Gothic: Banda Quentina - dyskusja ogólna 3046800 7439

O temacie

Autor

Zaczęty 16.09.2012 roku

Wyświetleń 3046800

Odpowiedzi 7439

Glaca

Glaca

Użytkownicy
TheRouke (Роук)
posty540
Propsy49
ProfesjaNierób
  • Zbanowany
  • TheRouke (Роук)
Aha i nie mogę rozwiązać zadania Zaginiony szpieg Gor na lin. Porozmawiałem  z kopaczem potem poszedłem do maziego a on mi powiedział, pozbyłem się gości od trunków co dalej?

PL|RU|EN

Ukończone mody:

G1 Mroczne Tajemnice
G1 Edycja Rozszerzona
G1 Orcades
G2 Returning ReBalance 2.1
G2 Kyrus
G2 Podróżnik za Liniami Wroga
G2 Złote Wrota
G2 Dark Saga
G2 Z życia Złodzieja

sebinho

sebinho

Użytkownicy
posty339
Propsy44
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie ma go w nocy tam w jaskini?

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
Zacząłem grać, pierwsze co rzuca się w oczy to poprawiona grafika, carnage patch daje rade, szkoda że nie jest to poprawa wszystkich textur.:) Z krwiopijcy możemy ucinać skrzydełka, ten sam bug co w podstawce. Według mnie powinniśmy się tego dopiero u kogoś nauczyć. No nic, jutro się zagłębie w fabułę. No właśnie, brakuje tego dubbingu.:<

Szaromrok

Szaromrok

Użytkownicy
posty71
Propsy65
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ta modyfikacja byłaby nawet o dziwo bardzo dobra (nie psuje klimatu oryginału, nie wpieprza bogów wszędzie gdzie tylko jest to możliwe).

Ale na litość, czemu przyjemny odgłos poruszania się po trawie / drewnianym podłożu został zastąpiony tym okropnym tępym odgłosem stukania pantoflem o beton :< Jest to szczegół na tyle nieznośny (gram na słuchawkach), że psuje mi całą przyjemność rozgrywki i czyni moda niegrywalnym.
Nic nie było zastąpione :<
Wierzę, że nie :<
Wydaje mi się, że przy eksporcie świata pogubiły się informacje o rodzaju podłoża i teraz cała górnicza dolina jest w rozumieniu gry stworzona z betonu. To jedyne wytłumaczenie, jakie jestem w stanie sobie stworzyć.
Ewentualnie jestem jakimś dziwnym odosobnionym przypadkiem, ale jednak grając w "normalnego" gothica wszystkie wcześniej wymienione SFXy zaznaczają swoją obecność, ciesząc uszy. Pobrana przeze mnie wersja modyfikacji to ta z sendspace bodaj, w formacie 7z.

TheKarrypto

TheKarrypto

Użytkownicy
posty6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam pytanie, dotyczące zadania "Kopalnia Złota" od Will'a. Kto ma być tym ochroniarzem, i kim mają być ci kopacze ?

Migulo

Migulo

Użytkownicy
posty19
Propsy4
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Kopacze to Shutfer (jest w karczmie Silasa) i Shrat (znajdziesz go gdzieś na bagnie).
Ochroniarzem może być Magnus (chyba tak się nazywa). Znajdziesz go w obozie myśliwych.

blackero

blackero

Użytkownicy
posty226
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Outlander

Wersja 1.4.01 jest najnowsza ?

jura0897

jura0897

Użytkownicy
posty7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam. Rozwiązał ktoś zadanie test myśliwski ?  Proszę o odpowiedź z kim mam gadać żeby zaliczyć to zadanie.. ja już nie mam pomysłu i utknąłem. Proszę o odpowiedź i pozdrawiam.

Abaddon

Abaddon

Moderator działu
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Moderator działu
Pogadaj z Outlamem, Aidanem, Ryżowym Księciem, Crnosem, Swineyem. 

TheKarrypto

TheKarrypto

Użytkownicy
posty6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam 4 rozdział i zadanie od Quentina, żeby znaleźć Drax'a i Daley'a. Drax'a znalazłem, ale gdzie jest Daley (chyba tak się nazywał) ?

jura0897

jura0897

Użytkownicy
posty7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
                        AhnBael   Rozmawiałem ze wszystkimi oprócz Ryżowego Księcia bo z nim nie mam takiej opcji dialogowej..

Abaddon

Abaddon

Moderator działu
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Moderator działu
O Ryżowym Księciu musi Ci powiedzieć Aidan, jeśli poprawnie poprowadzisz wszystkie dialogi. 

ZarzaPL

ZarzaPL

Użytkownicy
Nie.
posty445
Propsy83
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nie.
To ja się wpi####lę ze swoim problemem.
Zadanie szpieg Gor na Lin.
Gadałem z Senyanem, Mazinem (wszystkie informacje wyciągnięte), kupiłem herbatkę na kaca od Cronosa. Dostałem info że Gor Na Lin wychodzi do bimbrowników po nocach, gdzie trzeba mu ową herbatkę dać. Problem w tym, że o ŻADNEJ godzinie on dupska nie ruszy.

Czy szanowni twórcy moda coś wiedzą?

Czy jak zwykle będą tłumaczyć się "coś źle robisz"?

jura0897

jura0897

Użytkownicy
posty7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No to najwidoczniej źle poprzeprowadzałem dialog... Czyli chyba musze zaczynać od początku..

WotanGolS

WotanGolS

Użytkownicy
posty112
Propsy22
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
To ja się wpi####lę ze swoim problemem.
Zadanie szpieg Gor na Lin.
Gadałem z Senyanem, Mazinem (wszystkie informacje wyciągnięte), kupiłem herbatkę na kaca od Cronosa. Dostałem info że Gor Na Lin wychodzi do bimbrowników po nocach, gdzie trzeba mu ową herbatkę dać. Problem w tym, że o ŻADNEJ godzinie on dupska nie ruszy.

Czy szanowni twórcy moda coś wiedzą?

Czy jak zwykle będą tłumaczyć się "coś źle robisz"?

Po prostu idź do bimbrowników o północy. Gor na Lin już tam będzie.

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta
A ja mam pytanie. Jak najlepiej rozwinąć sb maga bojowego? W co jak pakować?

"Jestem NAJLEPSZYM Nekromantą na świecie, jedynym władcą podziemi, ożywieńców, i demonów... Dziwko!"

PC, na którym siedzę:

Karta Graficzna: GeForce GTX 550Ti
Procesor: Intel(R) Core(TM) Quad CPU Q9300 @ 2.50GHz
Pamięć: 3,00GB pamięci RAM (użyteczne 3,00 GB)
System Operacyjny: Windows 7 Ultimate.

tuldor88

tuldor88

Użytkownicy
Spamer, hejter, męczydupa
posty187
Propsy41
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Spamer, hejter, męczydupa
Na wstępie witam i gratuluję kawałka dobrze odwalonej roboty, właśnie takich modyfikacji - sprawiajacych że swiat gry jest bogatszy i jednocześnie idealnie wpasowanych w klimat mi brakowało:)

A teraz niestety potok pytań/spostrzeżeń z mojej strony:
1) W podstawowej wersji gry można było bez obaw wykonywać wszystkie zadania związane z dołączeniem do każdego obozu i jedynie zdecydowana deklaracja o dołączeniu do jakiegoś (zgłoszenie tego Gomezowi, Laresowi, Cor Kalomowi) skutkowała zablokowaniem zadań u innych (bo już do danego obozu przynależeliśmy). Widzę, że tu konwencję zmieniliście co po prawdzie uważam za nieco irytujące, dlaczego? Bo jeśli pójdziemy do starej kopalni to 'z automatu' Diego odmawia nam testu zaufania twierdząc iż "mamy już innego opiekuna" a 90% zadań z pierwszego kręgu obozu jest niemożliwa do otrzymania. Analogicznie jeśli wypytamy Draxa o bandytów 'tracimy zaufanie' i znów dołączenie do starego obozu jest awykonalne... Na Waszym miejscu zastanowiłbym się czy nie lepiej dać graczowi większą wolność wyboru - wszak SPYTANIE o obóz bandytów nie jest deklaracją przynależności, jakoś Deigo ni Thorus nie robią problemów kiedy prosimy o to Laresa i chcemu zostać szkodnikami :P

2) Zadań jest faktycznie cała masa i ponownie muszę pogratulować nakładu pracy, acz kilka z nich faktycznie może sprawiać problemy - nie myśleliście o napisaniu nieco bardziej rozbudowanej solucji?

Ten punkt wiąże sie z poprzednim bo niestety po drodze miałem kilka zadań jakie nie wiem jak ugryźć stąd i moje pytanie o radę :/ :
- "Ucieczka corristo" - dołączyłem do Najemników i zgodnie ze zleceniem ruszyłem do opuszczonej kopalni by pozbyć się strażników Gomeza. Po drodze spotkałem Corristo jaki wspomniał o artefakcie, oczyściłem kopalnię, zabiłem nekromantę, pogadałem z najemnikami (otrzymujac zlecenie udania sie do Lee by ponownie kopalnię zacząć eksploatować) i oddałem kamień Corristo. Teraz zaczynają się schody: Dołączył do mnie a ja mam go "odprowadzic do miejsca ze stołem alchemicznym" z tym że to nie działa :/ poszedłem do obozu bandytów i stołu w jaskini - zero efektu, jak z nim gadam też mam tylko opcję "witaj" i odpowiedź "zakończ"... no ok, ruszam do obozu łowców, może Claw sie podzieli miejscem przy stole, d00pa - wciąż to samo.. ok bez paniki, jest sporo stołów... zaliczyłem ten gdzie urzędował cor Kalom, ten w Nowym Obozie, oraz ten gdzie spotykamy maga ognia jaki nad daje runę teleportacyjną (pod wieżą Xardasa obok brzytew), ciągle nic... sam już nie wiem co zrobić :/ a jak odpocznę to Corristo znika i go nigdzie znaleźć nie mogę, jestem najnormalniej w swiecie w kropce... ah tak - w starej cytatedli gdzie siedzi Lester też byłem. Piwo dla tego kto mi powie co zrobic teraz...

Nefario

Nefario

Użytkownicy
Bractwo Gothic'a
posty410
Propsy437
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Bractwo Gothic'a
Musisz iść do starej areny orków.

tuldor88

tuldor88

Użytkownicy
Spamer, hejter, męczydupa
posty187
Propsy41
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Spamer, hejter, męczydupa
No to kiszka z gipsem, Corristo na widok wrogich strażników zaczyna uciekać w długą (a nie wybiłem ich wcześniej)... a sądziłem, że może być to dowolna lokacja ze stołem alchemicznym. Dzieki za odpowiedź Nefario :)

WotanGolS

WotanGolS

Użytkownicy
posty112
Propsy22
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Na wstępie witam i gratuluję kawałka dobrze odwalonej roboty, właśnie takich modyfikacji - sprawiajacych że swiat gry jest bogatszy i jednocześnie idealnie wpasowanych w klimat mi brakowało:)

A teraz niestety potok pytań/spostrzeżeń z mojej strony:
1) W podstawowej wersji gry można było bez obaw wykonywać wszystkie zadania związane z dołączeniem do każdego obozu i jedynie zdecydowana deklaracja o dołączeniu do jakiegoś (zgłoszenie tego Gomezowi, Laresowi, Cor Kalomowi) skutkowała zablokowaniem zadań u innych (bo już do danego obozu przynależeliśmy). Widzę, że tu konwencję zmieniliście co po prawdzie uważam za nieco irytujące, dlaczego? Bo jeśli pójdziemy do starej kopalni to 'z automatu' Diego odmawia nam testu zaufania twierdząc iż "mamy już innego opiekuna" a 90% zadań z pierwszego kręgu obozu jest niemożliwa do otrzymania. Analogicznie jeśli wypytamy Draxa o bandytów 'tracimy zaufanie' i znów dołączenie do starego obozu jest awykonalne... Na Waszym miejscu zastanowiłbym się czy nie lepiej dać graczowi większą wolność wyboru - wszak SPYTANIE o obóz bandytów nie jest deklaracją przynależności, jakoś Deigo ni Thorus nie robią problemów kiedy prosimy o to Laresa i chcemu zostać szkodnikami :P

2) Zadań jest faktycznie cała masa i ponownie muszę pogratulować nakładu pracy, acz kilka z nich faktycznie może sprawiać problemy - nie myśleliście o napisaniu nieco bardziej rozbudowanej solucji?

Ten punkt wiąże sie z poprzednim bo niestety po drodze miałem kilka zadań jakie nie wiem jak ugryźć stąd i moje pytanie o radę :/ :
- "Ucieczka corristo" - dołączyłem do Najemników i zgodnie ze zleceniem ruszyłem do opuszczonej kopalni by pozbyć się strażników Gomeza. Po drodze spotkałem Corristo jaki wspomniał o artefakcie, oczyściłem kopalnię, zabiłem nekromantę, pogadałem z najemnikami (otrzymujac zlecenie udania sie do Lee by ponownie kopalnię zacząć eksploatować) i oddałem kamień Corristo. Teraz zaczynają się schody: Dołączył do mnie a ja mam go "odprowadzic do miejsca ze stołem alchemicznym" z tym że to nie działa :/ poszedłem do obozu bandytów i stołu w jaskini - zero efektu, jak z nim gadam też mam tylko opcję "witaj" i odpowiedź "zakończ"... no ok, ruszam do obozu łowców, może Claw sie podzieli miejscem przy stole, d00pa - wciąż to samo.. ok bez paniki, jest sporo stołów... zaliczyłem ten gdzie urzędował cor Kalom, ten w Nowym Obozie, oraz ten gdzie spotykamy maga ognia jaki nad daje runę teleportacyjną (pod wieżą Xardasa obok brzytew), ciągle nic... sam już nie wiem co zrobić :/ a jak odpocznę to Corristo znika i go nigdzie znaleźć nie mogę, jestem najnormalniej w swiecie w kropce... ah tak - w starej cytatedli gdzie siedzi Lester też byłem. Piwo dla tego kto mi powie co zrobic teraz...

1.Zostało to poprawione i zamieszczone odpowiednie dialogi o "skutkach" w najnowszym patchu.(Nie ma go jeszcze na 1 str , ale post z nim jest chyba na stronie 134.)

Co do questa "Ucieczka Corristo" to u mnie przyjął się stół mieszaczy bandziorów z NO.

0 użytkowników
Do góry