Problemy z zadaniami 348407 861

O temacie

Autor Baggio

Zaczęty 12.04.2013 roku

Wyświetleń 348407

Odpowiedzi 861

jucha023

jucha023

Użytkownicy
posty36
  • Użytkownicy

jucha023

Problemy z zadaniami
#140 2013-05-06, 16:27(Ostatnia zmiana: 2013-05-06, 16:28)
Napisałam w komentarzu Problem-Mam pytanie jest jakiś inny sposób dojscia do poladynów niz danie wiadomosci od draksa?
Wersja-1.0.1.7jesli da sie to jakos odlokowac to proszę.

przemek273

przemek273

Użytkownicy
Dark Dragon, Kapłan Słowa
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Dark Dragon, Kapłan Słowa

przemek273

Problemy z zadaniami
#141 2013-05-06, 16:30(Ostatnia zmiana: 2013-05-06, 16:44)
Ty tej gry już nie wygrasz. Koniec i kropka. Nie masz listu nie ruszysz fabuły, co ci da, że w środku obozu sobie pochodzisz ?

Pawciow

Pawciow

Użytkownicy
posty533
Propsy70
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy

Pawciow

Problemy z zadaniami
#142 2013-05-06, 17:18(Ostatnia zmiana: 2013-05-06, 19:47)
można fabułę ruszyć edytując savegame...tyle że ja teraz nie mogę tego zrobić, nie jestem w domu; może nawet pomimo, że Jucha nie zdążyła wziąć listu, tak samo jak nie zdążyła pogadać z Pradem odnośnie pijanego orka...zawsze trzeba wyczerpywać możliwości dialogowe z postaciami zanim chce się ich pozbyć  ;p

przemek273

przemek273

Użytkownicy
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Po co edytować save game ? To temat do przechodzenia komuś save, nie do edycji. Chyba, że nie zrozumiałem przesłania tematu. Niech werewolf się wypowie czy też do edycji save służy temat.

diegomez

diegomez

Labirynt
posty452
Propsy63
  • Labirynt
Jak ktoś wstawi save z problemem, to w zasadzie nie ma różnicy jak problem zostanie załatwiony.

Pawciow

Pawciow

Użytkownicy
posty533
Propsy70
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy

Pawciow

Problemy z zadaniami
#145 2013-05-07, 16:24(Ostatnia zmiana: 2013-05-07, 16:26)
Jak ktoś wstawi save z problemem, to w zasadzie nie ma różnicy jak problem zostanie załatwiony.
dokładnie, czasem po prostu nie da się normalnie czegoś wykonać i trzeba sie posłużyć małym trickiem z edycją save; to ratunek dla tych, co musieliby cofać się np. kilkanaście godzin wstecz...lub zwyczajnie nie mają wcześniejszego save; zresztą po co się rozdrabniać na coraz to nowsze tematy...żeby ktoś się jescze zastanawiał czy wstawić tu save, bo tu jest do przechodzenia, albo tam bo do innej metody obejścia problemu...paranoja już by była ;p

przemek273

przemek273

Użytkownicy
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy

przemek273

Problemy z zadaniami
#146 2013-05-07, 17:14(Ostatnia zmiana: 2013-05-07, 17:14)
W sumie racja. Tylko save łatwo zepsuć.

Pawciow

Pawciow

Użytkownicy
posty533
Propsy70
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy

Pawciow

Problemy z zadaniami
#147 2013-05-07, 18:35(Ostatnia zmiana: 2013-05-07, 18:35)
W sumie racja. Tylko save łatwo zepsuć.
podczas edycji save, można zepsuć zmieniając ilość danego przedmiotu w ekwipunku, ale aktywowaniem zadań, ruszaniem fabuły itp. to nie

Sawik

Sawik

Moderator działu
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Rebel
Sawik, to byla tylko metafora. A teraz masz czas zeby to zrobic? :D
Wykłady, robota, ripstick, znajomi i rehabilitacja, nie mam czasu na sen :lol2:  

Chociaż prawdę powiedziawszy, możliwe że nawet gdybym miał czas nie byłbym w stanie tego zrobić.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

xDominik

xDominik

Użytkownicy
posty222
Propsy39
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Czy to normalne że w misje Pan Ivar nie mam opcji dialogowych z Oswaldem aby ukraść klucz? Czy trzeba mieć do tego odpowiednią ilość zręczności aby taka opcja się pojawiła?

LET'S ROCK!

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Czy to jest kurwa mac temat od zadawania pytan z fabula? To jest temat do wysylania saveow i proszenia o przejscie misji.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Wyzysk11

Wyzysk11

Użytkownicy
posty728
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak otworzyc kratę w tej jaskini gdzie jest Lafer, chodzi nie o wyjsciową, ale do tego pomieszczenia na koncu.?

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Nie da sie. Jedyna Twoja ingerencja w otworzenie tej kraty to pchanie fabuły do przodu.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler

xDominik

xDominik

Użytkownicy
posty222
Propsy39
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam problem w solucji znalazłem mini zadanie w obozie ferokijczyków, ale nie mogę znaleźć 4 przycisku ma on być obok wyjścia z obozu od strony mostu z lewej strony wejścia. Szukałem wszędzie ale nie wiem gdzie to jest... Poprzedni przycisk uruchomiłem pomyślnie, więc powinien się pojawić kolejny. Wie ktoś może gdzie on jest?

LET'S ROCK!

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ponieważ ktos tak inteligentnie błysnął w tej solucji, ze pojebal zadanie. Czwarty przycisk, NIE jest od strony wyjscia z mostem z obozu gdzie są jaszczury (bo takowe jest wlasnie od strony klatek niewolniczych), a jest od strony morza, tam gdzie są kamienne schody, bagienne weze, jaszczury ogniste, zaraz obok chatki z pierwszym przyciskiem.

Tyson, popraw to, bo to juz chyba 10 osoba ktora o to pyta, w tym takze ja. Czemu pisze, ze od strony wyjscia z mostem z jaszczurami, jak tak naprawde jest po przekątnej na drugim koncu obozu?

KOMPUTER:
Spoiler

Wyzysk11

Wyzysk11

Użytkownicy
posty728
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Wyzysk11

Problemy z zadaniami
#155 2013-05-11, 20:35(Ostatnia zmiana: 2013-05-12, 11:49)
Problem jest taki:
Mam poczekac dzien na wiesci od Draksa odnosnie Borysa w misji z amuletem, po rozmowie z draksem ide do Sama, lecz on mnie atakuje bo chce dowodow odnosnie tego ze jest szpiegiem. Draks go zabija amuletu przy nim nie ma, pomocy ? xd
Nieaktualne, wczytalem sava sprzed godziny :)

PYTANKO- Misja z listem dla paladynów: gdzie dokladnie mam pojsc będąc w tej sztolni, kraty wewnątrz sztolni są pozamykane, a nigdzie nie znalazlem zadnego przycisku na scianie ? Juz nieaktualne.

Szulik

Szulik

Użytkownicy
posty28
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gdzie znajde kwarcyt? Pilnie chcialem zrobic sobie nowy miecz a nie moge go znaleść. Najpieliej jakbyście mi podali lokalizacje odrazu 3 szt :D

xDominik

xDominik

Użytkownicy
posty222
Propsy39
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Problem jest taki:
Mam poczekac dzien na wiesci od Draksa odnosnie Borysa w misji z amuletem, po rozmowie z draksem ide do Sama, lecz on mnie atakuje bo chce dowodow odnosnie tego ze jest szpiegiem. Draks go zabija amuletu przy nim nie ma, pomocy ? xd
Nieaktualne, wczytalem sava sprzed godziny :)

PYTANKO- Misja z listem dla paladynów: gdzie dokladnie mam pojsc będąc w tej sztolni, kraty wewnątrz sztolni są pozamykane, a nigdzie nie znalazlem zadnego przycisku na scianie ?

tyson90 napisał w temacie Dark Saga PL:
,,Spokojnie, w przypadku śmierci Sama zadanie "Amulet kowala" i tak można będzie prawidłowo zakończyć. W tej sytuacji akurat twórcy przewidzieli alternatywne rozwiązanie. "
Popytaj Draksa,Karlo,Borysa i Wispa i sprawdz czy nie mają jakiś opcji dialogowych... Też miałem ten problem skończyło się to na tym że powiedziałem Draksowi że Sam nie żyje i wtedy dał mi amulet.

Co do sztolni to jeśli nie chcesz żebym ci mówił to poszukaj w ostatnim pomieszczeniu i sprawdź dokładnie każdą ścianę :)
Jeśli nie przeszkadzają ci spojlery to proszę bardzo:
Spoiler
Aby uruchomić przycisk musisz podejść do takiej jakby głowy i ją poruszyć... Znajduje się ona zaraz na prawo gdy wchodzisz do ostatniego pomieszczenia (tam gdzie jest Lafer). Po przyciśnięciu otworzy ci się wielka brama która jest na przodzie. Dalej sam zobaczysz co się stanie...

LET'S ROCK!

zadyma169

zadyma169

Użytkownicy
posty1
  • Użytkownicy
Witam mam problem nie mogę uciec z obozu. Wiem, że trzeba kupować wszystkie informacje za rude, ale nigdzie nie mam już żadnych opcji z dialogowych. Ani z Fintem, ani z Wispem, ani z Karlo, ani z Borysem i Draksem. Mam teraz zdobywać zaufanie orków, zostałem mistrzem areny, znalazłem lekarza, pomogłem niektórym niewolnikom i tyle. Nie wiem co dalej robić. Wychodzi na to, że moim jedynym wyjściem jest pobicie Urkasha. Pomóżta! Z góry dzięki.

tyson90

tyson90

DreamVader
posty389
Propsy143
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
A zadanie kowal w kopalni? Jeśli je też wykonałeś, to powinien zejść do Ciebie Pakar i zagadać.

Start | News | FAQ | Solucja | Poradnik | Download | Final Song | MP3

-Dlaczego kucharze faceci są lepsi od kobiet?
-Bo żeby zrobić prawdziwy żurek, trzeba mieć jaja.

0 użytkowników
Do góry