Gothic: Banda Quentina - dyskusja ogólna 2819825 7420

O temacie

Autor

Zaczęty 16.09.2012 roku

Wyświetleń 2819825

Odpowiedzi 7420

pudzianek1

pudzianek1

Użytkownicy
posty206
Propsy11
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
U kogo sie nauczę zdobywania sadła z kretoszczura potrzebuje do przepisu a brakuje mi sadła z kretoszczura

pudzianek1

pudzianek1

Użytkownicy
posty206
Propsy11
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Czemu vart nie chce ze mną isc polować chodzi o zręczność czy siłę bo nie ogarniam tego

outlander

outlander

Moderator działu
posty455
Propsy226
ProfesjaReżyser
  • Moderator działu
W pierwszym rozdziale zawsze ci odmówi. Dopiero od 2 będzie chętny.

outlander

outlander

Moderator działu
posty455
Propsy226
ProfesjaReżyser
  • Moderator działu
U kogo sie nauczę zdobywania sadła z kretoszczura potrzebuje do przepisu a brakuje mi sadła z kretoszczura
Od Strażnika Patterna.

porfirion

porfirion

Użytkownicy
osiełek
posty92
Propsy37
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • osiełek
0.93 najnowsza. 1.0 skończona tak gdzieś w 60% dopiero.
O, czyli dalej powstaje :) Pamiętam, że miałeś takie plany, ale nie ukrywam, że po dość długim czasie bez żadnych wieści myślałem, że jednak inne sprawy Cię pochłonęły i Banda Quentina na 0.93 się skończy (i rozwijana będzie tylko osobno przez innych ER+). Cieszę się, że się myliłem ;)

If you want something done, do it yourself! - Jean-Baptiste Emanuel Zorg, Piąty element

Więcej dowiesz się o człowieku po godzinie gry, niż po roku rozmowy - Platon, Zeus: Pan Olimpu

We internecie...

pudzianek1

pudzianek1

Użytkownicy
posty206
Propsy11
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Podajcie mi wszystkie krysztaly podnoszace statystyki do many

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6343
Propsy2477
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca

1.0 będzie zawierała rzeczy z ER+?

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

porfirion

porfirion

Użytkownicy
osiełek
posty92
Propsy37
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • osiełek

1.0 będzie zawierała rzeczy z ER+?

Outlander pisał, że zarówno ER 2.0 (gdy jeszcze projekt nie był porzucony), jak i ER+ idą osobnymi torami od jego Bandy Quentina, a on nie ma z Tymi projektami styczności. Co prawda pisał to ponad pół roku temu, ale nie sądzę, by coś się tu zmieniło:

Przypominam także, że ER 2.0 to jest (a raczej był) projekt Quasha i nie mam z nim nic wspólnego. Nie dostałem od zespołu żadnych dialogów ani plików (bo w sumie z jakiej racji miałbym dostać?), więc proszę nie liczyć na to, że część nagrań trafi do Bandy. Quash mnie poprosił o zrzeczenie się części praw do mojego moda (XD) żebym im czasem tego nie wyrwał z rąk, gdy będą na zaawansowanym etapie więc nie mam styczności z tym projektem. Przypominam też, że to samo dotyczy ER+.

If you want something done, do it yourself! - Jean-Baptiste Emanuel Zorg, Piąty element

Więcej dowiesz się o człowieku po godzinie gry, niż po roku rozmowy - Platon, Zeus: Pan Olimpu

We internecie...

outlander

outlander

Moderator działu
posty455
Propsy226
ProfesjaReżyser
  • Moderator działu
@porfirion ma racje. ER+ to submod do BQ i nic się w tym temacie nie zmieniło. Zmiany w BQ 1.0 będą na pewno dużo mniej widoczne niż to co jest w ER+. Poza przebudowaną alchemią staram się głównie poprawić historię. Jeśli zmiany w questach wam się spodobają to będę aktualizował kolejne elementy moda. Chciałbym w następnej kolejności ruszyć wątek bandytów oraz obozu łowców orków.
Tutaj jest planowana lista zmian w wersji 1.0 https://themodders.org/index.php?topic=18318.msg1384474#msg1384474
Jak to skończę to mod zostanie wrzucony na steam. Póki co zostało mi dodać kilka sekretów do zadania Blizna na sumieniu, oraz oskryptować cały wątek porwania Alexa. Quest Geralda i zamiennik dla zadania "dziwne krzyki" zostały już skończone i wymagają tylko testowania oraz poprawek.

Dodam, że razem z Markiem przygotowaliśmy nowe menu główne do moda i myślę jeszcze nad implementacją unionowej DLL do muzyki co pozwoliłoby dodać jakiś utwór do obozu bandytów.

porfirion

porfirion

Użytkownicy
osiełek
posty92
Propsy37
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • osiełek
@outlander
czy w BQ 0.93 są w ogóle aktywne questy z opuszczonej kopalni Dostawa kilofów, Stare pamiętniki, Szyfr?

Nie mam zapisu z tego etapu gry, a po samym sprawdzaniu w skryptach, to mam wrażenie, że ani Guy, ani Luis nie pojawiają się w zenie opuszczonej kopalni (chyba że coś przeoczyłem). Na dodatek w kopalni chyba nie ma ani jednej skrzyni, więc wówczas zadanie Szyfr na pewno odpada. Czy to po prostu pozostałości po jakiejś dawniejszej wersji moda?

We internecie...

outlander

outlander

Moderator działu
posty455
Propsy226
ProfesjaReżyser
  • Moderator działu
Z tego co widzę to powinny się pojawiać jak się robi wątek opuszczonej kopalni będąc członkiem nowego obozu.

porfirion

porfirion

Użytkownicy
osiełek
posty92
Propsy37
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • osiełek
Hmm, jeśli się nie mylę, to bandyci-pracownicy do kopalni, w tym Luis, pojawiają się przy rozmowie z Quentinem zarówno po oczyszczeniu kopalni jako bandyta, jak i przy negocjacjach jako najemnik. Tylko że podany waypoint chyba nigdzie nie występuje?
   Wld_InsertNpc            (BAN_1615_Luis,"KOPACZ");//luis
Poza tym to polecenie może pojawić postać tylko w tym samym zenie, gdzie ma miejsce rozmowa? Więc taki Luis nie może się automatycznie przenieść do zenu opuszczonej kopalni i swojego waypointu tam ZL7 (tylko gra, nie znajdując waypointu w zenie głównym, prawdopodobnie zupełnie usunie postać, gdy się od niej odejdzie?) No i w kopalni nie ma waypointu SKRZYNIA_SZEFA_KOPALNI (ani samej skrzyni chyba też nie), więc zadanie Szyfr nie występuje?

Co do Guya i jego zadań: zadanie ze znalezieniem inżyniera też ma być dostępne dla bandyty i najemnika, ale Guy (jego nowa instancja) pojawia się w samym obozie bandytów:
   Wld_InsertNpc      (VLK_599_GuyMine,"LOCATION_11_08");
a waypointu jego rutyny, czyli GUY_ABMINE też nie ma ani w zenie głównym, ani w opuszczonej kopalni.

Albo coś tu nie do końca pykło, albo ja nie znalazłem w skryptach, czego trzeba i przegapiłem jakieś kluczowe informacje (co jest bardzo możliwe).

Post połączony: 2024-02-04, 12:49
Właśnie, @outlander jeszcze jedna kwestia mi się przypomniała: nie wiem, co takiego zostało nowego dodanego w skryptach, że Story Helper nie daje rady. Po wybraniu z czwartego rozdziału ostatniej opcji "Suche Teile für Ulu-Mulu" (a także którejkolwiek późniejszej z kolejnych rozdziałów) wywala Access Violation i nie jest to jednorazowa sytuacja, tylko zawsze i wszędzie - ze 20 prób co najmniej robiłem (i na różnych komputerach). Może masz pomysł, co tak się takiego wydarza? Ostatnio niestety nie grałem "zwyczajnie" tak, by stwierdzić, czy to tylko problem ze Story Helperem, czy też przy prawidłowym dotarciu do danych wątków fabuły też coś się wykrzaczy - w końcu wszystkie te polecenia ustawiane przez SH:
   B_Story_CancelFindXardas   ();
   B_Story_GornJoins         ();
   Knows_GetMCPlates =       TRUE;
   B_Story_JackalFight         ();
   B_Story_FoundOrcSlave      ();
   B_Story_CuredOrc         ();
   B_Story_LeftFM            ();
będą stopniowo normalnie odpalane podczas rozgrywki.

