Gothic: Banda Quentina - dyskusja ogólna 3170021 7440

O temacie

Autor

Zaczęty 16.09.2012 roku

Wyświetleń 3170021

Odpowiedzi 7440

Jakub91

Jakub91

Użytkownicy
posty647
Propsy204
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ogólnie fajnie się zaczyna, jak wygląda sprawa z przyjmowaniem zadań ? Można zacząć robić zadanie Draxa i jednocześnie te questy związane z przyjęciem do innych obozów ?

Macie linka do najnowszej wersji moda Direct 11 do gothic 1 ?

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

gothic1210
  • Gość
Modyfikacja mnie mile zaskoczyła, już od samego startu widać zmiany :) Jestem ciekaw dalszych nowości.
Jaką gildie mi polecacie? Chciałem zagrać tym razem magiem tylko nie wiem kogo wybrać. Mag ognia, mag wody czy może Guru? :D

cóż to za zmiany zauważyłeś nie wiem czy tylko u mnie tak jest ale grafika wygląda gorzej niż w wersji 1.4.2. nie mogę ustawić rozdzielczości na 1920-1080 bo za każdym razem gdy wyłączę  gothica rozdzielczość mi się resetuje i znów muszę zmieniać:) wogóle textury wyglądają jak te ze starego gothica :) jest gdzieś pakiet textur z poprzedniej wersji?
daj screena
źle wgrałeś pewnie. maja byc super zajebiste texy, rozdzielczość full hd można ustawić tylko z system packiem.
ja nie wiem co z was takie ogry co nic nie umieją zrobić na komputerze i wszystko na twórce moda zwalają...

Ponior

Ponior

Użytkownicy
posty59
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zainstalowałem czystego gothica potem dx11 i wszystko według instrukcji. Pieknie sie uruchamia ale brak tekstu w grze, nawet jak wcisnę ESC to nie widać menu. O co biega??

gothic1210
  • Gość
brak zgodności DX z er, trzeba czekać aż twórca DX to naprawi
też to mam. kiedyś działało, ale po którymś update się zepsuło

Ponior

Ponior

Użytkownicy
posty59
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To tragedia, poprzednia wersja działa idealnie z napisami, szkoda , bo bez dx11 wygląda duużżo gorzej ta gra :-(

Tu powinien być tekst opcje dialogowe, które sa , ale ich nie widać :-(

gothic1210
  • Gość
rozumiem twój ból, ale nie pomogę. nie jestem w stanie

DannyCorleone

DannyCorleone

Użytkownicy
posty6
Propsy2
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam pewien problem bo u mnie wcale nie ma folderu Tools w folderze _Work do którego mam wkleić folder data z plikami*PML, co mam zrobić ? trochę się pogubiłem przy tym punkcie

podkopek

podkopek

Użytkownicy
posty89
Propsy15
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ahhh chłopaki, nawet nie wiecie ile czekałem na tą chwilę, ale liczone już w latach, systematycznie śledząc wątek.Właśnie z powodu powstawania tego moda założyłem tutaj w ogóle konto. Pobrane, zainstalowane, specjalnie wyłączyłem na moment żeby to napisać
Dzięki gothic1210 i całej reszcie, jest 2 w nocy, ale nie odpuszczę gry. Wielki szacunek i wyrazy uznania za ogrom pracy, wytrwałość i czas poświęcony na ten projekt. Jesteście wielcy, jeszcze raz
wielkie dzięki.
Mam też pytanie, pojawi się jakaś solucja? Wiadomo przy takiej ilości nowych zadań, przyda się od czasu do czasu zajrzeć gdy się zatrzymamy w martwym pukncie.
Pozdrawiam, Maćko :)

Stonnos111

Stonnos111

Użytkownicy
posty301
Propsy53
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ja w tej chwili mam martwy punkt ;-; Gdzie jest kopacz Torando czy jakoś tak z starego obozu? Potrzebny do zadania z przepustką.

