Black Mesa Source 12446 22

O temacie

Autor Faren

Zaczęty 15.09.2012 roku

Wyświetleń 12446

Odpowiedzi 22

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
Długie oczekiwanie dobiegło końca :3

http://release.blackmesasource.com/

Zaraz zainstaluję HL2 a potem ściągaaaamyyyyy :3

Jeżeli ktos jeszcze nie wie o co chodzi: Niezależny team modderski zrobił przezajebisty remake half life na silniku source. Screeny wyglądają oszałamiająco, trailer też. No i klasyczny half life z mechaniką dwójki. Kuhwa, czego można chcieć więcej?

Jak zagram opiszę wrażenia. (Podobno wyszło świetnie)
 
makin' bacon

muttley

muttley

Użytkownicy
posty567
Propsy381
  • Użytkownicy
Czekałem na to  :lol:
 

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7662
Propsy5238
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Black Mesa Source
#2 2012-09-15, 18:06(Ostatnia zmiana: 2012-09-15, 18:07)
Też czekałem, tylko żeby w to grać wystarczy mieć cokolwiek na Source'ie (TF2/Portal), czy konkretnie HL2?

//edit: zarzucisz direct linkiem? Obecnie strona jest nieosiągalna :D

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

Black Mesa Source
#3 2012-09-15, 18:18(Ostatnia zmiana: 2012-09-15, 18:22)
Allah: trzeba mieć source sdk 2007, jeśli masz hl2 albo coś tego typu to masz prawie wszystko - ściagnie 10 mb.

link który dostałem od steka i ma ludzkie transfery:

http://www.gamefront.com/black-mesa-is-live-download-it-here/


gra jest zajebista, niby wierna oryginałowi ale dodali kilka ciekawych (acz nie zawsze logicznych, no ale jesteśmy w świecie headcrabów i ludzi po mit pchających wózki :F ) elementów gameplayu. Graficznie i dopracowaniem naprawdę sprawia wrażenie pełnoprawnej, płatnej i samodzielnej gry.


ten temat bardziej pasowałby do offtopic -> gry czy coś. Zauważyłem go tylko dlatego ze był po boku w pasku kilku ostatnio napisanych tematów : |
 

muttley

muttley

Użytkownicy
posty567
Propsy381
  • Użytkownicy
Pograłem 40 minut i jednym słowem: Mistrzostwo.
 

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
A ja jeszcze nie skończyłem ściągać SDK :mellow:
 
makin' bacon

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy
ja zacząłem to ściągać zaraz po założeniu tematu, już mam smaka na HL source  :D
 


koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy

koksikmajor

Black Mesa Source
#8 2012-09-15, 21:13(Ostatnia zmiana: 2012-09-15, 21:14)
moje łącze

230,5 kB/s - 1,17 GB z 3,1 GB, 3h
avallach jak chcesz neta szybkiego jeśli w ogóle chcesz to zmien internet na netie bo mi tutaj zapiepsza, teraz mi wolno idzie ale net potrafi osiągnąć nawet 600 kB/s
 

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7662
Propsy5238
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Niestety to jest wieś i zadupie. No, ale już za tydzień Wrocław i łącze 100mb. Zastanawialiśmy się też nad łączem 1GB, ale musielibyśmy pewnie sporo zainwestować w sprzęt który potrafiłby je w ogóle obsłużyć :D

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka

Faren
RaveN Studio

Black Mesa Source
#10 2012-09-15, 21:31(Ostatnia zmiana: 2012-09-15, 21:50)
Ja wyprowadzam się dopiero za rok :C
SDK już jest. A link meata chyba już przeciążony, bo 502 bad gateway :D

edit: udało się, ściągamy :3
...
pozostało 6 godzin 42 minuty
:F
 
makin' bacon

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy

koksikmajor

Black Mesa Source
#11 2012-09-15, 22:22(Ostatnia zmiana: 2012-09-15, 22:26)
Cytuj
Niestety to jest wieś i zadupie. No, ale już za tydzień Wrocław i łącze 100mb. Zastanawialiśmy się też nad łączem 1GB, ale musielibyśmy pewnie sporo zainwestować w sprzęt który potrafiłby je w ogóle obsłużyć


ja też mieszkam na wsi i mi net zapierdala teraz już mam 530 kb/s za 30 min sobie w HL pogram  :D , ale skoro mówisz że za tydzień lepszy net to raczej moje zdanie się już nie liczy
 

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
no niestety. mam error "could not load library client". Czytając dyskusję o tym dowiedziałem się, że mam... za stary komputer. no tak.

Może za 8 miesięcy. kurwa. Kurwa.
 
makin' bacon

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7662
Propsy5238
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Mi zdarzają się nieraz bugi w stylu nieładowania się tam gdzie ma się ładować przez co wychodzę poza mapę (chyba że twórcy nie przewidzieli układania schodów ze skrzyń aby wejść w niektóre kanały wentylacyjne, raz mnie też wywaliło z jakimś błędem silnika, ogólnie trochę patchy by się przydało. Ale sama gra jest świetna, zwłaszcza pod kątem niektórych lokacji. W oryginał nigdy nie grałem.

