[starsze wersje] Błędy i bugi 183850 510

O temacie

Autor Necro59

Zaczęty 24.09.2012 roku

Wyświetleń 183850

Odpowiedzi 510

tldr

tldr

Użytkownicy
posty715
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No to jedziemy z wersją 1.4.5

Misja z olivierem. Wziąłem tą misję, mając 1 lvl postaci. Pobiegłem do OB żeby ukraść zawartość kufra kowala Bractwa, no i natknąłem się na miecz 40 dmg 30 wym siły. Wziąłem od alchemika napój na 2 min zwiększenie siły, dobiłem 10 siły u Diega, 1 pkt siły z kryształu, i 3 pkt dostałem na początku gry. Miałem łącznie 39 siły. No i po ustaniu eliskiru mam nadal miecz przy sobie i mogę co prawda słabiej, ale zawsze - expić. Ścierwojad pada na cztery hity na 1 lvl'u ;d

gothic1210
  • Gość

gothic1210
Gość

Błędy i bugi
#361 2016-02-06, 18:23(Ostatnia zmiana: 2016-02-06, 23:08)
zgłaszali to, ale mi umknęło. jako, że nie jest to krytyk to nie będzie hotfixa. cóż, pozostaje ci zdjąć broń i założyć odpowiednią, albo oszukiwać.

Post połączony: 2016-02-06, 23:08
naprawione http://themodders.org/index.php?topic=23843.msg1233046#msg1233046

Limbo

Limbo

Użytkownicy
posty31
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Podczas śledztwa w poszukiwaniu Rączki ten wcale nie znika tylko stoi przed swoją chatą.

gothic1210
  • Gość

gothic1210
Gość

Błędy i bugi
#363 2016-02-07, 17:02(Ostatnia zmiana: 2016-02-07, 17:10)
jaką masz gildię? taki błąd nie mógł nastąpić na obecnej wersji.

Limbo

Limbo

Użytkownicy
posty31
Profesjabrak
  • Użytkownicy

gothic1210
  • Gość
u mnie znika. nw co jest u ciebie. przespać się spróbuj i zobacz czy następnego dnia będzie :P

diferoent

diferoent

Użytkownicy
posty30
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Problem z zdaniem: "Dziwne zachowania."
Podczas śledzenia Josepha dochodzimy do jaskini z obeliskiem beliara. Joseph się tam zatrzymuje i nic się nie dzieje. Gdy do niego podejdę to oskarża mnie o szpiegostwo i po trzech razach zadanie zostaje niezaliczone.

Sentinel

Sentinel

Użytkownicy
posty174
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Problem z zdaniem: "Dziwne zachowania."
Podczas śledzenia Josepha dochodzimy do jaskini z obeliskiem beliara. Joseph się tam zatrzymuje i nic się nie dzieje. Gdy do niego podejdę to oskarża mnie o szpiegostwo i po trzech razach zadanie zostaje niezaliczone.

musisz go pobić i zabrać amulet potem jak wstanie pojawią się u niego nowe opcje dialogowe:) dzisiaj ukończyłem tą misję więc sprawdzone:)

Post połączony: 2016-02-07, 22:21
wykryłem nowego buga mienowicie po wykonaniu zadania dla ducha królewskiego strażnika w nagrode dostajemy po 1 do siły i zręczności i po 5 do many i pż ale po sprawdzeniu okna statystyk nie  dostałem tych bonusów?

Narkan

Narkan

Użytkownicy
posty435
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Może pierdoła, ale w oczy się rzuca. Podczas rozmowy z yberionem o posłańcu śniącego jest spacja przez przecinkiem :D

diferoent

diferoent

Użytkownicy
posty30
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Co do zadania: "Dziwne zachowania."
Zadanie mimo wszystko jest trochę zbuggowane.

Wszedłem do jaskini, pobiłem Josepha. Gdy wstał znów oskarżył mnie o śledzenie. Po 3 razach zadanie została wrzucone do nieudanych, ale od razu znów zacząłem z nim rozmawiać. Uruchomiła się dodatkowa opcja dialogować, Joseph mnie zaatakował. Pobiłem go ponownie i tym razem zabrałem mu amulet. Gdy wstał to po rozmowie zadanie zostało zaktualizowane i przeniesione z niezaliczonych do zaliczonych, więc finalnie wyszło dobrze, ale zadanie i tak lekko zbuggowane.

Odkryłem bardzo rażący bugg, mianowicie nie dołączyłem do żadnej organizacji. Wszyscy w obozie przed starą kopalnią mówią mi, że nie mogę tam wejść, a po pierwszej rozmowie ze strażnikiem, mijam wszystkich i wchodzę do kopalni, bo nikt mnie nie zatrzymuje. Na szczęście testu zaufania od Diega i tak nie da się zrobić, bo nie ma opcji dialogowej u Jana.

tldr

tldr

Użytkownicy
posty715
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Podczas śledztwa w poszukiwaniu Rączki ten wcale nie znika tylko stoi przed swoją chatą.

To samo mam i też jestem Cieniem.

Sentinel

Sentinel

Użytkownicy
posty174
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Wszedłem do jaskini, pobiłem Josepha. Gdy wstał znów oskarżył mnie o śledzenie. Po 3 razach zadanie została wrzucone do nieudanych, ale od razu znów zacząłem z nim rozmawiać. Uruchomiła się dodatkowa opcja dialogować, Joseph mnie zaatakował. Pobiłem go ponownie i tym razem zabrałem mu amulet. Gdy wstał to po rozmowie zadanie zostało zaktualizowane i przeniesione z niezaliczonych do zaliczonych, więc finalnie wyszło dobrze, ale zadanie i tak lekko zbuggowane.

Odkryłem bardzo rażący bugg, mianowicie nie dołączyłem do żadnej organizacji. Wszyscy w obozie przed starą kopalnią mówią mi, że nie mogę tam wejść, a po pierwszej rozmowie ze strażnikiem, mijam wszystkich i wchodzę do kopalni, bo nikt mnie nie zatrzymuje. Na szczęście testu zaufania od Diega i tak nie da się zrobić, bo nie ma opcji dialogowej u Jana.

nie wiem ja właśnie jestem w starej kopalni i normalnie odebrałem tę listę od Iana do testu zaufania:) widocznie coś źle zrobiłeś:) czy wykonałeś zadanie od Lorenzo ze znalezieniem 3 kopaczy bo tylko  tak możesz dostać gildię kopacz i dostać się do kopalni:)

wykryłem poważny bug w starej kopalnii mianowicie pełzacze walczą z ziemnymi trollami i jeśli zabijemy i jednych i drugich nie da się zapisać gry, gry po pokonaniu przeciwników próbuje zrobić zapis wywala mnie do pulpitu i co najgorsze save na którym próbowaliśmy zrobić ten zapis uszkadza sie i nie da sie go wczytać? udało mi się to rozwiązać mianowicie nie można zapisać gry kiedy jesteśmy w starej kopalnii po walce, trzeba wydostać się z kopalnii i wtedy już n ormalnie można zapisać:) więc jak się to komuś przytrafi podałem rozwiązanie:)

diferoent

diferoent

Użytkownicy
posty30
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zapomniałem dodać, że nie dołączyłem do kopaczy, czyli nie powinienem móc wejść do kopalni. Mimo to wszedłem.

tldr

tldr

Użytkownicy
posty715
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Kolejny bug. Tabliczka podnosząca siłę którą daje nam Steh jest do dwukrotnego wykorzystania po czym znika z EQ a powinna być do jednorazowego? Mam za friko darmowe 3 pkt siły.

mako-23

mako-23

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam wszystkich. Czy brak możliwości dołączenie do bandytów lub bractwa po zostaniu kopaczem, to założenie moda czy bug?

tldr

tldr

Użytkownicy
posty715
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Kolejny bug. Źle ustawiona kładka w starej kopalni przy zdobywaniu koła zębatego. Po wejściu na drabinę przelatuje się przez kładkę na dół i trzeba na kodach wychodzić.

gothic1210
  • Gość

gothic1210
Gość

Błędy i bugi
#376 2016-02-08, 17:18(Ostatnia zmiana: 2016-02-08, 18:45)
@Mark56 this story never ends... :(

Post połączony: 2016-02-08, 18:43
Witam wszystkich. Czy brak możliwości dołączenie do bandytów lub bractwa po zostaniu kopaczem, to założenie moda czy bug?
Założenie.
Kolejny bug. Tabliczka podnosząca siłę którą daje nam Steh jest do dwukrotnego wykorzystania po czym znika z EQ a powinna być do jednorazowego? Mam za friko darmowe 3 pkt siły.
Ta tabliczka dodaje 3 pkt siły jeden raz.

Post połączony: 2016-02-08, 18:45

nie wiem ja właśnie jestem w starej kopalni i normalnie odebrałem tę listę od Iana do testu zaufania:) widocznie coś źle zrobiłeś:) czy wykonałeś zadanie od Lorenzo ze znalezieniem 3 kopaczy bo tylko  tak możesz dostać gildię kopacz i dostać się do kopalni:)

wykryłem poważny bug w starej kopalnii mianowicie pełzacze walczą z ziemnymi trollami i jeśli zabijemy i jednych i drugich nie da się zapisać gry, gry po pokonaniu przeciwników próbuje zrobić zapis wywala mnie do pulpitu i co najgorsze save na którym próbowaliśmy zrobić ten zapis uszkadza sie i nie da sie go wczytać? udało mi się to rozwiązać mianowicie nie można zapisać gry kiedy jesteśmy w starej kopalnii po walce, trzeba wydostać się z kopalnii i wtedy już n ormalnie można zapisać:) więc jak się to komuś przytrafi podałem rozwiązanie:)
Niby który strażnik cię przepuszcza do kopalni bez gildii? Artegor?

diferoent

diferoent

Użytkownicy
posty30
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dokładnie on. Patrzy na mnie i nic. Wchodzę na legalu.

gothic1210
  • Gość
oki, dzięki. poprawię w patchu.

diferoent

diferoent

Użytkownicy
posty30
Profesjabrak
  • Użytkownicy

diferoent

Błędy i bugi
#379 2016-02-08, 18:57(Ostatnia zmiana: 2016-02-08, 19:05)
Natomiast po dołączeniu do bandytów, mimo że nie mam jeszcze żadnego zadania związanego z wejściem do kopalni, Artegor pozwala mi wejść bo niby mam tam coś do zrobienia. Podejrzewam, że później będzie związane zadanie z kopalnią i stąd ta opcja dialogowa.

Post połączony: 2016-02-08, 19:04
Odnośnie zadania od Andrew'a w obozie przed kopalnią.

Uzyskałem walkę bronią jednoręczną na poziomie 20%.
Dzięki miksturce na 20 siły osiągnąłem ponad 80 siły.

Mimo tego on cały czas mówi mi, że jestem za słaby i mam wrócić później. Teraz jak jestem bandytą to w ogóle nie chce już mojej pomocy.
Jest to jakiś bugg czy aby móc zrobić zadanie to trzeba dołączyć do starego obozu?

Podobnie jest z Willem w nowym obozie i tym gościem obok chaty Cavalorna, tyle że oni nadal chcą mojej pomocy, ale jestem niby za słaby.
Jakie kryteria trzeba spełnić?

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry