Gothic: Banda Quentina - dyskusja ogólna 3191399 7440

O temacie

Autor

Zaczęty 16.09.2012 roku

Wyświetleń 3191399

Odpowiedzi 7440

tuldor88

tuldor88

Użytkownicy
Spamer, hejter, męczydupa
posty187
Propsy41
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Spamer, hejter, męczydupa
Outlanderze? Nie zaglądałem tu od dłuższego czasu majac nadzieję, że w spokoju skończysz łatanie ER i będę mógł juz z czystym sercem pochwalić ostateczną wersję tak jak do tej pory chwaliłem sobie "bety", widzę, że parę dni temu wypuściłeś kolejnego patcha ale linki są nieaktywnie. Rzekłbyś o co chodzi?
Doskonale rozumiem, że 'real' może się dawać we znaki i to co sie planowało zrobić w miesiąc zajmuje pół roku ale taki już moddingu urok ;)
Jeśli nie planujesz już nic przy ER grzebać to choć pozostaw dla zainteresowanych podpięte pliki z obecną wersją, jeśli zaś planujesz jeszcze w przyszłości coś przy niej porobic nie ma się co przejmować hejterami narzekającymi że premiery dalej nie ma i starczy robić swoje na spokojnie :)
Cokolwiek wybierzesz (mam nadzieję, że jednak nie będzie to całkowita rezygnacja z zabawy plikami) życzę powodzenia i dzięki za to coś wydał dotychczas.

Celar

Celar

Użytkownicy
posty9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam problem z przyjęciem do bandytów. Quentin każe mi iść do Mordraga po jakiś raport, jak podejdę do Mordraga i z nim gadam, to mam tylko handel. Da radę coś z tym zrobić?

Rojek

Rojek

Użytkownicy
posty43
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Majstry powiedzcie mi co robie nie halo.
Wbijam do kopalni a Ashgan nic nie mówi ambitego co do otwierania gniazda.
Wcześniej musze z kimś innym zagadać?
A i znalazłem w kufrze sakiewki i kilof kopaczy.Oddać e moge. Jakiś q? Jak go rozpocząć?

TheKarrypto!

TheKarrypto!

Użytkownicy
posty30
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam problem z zadaniem na atak strażników przed placem wymian. Byłem już z Doylem i ich zabiłem. Mówię o tym Quentinowi, a on się pyta o jakieś dokumenty. No i tu jest problem, bo nie mogę zadania skończyć. Pamiętam, że zabierałem z nich wszystkich te dokumenty, ale chyba jednak jakiegoś nie mam. Bardzo proszę, jak ktoś robi to zadanie to niech sprawdzi mi jaki jest są kody na te dokumenty i mi poda. Gdyby ktoś nie wiedział jak, to trzeba patrzeć na dokument i wpisać w konsolę "edit focus". Na górze powinien być kod. Próbowałem odpalać nową grę i sobie zobaczyć, ale oni nie mają tych dokumentów, tylko podczas wykonywania zadania. Pomóżcie proszę :)

Rojek

Rojek

Użytkownicy
posty43
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mój błąd. Nie ogarnąłem że nie zagadałem odpowiednio z Kalomem.
A tak wgl gdzie jest Nek, do cholery? :D

Jakub91

Jakub91

Użytkownicy
posty647
Propsy204
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jeden dokument jest w skrzyni nek jest w nowym obozie poszukaj w chatkach zbroi strażnika

Celar

Celar

Użytkownicy
posty9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A tak wgl gdzie jest Nek, do cholery? :D
Widziałem go nad rzeką na wprost Draxa zaraz na początku gry.

konny12

konny12

Użytkownicy
posty30
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Możecie podać miejsca strażników  z którymi mam pogadać po zabiciu bandytów podczas misji obrona placu wymian?

blackero

blackero

Użytkownicy
posty229
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Gdzie znajde posłańca śniącego?

