Witam,
Po pierwsze jako wielki fan i weteran gothica 2 jestem mocno zawiedziony rozwiązaniem z wprowadzeniem zupełnie niepotrzebnej wytrzymałości - poco to komu? Z drugiej strony brak zwiększających się punktów trafień wraz ze zdobywaniem poziomów - czemu zmieniane jest coś co było dobre i każdy już sie do tego przyzwyczaił? Następna sprawa to otwieranie skrzynek - teraz nie ma możliwości otwierania skrzynek, przy których znajdują się npce. Przykład : skradam się w nocy po domkach w poszukiwaniu łupów podchodzę do skrzyni i :
a) jakiś npc którego nie ma nawet w tym domku wyciąga broń bo widzi przez ściany, że dobieram się do skrzyni.
b) śpiący npc się jakimś prawem budzi mimo, że wytrych ani razu nie pęka.
c) po kilkunastu próbach udaje mi się okraść skrzynkę bez zwrócenia uwagi ( udało mi się to dopiero RAZ u Constantino)
Próbowałem również okraść skrzynki w magazynie paladynów koło sklepu Matea, niestety nie ma takiej możliwości - usypiam strażnika, podchodze do skrzynki, próbuje ją otworzyć i wtedy strażnik podbiega i : Alarm!

Co za żenada, jak można było to tak rozwiązać? Może jest jakiś nowy sposób na otwieranie skrzyń o którym ja nie wiem?
Gram na normalnym poziomie trudności i jak dla mnie jest ok chociaż jak zobaczyłem, że za otwieranie zamków musze zapłacić 1000 sztuk złota u Thorbena to myślałem, że mnie krew zaleje

Nie wiem natomiast jak można narzekać na siłe potworów lub npców skoro taka np. taka kula ognia została tak mocno ulepszona.