz

Wonsz

Użytkownicy
posty838
Propsy114
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Hmm moze ktos mi konkretniej wytlumaczyc ocb z tym zlotym smokiem? Wiem ze jak sie zdobedzie sfery przed 4 rozdzialem to on sam sie zabija i daje nam rog. A wiec jezeli sie go zabije w 4 rodziale to dostaniemy pn expa i rog do przywolania senyaka?
Pewnie róg leży w ciele.

Damian11131

Damian11131

Użytkownicy
posty169
Propsy39
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Maciuś

@Damian11131
W 5 rozdziale można kupić cięzki pancerz straży świątynnej+ mieczyk 360 obrażeń.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Kurwa ale wy pierdolicie a loga z 1.3 się nie czytało już dawno było mówione i jest poprawione ze ss dostaje swój best armor w r5 jak i reszta kurwa jego mac.
Ashtar robi selfkilla gdy mamy sfery gdy zjebiemy ze sferami a da się to zjebać najwcześniej w r4 oddając je opiekunom nie robi selfkilla na tym cały bajer polega.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

K0nopa

K0nopa

Użytkownicy
Barbarzyńca
posty700
Propsy278
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Barbarzyńca
I bede mogl zajebac senyaka tak?

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Ta jedno drugiego nie wyklucza

szpaqszpaq

szpaqszpaq

Użytkownicy
posty33
Propsy6
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jak przywołać Azgalora ? Mam naładowane oko gniewu i tego DVAKAZKAHANA czy jak to tam się nazywa jednak nikt nie chce mi przetłumaczyć książki "Stara książka" ? U Ur-Khana nie ma żadnej opcji dialogowej, tak samo przy posągu rytualnym.

Oi

0 użytkowników
Do góry