KUBA - 4477

KUBA - 4477

Użytkownicy
Człowiekowi wilkiem, wilkowi człowiekiem.
posty83
Propsy21
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Człowiekowi wilkiem, wilkowi człowiekiem.
Panowie, szybkie pytanie do zorientowanych ludzi, którzy grali Bandytą i doszli przynajmniej do 5r - podobno ścieżka zadaniowa tej gildii jest zbugowana i można nie ukończyć jej zadań, zwłaszcza tych związanych z Opuszczoną Kopalnią, to prawda ??? Muszę wiedzieć, zanim podejmę decyzję o przynależności obozowej, już raz przez bugi szlag mi jasny trafił sejwy i nie chciałbym przez bugi drugi raz musieć przerwać gry, i to w dodatku w tak późnym etapie. Z góry dzięki.

Siłą watahy - wilk. Siłą wilka - wataha.

Bragomir

Bragomir

Użytkownicy
posty20
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Możecie podać miejsca strażników  z którymi mam pogadać po zabiciu bandytów podczas misji obrona placu wymian?

Bierzesz pierw questa od Thorusa, idziesz w okolice Opuszczonej Kopalnii, gdzie zabijasz bandytów i gadasz z jednym z dwóch strażników. Później idziesz dalej do palisady, gdzie tłuczesz co trzeba i gadać z Robotnikiem. Na końcu idziesz pod jeziorko, gdzie także zabijasz bandziorów i gadać ze strażnikiem. Potem już tylko wracasz do Thorusa.

A propos: Wszyscy (strażnicy i robotnik) powinni zaczepić Ciebie sami po skończonej walce (czyt. zabiciu bandytów w okolicy).

Z tego co wiem to tego posłańca się przywołuje, a nie znajduje. Powinieneś dostać od Y'beriona listę składników potrzebnych do przywołania go.

Jakub91

Jakub91

Użytkownicy
posty647
Propsy204
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dla bandytów, zadania dostawy alkoholu i opuszczona kopalnia nie ukończyłem nie było opcji dialogowych na koniec, ale nie wiem czy coś mi umkneło nowego. Raczej tylko nagrody i tyle. Jak komuś to przeszkadza to niech zagra starym obozem albo guru podobno najciekawiej

TheKarrypto!

TheKarrypto!

Użytkownicy
posty30
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mógłby mi ktoś powiedzieć gdzie znajdę książki z których nauczę się robić trwałe mikstury (życia, many i bodajże potęgi, która daje do zręczności i siły). Bo ja mam tylko tom 1 o miksturach siły i zręczności :/ Da się w ogóle ulepszać mikstury tak jak we wcześniejszej wersji ER ? Jeśli tak to jak się tego nauczyć.

lukee

lukee

Użytkownicy
posty82
Propsy13
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mógłby mi ktoś powiedzieć gdzie znajdę książki z których nauczę się robić trwałe mikstury (życia, many i bodajże potęgi, która daje do zręczności i siły). Bo ja mam tylko tom 1 o miksturach siły i zręczności :/ Da się w ogóle ulepszać mikstury tak jak we wcześniejszej wersji ER ? Jeśli tak to jak się tego nauczyć.

4 rozdział Riordian (jeśli chodzi o tom 3 - mikstury potęgi). Ulepszania mikstur w grze nie spotkałem.

blackero

blackero

Użytkownicy
posty229
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Z tego co wiem to tego posłańca się przywołuje, a nie znajduje. Powinieneś dostać od Y'beriona listę składników potrzebnych do przywołania go.

Gdzie znaleźć te składniki? ( fiolka z kriwa bialego wilka, krucze ziele, nasiona czerwonego buka, utarte nasiona ogniocernia,miód,skręt zew nocy,butelka rtęci.)

TheKarrypto!

TheKarrypto!

Użytkownicy
posty30
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy

4 rozdział Riordian (jeśli chodzi o tom 3 - mikstury potęgi). Ulepszania mikstur w grze nie spotkałem.

A tom 2 gdzie zdobędę ? A co do ulepszania. No jak grałem w pierwszą wersję ER to była możliwość ulepszania.  Np z najsłabszej mikstury siły można było zrobić najlepszą :)

Rojek

Rojek

Użytkownicy
posty43
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ludzie potrzebuje kilku infromacji.
1.Gdzie jest złoty miecz dla bartholo.
2. Gdzie jest josep.
3. Gdzie jest ów alchemik bractwa co Shawn koło ybera zleca.
4. Dwóch ziomków dla świstaka.
5.Jaka jest nagroda za skóre białego dla myśliwego.
6. Jaka nagroda za żarcie dla ziomka niedaleko cavalorna , wątroby i inne co trzeba się uczyć.
7. Gdzie znajde magiczną wode dla uleczenia tego ziomka co ma pancerz strażnika królewskiego?

Jakaś opcja na fast exp? Jakiś q albo coś? 2 rozdział.

@blackero Ogniocierń na saym początku gry na skałach po lewej, ciężko się wdrapać. Trzeba rozetrzeć rozdrabniakiem i mieć rozdrabniacz. Biały wilk jest tam gdzie był hoshpak. Rtęć ma jakiś ziomek handlarz w OB. Reszta nie powinna byc problemem.

ExedusHQ

ExedusHQ

Użytkownicy
posty191
Propsy39
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Rojek
2.Na polu ryżowym
3.Na bagnach, przy tym świecącej pochodni są jego notatki, a sam alchemik na cmentarzu orków w jaskini  ggdzie idziemy z Lukorem.
4.Dwaj włóczędzy u myśliwych.
5.Łącznie z 400 bryłek i ciekawe zadanie.
7.Musisz iść do Orika, a potem zabić z nim szkodnika który będzie miał wode.

-Kto ma słaby napój lekkości?
-Gdzie jest Nek?Nie ma go nad rzeką.

TheKarrypto!

TheKarrypto!

Użytkownicy
posty30
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ludzie potrzebuje kilku infromacji.
1.Gdzie jest złoty miecz dla bartholo.
2. Gdzie jest josep.
3. Gdzie jest ów alchemik bractwa co Shawn koło ybera zleca.
4. Dwóch ziomków dla świstaka.
5.Jaka jest nagroda za skóre białego dla myśliwego.
6. Jaka nagroda za żarcie dla ziomka niedaleko cavalorna , wątroby i inne co trzeba się uczyć.
7. Gdzie znajde magiczną wode dla uleczenia tego ziomka co ma pancerz strażnika królewskiego?

Jakaś opcja na fast exp? Jakiś q albo coś? 2 rozdział.

1. Hmm, jakby to wytłumaczyć... Jak wychodzisz z SO i idziesz przy rzece w prawo, no i tam na końcu są zębacze. I obok tych zębaczy leży taki mały złoty miecz.
2. Josep jest zbieraczem w NO, musisz pomóc z buncie zbieraczy aby mógł wrócić do myśliwych.
3. Jeszcze nie wiem dokładnie :) Notatki są na bagnach, a alchemik ponoć na cmentarzysku orków.
4. Włóczędzy w obozie myśliwych.
5. Nie pamiętam, ale pamiętam, że po tym zadaniu jest jeszcze inne. Płaszcz wykonany z tej skóry trzeba przekazać komuś, żeby sprzedał go Bartholo. Polecam iść do Świstaka. Da Ci 400 bryłek rudy i będą one dla Ciebie.
6. Nie pamiętam. Jak chcesz to możesz wydać 1PN na te mięso z topielca. A co do wątroby kretorszczura, to chyba można ją gdzieś kupić.
7. Magiczna woda ? Pogadaj z tym najemnikiem, który jest razem z Lee, Orik bodajże. Rozpoczyna się z nim pewne zadanie. Pójdź za nim i tam gdzie się z nim udasz jest magiczna woda.

Dużo expa ? No musisz robić wszystkie zadania i zabijać potwory wszędzie. Czyść lasy itd.

lukee

lukee

Użytkownicy
posty82
Propsy13
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A tom 2 gdzie zdobędę ? A co do ulepszania. No jak grałem w pierwszą wersję ER to była możliwość ulepszania.  Np z najsłabszej mikstury siły można było zrobić najlepszą :)

Chyba nie ma ulepszania. Mikstura siły daje +3 a zręczności +4 bazowo. Tom 2 chyba gdzieś znalazłem, możliwe że w jaskini koło górskiej fortecy w skrzyni (tej gdzie jest sporo ogarów), ale to mój strzał tak na 50% :). U Riordiana w 4 można chyba tak czy siak kupić wszystkie tomy.

0 użytkowników
Do góry