Wiedźmin 3: Dziki Gorn 771641 1986

O temacie

Autor Drock

Zaczęty 5.02.2013 roku

Wyświetleń 771641

Odpowiedzi 1986

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
700MB koledzy i też będę grał :D

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Nie wiem czy to prawdziwe spoilery, ale daję profilaktycznie bana na 3 dni :F

Raczej nawet tutaj nikt nie byłby taki chamski.
Niestety Cragann to typowy czlowiek skurwiel, ktory lubi uprzykrzac zycie innym, nawet jezeli spoilery te sa nie prawdziwe, lepiej dmuchac na zimne. :P

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!
@Halk_Hogan_PL Te bindingi RFTY są z patcha czy z moda?

Popisuje się ciągle menda jedna...

Zireael

Zireael

Użytkownicy
Przezorny
posty388
Propsy304
NagrodyV
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Przezorny
http://screenshot.sh/mMDBIE4reTW2g

Krew i Wino kontra Skyrim! Dokładnie wczoraj dnia 31.05.2016 dodatek spłodzony przez polskie studio osiągnął najwyższą ocenę. Szacun.

Ludzie (...) lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni (...) Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany

Maciej

Wiedźmin 3: Dziki Gorn
#1644 2016-06-01, 18:05(Ostatnia zmiana: 2016-06-01, 18:16)
Jakis madralinski post werewolfa za raz, dwa, trzy...  :lol:

@ down No przeciez zawsze bronisz skyrima :D

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Co? xDD O czym Ty duniek mowisz? xD

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

sebogothic

sebogothic

Użytkownicy
posty381
Propsy244
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wie ktoś o co chodzi? Te błędy pojawiły się po instalacji patcha 1.21:
Error [content0]game\replacers\ciri.ws(325): Function 'GetCriticalHitChance' takes 5 parameter(s) which is inconsistent with base function (3).
Error [content0]game\player\playerwitcher.ws(1628): Function 'ApplyOil' has different return type 'Bool' than base function (void).
Error [content0]game\player\playerwitcher.ws(2033): Function 'GetCriticalHitChance' takes 5 parameter(s) which is inconsistent with base function (3).

Warning [content0]engine\environment.ws(25): Global native function 'EnableDebugOverlayFilter' was not exported from C++ code.
Warning [content0]engine\environment.ws(27): Global native function 'EnableDebugPostProcess' was not exported from C++ code.
Warning [content0]engine\showflags.ws(9): Global native function 'DebugSetEShowFlag' was not exported from C++ code.

Mi zostało jeszcze 4 GB do pobrania. Może jutro zagram. :)

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Masz niezgodne wersje. Może masz jakieś mody, które zmieniają pliki?

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
CDA dało dychę dodatkowi.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Dobra zagrałem może 2 godziny. Dotarłem ledwo do Toussaint i może 25 minut eksploringu no i pierwsza walka. Mimo to już mam kilka przemyśleń odnośnie dodatku, również do zmian interfejsu które do KiW się zaliczają.

Interfejs został genialnie przemodelowany i tym samym usunął jeden z nielicznych błędów Dzikiego Gonu co powoduje, że coraz bardziej przekonuje się do New Game Plus. Przede wszystkim przerobiono prawie wszystkie miniaturki i aspekt graficzny. Wszystko wygląda ładniej, menu jakby bardziej zciśnili przez co nie jest za duże. Swietnie zrobiono też z mapą, odchylanie analogu powodowało jej powiększanie, ale w pewnym momencie wyrzucało na mapę świata, tu tak nie ma. Do tego można stawiać 10 własnych różnych znaczników co jest kolejnym bardzo trafionym pomysłem, w trakcie przygody w Dzikim Gonie widziałem kilka ciekawych miejsc (nie oznaczonych "?") które zostawiłem na później bo goniło mnie zadanie i już ich nie znalazłem (tak btw. jadąc na spotkanie z rycerzami znalazłem KOLEJNY niezoznaczony na mapie "!", na zupełnie losowej opuszczonej przez bogów drodze, ta gra jest tak monumentalna, że nie da się zbadać każdego skrawka i po prawie 300 godzinach nadal zaskakuje). Oczywiście zmiany z ekwipunkiem też przyjąłem świetnie.

