Gothic 2 Returning+Rebalance [BETA - na Dzień Niepodległości] 222679 389

O temacie

Autor majaczek

Zaczęty 10.11.2012 roku

Wyświetleń 222679

Odpowiedzi 389

Stonnos111

Stonnos111

Użytkownicy
posty301
Propsy53
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ok. dzięki bo  w poradniku jak zainstalować returning było podane że trzeba zainstalować G2MDK. A póżniej się dowidziałem że to jest potrzebne do modowania. Grałem już 3 razy w returning ale czekam teraz na PRO spolszczenie.

"A człowiek pokonał bestię która wróciła do królestwa Beliara"

Wyzysk11

Wyzysk11

Użytkownicy
posty728
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Stonnos111

Stonnos111

Użytkownicy
posty301
Propsy53
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam nadzieje że nie będzie w niektórych zadaniach napisane np. "jak dojść do górnego miast."  :)  Albo że nie ma tej fali od vatrasa jak naprawiają oko innosa.

"A człowiek pokonał bestię która wróciła do królestwa Beliara"

Obserwator

Obserwator

Użytkownicy
posty8
  • Użytkownicy
Hmm, gdzieś czytałem, że profesjonalne tłumaczenie wyjdzie tuż przed końcem wakacji... A u mnie zaczynają się już za tydzień. Mam nadzieję, że wyjdzie to maksimum przed końcem czerwca. Bardzo bym prosił, by ktoś mnie uspokoił i napisał kiedy wyjdzie. Nie grałem jeszcze w returning, a zamierzam zagać dopiero po tym tłumaceniu. (Hm poziom Rzeźnik... Mrrrr)

EdwardCrab61

EdwardCrab61

Użytkownicy
posty77
Propsy8
  • Użytkownicy
Hmm, gdzieś czytałem, że profesjonalne tłumaczenie wyjdzie tuż przed końcem wakacji... A u mnie zaczynają się już za tydzień. Mam nadzieję, że wyjdzie to maksimum przed końcem czerwca. Bardzo bym prosił, by ktoś mnie uspokoił i napisał kiedy wyjdzie. Nie grałem jeszcze w returning, a zamierzam zagać dopiero po tym tłumaceniu. (Hm poziom Rzeźnik... Mrrrr)

Głęboko chciałbym wierzyć, że mod wyjdzie pod koniec czerwca, ale to niemożliwe. Z tego co wiem mają jeszcze masę pracy. Wątpię nawet, że wyjdzie w tym roku. Jeśli komuś smutno z tego powodu to uspokajam, że w tym roku pojawi się Czas Zapłaty i (najprawdopodobniej) Złote Wrota. Czyli i tak będzie niezła zadyma

Robertboanerges

Robertboanerges

Użytkownicy
posty488
Propsy79
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
EdwardCrab61 no nie masz racji. Spolszczenie w ostatniej fazie testów i nanoszenia końcowych poprawek. Myślę że w wakacje sobie pogracie.

Z mojego chomika można pobrać moda returing i profesjonale finalne spolszczenie i nowy path.

http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Oficjalne+pelne+profesjonalne+spolszczenie+Returninga

A tu 2 łatki do moda 1.3.1 i najnowsza 1.3.2
http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Path+do+spolszczenia+pro/Patch+1.3.1

Także można z mojego chomika pobrać nową wersję moda DarkSaga łącznie z spolszczeniem
http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Dark+saga+Dark+Saga+1.0.4

Link do moda Złote Wrota
http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Z*c5*82ote+Wrota

Także z mojego chomika można pobrać Returninga 2.0 plus spolszczenie.

https://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Returning+2+PL

EdwardCrab61

EdwardCrab61

Użytkownicy
posty77
Propsy8
  • Użytkownicy
No to było mówić ziomuś ! A ja się tu martwię, bo tak coś nic nie mówiliście.

elathir

elathir

Użytkownicy
posty174
Propsy31
  • Użytkownicy
Nie grałem jeszcze w returning, a zamierzam zagać dopiero po tym tłumaceniu. (Hm poziom Rzeźnik... Mrrrr)

No na tym poziomie grając pierwszy raz w returninga to się tylko odcisków nabawisz od wczytywania gry. Dojście do miasta zajmie pewnie ci z tydzień ;p  No chyba, że jesteś ekspertem w biciu wszystkiego na kilkadziesiąt ciosów nie przyjmując nawet jednego.

EdwardCrab61

EdwardCrab61

Użytkownicy
posty77
Propsy8
  • Użytkownicy
Który poziom trudności gwarantuję satysfakcjonującą grę dla weterana Gothica? Bo Rzeźnik to raczej dla masochistów. A nie wiem czy trudny jest o wiele trudniejszy od Nocy kruka.

ZarzaPL

ZarzaPL

Użytkownicy
Nie.
posty445
Propsy83
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nie.
Który poziom trudności gwarantuję satysfakcjonującą grę dla weterana Gothica? Bo Rzeźnik to raczej dla masochistów. A nie wiem czy trudny jest o wiele trudniejszy od Nocy kruka.

Nawet na łatwym (najniższym) jest o wiele trudniej, niż w Nocy Kruka :)

EdwardCrab61

EdwardCrab61

Użytkownicy
posty77
Propsy8
  • Użytkownicy
To w takim razie będę grał na najniższym żeby nie przerąbać się czasem grom na choćby takim normalu. Zwłaszcza, że po Dark Saga które nie ukończyłem bo mnie nudził i nie zachęcał do gry swoją beznadziejnością, nie mam ochoty na hardkorowe mody.

