Gothic: Banda Quentina - dyskusja ogólna 3429754 7446

O temacie

Autor

Zaczęty 16.09.2012 roku

Wyświetleń 3429754

Odpowiedzi 7446

KarolskyDamiansky

KarolskyDamiansky

Użytkownicy
Strażnik Strażników
posty78
Propsy4
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Strażnik Strażników
Wie ktoś jak zdobyć krew białego wilka?
Musisz go poprostu zabić, fiolka będzie w jego "EQ"

"Smoki mają jakiegoś władcę, ale nie chcą o nim nic mówić. Oczywiście poza tekstami typu „Nasz pan przyjdzie i zniszczy świat” i takie tam" - Z pamiętnika Bezimiennego, ???r

Acnefan

Acnefan

Użytkownicy
posty69
Propsy7
  • Użytkownicy
"Mam pytanie czy jak zostane bandytą wszystkie obozy będą do mnie wrogo nastawieni i będą mnie atakować ?"

Odpowie mi ktoś ?

KarolskyDamiansky

KarolskyDamiansky

Użytkownicy
Strażnik Strażników
posty78
Propsy4
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Strażnik Strażników
Nie będą cię atakować, NO Będą cię Lubić, OB Będą Neutralni, SO Będą " Na pomarańczowo" czyli mają do cb jakieś zrazy ale atakować nie będą..

"Smoki mają jakiegoś władcę, ale nie chcą o nim nic mówić. Oczywiście poza tekstami typu „Nasz pan przyjdzie i zniszczy świat” i takie tam" - Z pamiętnika Bezimiennego, ???r

KUBA - 4477

KUBA - 4477

Użytkownicy
Człowiekowi wilkiem, wilkowi człowiekiem.
posty83
Propsy21
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Człowiekowi wilkiem, wilkowi człowiekiem.
No, panowie, pograłem pierwsze dwie godziny, powiem szczerze, szata graficzna wyrywa z laczków, i to jak cholera, jest zajebiście i klimatycznie, szczególnie rano, gdy jest tak jakby pół ciemno, zobaczymy, co będzie dalej, ale na pewno będzie zajebiście. Propsy za grafikę i klimat :ok:.

Mam przy okazji ze dwa pytania:
1.Czy kradzież jest wymagana, by ukraść coś komuś, co quest wymaga, czy też dobrze zrozumiałem, że w przypadku kradzieży questowej wymagana jest tylko zręczność ? Tak tu ktoś wcześniej pisał.
2.Co może nam zablokować wstęp do danego obozu ? Tylko wstąpienie do jakiejś gildii, np.do Kopaczy, czy też robienie jakichś zadań np.dla Cieni zablokuje drogę Bandyty ? Pytam, żeby później się nie zdziwić w jakimś wypadku.

A, i przy okazji wpadłem na małego buga - idąc sobie spokojnie z Kosą do Wolnej Kopalni (żeby mi pd na początek nabił :cool:), natknąłem się na Bandziora, który wciska nam bajeczkę i naciąga na współpracę, żeby z nim pójść. Gdy już idziemy z nim na miejsce, gdzie mamy zostać przez niego i kumpli napadnięci, nie załącza się rozmowa z nim, mało tego, gość idzie chyba trochę za daleko, bo zaczyna atakować własnych kumpli, którzy dla nas są na czerwono, i robi to właśnie przez to, bo i dla niego (chyba) są oni jakby zagrożeniem (z technicznego punktu widzenia). Poza tym co jakiś czas wywali accesa przy wczytywaniu, choć nie zawsze, ale to już mniejsza. Poza tym - kawał solidnego moda się zapowiada.

Siłą watahy - wilk. Siłą wilka - wataha.

Sentinel

Sentinel

Użytkownicy
posty174
Propsy19
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
czy ktoś mi powie  kiedy steh daje nam zadanie a może trzeba dołączyć do bractwa bo nie wiem lecę już z 3rozdziałem jak tak dalej pójdzie to przepadnie mi to zadanie?
czy flint też daje nam jakieś zadanie bo jakoś nie dostałem żadnego a na forum już przeczytałem że takowe zadanie jest??

Siwriss

Siwriss

Użytkownicy
posty28
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
z Flintem jest zadanie z przesyłką magów od Corristo, ale chyba tylko jak jesteś członkiem starego obozu (przy okazji zdarzyło mi się parę razy, że mnie zaatakowano jak pokonałem kogoś na arenie albo kiedy zaatakowałem Mordraga)

Sentinel

Sentinel

Użytkownicy
posty174
Propsy19
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
z Flintem jest zadanie z przesyłką magów od Corristo, ale chyba tylko jak jesteś członkiem starego obozu (przy okazji zdarzyło mi się parę razy, że mnie zaatakowano jak pokonałem kogoś na arenie albo kiedy zaatakowałem Mordraga)

o tym zadaniu to wiem ale to zadanie jest od corristo jak zostajemy cieniem a nie od flinta:)

zadanie strażnik w karczmie też mi się nie pojawiło czy trzeba przyjść w nocy do karczmy czy jak? czy to zadanie na inny rozdział?

pudzianek1

pudzianek1

Użytkownicy
posty206
Propsy11
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
jak wykonac guesta przyjaciel z kopalni bo jestem w starej kopalni ale niem tam nikogo takiego

Post połączony: 2016-02-09, 14:30
okej nazywa sie danny znalazłem go

Sentinel

Sentinel

Użytkownicy
posty174
Propsy19
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
czy te zadania od draxa:
test draxa
problemy skazy
opłaca się wykonywać jeśli chce dołączyć do starego obozu? czy czasem nie wpływają one na inne zadania?

i pytam po raz kolejny kiedy trzeba iść do steha by dał nam zadanie ? nie mam u niego żadnej opcji dialogowej poza handlem???

OrtegaX

OrtegaX

Użytkownicy
Bractwo Gothica
posty362
Propsy304
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Bractwo Gothica
Mam pytanie. To, że jest tak ciemno nawet o 8 rano to normalne? Porównałem z orginałem i jest 2 razy jaśniej niź w ER.

gothic1210
  • Gość
Hej. Prośba. Każdy kto znalazł jakieś bugi niech zrobi ich listę i da do tematu Błędy i bugi. Będę wdzięczny. Piszcie jakie zadania nie znikają po dołączeniu do gildii, co się buguje itd.
Na razie mam tyle zrobione:
Patch #9:
- dołączony hotfix na mikstury tymczasowe
- usunięto łowienie ryb przez Stanleya
- naprawione zadanie "Dziwne zachowania"
- naprawione zadanie codzienne od Cyrusa
- poprawiony błąd w dialogu u Torreza
- poprawiony bonus od ducha królewskiego strażnika
- mała poprawka u dextera
- zmienione staty starej zbroi
- naprawiona kładka w starej kopalni
- poprawione opisy kosturów magów
- dla świętego spokoju trolle ziemne i pełzacze nie są już wrogami
- naprawiony nie zaczepiający artegor przy wejściu do kopalni
- poprawiony błąd ze znikającym zadaniem od steha

Sentinel

Sentinel

Użytkownicy
posty174
Propsy19
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Hej. Prośba. Każdy kto znalazł jakieś bugi niech zrobi ich listę i da do tematu Błędy i bugi. Będę wdzięczny. Piszcie jakie zadania nie znikają po dołączeniu do gildii, co się buguje itd.
Na razie mam tyle zrobione:
Patch #9:
- dołączony hotfix na mikstury tymczasowe
- usunięto łowienie ryb przez Stanleya
- naprawione zadanie "Dziwne zachowania"
- naprawione zadanie codzienne od Cyrusa
- poprawiony błąd w dialogu u Torreza
- poprawiony bonus od ducha królewskiego strażnika
- mała poprawka u dextera
- zmienione staty starej zbroi
- naprawiona kładka w starej kopalni
- poprawione opisy kosturów magów
- dla świętego spokoju trolle ziemne i pełzacze nie są już wrogami
- naprawiony nie zaczepiający artegor przy wejściu do kopalni
- poprawiony błąd ze znikającym zadaniem od steha
i kiedy ten patch wyjdzie bo nie wiem czy grać dalej czy czekać na patcha?

Stonnos111

Stonnos111

Użytkownicy
posty301
Propsy53
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Guru się zostaję po zostaniu strażnikiem, czy można od razu po zostaniu nowicjuszem?

"A człowiek pokonał bestię która wróciła do królestwa Beliara"

Jaskot

Jaskot

Użytkownicy
Magical Inquisition Team
posty77
Propsy22
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Magical Inquisition Team
Hej,

Jak na razie jestem zachwycony tym modem, mimo kilku drobnych bugów.
Jednakże mam pewien problem w Obozie Bandytów, do którego należę.

Otóż nie wiem jakie zbroje powinienem móc dostawać od Quentina.
Dostałem lekką zbroję bandyty, potem dwa razy zwykłą, a teraz dwa razy ciężką.

Mógłby ktoś napisać w jakim momencie powinienem otrzymywać jakie zbroje, lub chociaż jaką zbroje powinienem móc kupić w tym konkretnym momencie, czyli na początku 4 rozdziału (dostałem Ciężką, czy jest jakaś następna?).

gothic1210
  • Gość
@Sentinel  patch tak czy inaczej będzie wymagał nowej gry więc, wiesz :)
@Stonnos111 bez znaczenia
@Jaskot pierwsza po dołączeniu, druga do kupienia kiedy się chce, a trzecia (ostatnia) na początku 4 rozdziału.

Token

Token

Użytkownicy
posty125
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam! Czy zastosowany w modzie patch graficzny, poprawiajacy rosliny, przedmioty codziennego uzytku, bronie dystansowe itd. jest obowiazkowy? Jesli nie to jak go usunac? Wole chyba stare tekstury...

gothic1210
  • Gość
Musisz wejść w dysk C i usunąć folder Windows.

Jaskot

Jaskot

Użytkownicy
Magical Inquisition Team
posty77
Propsy22
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Hm, a teraz mi się coś z sejwami zjebało. :D

Dwa ostatnie sejwy nie chcą mi się załadować, pasek ładuje się do 3/4 i wywala mnie do pulpitu, bez żadnego komunikatu poza "Gothic musiał zostać zamknięty blabla". Da się coś z tym zrobić czy muszę nadrabiać 3 godziny?

gothic1210
  • Gość
w jakim momencie zapisałeś?

Jaskot

Jaskot

Użytkownicy
Magical Inquisition Team
posty77
Propsy22
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Starszy zapis przed walką z Bloodwynem, nowszy po rozmowie z Miltenem, przed rozmową z Diego.

0 użytkowników
Do góry