Problemy techniczne 615916 1643

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 615916

Odpowiedzi 1643

Henioo

Henioo

Użytkownicy
posty65
Propsy4
  • Użytkownicy
To po co piszesz ze masz problem skoro nie użyłeś najprostszego rozwiązania.

A nie wiem, może dlatego, że miałem problem i nigdy wcześniej nie musiałem uruchamiać gry jako administrator?

Tak, chyba dlatego.

jabolbb

jabolbb

Użytkownicy
posty6
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy

jabolbb

Problemy techniczne
#781 2014-10-13, 16:14(Ostatnia zmiana: 2014-10-13, 21:42)
Witam wszystkich :P

Chciałbym sobie pograć w gothic 2 nk Returning juz mam grę na pc wszystko śmiga ładnie na full screen, ale mam taki problem że mogę grac jedynie w oknie.
Wiec moje pytanie brzmi : czy istnieje opcja odpalenia gry w oknie?  :hmmm:

system operacyjny Win Xp.

Z góry dzięki

Cytat: Kuken w Dzisiaj o 19:59

Alt+enter. Ewentualnie edycja gothic.ini zStartupWindowed=1

mi pomoglo rozwiazanie nr 2 !!!

Kyubie

Kyubie

Użytkownicy
posty389
Propsy32
  • Użytkownicy

Kyubie

Problemy techniczne
#782 2014-10-21, 06:16(Ostatnia zmiana: 2014-10-21, 23:02)
Witam, chciałem się zapytać, czy jest możliwość grania na rozdzielczości 1920x1080 - 32 bity. Ustawiałem paramerty w gotihc. ini ale po wyłączeniu gra sama przeskakuje na 800x600. Gra działa, ale muszę robić to za każdym razem jak ją włączam. Jest jakiś sposób aby zapamiętało zmianę permanentnie ?

@DOWN.
Dziękuję ślicznie za pomoc, zapamiętało. Włączyłem i wyłączyłem dla pewności i wszystko jest w porządku :).

Keldorn

Keldorn

Użytkownicy
posty439
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam, chciałem się zapytać, czy jest możliwość grania na rozdzielczości 1920x1080 - 32 bity. Ustawiałem paramerty w gotihc. ini ale po wyłączeniu gra sama przeskakuje na 800x600. Gra działa, ale muszę robić to za każdym razem jak ją włączam. Jest jakiś sposób aby zapamiętało zmianę permanentnie ?
Tak szczerze to już nie pamiętam na 100% ale w pliku gothic.ini zjedź na sam dół i w sekcji [INTERNAL] będziesz miał linijkę "extendedMenu=0" 0 zmień na 1 i będzie działać.

Jak to nie pomoże to nie wiem co może... w pracy mam max 1600*900 mogę przetestować na domowym lapku taką rozdziałkę ale to dopiero po 16.

deckdogz123

deckdogz123

Labirynt
posty162
Propsy10
ProfesjaLvl designer
  • Labirynt
Mam taki problem. Muszę zabić opiekunów, lecz jak pograłem to zauważyłem, że zapomniałem o zadaniach dla nich. Teraz muszę zrobić jakiś miecz lecz potrzebuje dziwnych składników. Zdobywa się je przy pomocy opiekunom, a ja mam 7 rozdział i nie wykonałem. Więc mam prośbę, jak by ktoś mi mógł podać  kody na te przedmioty bo innej drogi już chyba nie mam.

Są to moje niektóre prace ! ! !

Nie zajmuje już się modingiem tak jak kiedyś. Od czasu do czasu LvL Designer. Chętnie pomagam.

http://ariathan.wrzuta.pl/wrzucone/obrazy

VergilSparda

VergilSparda

Użytkownicy
posty239
Propsy50
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam problem z przejściem przez teleport do Jarka. W 3r od pewnego momentu zaczęło wywalać więc robiłem inne zadania, myślałem że może jakoś samo się naprawi. Mam 4r, misję od Vatrasa i dupa, za każdym razem
crash. Próbowałem przejść bez ciuchów, skokiem czy nawet na przemianie, wyrzuciłem też TexturePacka ale nie da rady 3/4 paska załadowane i wyjebundo do pulpitu.  Dodam że inne teleporty działają bez zarzutu czy o
Gd, Etlu czy Dolina. Tutaj screen błędu coś się chyba załadować nie może ale nie znam się na tym.
http://imgur.com/ptG0vrX   screen błędu.

Keldorn

Keldorn

Użytkownicy
posty439
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam problem z przejściem przez teleport do Jarka. W 3r od pewnego momentu zaczęło wywalać więc robiłem inne zadania, myślałem że może jakoś samo się naprawi. Mam 4r, misję od Vatrasa i dupa, za każdym razem
crash. Próbowałem przejść bez ciuchów, skokiem czy nawet na przemianie, wyrzuciłem też TexturePacka ale nie da rady 3/4 paska załadowane i wyjebundo do pulpitu.  Dodam że inne teleporty działają bez zarzutu czy o
Gd, Etlu czy Dolina. Tutaj screen błędu coś się chyba załadować nie może ale nie znam się na tym.
http://imgur.com/ptG0vrX   screen błędu.

