GI czar bojowy 3659 8

O temacie

Autor CyNT3R

Zaczęty 24.09.2012 roku

Wyświetleń 3659

Odpowiedzi 8

CyNT3R

CyNT3R

Użytkownicy
posty15
  • Użytkownicy
Hej, postanowiłem na własną rękę zrobić nowy czar w GI (po prosty skopiowałem skrypt Firebolt ze zmienioną nazwą oraz INSTANCE)
Podczas uruchamiania gry wyskakuje mi taki błąd, a zmiany wprowadzałem takie :
Edytowałem - spells_process_mana.d
Edytowałem - spells_process_mana_released.d
Edytowałem - spells_params.d
Edytowałem - B_AssessMagic.d
Edytowałem - Artifacts.d
Stworzyłem - spells_firec.d
Czy coś więcej muszę zedytować/stworzyć?
Link do skryptów:
Skrypty DL

Z góry THX

CyNT3Я

Bogdan Zwei

Bogdan Zwei

Użytkownicy
Wulgarny skurwiel pierdolony.
posty1864
Propsy541
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wulgarny skurwiel pierdolony.
Nie znaleziono kodu "SPL_FIREC". Nie stworzyłeś takiego, a musisz. NIE wiem jak jest w G1, ale musisz edytować także plik Constants.d.

:ok: zachęca do dalszej pomocy. Nie zapominaj o tym!

Prywatne wiadomości typu "Ej, pomocy" kasuję od razu. Od tego jest forum, a nie PW.

To me, defeat in anything is merely temporary, and its punishment is but an urge for me to greater effort to achieve my goal. Defeat simply tells me that something is wrong in my doing; it is a path leading to success and truth.

In order to realize our true self we must be willing to live without being dependent upon the opinion of others.

CyNT3R

CyNT3R

Użytkownicy
posty15
  • Użytkownicy

CyNT3R

GI czar bojowy
#2 2012-09-24, 18:59(Ostatnia zmiana: 2012-09-24, 19:38)
Nie znaleziono kodu SPL_FIREC. Nie stworzyłeś takiego, a musisz. NIE wiem jak jest w G1, ale musisz edytować także plik Constants.d.

w Constants.d nie ma żadnej wzmianki o czarach  

Mam kolejny problem.
Otóż zedytowałem plik
magic_intern.d
w którym dodałem
SPL_FIREC
ale gdy zakładam runę pojawia się taki błąd:

[mod=edeksumo] Warn za duble post [/mod]

CyNT3Я

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
No ja pierdole, ILEŻ MOŻNA?
Prawdopodobnie nie potrafisz napisać prostego skryptu, a bierzesz się za czary, które technicznie są najcięższe i najbardziej popierdolone. Latasz po tematach jak nienormalny z każdym błędem, gdzie wymagana jest podstawowa znajomość angielskiego, wiedza nt programowania i trochę sprytu. Ciekawy jestem gdzie są moderatorzy. Av już przynajmniej ostatnio zareagował, a ten dalej swoje. Zrozum to forum to nie pierdolony caritas. My ci dajemy całą masę tutoriali, wsparcie (podkreślam wsparcie nie jałmużnę), które polega na pewnym nakierowaniu na błąd lub zły tok myślenia skryptera. Radze się naprawdę zastanowić czy nie lepiej przerobić część prostszych zagadnień niż skakać od razu na głęboką wodę, łamiąc przy okazji kark (że tak metaforycznie kuhwa spointuję).

CyNT3R

CyNT3R

Użytkownicy
posty15
  • Użytkownicy
Teraz gdy zakładam runę pojawia się taki błąd (error 3)
gdy wybieram ją do ataku(po założeniu) wywala coś takiego (error 2)

na nowym świecie gdy ją zakładam wywala błąd(error 3)
a gdy wybieram jest przezroczysta( tak jakby jej nie było, pojawia się animacja ale nad dłonią nic niema )
po tym jak użyję zaklęcie wywala 2 błędy (w obu jest opcja "End Task" a problem opisany w układzie szesnastkowym)

CyNT3Я

EdekSumo

EdekSumo

Wyspa Khorinis
posty1739
Propsy925
ProfesjaLvl designer
  • Wyspa Khorinis
Nie masz pfx do którego chcesz się odwołać w czarze(?).

Ezzam

Ezzam

Użytkownicy
posty391
Propsy367
  • Użytkownicy
>inb4 a czym jest pfx?

EdekSumo

EdekSumo

Wyspa Khorinis
posty1739
Propsy925
ProfesjaLvl designer
  • Wyspa Khorinis

EdekSumo
Wyspa Khorinis

GI czar bojowy
#7 2012-09-24, 19:48(Ostatnia zmiana: 2012-09-24, 19:52)
I tak o to sam sobie odpowiedziałeś. Nie masz pojęcia o moddingu gothica a bierzesz się za czary jak wwz powiedział. Widzę że ciągnięcie tematu nie ma sensu więc zamykam jak ogarniesz podstawy moddingu napisz do mnie a otworzę temat dziękuję dobranoc.

Masz tu tutek, między g1 a g2 nie ma aż tak wielkich różnic.
http://themodders.org/index.php?/topic/14783-nowy-czar-bojowy/

CyNT3R

CyNT3R

Użytkownicy
posty15
  • Użytkownicy
No ja pierdole, ILEŻ MOŻNA?
Prawdopodobnie nie potrafisz napisać prostego skryptu, a bierzesz się za czary, które technicznie są najcięższe i najbardziej popierdolone. Latasz po tematach jak nienormalny z każdym błędem, gdzie wymagana jest podstawowa znajomość angielskiego, wiedza nt programowania i trochę sprytu. Ciekawy jestem gdzie są moderatorzy. Av już przynajmniej ostatnio zareagował, a ten dalej swoje. Zrozum to forum to nie pierdolony caritas. My ci dajemy całą masę tutoriali, wsparcie (podkreślam wsparcie nie jałmużnę), które polega na pewnym nakierowaniu na błąd lub zły tok myślenia skryptera. Radze się naprawdę zastanowić czy nie lepiej przerobić część prostszych zagadnień niż skakać od razu na głęboką wodę, łamiąc przy okazji kark (że tak metaforycznie kuhwa spointuję).

"Kto pyta nie błądzi"...
faktycznie sram się ale modding Gothica zacząłem 2 dni temu (MODDING nie programistykę) i nie to że nie potrafię napisać żadnego skryptu a jak zedytuje istniejący czar to się niczego nie nauczę. Niestety na tym forum jak i na żadnym innym nie znalazłem tutka który by mi pomógł stworzyć ten czar.

CyNT3Я

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry