Dark Saga - Jak zdekompilować gothic.dat Ikarusem? 3774 6

O temacie

Autor Korek

Zaczęty 28.02.2013 roku

Wyświetleń 3774

Odpowiedzi 6

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy
Zacznijmy od tego, że potrzebuję pewnego skryptu z Dark Sagi. Problem polega na tym, że podczas dekompilacji pliku gothic.dat nie występują żadne błędy, ani nic, a otrzymuję puste foldery w których powinny być skrypty. Czytałem nawet tutorial z myślą, że robię coś źle. To samo...

Jak uzyskać te skrypty?

Na forum są osoby, które spolszczały TDS, dlatego liczę na Waszą pomoc  :ok:

[mod=Avallach]Nie odświeżaj tematu przed upływem doby. Nie przynosi to żadnych pozytywnych efektów, a tylko zaśmieca forum. Następnym razem zostaną wyciągnięte odpowiednie konsekwencje.[/mod]

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy
Ponawiam. Ewentualnie proszę o skrypt IT_Armor.d z TDS jeśli ktoś posiada.

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy
Znalazłem pewien temat, z którego dowiedziałem się, że sprawa jest nieco większego kalibru. GothicSourcer nie da rady tego zdekompilować. Rzekomo DecDat i Ikarus sobie z tym poradzi, tyle, że nie potrafię tego użyć. Może mi ktoś opisać w skrócie, jak zdekompilować .dat przy pomocy tych narzędzi?

EdekSumo

EdekSumo

Wyspa Khorinis
posty1739
Propsy925
ProfesjaLvl designer
  • Wyspa Khorinis
Ikarus? dafaq? to pakiet skryptowy a nie program do dekompilacji...

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy
Tyle to wiem. DecDat, Ikarus, LeGo... Nie znam się. Tak czy inaczej, wyczytałem, że jakoś tym się da zdekompilować pliki z TDS.

EdekSumo

EdekSumo

Wyspa Khorinis
posty1739
Propsy925
ProfesjaLvl designer
  • Wyspa Khorinis
Idź bądź dziwny gdzie indziej. Na forum jest program do z dekompilowania dialogów dla tłumaczy tds. A jak skrypty są zabezpieczone (a z tego co wiem to tak) to ni chuja je wyciągniesz.

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy
Do zamknięcia.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry