Gothic: Banda Quentina - dyskusja ogólna 3055616 7439

O temacie

Autor

Zaczęty 16.09.2012 roku

Wyświetleń 3055616

Odpowiedzi 7439

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3411
ProfesjaNierób
  • Moderator
Pytanko, odpaliłem modyfikacje, zacząłem sobie grać a dopiero potem spojrzałem na instrukcję instalacji. I tu moje pytanie czy System Patch jest konieczny by niektóre elementy działały czy jest konieczny w ogóle by pograć. Tj. czy jeżeli gra na pierwszy rzut oka działa dobrze (nowi NPC, lista z umiejętnościami, nowe opcje dialogowe itd.) i się nie wywala to olać jego instalację tak długo jak gra jest stabilna czy jednak muszę dorzucić bo gdzieś kiedyś coś prawdopodobnie nie zadziała jak należy tak że się nie zorientuję?

W sumie ciekawa, bo mam ostatnio kupione Gothic Universum (lapek bez CD więc sprawiłem sobie edycję cyfrową) i może tam takie rzeczy są (np. GIII jest zaraz z community patchem zintegrowany).
System pack zaleca się do instalacji na nowszych systemach od Windowsa XP, gdy masz problem z funkcjonowaniem Gothica. Jeśli działa ci bez żadnych problemów, nie musisz go instalować.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

elathir

elathir

Użytkownicy
posty174
Propsy31
  • Użytkownicy
Aaaa, ok, dzięki. Pewnie był w takim razie pre instalowany, bo wszystkie zarówno GI jak i GII w universum są popatchowane pod win 7.

Xiress

Xiress

Użytkownicy
posty24
Propsy5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
SPOILER!

Gdzie jest miecz Jim'a ?

Shermor

Shermor

Użytkownicy
posty177
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Outlander mówił coś o patchu pod koniec tygodnia , ładnie ładnie wszystko pięknie ,ale nie zapomnij o tych najważniejszych błędach i bugach, aha i mam nadzieje ze już nie można bd rozpocząć 2 rozdziału kopaczem. :lol2:

gothic1210
  • Gość
No, to poważny bug. Nie wiem, jak to się stało, że tylu testerów go przeoczyło. Koniecznie do poprawy.

Wypisujcie wszystko w temacie o bugach.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Łatwo to mogli przeoczyć :) Przecież wszyscy testerzy wykonywali questline kopacza normalnie i nie szli do Obozu Bractwa, lub zrobili to wcześniej ;p 

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

gothic1210
  • Gość
No wiem. Sam mam taki styl gry :D 

Doktorszalonym

Doktorszalonym

Użytkownicy
Mnie to nie zachwyca.
posty337
Propsy161
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Mnie to nie zachwyca.
Out, ja wiem że mnie nie lubisz ale ukłony za tego moda. Brat nakurwia nawet przed szkołą, ja też się dobrze bawię. Props dla Ciebie i całej ekipy która przy modzie pomogła. 

W tym kraju są zasady,
Ten kraj ma to w zwyczaju:
Równo ścinać wszystkie głowy wystające zza połowy,
Mam fatalne maniery,
Koszmarne mam zwyczaje,
Lecz kiedy grają tego kraju hymn,
Ciągle jeszcze wstaje.

kamil6131

kamil6131

Użytkownicy
posty31
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam problem z zadaniem od bandytów mam namówić karczmarzy żeby kupowali od nas alkohol stary obóz i nowy namówiłem ale do obozu na bagnie muszę zrobić jakiś inny alkohol a nie wiem gdzie zdobędę przepis Drugie zadanie też od bandytów Miałem od patrosa z bractwa wziąć pieniądze ale on mi nie zapłacił potem ten typ obok patrosa zaczął coś do mnie mówić ale dialog sie nie pokazał i nie wiem co mam teraz zrobić
Nie wiem też skąd mam wziąć gwoździe do palisady myśliwych w content modzie były w starym obożie  ale tu ich nie ma dostałem też zadanie od alchemika myśliwych z tym jaszczurem zabiłem jaszczura wziąłem truciznę ale nie wiem do kogo się zgłosić po antidotum za pomoc z góry dziekuje 

Shermor

Shermor

Użytkownicy
posty177
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ukończyłem zadanie u bandytów związane z napadem na konwój i teraz pytanie: Co mam zrobić z tą jedną torbą z wyposażeniem, której Quentin ode mnie nie wziął? (bo były chyba trzy a mi jedna została) Aha i mam zadanie z pierścieniami i chcę wiedzieć tylko czy jest inny sposób dostania się do zamku oprócz przekupstwa? Próbowałem po rusztowaniu ,ale dupa  :trollface: Już wiem

Post połączony: 2015-01-20, 16:58
Mam problem z zadaniem od bandytów mam namówić karczmarzy żeby kupowali od nas alkohol stary obóz i nowy namówiłem ale do obozu na bagnie muszę zrobić jakiś inny alkohol a nie wiem gdzie zdobędę przepis Drugie zadanie też od bandytów Miałem od patrosa z bractwa wziąć pieniądze ale on mi nie zapłacił potem ten typ obok patrosa zaczął coś do mnie mówić ale dialog sie nie pokazał i nie wiem co mam teraz zrobić
Nie wiem też skąd mam wziąć gwoździe do palisady myśliwych w content modzie były w starym obożie  ale tu ich nie ma dostałem też zadanie od alchemika myśliwych z tym jaszczurem zabiłem jaszczura wziąłem truciznę ale nie wiem do kogo się zgłosić po antidotum za pomoc z góry dziekuje

Ja wiem że paczka gwoździ jest w skrzynce w zniszczonej chacie obok zawalonej wieży (tam gdzie sa 2 chrząszcze lub 3) i pod rusztowaniami niedaleko tego domku.

batu222

batu222

Użytkownicy
"I'm Trask Ulgo, ensign with the Republic Fleet."
posty135
Propsy32
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • "I'm Trask Ulgo, ensign with the Republic Fleet."
Czy mógłbyś udzielić SPOILER'a pewnego?
Mianowicie jest jakiś nowy sposób dołączenia do Bractwa? Bo na to, że do SO i NO można inaczej się dostać to wiadomo, ale nie słyszałem nic z OnB, no chyba że nic nie ma?? Bardzo ciekawa sprawa.

gothic1210
  • Gość
Masz rację, nie ma. Bractwo ma za to sporo zadań pobocznych, które zleca Shawn. 

Xiress

Xiress

Użytkownicy
posty24
Propsy5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dowiem sie gdzie jest miecz Jima ?

A i gdzie sie nauczyc walki bronia dwureczna? jestem straznikiem a u Thorusa nie ma nic o tym tylko sila i zrecznosc :/

Harwing

Harwing

Użytkownicy
posty229
Propsy38
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Dowiem sie gdzie jest miecz Jima ?
Na placu wymian. Mówił Ci Jim.

Xiress

Xiress

Użytkownicy
posty24
Propsy5
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Sulti

Sulti

Użytkownicy
posty17
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
U kogo moge się nauczyć siły będąc w trakcie dołączania do bandytów???

Razakel

Razakel

Quest Pack Team
Dużo gada, mało robi
posty304
Propsy58
ProfesjaTester
  • Quest Pack Team
  • Dużo gada, mało robi
@Sulti możesz zawsze do SO się wrócić, Diego może nauczyć :D, ale jeśli nie wiesz to nauka 5 pkt siły kosztuje 50 bryłek :lol:

Sulti

Sulti

Użytkownicy
posty17
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
@Razakel właśnie Diego nie chce uczyć :(

Kuken

Kuken

Użytkownicy
posty391
Propsy97
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Razakel właśnie Diego nie chce uczyć :(
A pogadałeś z thorusem, że Diego cię do niego przesyła... Ja mogę się normalnie uczyć, wystarczy spełnić warunki z podstawowej wersji gry...

Sulti

Sulti

Użytkownicy
posty17
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
@Kuken kuźwa, pszeszedłem gothica trzy razy podstawka i raz mT a zapominam o takich rzeczach :P Dzięki :D

0 użytkowników
Do góry