We internecie...

outlander

outlander

Moderator działu
posty455
Propsy226
ProfesjaReżyser
  • Moderator działu
Popatrzę co tam się mogło wydarzyć. Pewnie któraś z tych funkcji ze sobą koliduje.
A co do tej kopalni to szczerze nie jestem do końca pewien czy to wyłączyłem czy jakiś bug. Jak będę robił jakieś testy to się temu przyjrzę. Możliwe, że kiedyś wyłączyłem te zadania.

pudzianek1

pudzianek1

Użytkownicy
posty206
Propsy11
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jak to wyglada z ładowaniem many są jakieś potrawy czy tylko pozostaje nauczyć się alchemi i zrobić mikstury Many

porfirion

porfirion

Użytkownicy
osiełek
posty92
Propsy37
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • osiełek
Popatrzę co tam się mogło wydarzyć. Pewnie któraś z tych funkcji ze sobą koliduje.
To bardzo dziwne, ale jak się przeniosłem Story Helperem do przedostatniego znacznika z IV rozdziału, po czym normalnie wykonałem te dodawane w kolejnym (który wywalał Access Violation), czyli pójście z Gornem, odbicie Wolnej Kopalni, gadka z Tarrokiem i zebranie składników Ulu-Mulu, to nic nie psioczyło, tylko zwyczajnie udało mi się przejść do V rozdziału. Więc nie wiem, czy to jakieś skomasowanie skryptów z SH powoduje ten błąd?

Jak to wyglada z ładowaniem many są jakieś potrawy czy tylko pozostaje nauczyć się alchemi i zrobić mikstury Many

Zakładam, że chodzi o zwiększenie maksymalnej many? Oprócz uczenia się alchemii i robienia mikstur many jest pstrąg tęczowy (do kupienia lub wyłowienia samemu) i zupa z pstrąga tęczowego (jedną można znaleźć w chacie koło kucharza w obozie przed Starą Kopalnią, a więcej samemu przyrządzić po przeczytaniu Przepisów na zupy rybne). Zrobię "bezczelną autopromocję" ;) po szczegóły zapraszam do artykułów, które utworzyłem na Gothicpedii:
https://gothic.fandom.com/pl/wiki/Pstr%C4%85g_t%C4%99czowy
https://gothic.fandom.com/pl/wiki/Zupa_z_pstr%C4%85ga_t%C4%99czowego
i w kwestii łowienia: https://gothic.fandom.com/pl/wiki/W%C4%99dka

We internecie...

outlander

outlander

Moderator działu
posty455
Propsy226
ProfesjaReżyser
  • Moderator działu
działa komuś spacer na win 11 z nvidią? chyba będę musiał wyciągnąć starego laptopa z szafy, ale jeszcze liczę, że komuś się udało to naprawić.

Hatton

Hatton

Użytkownicy
posty296
Propsy11
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Hej, wiem że to chyba nie ten dział ale wątek z zadaniami jest zamknięty. Mam problem z dwoma zadaniami: "ukryta siarka" i "blachostka". W przypadku tego pierwszego znajduje skrzynie niedaleko kamiennego kregu ale nie mam do niej klucza. Douglas mi żadnego nie dał, skąd go wziąć? Blachostka - Siekacz tylko mówi coś o kluczu, w zadaniu jest napisane że musze go przekonać żeby oddał klucz ale nie mam z nim opcji dialogowych. Jakiś pomysł co dalej? Z góry dzięki

Daj Propsa jeżeli pomogłem :)

outlander

outlander

Moderator działu
posty455
Propsy226
ProfesjaReżyser
  • Moderator działu
nie ma takich zadań w tym modzie

porfirion

porfirion

Użytkownicy
osiełek
posty92
Propsy37
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • osiełek
Hej, wiem że to chyba nie ten dział ale wątek z zadaniami jest zamknięty.

Pamiętaj, że to temat modyfikacji Banda Quentina - nie mam pewności, ale prawdopodobnie (o ile zupełnie coś się nie pomyliło) wspomniane przez Ciebie zadania są w Gothic Edycja Rozszerzona +, którym zajmuje się kto inny, nie Outlander.

Teoretycznie tutaj powstał temat dotyczący tej modyfikacji: https://themodders.org/index.php?topic=42283.20 ale jeśli się nie mylę, wszelkie pytania itp. lepiej zgłaszać na Discordzie, bo chyba tam twórcy są aktywni.

We internecie...

blackero

blackero

Użytkownicy
posty220
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam. Co dalej z modem?

0 użytkowników
Do góry