Co do samego dodatku. Poziom trudności póki co nie jest wysoki, jeszcze nikt mojemu 40 levelowemu Geraltowi nie dał rady podskoczyć. Fajnie jednak, że każdy stwór jest tam na poziomie minimum 35 więc jest dostrzegalna różnica między nimi a potworkami randomowymi z podstawki. Co do Goliata....miał bardzo fajne ataki, ale był w rzeczywistości prosty i pokonanie go nie sprawiło wielkich trudności. Zdecydowanie gigantyczne wrażenie robi Toussaint wizualnie i stwierdzam, że ludzie mówiący jakoby Księstwo było najlepszym miejscem stworzonym w grach, mogą mieć rację. Widać róznice graficzną, widoki są oszałamiające, wszędzie jest jasno, pogodnie, przepięknie, klimat śródziemnomorski mocny. Suuuper. Na dodatek od razu rzuciła mi się masa nowego sprzętu jak i contentu. Wystarczyły 2 tablice ogłoszeń abym wzbogacił się o 4 zadania, 4 zlecenia i 2 poszukiwania. I kilka "?" których w sumie jest podobno około 30. Pierwsze wrażenie jest świetne, jutro idę po więcej.

(Motyw główny znacznie lepiej wypada w menu niż na YT).

sebogothic

sebogothic

Użytkownicy
posty381
Propsy244
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Usunąłem wszystkie mody skryptowe i działa. Trochę szkoda, szczególnie moda na kamerę i ciemniejsze noce, ale trudno się mówi. Zostawiłem tylko retekstury. Za kilka miesięcy kiedy będę chciał przejść po raz drugi W3 wraz z dodatkami większość tych modów powinna się doczekać kompatybilnych wersji. Usunąłem też STLM i ReShade, w Toussaint i tak by nie działały chyba. Dodatek się pobiera, ale popatrzyłem sobie na ten nowy interfejs i całkiem fajnie to wygląda. Naturalnie będzie się trzeba do tego przyzwyczaić. Plus za to, że jest możliwość wyłączenia automatycznego wyciągania broni. Mod na to nie chciał mi działać.

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Jest też możliwość włączenia skalowanie poziomu trudności i chyba to włączę bo jak pisałem, łatwo jest póki co.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@sebogothic zalezy jakie masz mody. Zazwyczaj aktualizacje pojawiają sie w przeciagu od dwóch do pieciu dni, dlatego ja sobie poczekam :P

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!
http://screenshot.sh/mMDBIE4reTW2g

Krew i Wino kontra Skyrim! Dokładnie wczoraj dnia 31.05.2016 dodatek spłodzony przez polskie studio osiągnął najwyższą ocenę. Szacun.

Skoro Skyrim dostał wysoki wynik to cały ranking jest gówno wart :F

Popisuje się ciągle menda jedna...

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Ja Wam powiem, że trochę lipą grałem około 7 godzin wbiłem dzisiaj na samej fabule 10 leveli, poważenie exp jest i mam prawię końcówkę dodatku, strasznie krótkie :(

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Skoro Skyrim dostał wysoki wynik to cały ranking jest gówno wart :F

Ja pierdole. W kazdej chwilii Skyrim jest chyba najbardziej ogrywaną grą (nie licząc loli, csów i gier w których nie trzeba myslec), jedna z najlepszych gier ale chuj tam, jakis nieznany Fartues na nieznanym forum w końcówce internetu na pewno wie lepiej :facepalm:

KOMPUTER:
Spoiler

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
@Draks musiałeś spartolić. Gdyby gra była na 7h to ktoś by z recenzentów o tym napisał a oni pisali o 20h.

