Ruchomy obiekt (VOB) i pliki 3ds 3058 4

O temacie

Autor Maciejka

Zaczęty 26.11.2012 roku

Wyświetleń 3058

Odpowiedzi 4

Maciejka

Maciejka

Użytkownicy
posty45
Propsy1
  • Użytkownicy
Krótkie pytania.

1. Jak zrobić ruchomy vob w spacerze tz. żeby się wolno ruszał cały czas tak jak ten młyn na farmie Lobarta. Jeżeli się nie mylę to nie działa z każdą wersją gry.

2. Czy podczas tworzenia *.mod trzeba dodawać nowe pliki 3ds do meshes aby były widziane w świecie? Nie chcę aby mój mod zajmował tak dużo.

dezerter

dezerter

Użytkownicy
posty147
Propsy39
  • Użytkownicy
Krótkie pytania.

1. Jak zrobić ruchomy vob w spacerze tz. żeby się wolno ruszał cały czas tak jak ten młyn na farmie Lobarta. Jeżeli się nie mylę to nie działa z każdą wersją gry.

2. Czy podczas tworzenia *.mod trzeba dodawać nowe pliki 3ds do meshes aby były widziane w świecie? Nie chcę aby mój mod zajmował tak dużo.

1. Pełno jest o tym poradników, najprostszy sposób skopiować ustawienia z wiatraka na farmie o ile chcesz mieć takie same ruchy.

2. Nie wystarczy wrzucić pliki przykład.MRM (MRM jest to nasz model ale skompresowany wystarczy jego wrzucenie) znajdują się one w  \JoWood\Gothic II\_Work\data\Meshes\_compiled

Żeby nie było to ja Lynx z GMP

Maciejka

Maciejka

Użytkownicy
posty45
Propsy1
  • Użytkownicy
Tak tylko, że tego wiatraka za holere nie mogę zaznaczyć ani f3 ani normalnie, a czy te *.3ds lub *.mrm muszę wrzucać czy nie bo wydaje mi się, że *.zen zapisuje wszystkie obiekty.

edit W tym okienku z obiektami znajduje tylko fishmovery.

edit2 OK znalazłem, problem z wiatrakiem rozwiązany teraz tylko pytanie czy trzeba dodawać te pliki?

dezerter

dezerter

Użytkownicy
posty147
Propsy39
  • Użytkownicy
Tak tylko, że tego wiatraka za holere nie mogę zaznaczyć ani f3 ani normalnie, a czy te *.3ds lub *.mrm muszę wrzucać czy nie bo wydaje mi się, że *.zen zapisuje wszystkie obiekty.

edit W tym okienku z obiektami znajduje tylko fishmovery.

edit2 OK znalazłem, problem z wiatrakiem rozwiązany teraz tylko pytanie czy trzeba dodawać te pliki?

A więc tak jeśli dodawałeś nowe własne modele do gry to musisz dodać do paczki z modem ich pliki MRM będą one miały takie same nazwy jak twoje nowe modele, jeżeli nie dodawałeś nowych modeli do gry i używałeś tylko tych co są w gothicu to nie musisz dodawać do paczki modeli.

Żeby nie było to ja Lynx z GMP

Maciejka

Maciejka

Użytkownicy
posty45
Propsy1
  • Użytkownicy
No wszystko ładnie, pięknie tylko jak zrobić aby ten wiatrak się obracał bo się nie obraca :D  .

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry