Problemy techniczne 661905 1643

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 661905

Odpowiedzi 1643

Prumson

Prumson

Użytkownicy
posty26
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak naprawić morę, w przypadku gdy przeciwnik nie wyrzucił kamienia dusz i nie mogę jej dalej używać?

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
Być może nie widzisz błędów przez nie wywoływanych lub błędy pojawią się w późniejszym etapie lub musi zostać spełniona jakaś zależność aby się one pojawiły. Nie mam pojęcia czy używanie kodów powoduje crashe gry, jak również nie jestem pewien do jakiego stopnia ich używanie może rozwalić rozgrywkę, natomiast jestem w 100%, że używanie narzędzi do debugowania tą rozgrywkę buguje na różne sposoby. Najmniejszym błędem jest modyfikowanie maksymalnych parametów postaci. Nie wiem czy wina leży w konsoli i kodach czy już w samym odpaleniu narzędzi do debugowania. Zapytaj ludzi, u których pojawiają się dziwne błędy jakieś 70% przyzna się, że używa marvina/konsoli, 20% powie, że nie gra na kodach tylko sobie "naprawia" misje, które im się zbugowały lub sumonuje npc, którego zabito (bo im się wcześniejszego zapisu wczytać nie chce :) ). Jedno jest pewne jeżeli ktoś chce grać uczciwie, bez czitów i zminimalizować ryzyko pojawienia się bugów w grze, musi używać głowy i nie używać marvina.

Pierdoły piszesz. W NK, w Returningu i na testach 1.3 tyle prześmigałem na marvinie, F8 i spawnując przedmioty, że głowa mała.

VergilSparda

VergilSparda

Użytkownicy
posty239
Propsy50
Profesjabrak
  • Użytkownicy
U mnie znowu ani razu konsola nie odpalona, z żadnych bugów nie korzystałem a i tak się nie mogłem telepnąć do Jarka. Mając savy z poszczególnych rozdziałów widziałem że w 2 r mogę się spokojnie przenieść, ale gdy wczytałem ten z 3 to już nie dało rady. Cholera wie od czego to zależy.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
A co mają kody do rzeczy? Ja na marvinie śmigałem aż buczało. I żadnych crashy nie napotkałem.
Włączenie konsoli powoduje dodatkowe obciązenie silnika, przez to przy ładowaniu lokacji moze wywalić grę.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

JeyP

JeyP

Użytkownicy
posty117
Propsy17
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Pierdoły piszesz. W NK, w Returningu i na testach 1.3 tyle prześmigałem na marvinie, F8 i spawnując przedmioty, że głowa mała.

Pierdoły bo u mnie dzieje się coś co nie dzieje się u Ciebie ? Równie dobrze mógłbym napisać, że to Ty pierdoły piszesz, ale takie stwierdzenie jest głupie niczym mówienie "moja prawda jest prawdziwsza niż Twoja" gdy nie wiadomo co tak naprawdę powoduje te róźnego rodzaju nieprawidłowości. Ja nie prowadze żadnej krucjaty antycziterskiej, ktoś chce używać marvina niech używa, wyraziłem swoją opinię opartą doświadczeniami z gry i dopuki sprawa się nie wyjaśni będe nadal twierdził, że to przez marvina.

PS: Jak chcesz wyśle Ci dwa zapisy z pierwszego patcha 1.3. Jeden przed zostaniem Nekromantą wszystko działa ok, drugi gdy zaczołem czyścić potwory i "odkryłem" bug z kosturami. Na drugim zaczołem używać "goto" i "F8" do szybkiego poruszaniasię aby sprawdzić zadawane obrażenia na bossach. Zbugowała się mana.

---Gothic 2 Returning---

Morghar99

Morghar99

Użytkownicy
posty180
Propsy129
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
to jest po prostu ******** caly czas po zabiciu jakiegos tam potworka w jarku wywala mnie z gry juz wlaczalem ta  gre na rozne sposoby i nic...

JeyP

JeyP

Użytkownicy
posty117
Propsy17
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zaraz po wejściu czy wcześniej działało dobrze ? Mogę zobaczyć czy mam podobne problemy jeżeli uploadujesz zapis.

---Gothic 2 Returning---

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
@Morghar99
Spróbuj tego potwora podprowadzić w inne miejsce i tam go zabić, u mnie zadziałało.

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

zloto111

zloto111

Użytkownicy
posty33
Propsy20
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jak sprawdzić jaką mam zainstalowaną wersję patcha?
Nie interesuje mnie opcja: odinstaluj wszystko >>> zainstaluj ponownie po kolei od początku.

After

After

Użytkownicy
Kuglarz
posty236
Propsy79
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Kuglarz
Włącz nową grę i wybierz poziom trudności Kompletny Banał. Jeżeli Xardas mówi o Global Modzie - jest to 1.3.
Jeżeli nie masz 1.3 sprawdź, czy podczas walki spada Ci wytrzymałość. Jeżeli nie spada - nie masz nawet poprzedniego patcha.

JeyP

JeyP

Użytkownicy
posty117
Propsy17
Profesjabrak
  • Użytkownicy

JeyP

Problemy techniczne
#890 2015-02-26, 22:50(Ostatnia zmiana: 2015-02-26, 23:48)
Hmm a można nie wiedzieć co się instalowało ? Instalki od Ventrue działają poprawie i są dobrze opisane. Wejdz do "Gothic II/system" w pliku "Rebalance_2.1_PL.ini" znajdz wpis "VDF=" będziesz wiedział jaki patch zainstalowałeś. Nie muszisz instalować wszystkiego od poczatku,  wystarczy usunąć starą wersję patcha w "Gothic II/Data/ModVDF" oraz wpis w pliku ini i zainstalować najnowszą.

---Gothic 2 Returning---

ConanPL111

ConanPL111

Użytkownicy
posty18
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Po zainstalowaniu moda na czystego świeżego Gothica 2 ZE i włączeniu go przez Startera nic się nie dzieje. Można czekać i 30 minut i nadal nic. Zgodność i administrator nic nie dają. Co robić?

JeyP

JeyP

Użytkownicy
posty117
Propsy17
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czekałeś te 30 minut ? Tak z ciekawości pytam, już lepiej było od nowa zainstalować ^^ Ja tak raz miałem nie odpalał się Gothic2.exe w ogóle. Nie wiem czym to było spowodowane, po prostu zainstalowałem jeszcze raz.

---Gothic 2 Returning---

Jack Aligator

Jack Aligator

Użytkownicy
posty8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Po zainstalowaniu moda na czystego świeżego Gothica 2 ZE i włączeniu go przez Startera nic się nie dzieje. Można czekać i 30 minut i nadal nic. Zgodność i administrator nic nie dają. Co robić?

Wyłącz i włącz PC'ta u mnie zadziałało, bo to jest jakiś błąd, w menadżerze urządzeń widać że proces gothic2.exe jest ale nic sie nie dzieje, dlatego spróbuj reset.

ConanPL111

ConanPL111

Użytkownicy
posty18
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Reset PC nic nie dał. Reinstalacja też. 30 minut nie czekałem ale 15 już tak :). Co robić teraz?

JeyP

JeyP

Użytkownicy
posty117
Propsy17
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Podaj więcej informacji, jaki masz OS, krótki opis co instalujesz po kolei, czy po wybraniu moda ze startera włącza się w ogóle proces Gothic2.exe. Zawsze im więcej informacji jesteś w stanie podać tym większa szansa, że ktoś Ci pomoże rozwiązać problem.

PS: Niepotrzebnie czekasz, gra powinna od razu zaskoczyć, jak się baner nie odpala znaczy, że gra się nie włączy.

---Gothic 2 Returning---

XUNDEADPl

XUNDEADPl

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak rozwiązać ten problem ?

ConanPL111

ConanPL111

Użytkownicy
posty18
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Przebieg Instalacji:
1.Czysty Gothic 2 ZE
2.Starter
3.Rebalance 2.1
4.Spolszczenie
5.TexturePack i VideoPL
6.Patch 1.3.1

W menadżerze nie ma żadnego procesu związanego z modem oprócz oczywiście Gothic2.exe*32 przy czym nawet zwykły NK się nie uruchamia.

Co robić?

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
po kiego chuja ty startera instalujesz skoro return go sam zainstaluje ?

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

JeyP

JeyP

Użytkownicy
posty117
Propsy17
Profesjabrak
  • Użytkownicy

JeyP

Problemy techniczne
#899 2015-02-28, 18:39(Ostatnia zmiana: 2015-03-02, 07:44)
Post bez chuja post stracony !  :lol:  :hmmm: Tak jak Tizgar napisał nie musisz startera instalować, bo i tak zostanie zainstalowany.

1 Zainstaluj grę, sprawdz czy działa
2 Zainstaluj Returna (bez spolszczenia i patcha), sprawdz czy działa

PS: 1.5 Możesz system packa zainstalować

EDIT @Thompson Tak dla ogólnej informacji wszystkich, to nie konsola bugowała mi te statystyki postaci tylko zbugowane itemy z Returna.

---Gothic 2 Returning---

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry