Problemy techniczne 712962 1643

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 712962

Odpowiedzi 1643

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
Co? Przecież tego się nie instaluje tylko używa pliku exe na czas użycia.

xMefistox

xMefistox

Użytkownicy
posty312
Propsy18
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
No widzisz XD przez ten shit musiałem całego gothica od niwa instalować. 

Krieghen

Krieghen

Użytkownicy
gracz
posty58
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • gracz
witam, po zainstalowaniu systempacka i próbie uruchomienia reb 2,1 pokazuje mi komunikat 
unsupported gothic  exe version ( CRC: 0xB55D0CC0), fix will not be applied
podczas uruchamiana gry pokazuje mi zmienione okienko i puki co nie widze znacznych zmian, instalowalem najpierw wersje systempack NOTR i pozniej powrot. nie mam pliku gothic starter mod, a jedynie gothic starter, gram  na 1.3.1

ciekaw jestem czy w związku z komunikatem fix jednak dziala czy tez nie, pozdrawiam

Keldorn

Keldorn

Użytkownicy
posty439
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
to zainstaluj fixa do 2.6 i na przyszłość czytaj instrukcję instalacji System Packa.

Najpierw zainstaluj poprawkę do Startera - http://dl1.worldofplayers.ru/games/gothic/patches/G2/gothic2_fix-2.6.0.0-rev2.exe

Potem sam System pack - http://dl1.worldofplayers.ru/games/gothic/patches/systempack/g2returning-systempack-1.1.exe

Krieghen

Krieghen

Użytkownicy
gracz
posty58
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • gracz

Krieghen

Problemy techniczne
#964 2015-04-30, 13:04(Ostatnia zmiana: 2015-04-30, 15:06)
dzięki, póki co nie widzę różnicy, ale spróbuję na g2 z kopii zapasowej

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
to zainstaluj fixa do 2.6 i na przyszłość czytaj instrukcję instalacji System Packa.

Najpierw zainstaluj poprawkę do Startera - http://dl1.worldofplayers.ru/games/gothic/patches/G2/gothic2_fix-2.6.0.0-rev2.exe

Potem sam System pack - http://dl1.worldofplayers.ru/games/gothic/patches/systempack/g2returning-systempack-1.1.exe

Kurwa rozjebałeś ten problem. Teraz wszystko działa jak należy. :)
Jedyny minusik to że coś karta graficzna się szybko przegrzewa, ale to pewnie wina tego że ma zakurzonego laptopa od środka.

xMefistox

xMefistox

Użytkownicy
posty312
Propsy18
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
@Żelazko Możesz napisać jak należy zainstalować ten plik  vmt ? niestety opis na forum mało mi pomaga...

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
Machnij rękę na ten vmt. Jeśli grasz w returninga to weź zainstaluje
http://dl1.worldofplayers.ru/games/gothic/patches/G2/gothic2_fix-2.6.0.0-rev2.exe

a później to:

http://dl1.worldofplayers.ru/games/gothic/patches/systempack/g2returning-systempack-1.1.exe

A jeśli chcesz ten vmt to po prostu weź rozpakuj paczkę zip z tym plikiem programem 7-zip np i następnie uruchom vmt.exe. Otworzy się okienko z programem, następnie odpal grę - profit.

xMefistox

xMefistox

Użytkownicy
posty312
Propsy18
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Pisałem o systempatchu jeszcze przed tobą.. Chodzi mi o poprawne działania vmt, bo na stronie nie jest do końca wyjaśnione, jak należy go zainstalować. 

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
Ale z ciebie zdzionek. Pewnie nawet nie ściągnąłeś szkoda mi pisać, bo podwójnie tego samego nie będę postował.

xMefistox

xMefistox

Użytkownicy
posty312
Propsy18
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
ściągnąłem już dawno. ale według instrukcji z forum gothic nie moge uruchomić, bo nie wiem jak...

Keldorn

Keldorn

Użytkownicy
posty439
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
To są paczki .exe więc uruchamiasz jak zwykły instalator, podajesz ścieżkę do twojej kopii Gothic 2 i koniec, instalujesz i działa. Nie ma w tym żadnej filozofii. Jeśli nie startuje ci instalka to uruchom ją jako Administrator.

Xeron1234

Xeron1234

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To pomoże mi ktoś z tym returningiem dlaczego mnie wywala jak pasek ładowania dochodzi do końca jak włączam nową gre próbowałem już wszystkiego i nic dalej to samo a chciałbym zagrać bo słyszałem że mod bardzo fajny.

Keldorn

Keldorn

Użytkownicy
posty439
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
To pomoże mi ktoś z tym returningiem dlaczego mnie wywala jak pasek ładowania dochodzi do końca jak włączam nową gre próbowałem już wszystkiego i nic dalej to samo a chciałbym zagrać bo słyszałem że mod bardzo fajny.

Dla pewności zainstaluj mod jeszcze raz nadpisując wszystkie pliki. Nie jestem wróżką ale jeśli po zainstalowaniu dalej będzie się tak dziać oznacza to że instalator jest skopany i będziesz musiał pobrać go jeszcze raz.

Czy zainstalowałeś wszystko co potrzebne  ?
odpalasz moda z gothicstarter.exe ?
wgrałeś patch 1.3.1 i PL do tego ?

Xeron1234

Xeron1234

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tak odpalam przez GothicStarter.exe jako admin mam wszystko zainstalowane jak należy ale zobaczę z innym instalatorem zobaczymy czy pomoże.  

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Coś musiałeś poknocić. Najlepiej zrób reinstall. Zainstaluj gothica, returna, spolszczenie, patch, gothic fix, playerkit, gothic 2 nk system pack, returning system pack. Najlepiej właśnie w takiej kolejności. Miałem ten sam problem, ale nie pamiętam co zrobiłem nie tak, reinstall mi pomógł :D

Xeron1234

Xeron1234

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Xeron1234

Problemy techniczne
#976 2015-05-04, 11:57(Ostatnia zmiana: 2015-05-04, 21:40)
Szulwik próbowałem twoim sposobem i dalej mam to samo spróbuje z innym instalatorem ,ale jak to się też nie uda to sobie odpuszczę tego moda ,a szkoda bo słyszałem że bardzo dobry.

Post połączony: 2015-05-04, 21:40
Wyszło na to że instalator był jakiś zrypany ściągnełem inny i pomogło :)

szpaqszpaq

szpaqszpaq

Użytkownicy
posty33
Propsy6
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Gra wywala prawie za każdym razem przy wczytywaniu w starej kopalni. Ogólnie są miejsca gdzie gra wywala często ale z wczytywaniem jest najgorzej. Istnieją jakieś ogólne zalecenia ? Gdzieś znalazłem coś takiego co się nazywa system pack ale po zainstalowaniu pokazało się "unsupported exe" i nie widzę żadnych zmian oprócz tego że jest opcja HD w rozdzielczości.

Oi

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Zainstaluj wersję raportową gothic fix.
System pack do gothic 2 nk
System pack return

Maravele

Maravele

Użytkownicy
posty1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Maravele

Problemy techniczne
#979 2015-05-10, 02:30(Ostatnia zmiana: 2015-05-10, 11:29)
Witam!
Mam problem z zainstalowaniem spolszczenia, otóż już na początku instalacja sie przerywa (gdzieś przy 10% ;S) i pisze mi coś takiego:
"Program Spolszczenie Returning nie został poprawnie  zainstalowany z następującego powodu:
Data\ModVDF\SnC_1.1_PL.mod: Ten plik zawiera nieprawidłowe dane. (error 21FC)
Aby dokończyć instalację programu Spolszczenie Returning uruchom ponownie Instalatora."
Proszę o pomoc, bo bardzo chcę sobie pograć Returna ;E

Ok, problem rozwiązany, wystarczyło ściągnąć spolszczenie z innego linka ;F

0 użytkowników
Do góry