Wyzysk11

Wyzysk11

Użytkownicy
posty728
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam to samo- Dark Saga, po wyjsciu z kopalni byl mega mega nudny :x

radex115544

radex115544

The Modders
posty420
Propsy154
ProfesjaTester
  • The Modders
Nie grałem jeszcze w returning, a zamierzam zagać dopiero po tym tłumaceniu. (Hm poziom Rzeźnik... Mrrrr)

No na tym poziomie grając pierwszy raz w returninga to się tylko odcisków nabawisz od wczytywania gry. Dojście do miasta zajmie pewnie ci z tydzień ;p  No chyba, że jesteś ekspertem w biciu wszystkiego na kilkadziesiąt ciosów nie przyjmując nawet jednego.
Nie przesadzajmy poziom rzeźnik jest dość trudny ale właśnie o to chodzi żeby gra była trudniejsza pamiętam jak się męczyłem 15 h żeby zostać uczniem Xardas#msg1083938a w sumie ten poziom polecam tylko dla weteranów Gothic#msg1083938a :)

Wyzysk11

Wyzysk11

Użytkownicy
posty728
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
prędzej zjesz własną klawiaturę niż przejdziesz na rzeźniku xd

radex115544

radex115544

The Modders
posty420
Propsy154
ProfesjaTester
  • The Modders
prędzej zjesz własną klawiaturę niż przejdziesz na rzeźniku xd
Lajtowo jak wyjdzie wersja pro to nagram zagrajmy na rzeźniku : )

EdwardCrab61

EdwardCrab61

Użytkownicy
posty77
Propsy8
  • Użytkownicy

elathir

elathir

Użytkownicy
posty174
Propsy31
  • Użytkownicy
W sumie dla weterana normalny na początek będzie w sam raz.

Na łatwym na początku jest sporo trudniej niż w NK, ale tak od pewnego momentu (zdobycie Uriziela, zemsty Agahlota... tego miecza z doliny cienia) robi się poziom taki jak w NK. Po prostu runa z Uriziela wymiata, a to 4 krąg.

Tak więc normalny powinien być w sam raz dla weterana, na tyle trudny by był wyzwaniem, na tyle łatwy by nie zniechęcił. Wszytko powyżej to już masochizm jak dla mnie ;)

EdwardCrab61

EdwardCrab61

Użytkownicy
posty77
Propsy8
  • Użytkownicy
Trzymam cię za słowo i biorę normalny. Bo skoro trudny to też jest przesadzony to ja wolę nie myśleć co by było na Rzeźniku. Już chyba Dark Souls było by łatwiejsze, z tego co ludzie mówią o Rzeźniku.

Mateusz.Wr

Mateusz.Wr

Użytkownicy
posty80
Propsy7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam to samo- Dark Saga, po wyjsciu z kopalni byl mega mega nudny :x

Witam :)

Zgadzam się z tą wypowiedzią kopalnia fajna wszystko w niej nawet interesujące zadania itp. ale już po wyjściu to jakaś idiotyczna masakra 500 zadań nie wiadomo za co się zabrać kupę przedmiotów i idiotycznych questów.

Czekam na pro wersje returning  :ok:  
Pozdrawiam Mateusz.Wr :)

Czy ja gram na kodach NIE po prostu sprawdzam tajniki i sekrety przez co jestem lepszy :)

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
Witam,
Po pierwsze jako wielki fan i weteran gothica 2 jestem mocno zawiedziony rozwiązaniem z wprowadzeniem zupełnie niepotrzebnej wytrzymałości - poco to komu? Z drugiej strony brak zwiększających się punktów trafień wraz ze zdobywaniem poziomów - czemu zmieniane jest coś co było dobre i każdy już sie do tego przyzwyczaił? Następna sprawa to otwieranie skrzynek - teraz nie ma możliwości otwierania skrzynek, przy których znajdują się npce. Przykład : skradam się w nocy po domkach w poszukiwaniu łupów podchodzę do skrzyni i :
a) jakiś npc którego nie ma nawet w tym domku wyciąga broń bo widzi przez ściany, że dobieram się do skrzyni.
b) śpiący npc się jakimś prawem budzi mimo, że wytrych ani razu nie pęka.
c) po kilkunastu próbach udaje mi się okraść skrzynkę bez zwrócenia uwagi ( udało mi się to dopiero RAZ u Constantino)
Próbowałem również okraść skrzynki w magazynie paladynów koło sklepu Matea, niestety nie ma takiej możliwości - usypiam strażnika, podchodze do skrzynki, próbuje ją otworzyć i wtedy strażnik podbiega i : Alarm! :)  Co za żenada, jak można było to tak rozwiązać? Może jest jakiś nowy sposób na otwieranie skrzyń o którym ja nie wiem?
Gram na normalnym poziomie trudności i jak dla mnie jest ok chociaż jak zobaczyłem, że za otwieranie zamków musze zapłacić 1000 sztuk złota u Thorbena to myślałem, że mnie krew zaleje :)  Nie wiem natomiast jak można narzekać na siłe potworów lub npców skoro taka np. taka kula ognia została tak mocno ulepszona.

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry