Różne 199128 670

O temacie

Autor

Zaczęty 21.01.2008 roku

Wyświetleń 199128

Odpowiedzi 670

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu

Buła

Różne
#260 2009-05-21, 19:33(Ostatnia zmiana: 2009-05-21, 19:33)
E tam od razu przypierdolenia się.
Po prostu mnie to rozjebało :P

:<

Sawiol

Sawiol

Użytkownicy
posty84
  • Użytkownicy

Sawiol

Różne
#261 2009-05-21, 20:54(Ostatnia zmiana: 2010-07-15, 15:19)
.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Nooo... w końcu jakaś praca na poziomie! Zajebiste. Człowieku, wymiatasz  :P   czekam na kolejne

Zoom

Zoom

Użytkownicy
naczelny inwalida intelektualny
posty460
Propsy116
  • Użytkownicy
  • naczelny inwalida intelektualny

Zoom

Różne
#263 2009-05-21, 23:02(Ostatnia zmiana: 2009-05-21, 23:06)
I po co tu ta ironia? Lepiej byś mu doradził coś a nie się z niego naśmiewał...
I nie mówię tutaj o tym co ma poprawić bo praca jest raczej do wyrzucenia, tylko o jakąś pomoc w formie odnośników do tutoriali itd

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Tutaj są tutoriale, popatrz na digarcie na inne prace itp.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

Różne
#265 2009-05-23, 01:01(Ostatnia zmiana: 2009-05-23, 10:41)
I po co tu ta ironia? Lepiej byś mu doradził coś a nie się z niego naśmiewał...
I nie mówię tutaj o tym co ma poprawić bo praca jest raczej do wyrzucenia, tylko o jakąś pomoc w formie odnośników do tutoriali itd

co mam mu doradzić? najlepiej niech wywali to w pizdu i zacznie od nowa bo w tym przypadku nic innego nie da się zrobić. jak dziecko narysuje pieska pastelami to też mam mu zasugerować, aby popracowało nad perspektywą, światłocieniem to może wyjdzie drugi matejko? praca jest totalnie zjebana, lepszą można zrobić w pięć minut. z całym szacunkiem dla autora, ale szkoda słów aby to komentować w sposób konstruktywny. odrobina samokrytycyzmu i wyczucia smaku nikomu nie zaszkodzi. nie trzeba być wybitnym, aby stwierdzić że jest to totalnie do dupy - choćby konfrontując z twórczością innych, nawet na tym forum. niestety, ale w tych przypadkach szydera na pierwszym miejscu i nie jest to kwestia tego forum, bo gdzie z tym by się udał do ludzi znających się na rzeczy to został by odebrany jako troll, bądź marna prowokacja. może na przyszłość autor pomyśli dwa razy zanim coś zamieści i spróbuje wyciągnąć wnioski z pracy innych, bo dodanie chujowego napisu, efektu płótna, paskudnej ramki i jakiejś postaci to nie jest bynajmniej coś co można by pokazywać z nadzieją na jakie kolwiek opinie i rady.
przykro mi natomiast, że niektórzy mają na tyle niskie mniemanie i o sobie, że publicznie pokazują takie... dzieła.

i jeszcze dodam coś na przyszłe, debilne argumenty:

owszem, ja również zaczynałem - wszyscy zaczynali i początki wyglądały podobnie, ale bynajmniej nikt nie leciał jak na sraczkę ze swoimi pierwszymi wypocinami na afisz, do ludzi gdyż to mało rozsądne. nie trzeba być geniuszem aby to zrozumieć, gdyż prace tego typu nie budzą nawet politowania. na koniec moim zdaniem trafna konkluzja:

Badając pewnego razu kilka ziarenek pyłkowych na podłożu wilgotnym, zauważyłem, że wypuściły łagiewki; pobiegłem więc szybko do Henslowa, aby mu donieść o swym niezwykłym odkryciu. Otóż sądzę, że żaden inny profesor botaniki nie wstrzymałby się od śmiechu, widząc pośpiech, z jakim doniosłem o swoim odkryciu. Lecz Henslow wyjaśnił mi, jak interesującym jest to zjawisko, wytłumaczył jego znaczenie, dając mi jednak przy tym bardzo wyraźnie do zrozumienia, że rzecz ta od dawna jest znana... Odtąd postanowiłem na przyszłość nie tak pospiesznie donosić o swoich odkryciach.
Darwin

NA necie jest tyle tutoriali zarówno zwykłych jak i wideo na te jebitne sygnatury, że idzie dzięki temu zrobić piękną pracę a nie jakieś zerówkowe banały w postaci płutna i paskudnego napisu. Dlaczego mam mu podawać jakie kolwiek linki, czyżby google psuło się z taką częstotliwością jak gadu gadu? Dajcie spokój, grafika to nie jest jakieś tajne stowarzyszenie masońskie - na wszystko są tutoriale, które idzie wyszukać w kilka minut. Skoro ktoś jest aż tak leniwy, że nie może tego dokonać to nie widzę powodu abym miał poważnie podchodzić do tematu skoro on tego nie uczynił

Od razu zaznaczam, że mam dość tego typu dzieł wraz z jałowymi dyskusjami obrońców przed uciskiem i dyskryminacją. Forum jest wolne, jednak wszędzie panują pewne regulacje i kontrola jakości. Od kiedy jestem na themodders zawsze ukazywały się tego typu gnioty. To nic, że były wiele razy komentowane w sposób konstruktywny - dosłownie jak do ściany a wystarczyło TYLKO wyciągnąć wnioski! Możesz sobie gadać, tłumaczyć a zapewniam że za tydzień ktoś da podobną pracę z takimi samymi błędami. Skoro oczekujecie, że ktoś poważnie podejdzie do Waszej twórczości to szancujcie odbiorcę, a przede wszystkim siebie.

http://www.deviantart.com/#order=9&q=sig+tutorial

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zrobiłem nalepkę na wino, bo rozlałem je do butelek.
http://ifotos.pl/img/hwhshh.jpg
Zastanawiam się, jak by to zrobił Thoro...

,,Dobry, to człowiek, który nie ukrywa siedzącego w nim zwierzęcia. A taki co usiłuje udawać dobrego, jest wręcz niebezpieczny. Najgroźniejsi są ci, którzy sami głęboko wierzą, że są dobrzy. Odrażający, ohydny przestępca może zamordować jednego człowieka, dziesięciu, stu, ale nigdy nie zabija milionów. Miliony mordują ci, którzy mają się za samą dobroć.''

Wiktor Suworow, Akwarium

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Brzydkie. Zobacz jak wyglądają klasyczne trunki z wyższej półki vide komandos czy bachus. Wszystko masz na zacnej i popularnej stronie mojego starego znajomego z osiedla www.winka.net. Niektóre etykiety są świetne.

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.

V3Q
Złote Wrota

Różne
#268 2009-09-14, 17:57(Ostatnia zmiana: 2009-09-27, 16:52)

Tak mnie jakoś naszło :D
PS. Model wirtualny.

Krolik

Krolik

Użytkownicy
posty373
Propsy167
  • Użytkownicy
Ekran chyba tez powinien sie lekko odbijac w podlozu

Kudlik

Kudlik

Użytkownicy
Les Paul
posty364
Propsy55
  • Użytkownicy
  • Les Paul
Klawisze trochę dziwne :]

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.

V3Q
Złote Wrota

Różne
#271 2009-09-15, 15:45(Ostatnia zmiana: 2009-09-15, 15:46)
Nie odwzorowywałem klawiszy dokładnie, bo to nie ma sensu :(  

Co do odbicia, to Krulik masz rację.

ps. 1000  :]

WonderiuS
  • Gość
Moja praca bez podpisu!

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.

V3Q
Złote Wrota

Różne
#273 2010-01-07, 20:59(Ostatnia zmiana: 2010-01-07, 20:59)
Pokaż stock.

WonderiuS
  • Gość
Chyba render. Rendera nie mogę pokazać bo zapomniałem gdzie go znalazłem, ale na planetrenders.net chyba, ale praca jest 100% moja!

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
ale praca jest 100% moja!

czyli sam wyrenderowałeś, zrobiłeś brushe, teksturę i zaprojektowałeś font? w sumie szacun, bo to dobra i ceniona wszechstronność.

WonderiuS
  • Gość
CO? Ehh... ja to w GIMPIE robiłem, dałem gradient, potem wkleiłem render trochę wtopiłem po bokach i zabawa z teksturami i bruszami na koniec napis i ramka. A fonty to można ściągnąć.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
W takim razie co tu jest twoje? Myślałem, że temat "sygnatur" i innego syfu definitywnie zakończyliśmy na tym forum dwa lata temu.

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu
WonderiuS jeśli używasz czyichś stocków, to nie możesz powiedzieć że praca jest w 100% twoja.

WonderiuS
  • Gość
Strona Planetrenders to jest strona z renderami gier które MOŻNA używać. Wszyscy graficy używają z tej strony rendery do swoich sygnatur.

0 użytkowników
Do góry