Witam.
Panie i Panowie z prawdziwą przyjemnością przedstawiam wam... zaraz, to nie ta notka...
Zacznijmy jeszcze raz ;D.
Panie i Panowie na samym początku napiszę iż bardzo podoba mi się ROZSZERZONY stary Gothic...
Pamiętam kiedy skończyłem grać w Gothic'a I, a było to z 8 lat temu...
I w zasadzie nic porządnego nie wyszło poza MT abym mógł być chociaż po części zadowolony z MODÓW czy DODATKÓW lub PATCHY... aż do teraz.
Edycja Rozszerzona 1.4.5.1 wprowadza bardzo dużo rozmaitych rzeczy jak chociażby rozwinięcie poszczególnych etapów w posługiwaniu się bronią czy regeneracja many zależna od poziomu kręgu magii bądź też bardzo przyzwoity QUEST w Bractwie Śniącego na możliwość zostania GURU czy QUEST w fabule głównej tj. przywołanie posłańca Śniącego... Mógłbym pisać i pisać i pisać.. Jednym słowem za dużo tego.
Ostatecznie jako baaardzo gorący fan Gothic'a I i po przejrzeniu wszystkich modów i edycji G1 z przyjemnością i czystym sumieniem mogę pochwalić ekipę, która przyczyniła się do powstania ROZSZERZONEJ EDYCJI bo nie jest to praca zrobiona na odpierdol aczkolwiek są małe niedopatrzenia, a ogólnie to gra się miło.
- Brak dubbingu w rozszerzonych dialogach.
Ocena ogólna 4 / 5
Mam nadzieję, że prace w polepszaniu ER cały czas trwają .