Brak pliku podczas instalacji windows xp 4705 7

O temacie

Autor UserosPro

Zaczęty 8.02.2013 roku

Wyświetleń 4705

Odpowiedzi 7

UserosPro

UserosPro

Użytkownicy
posty50
Propsy16
  • Użytkownicy
Mam pewnien problem. Chciałem zainstalować Windows XP. Podczas kopiowanie plików instalacyjnych dochodziło tylko do paru procent i errorowało, i tak kilka razy. Jednak wkońcu poszło i gdy komputer się zrestartował i pojawiła się już część grficzna instalatora wyskoczył błąd, że nie ma jakiegoś pliku. I teraz niemogę nic zrobić. Chciałem jeszcze raz zainstalwać od początku, ale włącza się automatycznie ta zepsuta instalacja. Co mogę zrobić? Próbowałem uruchomić Lubuntu z pendrive, ale też się nie chcę.

Ten brakujący plik to asms.

Cedric

Cedric

Użytkownicy
posty782
Propsy1084
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Crooleeck

Crooleeck

Użytkownicy
posty57
Propsy13
  • Użytkownicy
W biosie ustaw bootowanie z  pendrive lub cd w zaleznosci od tego co chcesz instalowac.
Kopiowanie plikow moglo przebiec niepomyslnie i dlatego dalsza czesc instalacji tak sie zachowuje. Nie mam pomyslow jak to naprawic. System legalny czy legalny inaczej?

Poza tym plik pewnie nie przerzuca sie przez zarysowana plyte. Nastepnym razem radze uwazac na plyty, przede wszystkim z oprogramowaniem.

Coś tu było... Teraz nie ma nic!

UserosPro

UserosPro

Użytkownicy
posty50
Propsy16
  • Użytkownicy
Potrzebuję czegoś takiego, co się z pendrive'a odpala i umożliwia formatowanie dysku. Znacie coś takiego?

Aha. Wie może ktoś w czym może tkwić problem, że ani Fedora 13 nie odpala mi się z płyty, ani Lubuntu z pendrive'a a jedynie jakaś płyta startowa GDATA działa?

EDIT: Legalny inaczej. Ustawiałem w biosie, ale jak napisałem tylko ta GDATA się odpala.

Crooleeck

Crooleeck

Użytkownicy
posty57
Propsy13
  • Użytkownicy
Do partycjonowania mozesz uzyc wlasnie fedory, badz lubuntu. Uruchamiasz w trybie live cd i tam masz program o nazwie gparted. Nie pamietam czy na fedorze on domyslnie jest. W lubuntu na bank.  
Plyta startowa gdata? Nie mam pojecia o czym piszesz....

UserosPro

UserosPro

Użytkownicy
posty50
Propsy16
  • Użytkownicy
Problem w tym, że nie uruchamiają mi się Fedora i Lubuntu.

Crooleeck

Crooleeck

Użytkownicy
posty57
Propsy13
  • Użytkownicy
Nie wiem, moze zle masz przygotowane te instalatory, albo zle konfiguracje biosu ustawiasz. Poczytaj nt twojej plyty, jezeli nie masz pewnosci czy dobrze ustawiasz. Na pendrivie lubuntu masz zainstalowane luzem?

UserosPro

UserosPro

Użytkownicy
posty50
Propsy16
  • Użytkownicy
Nie wiem, moze zle masz przygotowane te instalatory, albo zle konfiguracje biosu ustawiasz. Poczytaj nt twojej plyty, jezeli nie masz pewnosci czy dobrze ustawiasz. Na pendrivie lubuntu masz zainstalowane luzem?

Co do tych płyt to już wie mczemu nie działają. Ten komputer nie ma DVD :ayfkm:  
Dlatego 2 płyty działały, a 2 nie.

Lubuntu instalowałem przez Universal USB Installer.

EDIT: Same nieszczęścia spadają dziś na mnie. Właśnie gdzieś zgubiłem płytę ratunkową z komputer świata. Gdzie to wsadziłem? Przecież przed chwilą to widziałem, a na dodatek ekran mi w laptopie dziwnie przygasa jak coś włączam  :lol2:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry