Gothic: Banda Quentina - dyskusja ogólna 3183783 7440

O temacie

Autor

Zaczęty 16.09.2012 roku

Wyświetleń 3183783

Odpowiedzi 7440

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
Czy edycja rozszerzona ma zmodyfikowany ekran startowy? Pytam bo u mnie jest standardowy z gnk2 i nie wiem czy mod się uruchomił.
Ten mod jest do 1...  :facepalm: :facepalm: :ayfkm:

o tym...

Jesteś zjebany

gothic1210
  • Gość
@gothic1210 miałem na myśli optymalizacje rozgrywki czyli balans, już na samym początku gry jesteśmy bardzo bogaci, wystarczy dołaczyć do któregoś obozu i przejść się po starym obozie z odpowiednią ilością wytrychów. Poziom trudności również nie powala.
Nie.

Siwriss

Siwriss

Użytkownicy
posty28
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wie ktoś gdzie jest łuk Davora?

gothic1210
  • Gość
Nowy patch jest dostępny.
http://www.moddb.com/mods/gothic-edycja-rozszerzona-pl/downloads/patch-1451
Instrukcja instalacji, oraz lista zmian w pliku info patch 1.4.5.1.

KarolskyDamiansky

KarolskyDamiansky

Użytkownicy
Strażnik Strażników
posty78
Propsy4
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Strażnik Strażników
Da się zdobyć w 4 rozdziale jakąś lepszą zbroję od Pancerza łowcy orków ? I gdzie można znaleźć jakieś Hełmy poza Kapturem Kolczym ?

"Smoki mają jakiegoś władcę, ale nie chcą o nim nic mówić. Oczywiście poza tekstami typu „Nasz pan przyjdzie i zniszczy świat” i takie tam" - Z pamiętnika Bezimiennego, ???r

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Zauważyłem dziś coś dziwnego:
Niektóre postaci mają poziom 2 w zakresie posługiwania się bronią, choć powinny mieć wyższy. tyczy się to m.in. Gomeza (poziom 7 w 1h, poziom 2 w 2h, przez co walczy jak nieszkolony), Thorusa, Diego, Gorna i może jeszcze kogoś. Nie wiem, czy to bug, ale sprawdzając kodami ich okna umiejętności, właśnie takie mieli poziomy w walce.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

gothic1210
  • Gość
Faktycznie. Poprawiłem i zaktualizowałem łatkę na moddb.

pudzianek1

pudzianek1

Użytkownicy
posty206
Propsy11
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
nie idzie pobrac  tego patha

saint269

saint269

Użytkownicy
posty109
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
opłaca się uczyć alchemii w 1. rozdziale?

pudzianek1

pudzianek1

Użytkownicy
posty206
Propsy11
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
okej jusz go pobrało sorki za bałagan  mam ostatnie pytanie ten jeden plik gothic mod edited gdzie go wkleic

Post połączony: 2016-02-13, 21:01
okej niewazne to jest obrazek

K4R0L111

K4R0L111

Użytkownicy
posty31
Propsy14
ProfesjaSkrypter
  • Zbanowany
Ołtarz na orkowej arenie dodaję 20 siły :ohmy:  ^^

pudzianek1

pudzianek1

Użytkownicy
posty206
Propsy11
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
jest moze mozliwosc grania po stronie beliara  czy cos w tym stylu

gothic1210
  • Gość
na trzy minuty hehehhehehehhehehhehehehhehehehehhehehehhehehehehehhehehehehhehehehehhehehhehehehehhehehehhee punkt dla mnie

lukee

lukee

Użytkownicy
posty82
Propsy13
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jestem w 4 rozdziale po wypiciu miksów i powiem, że chyba za dużo tych bonusów jest. Zręki to można spokojnie +80 wycisnąć albo i więcej. Praktycznie nie ma sensu w nią inwestować, a ja głupi dobiłem do tych 30 na punktach : D. Generalnie gra teraz powinna być mega łatwa, chyba że czekają na mnie jakieś poważne utrudnienia w 5, 6 rozdziale.

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Nie od dziś wiadomo, że balans nie jest mocna stroną ER też jestem rozczarowany poziomem trudności.

lukee

lukee

Użytkownicy
posty82
Propsy13
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja gram teraz pierwszy raz w ER, wersja najnowsza 1.4.5 i ogólnie uważam, że w rozdziałach 1-3 poziom trudności jest ok. Szczególnie na początku widać ogromną różnicę w porównaniu do podstawki. Problemem jest tylko zbyt duża liczba możliwych do zrobienia mikstur potęgi (czy władzy, nie pamiętam której). Jej 'główny' składnik to utarte bagienne ziele, którego jest przecież od groma (btw cena ziela jak rozetrzemy wzrasta do 300, co chyba jest bugiem). Więc generalnie można jej zrobić dużo, ogranicza nas tylko liczba psianek (potrzeba 3). Cała reszta mikstur wydaje się być ok i gdyby np ww. mikstura dawała powiedzmy hp a nie siłę i zręczność, to też byłoby w porządku. No i jakiś rzadszy składnik wymagany by się przydał

Zavix

Zavix

Użytkownicy
posty1
ProfesjaAnimator
  • Użytkownicy
Ponawiam pytanie o miksturę oczyszczenia potrzebną do zostania guru, zebrałem wszystkie składniki ale na stole alchemicznym nie ma żadnej opcji z tą miksturą, czy potrzebuję mistrza alchemii, jeśli to tak to gdzie mogę się tego nauczyć będąc członkiem bractwa skoro Cor Kalome odszedł z obozu.

pudzianek1

pudzianek1

Użytkownicy
posty206
Propsy11
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
czy jest jeszcze jakas misja z beliarem oprucz oczyszczenia kapliczek od jima czy idzie dołoczyc do tych kopaczy co sa po stronie beliara

gothic1210
  • Gość
Nie ma takiej misji.

K4R0L111

K4R0L111

Użytkownicy
posty31
Propsy14
ProfesjaSkrypter
  • Zbanowany
na trzy minuty hehehhehehehhehehhehehehhehehehehhehehehhehehehehehhehehehehhehehehehhehehhehehehehhehehehhee punkt dla mnie

:ayfkm:  :ayfkm:  :ayfkm:

0 użytkowników
Do góry