"A człowiek pokonał bestię która wróciła do królestwa Beliara"

Narkan

Narkan

Użytkownicy
posty435
Propsy115
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Ok, pograłem chwilę i mam kilka sugestii jeśli będziecie wydawać jakieś patche. Otóż wpis w dzienniku, obok informacji powinna się pojawić nazwa questu. Zauważyłem, że kazdy nowy wpis to oddzielna wyswietlona informacja, więc dane na siebie by nie najeżdzały. Następnie po otwarciu kuferka górny pasek nie znika, dopiero po chwili zanika. I jak to jest z kuferkami? Jeśli wytrych się łamie w każdą strone to czy kuferek wymaga klucza czy lepszej umiejętności otwierania? I przydał by się monolog informujący o braku klucza/wytrycha. I na koncu gestykulacja npc i bohatera podczas rozmowy, której brak, strasznie to w oczy kole. Szacunek dla kolorowych informacji :D

podkopek

podkopek

Użytkownicy
posty89
Propsy15
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Kolejne pytanko. Znalazłem ciało kopacza podpisane "Trup" jest obok wysepki z dwoma młodymi ścierwojadami na początku, dostałem też questa od kopacza spod SO. Czy owy Danny, którego szukam to ten właśnie Trup? Czy sytuacja gdy znajdę ciało zanim otrzymam zadanie usuwa możliwość wykonania go? Ciało znika po przeszukaniu, a po dostaniu questa już nie ma odwrotu i nie ma jak go ukończyć? Z góry dzięki za odpowiedź. ;)

gothic1210
  • Gość
@Stonnos111 Torkad jest pomiędzy zawaloną wieżą a bramą.
@Narkan gestykulacja odnawia się po ponownym włączeniu gry. Niestety trialogi mają taki defekt, że zawsze po jednym się psuje, aż do czasu resetu. Napisy po otwieraniu niestety na ten moment nie do naprawienia. Uwierz mi, że to najlepsze co mogłem z nimi zrobić, bo też się od Lego zbugowały. A niektóre skrzynie na placu wymian są na klucz. Jak będziesz Bandytą to skapujesz po co są :D
@podkopek Danny będzie w kopalni i będzie wołał głosem Dreameriona o pomoc :D Poznasz, że to on. Trupy to tylko wypełnienie świata.

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
Zainstalowałem wszystko zgodnie z instrukcją, zainstalowanie z modkitem też nic nie daje, cały czas ten sam Access Violation przy rozpoczynaniu nowej gry, co to może być?
Spoiler

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
Mam pytanie jak wygląda gra jako łucznik, czy da się przejść grę tą bronią. Nie chcę zaczynać i pakować w zręczność, a potem się okaże że trzeba walczyć mieczem.

gothic1210
  • Gość
łuk to broń dodatkowa. wybierasz na starcie 1h lub 2h. a jak chcesz być magiem to lecisz w 2h, bo kostury są dwuręczne.

pudzianek1

pudzianek1

Użytkownicy
posty206
Propsy11
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
jaki jest szybszy sposub do  dolacznia do starego obozu bo naprawde jest duzo zmian i to mnie czieszy

Post połączony: 2016-02-06, 11:41
wiem ze gamal to  robił w poprzedniej wersji

gothic1210
  • Gość
musisz przyjąć zadanie test zaufania od diego. potem gadasz z lorenzo i lecisz z zadaniami.

Nowy link do pobrania: http://www.moddb.com/mods/gothic-edycja-rozszerzona-pl/downloads

KarolskyDamiansky

KarolskyDamiansky

Użytkownicy
Strażnik Strażników
posty78
Propsy4
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Strażnik Strażników
Zabieram się do ściągnięcia moda, czyli za jakieś 3 godzinki (z zajebistym internetem 60kb/s wyłączającym się co godz) zagram, i mam pytanie, zalecana jest Reinstalacja Gothica żeby moda zainstalować na "czysto" ? Bo trochu modów mam

"Smoki mają jakiegoś władcę, ale nie chcą o nim nic mówić. Oczywiście poza tekstami typu „Nasz pan przyjdzie i zniszczy świat” i takie tam" - Z pamiętnika Bezimiennego, ???r

DraxonPL

DraxonPL

Użytkownicy
Republikanin
posty18
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Republikanin
Mam access violation przy nowej grze, a mam czystego Gothica z GMDK i Gothic Starterem. Miał ktoś może taki problem i go rozwiązał?

0 użytkowników
Do góry