Możesz zrobić, choć nie wiem czy to pomoże, reinstall moda albo po prostu zainstalowanie go jeszcze raz na to co masz. Ew. reinstall całej gry i moda. Save możesz zachować gdzieś bo po reinstalacji odpalą bez problemu. poza tym gre możesz zainstalować kilka razy np. ja mam 2 katalogi z GII jeden gram normalnie a na drugim sprawdzam czy jakiś nowy dodatek nie spartoli sprawy. Czyli możesz zaistalować grę z modem do innego katalogu, skopiować tam swoje save i spróbować jeszcze raz - dalej sobie poradzisz.

Może też być taka kwestia że masz zrypany save :D

VergilSparda

VergilSparda

Użytkownicy
posty239
Propsy50
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zrobiłem reinstall całej gry i dupa dalej wywala, dość dziwne bo zrypały się wszystkie savy po 3r. Znalazłem z 2 r i normalnie się wszystko wczytało, nie ogarniam o co chodzi.

Keldorn

Keldorn

Użytkownicy
posty439
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Korzystałeś z MARVINa ? bo to częsty powód problemów w grze.

VergilSparda

VergilSparda

Użytkownicy
posty239
Propsy50
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie, ani razu konsola nie była odpalona.

Keldorn

Keldorn

Użytkownicy
posty439
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Nie mam pomysłu jak możesz to naprawić ale skoro działa ci portal w 2 rozdziale to może graj od tego save. Najwyraźniej dalsze save są zrąbane.

VergilSparda

VergilSparda

Użytkownicy
posty239
Propsy50
Profesjabrak
  • Użytkownicy
11 slotów jednocześnie zrypane? Trochę to naciągana teoria, jeszcze może coś pokombinuje bo nie uśmiecha mi się całego 3r nadrabiać.

folmi

folmi

Użytkownicy
posty7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nauczyłem się Sakta Nomen ale gdy mana się kończy i próbuję dalej rzucić czar  to nie mogę. Czyżby bug? Może niska karma u Beliara? Mam 3 punkty u niego.

Daemon

Daemon

Użytkownicy
posty81
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam.
Problem mój przedstawia się tak: po włączeniu moda normalnie pojawia się tło menu głównego, ale nie pojawia się lista opcji, tj. Wczytaj, nowa gra itd. 
Miał ktoś podobny problem?

HellVard

HellVard

Użytkownicy
posty520
Propsy91
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nauczyłem się Sakta Nomen ale gdy mana się kończy i próbuję dalej rzucić czar  to nie mogę. Czyżby bug? Może niska karma u Beliara? Mam 3 punkty u niego.

Nie, karma nie ma nic do rzeczy, to jakiś bug.

folmi

folmi

Użytkownicy
posty7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Już ok, po prostu testowałem Strzałę Ciemności na zwoju zamiast na runie.

HellVard

HellVard

Użytkownicy
posty520
Propsy91
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nauczyłem się u Węża wytapiania stali, pobiegłem do najbliższego piecyka, tego obok Carla, wytopiłem jeden pręt i na tym moja kariera wytapiacza się skończyła. Mam składniki, ponad 500 rudy i 20 węgla, ale nie mogę już nigdzie  ani pręcika wytopić. Co się dzieje?

Deathrou

Deathrou

Użytkownicy
posty114
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam. Podczas próby wczytania zapisu gra mi się crashuje i wyskakuje oto taki błąd (nie patrzcie na tytuł obrazka xD)

Dodam, że dzieję się tak dopiero od niedawna, wcześniej wszystko normalnie śmigało. :/ Wie ktoś co to na to poradzić?

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
sprawdź inny zapis ten pewnie uległ zniszczeniu

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

zlydzik

zlydzik

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam serdecznie,

Postanowiłem odświeżyć sobie G2 NK, ale tym razem z jakimś modem urozmaicającym rozgrywkę. Wybór padł na Returning. Wszystko jest pięknie i cacy ale pojawiło się kilka błędów, które niemiłosiernie przeszkadzają w grze:

- Podczas zabicia węża błotnego, gra freezuje na moment po czym ekran staje się ciemny. Muzyka dalej gra, ale komputer nie odpowiada na nic. Jednym wyjściem jest restart kompa. Sytuacja pojawiła się 3 razy podczas zabijania różnych węży.
- Podobnie jak w poprzednim przypadku, ale tym razem problem występuje podczas zabijania zombie.

Nie wiem co może być tego powodem. Gram na laptopie i5, 8GB RAM, GT755M, Win 7 Home Premium x64(ustawiony tryb zgodności na XP SP3). Jeśli problem już się komuś pojawił i padła odpowiedź to przepraszam - przebijanie się przez 40 stron to szaleństwo.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry