I po co tu ta ironia? Lepiej byś mu doradził coś a nie się z niego naśmiewał...
I nie mówię tutaj o tym co ma poprawić bo praca jest raczej do wyrzucenia, tylko o jakąś pomoc w formie odnośników do tutoriali itd
co mam mu doradzić? najlepiej niech wywali to w pizdu i zacznie od nowa bo w tym przypadku nic innego nie da się zrobić. jak dziecko narysuje pieska pastelami to też mam mu zasugerować, aby popracowało nad perspektywą, światłocieniem to może wyjdzie drugi matejko? praca jest totalnie zjebana, lepszą można zrobić w pięć minut. z całym szacunkiem dla autora, ale szkoda słów aby to komentować w sposób konstruktywny. odrobina samokrytycyzmu i wyczucia smaku nikomu nie zaszkodzi. nie trzeba być wybitnym, aby stwierdzić że jest to totalnie do dupy - choćby konfrontując z twórczością innych, nawet na tym forum. niestety, ale w tych przypadkach szydera na pierwszym miejscu i nie jest to kwestia tego forum, bo gdzie z tym by się udał do ludzi znających się na rzeczy to został by odebrany jako troll, bądź marna prowokacja. może na przyszłość autor pomyśli dwa razy zanim coś zamieści i spróbuje wyciągnąć wnioski z pracy innych, bo dodanie chujowego napisu, efektu płótna, paskudnej ramki i jakiejś postaci to nie jest bynajmniej coś co można by pokazywać z nadzieją na jakie kolwiek opinie i rady.
przykro mi natomiast, że niektórzy mają na tyle niskie mniemanie i o sobie, że publicznie pokazują takie... dzieła.
i jeszcze dodam coś na przyszłe, debilne argumenty:
owszem, ja również zaczynałem - wszyscy zaczynali i początki wyglądały podobnie, ale bynajmniej nikt nie leciał jak na sraczkę ze swoimi pierwszymi wypocinami na afisz, do ludzi gdyż to mało rozsądne. nie trzeba być geniuszem aby to zrozumieć, gdyż prace tego typu nie budzą nawet politowania. na koniec moim zdaniem trafna konkluzja:
Badając pewnego razu kilka ziarenek pyłkowych na podłożu wilgotnym, zauważyłem, że wypuściły łagiewki; pobiegłem więc szybko do Henslowa, aby mu donieść o swym niezwykłym odkryciu. Otóż sądzę, że żaden inny profesor botaniki nie wstrzymałby się od śmiechu, widząc pośpiech, z jakim doniosłem o swoim odkryciu. Lecz Henslow wyjaśnił mi, jak interesującym jest to zjawisko, wytłumaczył jego znaczenie, dając mi jednak przy tym bardzo wyraźnie do zrozumienia, że rzecz ta od dawna jest znana... Odtąd postanowiłem na przyszłość nie tak pospiesznie donosić o swoich odkryciach.
Darwin
NA necie jest tyle tutoriali zarówno zwykłych jak i wideo na te jebitne sygnatury, że idzie dzięki temu zrobić piękną pracę a nie jakieś zerówkowe banały w postaci płutna i paskudnego napisu. Dlaczego mam mu podawać jakie kolwiek linki, czyżby google psuło się z taką częstotliwością jak gadu gadu? Dajcie spokój, grafika to nie jest jakieś tajne stowarzyszenie masońskie - na wszystko są tutoriale, które idzie wyszukać w kilka minut. Skoro ktoś jest aż tak leniwy, że nie może tego dokonać to nie widzę powodu abym miał poważnie podchodzić do tematu skoro on tego nie uczynił
Od razu zaznaczam, że mam dość tego typu dzieł wraz z jałowymi dyskusjami obrońców przed uciskiem i dyskryminacją. Forum jest wolne, jednak wszędzie panują pewne regulacje i kontrola jakości. Od kiedy jestem na themodders
zawsze ukazywały się tego typu gnioty. To nic, że były wiele razy komentowane w sposób konstruktywny - dosłownie jak do ściany a wystarczyło TYLKO wyciągnąć wnioski! Możesz sobie gadać, tłumaczyć a zapewniam że za tydzień ktoś da podobną pracę z takimi samymi błędami. Skoro oczekujecie, że ktoś poważnie podejdzie do Waszej twórczości to szancujcie odbiorcę, a przede wszystkim siebie.
http://www.deviantart.com/#order=9&q=sig+tutorial