Gothic: Banda Quentina - dyskusja ogólna 3049183 7439

O temacie

Autor

Zaczęty 16.09.2012 roku

Wyświetleń 3049183

Odpowiedzi 7439

HeniuNalesnik1

HeniuNalesnik1

Użytkownicy
posty7
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A jak dostać się do cmentarzyska orków skoro kołowrót jest zacięty?

powinien odciąć się po filmiku z przebudzeniem śniącego i po rozmowie z Cor Angarem ew. jeżeli to jakiś bug to wpisujesz marvin podchodzisz do tego głazu który blokuje wejście i klikasz k teleportuje Cię za kamień i bd mógł spokojnie wejść do cmentarzyska
wchodzisz do kopalni i w konsoli wpisujesz insert non_2233_bula wyskakuje gostek gadasz z nim bierzesz pierwszą opcje potem 2 albo 3 ( coś co jest pod end_game) pojawia sie glen gadasz z nim zabijasz nekromante i ogólnie całe ustrojstwo wychodzisz z kopalni i doyle(bd oddalony więc żeby usłyszeć dialogi możesz pomóc sobie konsolą w podejściu do niego klikając K) zagaduje do cb a potem już z górki Ci pojdzie

Dzięki wielkie, pomogło !! Nie musiałem nawet wczytywać wcześniejszego zapisu, zrobiłem to po zabiciu nekromanty i oczyszczeniu kopalni a i tak zadziałało. Dokładnie to trzeba wybrać opcję Abmine_soldiers. Ktoś powinien dodać te rozwiązanie do tematu "bandyci - 4 rozdział - kopalnia - bug".

ciesze się że mogłem pomóc wpadłem na ten kod przez przypadek i w akcie desperacji przejścia wszystkiego na sto pro próbowałem różnych rozwiązań i jakimś fartem się udało :D

Moje pytanko mam misje sytuacja w starej kopalni( quentin kazal mi sprawdzić co się stało jak już rozmawiałem ze skorpionem) niestety ja wybiłem wszystkich strażników wczesniej i gdy tam przychodze to leżą 4 trupy ( 2 strażników cień i jeszcze jakiś immienny(rela cos tam) ale ona ma tylko monety) jak wracam do quentina nie ma żadnych opcji dialogowych :/

Artegor tam nie stał? ten co strzegł wcześniej wejścia do kopalni, to z nim trzeba pogadać. Może spróbuj go przyzwać jeśli go zabiłeś wcześniej i ciało znikło.

dzieki pomogło a propos kodów jest kod na paczki z bronia? i na ciężkie sakiewki bo pootwierałem wszystko a potrzebne do zadania z piratami

Zohrokey

Zohrokey

Użytkownicy
Buggerfall
posty138
Propsy51
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Buggerfall
dzieki pomogło a propos kodów jest kod na paczki z bronia? i na ciężkie sakiewki bo pootwierałem wszystko a potrzebne do zadania z piratami

Spoiler
ITMI_WOREK_100 - Ciężka sakiewka
ITMI_PACZKAMIECZE1 - Paczka z bronią

Steam

System operacyjny: Windoors 10 Home (64-bitowy)
GeForce GT 740M
8GB RAM
Intel i5-3317U/1.70GHz CPU

TheProfesor

TheProfesor

Użytkownicy
posty14
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy

wasserfull

wasserfull

Użytkownicy
posty72
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A pytanie odnośnie 4 rozdzialu. Co zrobić jak pogadałem z Xardasem, on proponuje pogadać z Lee, Laresem lub Quentinem. Rozmawiałem z nimi i co dalej mam robić, nic ciekawego mi nie powiedzieli.

Vuko

Vuko

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dzień dobry, ja z zapytaniem. Czy przyłączenie się do Kretów ostatecznie warunkuje przynależność do Nowego Obozu, czy też nic nie zmienia? Chcę przyłączyć się do obozu Bandytów i nie wiem, czy po zostaniu Kretem będzie to możliwe. Proszę o odpowiedź.

Elensefar

Elensefar

Użytkownicy
posty8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam pytanie: czy mod działa z modem DirectX11? Gdy próbowałem, to niby mod działał, wszystko OK, gdyby nie to, że nie mam wtedy interfejsu: nie widzę paska życia, dialogów, jak klikam tab to nie widzę ekwipunku, jak klikam B to nie widzę statystyk, jak klikam esc to nie widzę menu itd. Da się to jakoś naprawić?

meserszmit007

meserszmit007

Użytkownicy
posty296
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Siemanko mam pytanie - jak wygląda gra magami? Czy jak w podstawce , 3ba pakować w daną bronć+siłę/zrękę żeby zabić królową pełzaczy i dopiero zacząć karierę maga , czy można od razu pakować w mane i już na start jest dostęp do jakiś czarów ?

Post połączony: 2016-03-30, 18:17
Dzień dobry, ja z zapytaniem. Czy przyłączenie się do Kretów ostatecznie warunkuje przynależność do Nowego Obozu, czy też nic nie zmienia? Chcę przyłączyć się do obozu Bandytów i nie wiem, czy po zostaniu Kretem będzie to możliwe. Proszę o odpowiedź.
Jak zostaniesz kretem to zamyka to dostęp do bandytów to samo w drugą stronę.

