Gothic: Banda Quentina - dyskusja ogólna 3429362 7446

O temacie

Autor

Zaczęty 16.09.2012 roku

Wyświetleń 3429362

Odpowiedzi 7446

gothic1210
  • Gość
jeśli chodzi o kradzieże do zadań to są zrealizowane tak jak w g2 tylko uproszczone. wymagałem tylko zręczność. te zadania są na początku gry i gdybym kazał graczowi wbijać umiejętność to nie poradziłby sobie z innymi zagrożeniami najpewniej. do raportu chyba 15 pkt zręczności wystarczy.

Jakub91

Jakub91

Użytkownicy
posty647
Propsy204
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jeszcze przypomniałem sobie o jednym. Czy zupy dają jakieś korzyści po zjedzeniu niż tylko odnowa hp ? Znalazłem jedną zupę dała mi 5 many a inne ? Po prostu nie wiem czy jest sens je gotować. Fajnie byłoby, gdybyś jeszcze coś ulepszał, dodać jakieś bonusy po wypaleniu smakowych ziel. + Zginął mi baal Lukor. Powinien być przy Cor Calomie ale go nieba. Już z nim pogadałem o wilkach ale jeszcze ich nie zlikwidowaliśmy.

Sentinel

Sentinel

Użytkownicy
posty174
Propsy19
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jeszcze przypomniałem sobie o jednym. Czy zupy dają jakieś korzyści po zjedzeniu niż tylko odnowa hp ? Znalazłem jedną zupę dała mi 5 many a inne ? Po prostu nie wiem czy jest sens je gotować. Fajnie byłoby, gdybyś jeszcze coś ulepszał, dodać jakieś bonusy po wypaleniu smakowych ziel. + Zginął mi baal Lukor. Powinien być przy Cor Calomie ale go nieba. Już z nim pogadałem o wilkach ale jeszcze ich nie zlikwidowaliśmy.

ball lukor jest tam za chatką obok areny gdzie ćwiczą strażnicy światynni:)

jak wykonać zadanie blizna na sumieniu poszedłem do kosy i mówi mi że narazie jest za wcześnie czy będe mógł wykonać to zadania po dołączeniu do SO?
i drugie pytanie gdzie lepiej dołączyć do Starego obozu czy do obozu na bagnie chodzi mi która gildia ma największą ilość zadań?

modzel982

modzel982

Użytkownicy
posty8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Pomoze mi ktos z zadaniem Strażnik w karczmie?

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta
Ja mam takie głupie pytanie. Gdzie znajdę piłę do drewna? xD

"Jestem NAJLEPSZYM Nekromantą na świecie, jedynym władcą podziemi, ożywieńców, i demonów... Dziwko!"

PC, na którym siedzę:

Karta Graficzna: GeForce GTX 550Ti
Procesor: Intel(R) Core(TM) Quad CPU Q9300 @ 2.50GHz
Pamięć: 3,00GB pamięci RAM (użyteczne 3,00 GB)
System Operacyjny: Windows 7 Ultimate.

modzel982

modzel982

Użytkownicy
posty8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
U myśliwych kupisz ;) np tego co drewno piluje

Jakub91

Jakub91

Użytkownicy
posty647
Propsy204
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Na razie najlepszy tekst to:
- Rozjebałeś pół obozu !!!
- Tak już mam  :lol:

pudzianek1

pudzianek1

Użytkownicy
posty206
Propsy11
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
ja mam siły 17 i do tego zab kopacza  i scierwojada biore na 4 hity cos pieknego

Glaca

Glaca

Użytkownicy
TheRouke (Роук)
posty540
Propsy49
ProfesjaNierób
  • Zbanowany
  • TheRouke (Роук)
Jak wywołać bunt u zbieraczy? (Mam gildię kret)

PL|RU|EN

Ukończone mody:

G1 Mroczne Tajemnice
G1 Edycja Rozszerzona
G1 Orcades
G2 Returning ReBalance 2.1
G2 Kyrus
G2 Podróżnik za Liniami Wroga
G2 Złote Wrota
G2 Dark Saga
G2 Z życia Złodzieja

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Gram sobie w modyfikacje, no myślałem, że będzie nie co więcej powiewu świeżości, skoro to edycja rozszerzona to po cichu liczyłem, że zostaną wprowadzone postacie z dema, które zostały usunięte, również liczyłem, że umiejętności tak jak mistrz ognia, również zostaną przywrócone, również system z szkoleniem broni jedno i dwu-ręcznych mi się nie podobał, myślałem, że skoro Wam Mark pomagał to skleił by jakiś mds z gotowych animacji, no niestety zawiodłem się, ale życzę powodzenia w dalszych pracach.

Splash

Splash

Moderator
posty4211
Propsy3414
ProfesjaNierób
  • Moderator
liczyłem, że zostaną wprowadzone postacie z dema, które zostały usunięte
Po co?
również liczyłem, że umiejętności tak jak mistrz ognia, również zostaną przywrócone
Można przywrócić coś, co nigdy nie istniało?

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

gothic1210
  • Gość
obrażony, bo go nazwałem złodziejem assetów. olewam xd

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
O nic nie jestem obrażony, napisałem po prostu co myślę, skoro modyfikacja jest takim dodatek, to liczyłem, że w pierwszej kolejności zostaną wprowadzone rzeczy, które zostały usunięte, Splash mylisz się, umiejętność 'Mistrz ognia' jest po prostu za komentowana, w parę minut można ją przywrócić, bynajmniej w gothic 2 tak było.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
W skrócie co daje ta umiejętność mistrz ognia? Że niby bonus do zadawania obrażeń czarów ognia?

Splash

Splash

Moderator
posty4211
Propsy3414
ProfesjaNierób
  • Moderator
Splash mylisz się, umiejętność 'Mistrz ognia' jest po prostu za komentowana, w parę minut można ją przywrócić,
Nie, nie mylę się. To, że istnieje jej nazwa, nie oznacza wcale, że sama umiejętność istnieje.
bynajmniej
Bynajmniej =/= przynajmniej

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

K4R0L111

K4R0L111

Użytkownicy
posty31
Propsy14
ProfesjaSkrypter
  • Zbanowany
Odkryłem błąd w dialogu:
Gdy zaniesiemy list Magom Ognia to w wyborze nagrody u Torreza jest Pierścień Siły (+5 do Siły) a ten pierścień dodaję 2pkt

KarolskyDamiansky

KarolskyDamiansky

Użytkownicy
Strażnik Strażników
posty78
Propsy4
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Strażnik Strażników
Tu są zmienione wartości "Artefaktów" drastycznie w dół, poczytaj Changelog, a pisze że +5 bo tak było w normalnym Gothicu

"Smoki mają jakiegoś władcę, ale nie chcą o nim nic mówić. Oczywiście poza tekstami typu „Nasz pan przyjdzie i zniszczy świat” i takie tam" - Z pamiętnika Bezimiennego, ???r

K4R0L111

K4R0L111

Użytkownicy
posty31
Propsy14
ProfesjaSkrypter
  • Zbanowany
Wiem, ale napisałem dlatego że jest błąd w dialogu.

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
W skrócie co daje ta umiejętność mistrz ognia? Że niby bonus do zadawania obrażeń czarów ognia?

Sam do końca nie wiem, ale w mojej modyfikacji wzorowałem się trochę na gothicu 3 i umiejętność ta, zmniejsza naszą podatność na ogień, to znaczy, że postać będzie otrzymywała mniejsze obrażenia od ognia.

Splash już mniejsza o to.

gothic1210
  • Gość
wolałem wykorzystać wolny slot na alchemię i górnictwo. nie ma konkretnych informacji na czym miała polegać ta umiejętność, więc po co ją dodawać? nie było takiej potrzeby po prostu.
@karwojtasiuk poprawiłem. patch pojawi się pewnie na koniec miesiąca. mam już kilka bugów poprawionych, ale jako że drobnica a patch będzie wymagał nowej gry to na razie nie udostępniam.
gdyby kogoś obchodziły poprawki to na razie jest tyle:
Patch #9:
- dołączony hotfix na mikstury tymczasowe
- usunięto łowienie ryb przez Stanleya
- naprawione zadanie "Dziwne zachowania"
- naprawione zadanie codzienne od Cyrusa
- poprawiony błąd w dialogu u Torreza
jak widać same pierdółki. zobaczymy co będzie jak zajdziecie dalej. ogółem testerzy się bardzo dobrze spisali więc nie mam obaw. myślę, że pod koniec lutego spokojnie będę mógł zakończyć wsparcie do moda. :)

1 Użytkownik i 13 gości przegląda ten wątek.
Do góry