Ja pograłem kolejne kilka godzin i wrażenia są nieziemskie. Toussaint jest przepiękne, level design to mistrzostwo, aż chce się eksplorować. Miasto pddali w duchu miasteczek jakie można ujrzeć w Chorwacji, Grecji co powoduje niesamowite doznania i dla mnie również uczucie nostalgii. Genialnie napisano mieszkających tam ludzi. Wszyscy bogato ubrani, weseli, dworni, posługujący się wyszukanym słownictwem. A sam początek głównej intrygi idealnie przerywa tą Utopię sielskiej krainy, cała historia zaczyna się z przytupem i walki z 2 bossami są klimatyczne, lekko niepokojące.

Poziom trudności wzrasta i chociaż nie ginę to problem jest z kilkoma przeciwnikami. Na pewno walka z kim kolwiek nie zajmuje już 5s, każdy adwersarz ma w cholere życia. Warto nadmienić, że bardzo trudno jest znaleźć potwory znane z podstawki, a nawet jeśli to są silniejsze i przemodelowane. Zmieniono trochę grasantów. Teraz każda hanza ma własna baze gdzie siedzi ich spora liczba. Są dość mocni i choć raczej da sie ich pokonać za pierwszym razem to skupienie jest wskazane.

Przede wszystkim jednak powala masa contentu, lokacja jest wielka pełna "?". Zadania poboczne i zlecenia sypią się jak w podstawce i już mam zapewnioną zabawe z pobocznych zadań na kilka godzin a jeszcze została jedna tablica ogłoszeń. Nie wiem gdzie szukać Mantikory, jeszcze tym się nie zająłem, ale w dzienniku mam quest z mutacjami, sprawdza się tutaj również jedna plotka :D

Corvo Bianco zachęca do renowacji. Sporo możliwości. Generalnie potwierdzają się moje słowa że KiW bliżej do Wiedźmina 4 niż dodatku.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Halk_Hogan_PL zmienilo sie cos w tym telemtrykeywords.ws czy jakos tak? Bo niby mam mody na wersje 1.21 z BaW i dalej wywala blad.

Error [content0]game\gui\_old\components\guidisassembleinventorycomponent.ws(28): Function 'ShouldShowItem' cannot have a weaker access modifier than in ancestor class 'W3GuiPlayerInventoryComponent'.

Warning [content0]engine\environment.ws(25): Global native function 'EnableDebugOverlayFilter' was not exported from C++ code.
Warning [content0]engine\environment.ws(27): Global native function 'EnableDebugPostProcess' was not exported from C++ code.
Warning [content0]engine\showflags.ws(9): Global native function 'DebugSetEShowFlag' was not exported from C++ code.

Tak, to na pewno cos z jakims plikiem. Wywalilem wszystkie mody i dalej błąd:

Spoiler
Error [content0]game\gui\_old\components\guidisassembleinventorycomponent.ws(28): Function 'ShouldShowItem' cannot have a weaker access modifier than in ancestor class 'W3GuiPlayerInventoryComponent'.

KOMPUTER:
Spoiler

sebogothic

sebogothic

Użytkownicy
posty381
Propsy244
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dobrze, że mam inny styl przechodzenia i z reguły przechodzę daną grę w czasie podobnym albo nawet dłuższym od deklarowanego przez twórców. Zawsze z podziwem patrzyłem na tych, którzy w 5 godzin potrafią przejść 30 godzinne mody do Gothica. :P Swoją drogą robi wrażenie fakt, iż KiW jest większy od W2. Z drugiej strony do Gothiców powstało już sporo modów na te ponad 20 godz. Fajnie, gdyby i do W3 wyszły narzędzia modderskie dające nieograniczone możliwości.

@Werewolf - Spróbuj zweryfikować pliki przez GOG Galaxy.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Werewolf

Wiedźmin 3: Dziki Gorn
#1659 2016-06-02, 08:27(Ostatnia zmiana: 2016-06-02, 09:11)
Naprawilem. Mody dzialaja, wlasciwie wszystkie wazniejsze (absolute camera itd) zostaly zaktualizowane.

Czy mozna w koncu skipować nudne wypociny Jaskra? Nie chce instalować moda na wywalanie tych scenek bo pewnie w Toussaint tez jakies beda.

KOMPUTER:
Spoiler

0 użytkowników
Do góry