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
Cytuj
Well its pretty obvious from now on:

The DLLS are using some function probably "SSE2" that the Athlon XP does not support.

We need fixed DLLS without (probably) SSE2.
Czymkolwiek są te SSE2. Chyba jakieś "instrukcje" czy coś. Ja też używam AMD Semprona Xp, chyba 1700.
Razem z gośćmi którzy mają ten sam problem czekamy na łątkę, która umożliwi granie bez tego sse2 całego. Obawiam się jednak, że twórcy będą mieli nas w dupie i miło nas przeproszą w duchu myśląc "lol, biedaku, kup se kompa xDD".
Ja się na tym kompletnie nie znam, ale wiem że jest tutaj dużo osób które mogłyby coś powiedzieć na tem temat.
Sprawdziłem w guglu emulację SSE2 i wyglada na to że się nie da. Naczytałem się tylko trochę tekstu w stylu "płaćcie za hardware biedaki, nie dla psa kuhwy". Próbowałem jeszcze uruchomić BM w trybie dla Dx8. Nie pomogło. Macie jeszcze jakieś pomysły?
 
makin' bacon

muttley

muttley

Użytkownicy
posty567
Propsy381
  • Użytkownicy
W oryginał nigdy nie grałem.
Przepadnij.

Mi gierka chodzi pięknie. Tyle że komp ma nieco ponad rok.
 


bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy592
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ależ skąd, teleport przenosi nas do innego wymiaru - Xen. Twórcy planują wypuścić drugi chapter gdy dokończą te poziomy. Ale szczerze mówiąc w 1 byly one dość slabe więc już tak bardzo się na nie radzę nie napalać.

A ogólnie co do moda to świetny. Zauważyłem jedynie bugi z wyświetlaniem cieni na broniach (np. na rewolwerze i shotgunie) i gdzieniegdzie tekstury w bardzo niskiej rozdzielczosci.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

Black Mesa Source
#18 2012-09-18, 20:57(Ostatnia zmiana: 2012-09-18, 21:03)
Faren, nie zrobią ci łatki na nie używanie sse2, to tak jakby zrobili "łatkę żeby działało na telefonach" - te rzeczy siedzą głęboko w silniku. Jednak stare wersje silnika działały bez sse2, może jakimś cudem taki śmieć został w engine pod "-dxlevel 70", spróbuj.

...albo kup sobie athlona 64 w sklepie wszystko za pięć złotych : |


właśnie, więcej o modzie: na hardzie mod jest niebywale trudny, świetna zabawa (w dostawanie po dupie ale wrócę do formy) - wszystko jak w starych grach, włączasz always run i ganiasz z shotgunem/rewolwerem wokół przeciwników :D



@allah - no wpadasz do xenu i rozwalasz przerośniętego noworodka, tak było w hl1. Tutaj ponoć nie dorobili Xen, widzę że to prawda.
 

Gruppenfuehrer Kereth

Gruppenfuehrer Kereth

Użytkownicy
New World Order, bitchez!
posty669
Propsy484
  • Zbanowany
  • New World Order, bitchez!
właśnie, więcej o modzie: na hardzie mod jest niebywale trudny, świetna zabawa (w dostawanie po dupie ale wrócę do formy) - wszystko jak w starych grach, włączasz always run i ganiasz z shotgunem/rewolwerem wokół przeciwników :D

Nie wiem czemu, ale odnoszę wrażenie, że Komandosi HECU są bardziej inteligentni od żołnierzy Kombinatu. Okrążają, rzucają granatami - po prostu cały czas przemieszczają się na inne pozycje by szybko zabić Freemana.

@allah - no wpadasz do xenu i rozwalasz przerośniętego noworodka, tak było w hl1. Tutaj ponoć nie dorobili Xen, widzę że to prawda.

Twórcy modyfikacji wypowiadali się na temat etapu Xen. Powodem tego, że Xen nie znalazł się - jeszcze - w modzie jest to, iż.. był on już dupny w HL1, więc planują urozmaicić ten etap. Jak? Nie wiadomo.
 
Комиссар RBT

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Na ile oceniacie długość gry?

muttley

muttley

Użytkownicy
posty567
Propsy381
  • Użytkownicy
Mi chyba z 6 godzin zajęło.
 

EdwardCrab61

EdwardCrab61

Użytkownicy
posty77
Propsy8
  • Użytkownicy
Muzyka w tym modzie mnie totalnie rozwaliła. Soundtrack jest niesamowity! Idealnie wpasowuje się w pięknie zrobione poziomy. Mod na poziomie niewiele niższym niż Half-life'a 2! A muzyka tak samo dobra lub nawet jeszcze lepsza
 


0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry