Matura 2013 101287 356

O temacie

Autor WoYo

Zaczęty 12.09.2012 roku

Wyświetleń 101287

Odpowiedzi 356

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Miałem ostatnio dziewczynę ale była chujowa i kazałem jej spierdalać :lol2:

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Maybe

Maybe

Użytkownicy
Ноопепт
posty305
Propsy449
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Ноопепт

Maybe

Matura 2013
#62 2012-10-29, 21:17(Ostatnia zmiana: 2012-10-29, 21:18)
Ja sie zajebiscie naumialem angielskiego i z regulek i z filmow i chuj mnie obchodzi wasze pierdolenie ze w szkole sie nie nauczysz bo ja sie nauczylem. Domorosli filozofowie kurwa, madrzejsi niz caly system nauczania. Odpal gre w calosci po angielsku i ucz sie, ucz kurwa, bez jakichkolwiek podstaw ZE SZKOLY WYNIESIONYCH.

I ktos mi powie zaraz ze chuj sie znam to kilka razy juz bylem w anglii i sie bardzo dobrze komunikowalem a skan mojego CAE zdanego na A moge zapewnic w pare minut.

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Podstawy podstawami, ale cholernie ciężko jest nauczyć się rozmawiać uzupełniając luki w zdaniach. Gdyby nie osłuchanie (jak sam powiedziałeś - oglądałeś też filmy), cała nauka szkolna przydałaby się najwyżej do pisania listów.

,,Dobry, to człowiek, który nie ukrywa siedzącego w nim zwierzęcia. A taki co usiłuje udawać dobrego, jest wręcz niebezpieczny. Najgroźniejsi są ci, którzy sami głęboko wierzą, że są dobrzy. Odrażający, ohydny przestępca może zamordować jednego człowieka, dziesięciu, stu, ale nigdy nie zabija milionów. Miliony mordują ci, którzy mają się za samą dobroć.''

Wiktor Suworow, Akwarium

Maybe

Maybe

Użytkownicy
Ноопепт
posty305
Propsy449
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Ноопепт
Uzupelniajac luki (zalezy czy to key word transformation czy open cloze) uczysz sie uzywac danej konstrukcji w roznych sytuacjach albo wzbogacasz slownictwo, samym ogladaniem swiata nie zawojujesz co najwyzej wyrobisz tzw. intuicje jezykowa. Sprobuj jedynie z intuicja pojsc na rozmowe kwalifikacyjna dotyczaca waznej posady to wybuchna ci smiechem w twarz. To samo tyczy sie studiowania na prestizowych zagranicznych uczelniach.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Sprobuj jedynie z intuicja pojsc na rozmowe kwalifikacyjna dotyczaca waznej posady to wybuchna ci smiechem w twarz. To samo tyczy sie studiowania na prestizowych zagranicznych uczelniach.
Moja siostra miała jakiś czas temu rozmowę kwalifikacyjną w kwestii Erasmusa na Islandii. Przedtem poprosiła mnie o parę sesji na Skype, żeby mogła poćwiczyć angielski. Większość czasu trzymałem się za głowę, kiedy z nią rozmawiałem. Teraz ona ogląda gejzery.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Props maybe. reszta moze spuscic glowe w pokorze ze swiadomoscia, ze dziecko jest madrzejsze od nich. dyskutowalem o tym wczoraj z meatem i przyjalem ta sama pozycje, kiedy meat twierdzil ze wszystkiego wyuczyl sie z gier. teraz chcialbym zobaczyc jak wszyscy nasi poligloci graja w gre po hiszpansku/niemiecku/chinsku i jak niesamowicie rosnie ich znanomosc jezyka :lol2:

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
po hiszpansku/niemiecku/chinsku
¿Como estas, muchacho? ¿Vamos a tomar una cerveza? ¿Podemos bañarnos sin ropa? Muy bien, muy bien. Uno seta, por favor.

Mark Twain

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
po hiszpansku/niemiecku/chinsku
¿Como estas, muchacho? ¿Vamos a tomar una cerveza? ¿Podemos bañarnos sin ropa? Muy bien, muy bien. Uno seta, por favor.
Špíěŕdäläj

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Vergesst nicht, dass Uebung den Meister macht.

Koziek

Koziek

Użytkownicy
posty313
Propsy359
Nagrody
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tak, bo rozmowa na Erasmusa do Islandii ma coś wspólnego z rozmową do dobrej pracy. Z pewnością.

Cedric

Cedric

Użytkownicy
posty782
Propsy1084
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Cedric

Matura 2013
#71 2012-10-30, 21:19(Ostatnia zmiana: 2012-10-30, 21:21)
阿茲特克,你要不要給他媽的  

Oczywiście, że podstawy zawsze trzeba wynieść ze szkoły, ale jak załapiesz już chociaż w podstawówce, to można później samemu już jechać całą resztę języka

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Tak, bo rozmowa na Erasmusa do Islandii ma coś wspólnego z rozmową do dobrej pracy. Z pewnością.
No nie wiem, a masz dobrą pracę?

Mark Twain

Koziek

Koziek

Użytkownicy
posty313
Propsy359
Nagrody
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie wiem, ale właśnie sobie porównałem stopień 'wyjebania na wszystko, co dzieje się w tej robocie' faceta, który organizuje wyjazd na wypizdówek a gościa, który wybiera między ludźmi do firmy.
Obawiam się, że zdania rodzaju 'aj wery łont to si dat plejs' nie wystarczą. Szczególnie w krajach anglojęzycznych. Wyobraź sobie analogiczną sytuację, jesteś pracodawcą w polsce, przyjeżdża do ciebie nigga z harwardu i chce pracy, która wymaga niezłej znajomości polskiego. cytując klasyka telewizyjnego - 'będę go zjadł' - i nawet cytowanie prawdziwych klasyków w rodzimym narzeczu mu nie pomoże.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Racja. Co prawda nie twierdzę, że na Erazmusa w kraju nieangielskojęzycznym trzeba mieć jakiś super poziom angielskiego. Raczej chodziło mi o to, że moja siostra miała problemy ze skleceniem pojedynczego zdania, a mimo to podobno powiedzieli jej na tej komisji, że angielski ma bardzo dobry. To już nawet nie jest rozmowa o poprawnym użyciu Past Simple, ale o wypowiedzenie czegokolwiek w zrozumiały sposób.

Mark Twain

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
ŻGS, zastanów się czy nie mieli na myśli Bardzo dobry jak na polkę. Jeżeli mieli wcześniej kontakty z osobami które nie potrafiły odpowiedzieć na What's your name? a potem przyszła osoba potrafiąca sklejać w miarę dobrze zdania i nie myląca czasów teraźniejszych z przeszłymi, to wiesz...

Tak, wiem co to Erasmus.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ona nie była tą osobą.

Mark Twain

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
I tak nie zdacie jełopy wy jedne.

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Ja sie zajebiscie naumialem angielskiego i z regulek i z filmow i chuj mnie obchodzi wasze pierdolenie ze w szkole sie nie nauczysz bo ja sie nauczylem.
Rozumiem że owe filmy oglądałeś w szkole jako część programu nauczania. Widać Twoja szkoła ma dobry system nauczania w porównaniu z innymi.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Koziek

Koziek

Użytkownicy
posty313
Propsy359
Nagrody
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Koziek

Matura 2013
#79 2012-11-04, 17:49(Ostatnia zmiana: 2012-11-04, 17:50)
Oglądanie porządnych filmów po angielsku to chyba standard w dzisiejszym programie nauczania, prawda? Szczególnie, że jest sporo dzieł, które perfekcyjnie się do tego nadają. A seans Bridget Jones czy Stowarzyszenie umarłych poetów to już klasyk.
Co więcej, nie wyobrażam sobie, żeby chociaż przed/po klasówce/przerobionym dziale nie puścić czegoś uczniakom dla higieny umysłu.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry