Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 4422849 14149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 4422849

Odpowiedzi 14149

moody132

moody132

Użytkownicy
posty34
Propsy4
  • Użytkownicy
Jakieś rady co do szybkiego zarobku i zwiększenia siły lub zręczności na początku gry (I-II Rozdział) ?

Canthar - ten od Sary sprzedaje pierścień siła +5 za 500.
Balthram, o ile się nie mylę sprzedaje pierścień zręczność +5 za 500.
W kufru mistrzowskim gildii złodziei jest amulet siła +10.

Hakon skupuje srebne kielichy i chyba talerze - dobrze płaci.
Kiedyś dostałem 900 golda, nie pamiętając w ogóle że jakieś kielichy zebrałem.

Witcherr

Witcherr

Użytkownicy
posty94
Propsy8
  • Użytkownicy
Mam kolejny problem. Wie ktoś może jak ukraść tą księgę za Talomonem ( drugie zadanie opiekunów ) . Czytałem solucja ale nie ma szans tam szybko wbiec ponieważ Talomon ma mnie na jeden czasami 2 ciosy w dodatku atakuje mnie odrazu po podejściu do niego. Z góry dziękuję za odpowiedź

Użytkownik Boykaundisputed dnia 2013-07-29 18:19 napisał
Jakieś rady co do szybkiego zarobku i zwiększenia siły lub zręczności na początku gry (I-II Rozdział) ?

Można też zrobić quest od Cassi i ukraść 6 kielichów (Jest to w miare łatwe zadanie) i wybrać u niej jako nagrode pierścień złodzieja (zręczność +15)

xendix

xendix

Użytkownicy
posty497
Propsy98
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Witcherr użyj czarnej rudy jeśli jej nie masz to zębatego ziela.Możesz także użyć zaklęcia SEN ale nie wiem czy ono działa na tego maga.

Witcherr

Witcherr

Użytkownicy
posty94
Propsy8
  • Użytkownicy
Dzięki za odpowiedź. Niestety żadna magia ani bronie nie działają w tym miejscu. Ale udało mi się jednak użyłem zębatego ziela ale niestety mnie trafił i spalił xD. Ale za drugim razem przypomniało mi się że możemy się leczyć klawiszem h więc jak miałem resztke hp uleczyłem się i wybiegłem. Tylko mam jedno pytanie co do tego. Jak się nie myle w dalszym rozdziale bede musiał tam wejść i czy jak go teraz rozłościłem to czy nie będzie mnie chciał później zabić?

Opium

Opium

Użytkownicy
posty60
Propsy17
Profesjabrak
  • Użytkownicy
W grze bez moda zawsze było tak, że obrażona albo rozzłoszczona postać zapominała kiedy zmieniał się rozdział.

moody132

moody132

Użytkownicy
posty34
Propsy4
  • Użytkownicy
Ja zapytam: jak jest z tymi stalowymi prętami.?
Komuś się odnawiają? Bo handlarze ich strasznie mało mają.
Brian ma 2, kupiłem, więcej nie miał NIGDY.

Boykaundisputed

Boykaundisputed

Użytkownicy
Klata, plecy, barki, od tego są ciężarki.
posty403
Propsy80
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Klata, plecy, barki, od tego są ciężarki.
Dzięki za rady chłopaki :P

Uri Boyka is the most complete fighter in the world...

ZarzaPL

ZarzaPL

Użytkownicy
Nie.
posty445
Propsy83
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nie.
Ja zapytam: jak jest z tymi stalowymi prętami.?
Komuś się odnawiają? Bo handlarze ich strasznie mało mają.
Brian ma 2, kupiłem, więcej nie miał NIGDY.

Niestety, tylko w 1.0 Brian#msg1094559owi i Bennet#msg1094559owi regenerują się pręty.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Przecież stalowe prety to nie problem. Bedac czeladnikiem u Harada, mozna sie spytac o stalowe prety, po czym wysle nas do jednego z górników z kolonii (poszukiwania polecam zaczac w karczmie Kardiffa) i owy ktoś nas nauczy tworzyć prety. Z tego co pamietam trzeba magiczną rude i wegiel.

Wegiel mozna kupić, znaleźć w spalonych chatkach (chociazby niedaleko bandytów przy moscie obok farmy Akila, w latarnii), a rudy dostajemy w brud po zadaniu "Torba pełna rudy", do tego mozna jeszcze przeciez wykopac.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

xendix

xendix

Użytkownicy
posty497
Propsy98
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
JAK ZDOBYĆ strzały do świętego ambasadora????

Dariusz

Dariusz

Użytkownicy
posty190
Propsy15
  • Użytkownicy
Mógłby ktoś podać kod na ducha wody i na serce prawdziwego ducha ognia ? Nie wiem gdzie ja to podziałem...  :facepalm:  jestem w 7 rozdziale i bardzo tego potrzebuję. Reszte już mam.

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy
JAK ZDOBYĆ strzały do świętego ambasadora????

Hmmmm... te strzały ambasadora można je wytwarzać, wystarczy że przeczytasz księge, w której znajduje się w komnacie właśnie ze znalezionym tam łukiem

EDIT: Mam właśnie kolejny problem, gram łucznikiem a potrzebuje zręczności nauczyłem się warzenia mikstur zręczności. Z goblinią jagodą nie mam problem, mam ich pod dostatkiem, ale brakuje mi szczawiów królewskich. Ktoś może podać ich dokładną lokalizację? Do questów też mi jest to potrzebne a nie wiem już gdzie szczawiów szukać :/

Opium

Opium

Użytkownicy
posty60
Propsy17
Profesjabrak
  • Użytkownicy
co do szybkiego exp to jak wyjdiesz z bartokiem to powinieneś przejść się po całym lesie
Stanowczo nie polecam. Przed wyjściem z Bartokiem i Laresem należy zabić wszystkie potwory na drodze do Magów Ognia i w tym lesie, w którym jest ork. Przecież jeśli ktoś nas prowadzi, i ten ktoś zada przeciwnikowi ostateczny cios, to dostajemy za niego tylko połowę expa.

Podobnie z bandytami Cavalorna. Przynajmniej na normalu i niższych poziomach opłaca się ich zabic samemu. Dostaniemy mniej expa za dostarczenie listu, ale więcej za samych bandytów. I ostatecznie się opłaci. Z drugiej strony nie rozumiem, dlaczego w takim dużym modzie nikt nie pomyślał o dodaniu opcji "Nie musisz się już martwić, zająłem się bandytami" do dialogu Cavalorna.

panzpis

panzpis

Użytkownicy
Co palisz w piecu?
posty524
Propsy167
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Co palisz w piecu?
Z rosyjskiej strony tłumaczone translatorem  i troszkę  poprawione:
Khorinis
1) na prawo od bramy południowej,
2) Lobarta w pobliżu gospodarstwa, poza kręgiem kamieni, gdzie nowicjusze BOG gromadzone;
3) na wzgórzu, obok dwóch zamku, niedaleko od miejsca, w którym myśliwy siedzi Nicklas;
4) 2 szt. w lesie w pobliżu Wschodu krąg z kamieni, do którego idziemy do Lares,
w pobliżu Aquilla rolnicze, trzeba wspiąć się na skałę, gdzie jest trzeci opiekun,
5), 2 sztuki w krypcie Inubisa - jeden w pobliżu książki Wołanie z mroku (można szybko uruchomić do odbioru), a drugi na Inubisa (w pierwszych rozdziałach się problematyczne),
6) na półce, w pobliżu latarni morskiej, trzeba skoczyć;
7) na cmentarzu w gospodarstwie Sekoba,
8), w drodze do piramid - przed mostem wiszącym na lewo, gdzie kusza pod drzewem - wziąć kolejny w lewo i iść w górę hill;
9) w jaskini ze zjeżdżalniami, gdzie magowie nowicjusze prób ogniowych,
10) W przypadku dwóch trolli, w pobliżu wieży Nergal,
11) w pobliżu czarnej troll,
12) nad jaskini z mrakorisa, w pobliżu latarni morskiej. Wydaje się być daleko od cienkiej drzewa.
13) w drodze do piramid - przed mostem wiszącym na lewo, gdzie kusza pod drzewem -. zrobić kolejne lewo i iść pod górę,
Górnicza dolina
1) w starych kopalniach. Wyjść i znaleźć jaskinię w górę 2) w klanu Stone w rogu obozu ścianie, niedaleko od pustej wieży. FORT Paladino 1) wzrośnie od plaży (miejsce z jaszczurek przeciwpożarowych) i przejść przez kolejne 15 metrów do przodu i na prawo - będzie można zobaczyć rozliczeń z jaszczurkami . W tylnej części polany, jeśli spacer wzdłuż klifów. 2) W uszkodzony statek, na mini wyspie niedaleko plaży 3) Zacznij od mrakorisa do Varga (gdzie pasą się 4-5 szt.). Gdzieś w środku pomiędzy nimi. Bardzo gęsta trawa, trzeba spojrzeć 4) Daje Ren, jeśli dać kielich Ferdynanda przed Rhine dać GG filiżankę. 5) pochodzą od troll, idź w lewo, w kierunku fortu jako takiego, i, w końcu, na skale, znajdziemy go. 6 ) Niezwłocznie po mięsożernych szerszeń
Dolina cieni
1) Na końcu wąwozu (który kiedyś dno jeziora), rosnące pod rock, strzeżone przez stada Dragon snepperov. 2) W jaskini poniżej kręgu kamieni. Idź do jaskini i skręcić w lewo do kanału.(Horinise w miejscu był ognisty łuk)
Wyspa etlu
1) na prawo od wejścia do wsi do kamienia Palladino pobliżu Bolotnaya
OBOZU
1) na początku z długimi warkoczami za obozu
IRDORAT
1) w pierwszej jaskini, wejście do małego pokoju z tajnego przejścia (tam cztery orków i ich ogólna).

Ludzie mają swoje cele, mają swoje ambicje, mają swoje ideały i za to walczą i umierają, a pan chce tylko żyć, to niech pan sobie żre i żyje dalej!
                                         Janusz Korwin-Mikke,
                        prezes Kongresu Nowej Prawicy

https://pl-pl.facebook.com/janusz.korwin.mikke

Norson

Norson

Użytkownicy
posty13
  • Użytkownicy
Pytanie do weteranów:

Jak otworzyć kratę w kanałach khorinis ? jest tam łuk i jakaś notatka. Nie chce używać kodów i pytam czy gdzieś znajduje się dźwignia lub coś w ten deseń.

Stonnos111

Stonnos111

Użytkownicy
posty301
Propsy53
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Pytanie do weteranów:

Jak otworzyć kratę w kanałach khorinis ? jest tam łuk i jakaś notatka. Nie chce używać kodów i pytam czy gdzieś znajduje się dźwignia lub coś w ten deseń.

Tam nie ma żadnego przycisku na otwarcie krat.
Musisz kupić u zurisa zwój przemiany w chrząszcza. Tyko w ten sposób się tam dostaniesz.
A za kratami jest łuk, zaklęcie przemiany w chrząszcza , kamienna tabliczka i pas siły.

"A człowiek pokonał bestię która wróciła do królestwa Beliara"

Wyzysk11

Wyzysk11

Użytkownicy
posty728
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wie ktoś może gdzie jest miecz bodajże taniec smierci, dwuręczniak ? w 1,0 był tam gdzie jest ta runa w kufrze, w tej jaskini, ale w 2,0 go nie ma. Wie ktoś gdzie może być ?

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
Używał ktoś tego czaru zapomnienia od Ignaza na ReBalance 2.1? Pobijam tego bydlaka, rzucam czar a on i tak strzela focha.

xendix

xendix

Użytkownicy
posty497
Propsy98
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Jak wytwarzać te strzały do Ambasadora przeczytałem tamten pulpit w mieście umarłych ale gdzie to się robi?

Wyzysk11

Wyzysk11

Użytkownicy
posty728
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
rzucasz na niego czar, gdy wstanie i mowi " wiecej tego nie rob itd" ? czy jak lezy ?

0 użytkowników
Do góry