Post połączony: 2016-03-30, 18:18
Mam pytanie: czy mod działa z modem DirectX11? Gdy próbowałem, to niby mod działał, wszystko OK, gdyby nie to, że nie mam wtedy interfejsu: nie widzę paska życia, dialogów, jak klikam tab to nie widzę ekwipunku, jak klikam B to nie widzę statystyk, jak klikam esc to nie widzę menu itd. Da się to jakoś naprawić?
Musisz zainstalować ponownie gothica

Elensefar

Elensefar

Użytkownicy
posty8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Musisz zainstalować ponownie gothica
Próbowałem, nie działa. Chodzi o to, że jak usunę DirectX11 to już jest ten interfejs, więc to na 100% wina DirectX11, ale nie da się tego naprawić? Chodzi o ten mod: https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=484664831 (na nowszej wersji też próbowałem, to samo).
Dodam, że podstawowa wersja Gothica z modem na DirectX11 działa dobrze.

wasserfull

wasserfull

Użytkownicy
posty72
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A gdzie jest w 4 rozdziale Drax i ktoś tam bo Quentin zlecił?

Post połączony: 2016-03-31, 15:08
Dobra poradziłem z tym zadaniem sobie, ale 4 rozdzial ide do kopalni zabijam tego maga wracam i co mam dalej robić jak dam kryształ Corristo i zaprowadzam go tam do takiego miejsca.

Post połączony: 2016-03-31, 15:12
Jak wykonać misję Gomez i Kopalnia po zabiciu tego maga w środku?

goldszaman

goldszaman

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
witam. nie działa marvinmode i nie pokazuje filmików tylko czarny ekran. marvin mode sie nie aktywuje choć daje b marvin b i po wciśnięciu f2 nie otwiera się konsola.

Post połączony: 2016-04-02, 18:42
witam.  nie pokazuje filmików tylko czarny ekran i dźwięk

Zohrokey

Zohrokey

Użytkownicy
Buggerfall
posty138
Propsy51
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Buggerfall
Siemanko mam pytanie - jak wygląda gra magami? Czy jak w podstawce , 3ba pakować w daną bronć+siłę/zrękę żeby zabić królową pełzaczy i dopiero zacząć karierę maga , czy można od razu pakować w mane i już na start jest dostęp do jakiś czarów ?

Jeśli chcesz grać magiem to odrazu pakuj w siłę, manę i broń dwuręczną bo jako mag dostaniesz swój własny kostur będący bronią dwuręczną.
Królową pełzaczy możesz zabić za pomocą broni dwuręcznej lub jakiegoś zwoju, więc nie musisz pakować jak w podstawce.

witam.  nie pokazuje filmików tylko czarny ekran i dźwięk

Upewnij się, że masz te pliki:
Spoiler
er_credis, er_cutscene_fingersalive, er_cutscene_fingersdie, er_cutscene_uturiel, er_outro
w Gothic/_Work/Data/Video
Jeśli masz wszystkie pliki w odpowiednich miejscach to skopiuj swój zapis na pulpit i spróbuj zainstalować jeszcze moda.

Steam

System operacyjny: Windoors 10 Home (64-bitowy)
GeForce GT 740M
8GB RAM
Intel i5-3317U/1.70GHz CPU

Zireael

Zireael

Użytkownicy
Przezorny
posty388
Propsy304
NagrodyV
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Przezorny
Można zostać magnatem? Jeśli tak, powiedzcie jakie są warunki do spełnienia.
Czy można też garotnikiem zostać? Pozdr.

Ludzie (...) lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni (...) Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Nie można zostać magnatem.

Token

Token

Użytkownicy
posty125
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Opłaca się wydawać 30 pn na alchemie? Dużo jest ogniocierni by realnie się opłacało te mikstury siły warzyc? I gdzie znaleźć kocianke mozna?

Dreamerion

Dreamerion

RaveN Studio
too old too cold
posty508
Propsy809
ProfesjaKompozytor
  • RaveN Studio
  • too old too cold
Opłaca się na tyle, że dzięki alchemii mogłem być magiem i wojownikiem z bronią jednoręczną na najwyższym poziomie.

xardasel

xardasel

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam pytanie jak w koncu zostać cieniem w 1.4.5 jetem już kopaczem, do kogo mam się udać po Ianie bo naprawdę nwm co dalej

Token

Token

Użytkownicy
posty125
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zajrzyj to tematu solucja...  :facepalm:
Ponawiam moje pytania.

xardasel

xardasel

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie no w solucji pisze coś o wydobywaniu albo handlu rudą dla Jana, coś o 500 bryłkach rudy, ale ja chyba nie dostałem tej misji, miałem od tego typka od kopaczy żeby dać ich na  zmianę. Może coś przeoczyłem nwm. Czy coś się zmieniło w wersji 1.4.5? Naprawdę nie wiem, czy muszę od nowa zacząć bo się coś zaczęło?

Post połączony: 2016-04-06, 17:19
Dobra znalazłem problem

blackero

blackero

Użytkownicy
posty226
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mod będzie dalej wpierany przez twórcę?

UnknownJAY

UnknownJAY

Użytkownicy
posty41
Propsy2
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
Mod będzie dalej wpierany przez twórcę?

Z tego co wiadomo już Nie.

One i tak wrócą, jeśli się nimi nie zajmiesz jak należy !!..!!

0 użytkowników
Do góry